ads

Rabu, 8 Jun 2011

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


KOPILAH ( Kuala Pilah ): BUKTI PR LEBIH MULIA DARI umPORno

Posted: 04 Jun 2011 05:53 AM PDT

BILA sahaja Pas mengumumkan , timbalan presidennya mat sabu sementara naibnya mula salahudin , husam dan mahfuz , PP sudah terbayang masa depan Pas dalam pru akan datang .

Bukan berkhayal tetapi kenyataannya , Pas akan mudah diterima masyarakat melayu dan bukan melayu kerana Pas tidak lagi lebelkan sebagai parti orang berkopiah putih aje .

Setidak-tidaknya Pas berani berubah dan ini adalah idea blue ocean stragety ( bos )yang sekarang sedang digilapsemula oleh umPORno sedangkan Pas sudah pun menyelesaikan peringkat pertama bos .

Maknanya Pas lebih kedepan berbanding umPORno kerana umPORno hanya nampak , tetapi lambat melaksanakan bos sedangkan Pas pula terus melaksanakan bos walaupun tidak berapa tahu bahawa itu adalah pasal terpenting dalam bos .

Ini lah bezanya Pas dulu dan Pas sekarang , sebab itu PP terbayang masa depan cerah untuk Pas kali ini .

Di Kopilah , walaupun agak sukar tetapi sekiranya Pas bertanding di dun Pilah , Dap di Juasseh dan PKR di Senaling , tidak ada yang mustahil , sekurang-kurangnya satu kerusi .

Siapa lagi yang mahukan calun yang dah lima kali di kitar macam asan , atau tiga kali macam mail dan dua kali macam sulan serta razi manakala anan pula biarkan lah duduk semuala di seremban dengan pejabat loyarnya .

Macam mana mca dan mic kata hebat di Kopilah kalau satu kerusi pun elek , lagi baik sokong PR kerana setidaknya-tidaknya akan ada calun cina atau india bertanding di Kopilah kali ini .

Tak kan mic nak kata chief itu mewakili mereka ?

PP - suram lambang dacing dalam pru akan datang ini .

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Tingkap gereja <b>di Rasah</b> pecah akibat perbuatan &#39;nakal&#39; | Story <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2010 02:21 AM PST

* New .COMs $7.49/yr plus 18 cents/yr ICANN fee. Discount based on new one-year registration prices as of 4/8/2011 with sale price reflected in your shopping cart at checkout. Discount applies to new registrations and renewals and cannot be used in conjunction with any other offer or promotion. Domains purchased through this offer will renew at regular price after the initial term has expired.
Offer ends May 31, 2012 5:00 pm (MST).
+Practical eCommerce survey, 2009.
† Good for one 1-year registration of any available .COM, .US, .BIZ, .INFO, .NET or .ORG
GoDaddy.com is the world's No. 1 ICANN-accredited domain name registrar for .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ and .US domain extensions.
Source: RegistrarSTATS.com
1 GoDaddy.com is rated the world's largest hostname provider according to Netcraft®.

Copyright © 1999-2011 GoDaddy.com, Inc. All rights reserved. Privacy Policy

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


Surau <b>di Sikamat</b> dilempar botol arak, cat merah : Apa kata KJ dan <b>...</b>

Posted: 23 Aug 2010 05:54 AM PDT

* New .COMs $7.49/yr plus 18 cents/yr ICANN fee. Discount based on new one-year registration prices as of 4/8/2011 with sale price reflected in your shopping cart at checkout. Discount applies to new registrations and renewals and cannot be used in conjunction with any other offer or promotion. Domains purchased through this offer will renew at regular price after the initial term has expired.
Offer ends May 31, 2012 5:00 pm (MST).
+Practical eCommerce survey, 2009.
† Good for one 1-year registration of any available .COM, .US, .BIZ, .INFO, .NET or .ORG
GoDaddy.com is the world's No. 1 ICANN-accredited domain name registrar for .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ and .US domain extensions.
Source: RegistrarSTATS.com
1 GoDaddy.com is rated the world's largest hostname provider according to Netcraft®.

Copyright © 1999-2011 GoDaddy.com, Inc. All rights reserved. Privacy Policy

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Majlis Iftar & Semai Kasih <b>di</b> Masjid <b>Sikamat</b>, Seremban | ISMAWeb

Posted: 23 Sep 2010 06:16 PM PDT

Paparan detik-detik menarik sepanjang Majlis Iftar dan Semai Kasih anjuran ISMA Seremban yang telah berlangsung pada 5 September 2010 di Masjid Kariah Sikamat, Seremban, Negeri Sembilan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


(=.=) Kasih Arinah (=.=): hujung minggu <b>di Bahau</b>

Posted: 02 May 2011 11:34 PM PDT

salam....
arini cuma nak bercerita...
akibat demam yg berlarutan sampai seminggu...
aku terpaksa amik MC utk makan ubat ikut turutan masa yg betul...
khamis, 28/4/2011....
aku g ke klinik swasta...ubat klinik kerajaan dah abis, demam xkebah lg
abis doktor tu beria merawat aku...
xde demam denggi @ cikukunnya...
LEGA...
doktor bagi MC utk 29/4/2011....
1 hari berehat di rumah
makan ubat....
demam dah kebah tp selesema x ilang lg sampai n3 nie ditulis...
penatnyer.....

operasi menanda paper final dah tamat....
ade jugak pelajar yg gagal....
arini bermula pendaftaran semester pendek...
setakat nie br ade 2 org pelajar....
dijangka bilangannya mmg xramai pun...
kurang dari 10 org

moga aku tabah melayan diri yg masih belum sihat sepenuhnya...
Mr. Hubby jugak dah terkena virus aku....cian die
ikut sama demam...

ooooooo...lupa nak citer
weekend td adik-beradik Mr. Hubby semua berkumpul balik Bahau...
xselalu mcm nie...
adik-beradik xramai....3 org aje
cucu baru....2
aku & Mr. Hubby mmg dah rancang nk masak nasi beriani & ice-cream...
suka la keluarga mertua aku makan beramai2....
adik lelaki yg bongsu pulak belanja makan pizza....die siap buat dadih lg...
alang dah kuar berjalan ke Bahau....Mr. Hubby belikan la barrel KFC utk anak buah...
anak buah aku nie...bukannya makan ayam,tp kulitnye aje yg die makan
budak baru umur 4 thn...pastu dah anta g tadika...
seronok sakan bila aku buka kan lagu twinkle2 little star & baba black sheep...
weekend nie mmg yg paling meletihkan sbb byk sgt xtiviti yg dibuat....
nnti aku sambung kat n3 lain pulak...

see ya!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


Surau <b>di Sikamat</b> dilempar botol arak, cat merah : Apa kata KJ dan <b>...</b>

Posted: 23 Aug 2010 05:54 AM PDT

* New .COMs $7.49/yr plus 18 cents/yr ICANN fee. Discount based on new one-year registration prices as of 4/8/2011 with sale price reflected in your shopping cart at checkout. Discount applies to new registrations and renewals and cannot be used in conjunction with any other offer or promotion. Domains purchased through this offer will renew at regular price after the initial term has expired.
Offer ends May 31, 2012 5:00 pm (MST).
+Practical eCommerce survey, 2009.
† Good for one 1-year registration of any available .COM, .US, .BIZ, .INFO, .NET or .ORG
GoDaddy.com is the world's No. 1 ICANN-accredited domain name registrar for .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ and .US domain extensions.
Source: RegistrarSTATS.com
1 GoDaddy.com is rated the world's largest hostname provider according to Netcraft®.

Copyright © 1999-2011 GoDaddy.com, Inc. All rights reserved. Privacy Policy

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Majlis Iftar & Semai Kasih <b>di</b> Masjid <b>Sikamat</b>, Seremban | ISMAWeb

Posted: 23 Sep 2010 06:16 PM PDT

Paparan detik-detik menarik sepanjang Majlis Iftar dan Semai Kasih anjuran ISMA Seremban yang telah berlangsung pada 5 September 2010 di Masjid Kariah Sikamat, Seremban, Negeri Sembilan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


BerGaMbAr2 <b>Di</b> RailWaY <b>tAmPiN</b> | Your Daily Dose Of Apples! :D

Posted: 15 May 2011 04:58 AM PDT

Omaigod.


Gedikkkknyerrr tulisan title tuuuu...warghhh..geli.

Okay so, our exams are finished and i'll be going back this Tuesday. Still a design project left to finish but what the heck-I've always wanted to take pictures at the railway and seeing those "orang baru kawen" bergambar2 kat railway buat hati kecilku ini nak jugak. :p Cheeewah.

D90.

35mm f1.8 DX. (And played around with minor effects)



Best kannnnnnnnnnn...hehehe~

Well, I hope you guys enjoyed the pictures! :p (Gotta improve my editing skills during this holidays- my editing sucks..=.=")

P:S// Asal la mata yot asyik tutup? 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


aku tetap aku^_^: bestnye bermandi manda <b>di Teluk Kemang</b>, Port Dickson

Posted: 05 Jun 2011 08:34 PM PDT

Salam guys

Ahad lepas aku n family seronok bermandi manda di teluk kemang..mulenye x jd g coz penat blk perak x abis lg..tp adik ipar aku yg mengajar di miri, sarawak tu beria-ria ajak kitorg g so kami pun pergila dua kete..ombak die kuat sgt tp memang happening lar..syok abis..x rugi r pergi walaupun waktu aku sampai tu ujan tp x mematahkan semangat aku nak mandi..aku lah paling awal turun mandi dan akula paling lambat naik..sedap berendam dowh..sampai hubby aku tarik tangan aku suruh naik hehehehe..kat kul 12 lebih ktorg siap2 nak balik..

Sebelum balik, singgah pekan PD pekena KFC lu..perut dah kenyang singgah sat kat muzium tentera darat..1st time masuk walaupun dah banyak kali g PD hehehehe..ok gak le muzium tu..masuk free hehehehe..dalam pukul 2 lebih ktorg gerak balik umah..anto lu mak mertua ngan adik beradik hubby aku kat sungai buloh barula aku balik umah di putrajaya..

p/s:walaupun penat tp memang syok abis lah..rase cam nak g lagi (pasni nak bawak org kuantan lak)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: 20 tahun rakyat <b>di Mantin</b>, N.Sembilan hidu sampah

Posted: 08 Jun 2011 06:23 AM PDT

Dah 20 tahun dan mungkin dah 4 Pilihanraya Umum diadakan masalah tapak pelupusan berhampiran kawasan penduduk kampung di Kampung Gebok, Mantin, Negeri Sembilan tak selesai-selesai. Apakah para pengundi di Mantin perlu tunggu lagi 20 tahun lagi dan lagi 4 Pilihanraya Umum?

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

PAS Negeri Sembilan: 20 tahun rakyat <b>di Mantin</b>, N.Sembilan hidu sampah

Posted: 08 Jun 2011 12:11 AM PDT

Dah 20 tahun dan mungkin dah 4 Pilihanraya Umum diadakan masalah tapak pelupusan berhampiran kawasan penduduk kampung di Kampung Gebok, Mantin, Negeri Sembilan tak selesai-selesai. Apakah para pengundi di Mantin perlu tunggu lagi 20 tahun lagi dan lagi 4 Pilihanraya Umum?

BAU BUSUK MENGANGGU KEHIDUPAN PENDUDUK KAMPUNG GEBOK

Penduduk Kampung Gebok, Mantin, Negeri Sembilan ingin membuat aduan kepada pihak tuan tentang masalah bau busuk yang telah lama menganggu penduduk kampung di kawasan saya.

Masalah ini timbul dari tempat pembuangan sampah yang terletak bersebelahan dengan kampung saya.Pelbagai aduan telah dihantar tetapi tiada sebarang tindakan yang dilakukan untuk mengatasi masalah ini.

Artikel penuh di http://pasns.blogspot.com/2011/04/bau-busuk-ganggu-penduduk-mantin.html

BILA HENDAK TUTUP TAPAK LUPUS SAMPAH?

Bukan cerita rekaan apabila sudah 20 tahun penduduk di kawasan Kampung Gebok Mantin terpaksa tinggal dalam keadaan persekitaran bau busuk membuatkan masing-masing mula tertekan.

Mereka mendakwa bau busuk yang datang tanpa kira waktu pagi atau malam berpunca kehadiran tapak pelupusan sampah di kawasan berhampiran.

Impian untuk tinggal dalam keadaan persekitaran bersih tanpa adanya sebarang gangguan tidak akan menjadi kenyataan apabila saban tahun pihak berwajib menabur janji menutup tapak pelupusan sampah terbabit, sedangkan ia tidak pernah berlaku.

Artikel penuh di http://pasns.blogspot.com/2010/01/dah-20-tahun-orang-mantin-berjiran-dgn.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


Ringgo Redz: <b>Kuala Klawang</b> , Jelebu , N9 .

Posted: 05 Jun 2011 06:00 PM PDT

Kuala Klawang mendapat nama melalui satu peristiwa yang berhubung kait. Adapun cerita ini tidak diketahui kesahihannya. Ia merupakan cerita yang disampaikan oleh orang tua-tua di sini. Terdapat dua cerita yang berbeza. Cerita pertama diceritakan oleh masyarakat Melayu manakala cerita yang kedua pula datangnya dari masyarakat Cina.

Menurut orang tua-tua, nama Kuala Klawang diperoleh sempena dengan penemuan siput kelewang yang banyak di kuala tersebut. Maka lama-kelamaan tempat itu dipanggil Kuala Klawang.

Orang-orang Cina pula percaya, dahulu, kuala sungai tersebut merupakan suatu kawasan yang sibuk dengan aktiviti perkapalan. Terdapat banyak kapal yang berlabuh di situ. Malah di kawasan tersebut telah berlakunya urus niaga dan perdagangan. Ia menjadi tempat 'orang mengira wang.' Dengan pelat sebutan Cina iaitu 'kila wang', lama-kelamaan sebutan itu menjadi 'Kelawang'. Mengikut sebutan lama 'Kuala Kelawang' namun kini dipanggil 'Kuala Klawang'.

Kuala Klawang tidak terkecuali daripada menerima cengkaman Inggeris. Malah terdapat batu tanda peringatan yang masih ada sehingga hari ini dan menjadi tapak sejarah. Batu Peringatan Inggeris Kuala Klawang Jelebu diasaskan secara bergotong-royong pada bulan Jun 1807 sebagai menunjukkan kesetiaan penduduk yang terdiri daripada masyarakat Orang Asli, Melayu, Jawa, Cina, India dan Serani kepada pemerintahan Ratu Great Britain. Batu peringatan ini dibina di atas sebuah bukit yang diberi nama Bukit Undang yang terletak berhampiran dengan Masjid Jamek Kuala Klawang dan kediaman Dato' Ladang Abu Bakar Maamor. Dari atas bukit, pengunjung dapat menyaksikan keseluruhan Pekan Kuala Klawang.

Perubahan arus yang semakin pantas telah memberikan rupa baru kepada Kampung Kuala Klawang, Pekan Kuala Klawang serta Daerah Jelebu khasnya. Arus pembangunan semakin dapat dirasai dan akhirnya Pekan Kuala Klawang menjadi pusat pentadbiran bagi Daerah Jelebu.

Kira-kira 40 kilometer dari bandar ini dihuni oleh masyarakat majmuk majoritinya Melayu diikuti keturunan Cina dan India. Orang Melayu tinggal di kampung-kampung sementara kaum Cina tingal di bandar Kuala Kelawang menjalankan perniagaan dan perdagangan.

Oleh kerana Jelebu adalah sebuah daerah pertanian, kebanyakan ekonomi Kuala Kelawang adalah berkaitan dengan industri asas tani. Tanaman utama di sini ialah getah dan kelapa sawit serta buah-buahan seperti durian dan langsat . Durian Jelebu terkenal hingga ke bandar Seremban, Kajang, Semenyih dan Kuala Lumpur kerana saiznya yang besar dan baunya menyengat , tidak seperti Durian Siam.

Air terjun Jeram Toi , Jeram Gading menjadi tumpuan penduduk tempatan untuk berkelah. Jalan raya yang bengkang-bengkok dan berliku berhampiran Jeram Toi telah dilurus dan dilebarkan bagi memudahkan penduduk berulang-alik ke Seremban dan sebagainya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved