ads

Rabu, 2 Oktober 2013

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Tiga lelaki bertopeng pecah mesin ATM, larikan RM295,000 <b>di Jempol</b>

Posted: 28 Sep 2013 12:51 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]JEMPOL: Tiga lelaki bertopeng melarikan wang tunai RM295,000 selepas memecahkan mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di pusat beli belah Kiara, Bahau di sini, Negeri Sembilan, kira-kira jam 6 pagi tadi.

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Video - Keganasan & kebiadaban polis <b>di</b> Kg Hakka, <b>Mantin</b>, Negeri <b>...</b>

Posted: 01 Oct 2013 09:00 AM PDT

Sebenarnya Rakyat 46% yang BODOH JAHIL undi BN.. KERAjaan Rompak Hak Rakyat, masih lagi mereka tidak memiliki mata dan telinga! Haramjaddah lah UMNO-BN!!!! Sampai nak bawak FRU....

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


ADAMIN&#39;s Journey: WW#40 Orked <b>di Port Dickson</b>

Posted: 11 Sep 2013 01:06 AM PDT


05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


<b>Jelebu</b> tutup tirai program SMP-Utusan 2013 - Utusan Online

Posted: 29 Sep 2013 11:42 AM PDT

SERAMAI 178 calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2014 Daerah Jelebu, Negeri Sembilan mengikuti program penutup siri jelajah Program Kecemerlangan Akademik dan Motivasi di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Teriang Hilir Sekretariat Malaysia Prihatin (SMP) dan Unit Pendidikan Utusan Malaysia - melengkapkan tujuh program sepanjang tahun ini.

Menurut Pembantu Penyelidik dan Projek SMP, Mohd Fareez Farhan Mohd Nor Azanni, program di SMK Teriang Hilir merupakan yang pertama diadakan di Daerah Jelebu.

Di Negeri Sembilan, sebelum ini program adalah di Rembau dan Port Dickson, diadakan pada tahun lepas.

Sekolah yang terpilih di Jelebu ialah SMK Pertang, SMK Dato' Undang Musa AL-Haj, Sekolah Menengah Agama (SMA) Dato Haji Mustafa, SMK Datuk Undang syed Ali Al-Jufri, SMK Undang Jelebu, SMK Teriang Hilir, SMA Dato Hj Tan Ahmad.

Program ini telah dijalankan sejak 2012 dengan memberi tumpuan kepada persiapan akademik dan keyakinan calon SPM, Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) di luar bandar.

Sementara itu, Eksekutif Pendidikan Utusan Malaysia, Fauzi Hamdan berkata pihaknya sangat menghargai kepercayaan yang diberikan oleh pihak SMP kepada unitnya sebagai perunding untuk menyediakan pengisian sepanjang dua tahun itu.

Kini telah terbukti keberkesanan program berkenaan apabila beberapa buah sekolah telah mencatatkan keputusan keseluruhan dan individu yang lebih baik berbanding sebelumnya.

''Pendekatan modul program yang menekankan gabungan akademik dan motivasi menyuntik keyakinan baru selain tambahan kepada apa yang diajar oleh guru masing-masing ketika di sekolah," katanya.

Tambah beliau, pihak Utusan Malaysia juga menghargai kerjasama padu yang diberikan oleh PPD di setiap negeri, yang bukan sahaja membenarkan program berlangsung dengan jayanya, malahan menyediakan segala prasarana seperti dewan ceramah dan pengangkutan peserta.

''Kita juga berharap bermula tahun depan, pihak penaja dan penganjur iaitu SMP mengatur program dengan lebih kerap, lebih awal dan lebih meluas ekoran permintaan daripada pelbagai pihak,'' kata Fauzi.

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


~Love~Life~Family~: Weekend <b>di</b> Desa Balqis Kuala <b>Linggi</b>, Melaka

Posted: 02 Oct 2013 01:16 AM PDT



Last 2 weeks kami cuti-cuti di Desa Balqis Resort, Kuala Linggi..percutian di antara team THE RIGGERS + GENG TNB en hubby..hoho..x sangka jgk nk kesini coz sb nk booking rumah kt sini at least setahun baru dpt kot..perjalanan dari seremban nak ke sini dalam sejam..melalui Port Dickson..
kami pergi dalam 4 family 4 biji kereta..masing-masing bawa makanan siap-siap dari rumah..so, banyakler menu yg ada..kami sediakan ayam dan kambing perap utk BBQ malam tu..dan juga laksa utk makan petang..
Rumah yg kami sewa adalah rumah pak long…semua rumah kat sini ada nama pak long, pak ngah atok, mama, balqis, adik, kakak,nenek dan penghulu...try ler google website dia http://www.desabalqis.com...sesuai sgtler nak buat family day kat sini..berkumpul ramai-ramai sambil beriadah..spent time dgn family yg ala-ala mcm balik kampong nie..
Banyak kemudahan disediakan antaranya terdapat swimming pool, padang utk main bola ataupun buat aktiviti lain..budak-budak apa lagi kan..nampak je swimming pool tak nyempat-nyempat dah nak terjun walaupun cuaca panas..
Mia ngan daris mandi kolam…1st time daris mandi pool..excited mama belikan swimming suit baru utk mia ngn adik..pelampung cendawan guna kakak punya dulu..still ok lg..tahan jgk pelampung nie..tapi bila dah ramai-ramai nie maklumler susah nak control..lastnya bocor jgk..tamatler riwayat pelampung nie..huhu..tp sempat jgkler adik guna..
Hehe muka adik kena air..releks je dia dlm kolam tu…
Kakak cam biasa mula-mula takut..lepas tu berani bukan main..nak lepas sendiri ler..
Sebelah swimming pool laut..tak pasti boleh mandi ke tak..sebab tak turun pon kat bawah tu..
Dah penat swimming balik sambung mandi kat rumah..malam tu nak siap-siapkan berBBQ pula..nasibler sedap jgk BBQ malam tu..sebabnya kul6 pagi tu baru start perap..coz tetiba hubby kena pggil keja sebab ada alarm..itulah masalahnya kalau time standby..
Makan malam dengan ayam bako + kambing bako…nyum..nyum…thumbs up utk en hubby..BBQ yg marbelosss!!! Sedappp sgt!!!

Antara rumah-rumah yg ada kat Desa Balqis..setiap rumah harga berbeza mengikut jenisnya..rumah yg kami sewa tu ada 3 bilik, 1 bilik air, 1 dapur dlm RM500++ semalam..rumah pak long betul-betul menghadap swimming pool dan laut..
Gambar sebelum balik…ok lah not bad cuti sekali sekala kat sni..best jgk..tapi malam tu banyak nyamuk walaupun ade aircond ngn kipas kat bilik nyamuk tetap datang mengigit mangsanya…abis anak bujangku kena gigit nyamuk..bertanda sana sini sampai sekarang tak hilang lg tandanya..hoho..lepas ni kalau nak pegi sni siap-siap bawak ubat nyamuk tau…bapak nyamuk pulak tu..bkn sekecik2 nyamuk…
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved