ads

Ahad, 13 Januari 2013

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


FLORA BEADS CREATION: kelas menjahit intensif <b>di TAMPIN</b>

Posted: 10 Jan 2013 08:42 PM PST

sy juga ada mengadakan kelas menjahit di umah mak mertua sy di taman indah , tampin...

so sesiapa yang berminat boleh hubungi sy utk maklumat lanjut atau untuk booking kelas....

0137729088

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Serangga kecil <b>di jempol</b> yg buesar :) | ruang cerita shant

Posted: 09 Jan 2013 08:59 PM PST

Ketika lagi nungguin Bram sepedaan di JEC (Jogja Expo Center) hari Minggu lalu (6Feb), tiba-tiba ada serangga nemplok di jempol tangan kiri saya.

Perbandingan gedenya serangga dengan gedenya jempol saya gak kira-kira deh …hahaha. Cepet-cepet tangan kanan merogoh2 tas, nyari pocket kamera, dan segera pencet2, atur makro, bidik perlahan dan dijepretlah si serangga sebelum kabur.

Jadi inget (Wayan) Lessy yg seneng bener dengan bunga2 dan serangga2 kecil begini :)

Enjoy ….

Gambar

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Penganjuran Pesta Seks <b>di Port Dickson</b> Tumpas.

Posted: 23 Dec 2012 06:13 AM PST

alt

 

PORT DICKSON  23 Dis. - Penganjuran Pesta Seks yang dirancang sekumpulan remaja di sini gagal diteruskan setelah diberkas pihak polis malam tadi.

Pesta Moon Soon Beach Party yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras dijangka disambut 100 remaja dari ibu Negara.

Pihak penganjur yang menawarkan tiket kepada setiap pengunjung dengan harga RM165 seorang telah menggunakan nama tema Tourism Malaysia dan sebuah Hotel terkenal sebagai daya tarikan pesta berkenaan.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah, Superitendan Abd Wahab Harun dalam satu kenyataan yang turut disiarkan menerusi akhbar Sinar Harian esok menjelaskan, satu siasatan bakal dijalankan bagi mengenalpasti tujuan Pesta tersebut dianjurkan.

Antara siasatan yang bakal dijalankan termasuklah mendapatkan maklumat orang awam yang mengetahui akan aktiviti tersebut.
 

Kerajaan Nafi Anjur Pesta Seks <b>di Port Dickson</b>.

Posted: 26 Dec 2012 06:00 AM PST

alt

PUTRAJAYA, 26 Mei - Kementerian Pelancongan hari ini menafikan Tourism Malaysia terlibat dalam penganjuran pesta seks di Port Dickson, Sabtu lalu.

Dalam satu kenyataan, kementerian itu kesal dengan tindakan sebuah syarikat yang menganjurkan pesta tersebut Sabtu lepas dan memberi gambaran salah bahawa ia disokong Tourism Malaysia.

"Kementerian tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas syarikat tersebut.

"Kementerian serta Tourism Malaysia tidak pernah menyokong kegiatan berkenaan atau memberi kebenaran untuk penggunaan logo pada acara tersebut.

Kementerian juga tidak menyokong kegiatan yang berunsurkan gejala negatif walaupun ia berlandaskan pelancongan," katanya.

Kementerian Pelancongan memandang serius perkara itu dan akan melakukan satu siasatan menyeluruh bagi mengelak insiden sedemikian terus berleluasa, sekaligus memberi persepsi buruk terhadapnya dan Tourism Malaysia.

Sebelum ini, sebuah akhbar tabloid melaporkan polis berjaya menggagalkan penganjuran pesta yang dikenali sebagai 'Moon Soon Beach Party' di Port Dickson yang lengkap dengan pentas dan minuman keras.

Penganjur pesta dikatakan mengguna nama sebuah hotel terkemuka dan Tourism Malaysia untuk menjual tiket secara dalam talian pada harga RM165 seorang.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Walaubagaimanapun pesta seks yang dirancang sekumpulan remaja diberkas pihak polis, yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Rumah Untuk Dijual <b>Di</b> Taman Desa Cempaka, <b>Nilai</b> <b>...</b> - Rumah N9

Posted: 08 Jan 2013 04:31 AM PST

Description

Storey: Single Storey
Type: Terrace
Furnishing: Unfurnish
Occupancy: Tenant
Situated: Corner Lot
Beds: 3
Baths: 2
Land Area: 2995.6 sq.ft.
Tenure: Freehold
Other info: Non Bumi Lot

Keterangan :
– Lokasi rumah di Taman Desa Cempaka 3, Nilai.
– Kawasan Nilai yang pesat membangun.
– Berhampiran dengan kedai, surau, sekolah, klinik dan lain-lain.
– 15 minit perjalanan ke KLIA / LITAR F1.
– 15 minit PLUS Nilai Highway.
– 15 minit BANDAR BARU NILAI.
– 20 minit SEREMBAN Town.
– 30 minit perjalanan ke KUALA LUMPUR melalui PLUS.
– Pasaraya berdekatan adalah Giant dan Tesco Nilai.
– Suasana yang damai dan jauh dari kebisingan.
– Kejiranan yang tenang, nyaman & selesa.
– Pembeli diperlukan SEGERA !!

Earnest Deposit 3% & Balance 7% masa sain S&P.
Lawyer & Loan akan diuruskan.

Adakan Anda Nak Jual Rumah?
Call sekarang untuk nasihat jual/beli PERCUMA*.

SERIOUS BUYER ONLY!!!!

Untuk sebarang pertanyaan hubungi:
Mr. Syahz 010-2212334

About The Poster

TransAsia Property Consultancy Sdn. Bhd. - VE(1)0187 Lot 2-10, Aras 2, Plaza Seremban, Jalan Dato' Muda Linggi, Negeri Sembilan. Tel/Fax: 06-7620673

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


Benih Udang Galah Dilepaskan <b>Di</b> Sungai <b>Linggi</b>, Melaka

Posted: 23 Oct 2012 07:00 PM PDT

ALOR GAJAH – Pengarah Perikanan Melaka, Rosmawati Ghazali memaklumkan peningkatan pelepasan benih udang galah di Sungai Linggi dikenal pasti berpotensi bagi pembiakan hasil laut itu untuk sumber perikanan di negeri ini.

Program yang dilaksanakan sejak 2011 itu bertujuan menambah dan mengekalkan stok udang galah yang semakin berkurangan berpunca dari aktiviti penangkapan tidak terkawal.

"Sebanyak 210,000 ekor benih udang galah telah dilepaskan di sepanjang Sungai Linggi hingga Sungai Ramuan Cina mampu meningkatkan hasil tangkapan lebih 450 nelayan berdaftar di kawasan Melaka Barat," katanya.

Beliau berkata selain pelepasan benih udang galah di sepanjang sungai berkenaan, pihaknya turut melaksanakan pelepasan benih ikan di beberapa sungai termasuk Sungai Air Panas Tehel dan Sungai Malim bagi melestarikan sumber perikanan.

Rosmawati berkata sebanyak 83,000 ekor benih anak ikan puyu dan lampam telah berjaya dilepaskan di beberapa sungai di negeri itu di bawah program sama.

 Majlis pelepasan tersebut disempurnakan Anggota Dewan Undangan Negeri Kuala Linggi, Datuk Ar Ismail Othman.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


...Dayana Amerda...: Pelancaran IM4U <b>Di</b> Felda <b>Serting</b> 2

Posted: 12 Jan 2013 06:25 PM PST

Menanti untuk persembahan

Di temuramah oleh wartawan NSTP

Dalili jd tumpuan..ade abg ltk spek kt telinga dia..



di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


20 PEKAN KECIL <b>DI NEGERI SEMBILAN</b> AKAN JADI PEKAN <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2012 10:30 AM PST

SEREMBAN – Pekan kecil dan kawasan pertumbuhan baru akan dibangunkan secara berperingkat supaya dapat diseimbangkan antara bandar dan luar bandar.


Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, kajian dijalankan Jabatan Perancangan Bandar dan Desa negeri dengan kerjasama 
Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN), Pejabat Kewangan negeri, Pejabat Daerah dan pihak berkuasa tempatan.
"Hasil kajian, kita dapati sebanyak 20 pekan kecil di negeri ini dikenal pasti berpotensi untuk dibangunkan," katanya pada sidang Dewan Undangan Negeri di sini, kelmarin.
Mohamad (BN-Rantau) yang menjawab soalan Datuk Mohd. Kamil Aziz (BN-Gemencheh) memberitahu, menjadi hasrat kerajaan negeri membangunkan kawasan pekan kecil itu, lebih-lebih lagi ia mampu meningkatkan ekonomi penduduk di kawasan berkenaan.
"Sehingga kini, sejumlah lapan cadangan pembangunan bagi pekan Ayer Hitam, Palong 16, Rompin, Chengkau, Lubok China, Ayer Mawang, Pasir Besar dan Simpang Pertang telah diluluskan oleh kerajaan negeri untuk pelaksanaannya.
"Manakala 12 buah pekan lagi sedang dalam perancangan dan dijangka selesai pada 2013," kata Mohamad.
Menjawab soalan lain, Mohamad menegaskan, program ekonomi yang dilaksanakan kerajaan negeri bagi rakyat termiskin kini telah memasuki fasa ketiga selepas fasa pertama dan kedua diselesaikan melalui pelbagai kaedah.
"Kini kerajaan negeri memasuki fasa ketiga, di mana melibatkan pula masyarakat Orang Asli. Kita berjaya menghapuskan golongan miskin tegar, namun begitu, golongan ini akan terus wujud disebabkan pelbagai faktor," katanya.
Mengenai tanah adat terbiar yang ditanya Mohd. Kamil, Menteri Besar menegaskan, ia terbahagi kepada dua bentuk iaitu daratan dan sawah.
"Ada yang telah diusahakan untuk pertanian getah dan kelapa sawit, namun bagi tanah sawah kita mahu ia dikekalkan untuk tanaman ini.
"Bagaimanapun, ia sukar untuk dimajukan kerana tanah adat mempunyai bilangan pemilik yang ramai bagi satu bidang tanah. Kerajaan akan sentiasa membantu untuk memastikan tanah berkenaan dapat diusahakan," tegasnya.

sumber : -cerito nogori 9

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


ME & MY FAMILY: nasi ayam <b>gemas</b> bukan <b>di</b> Negeri 9

Posted: 21 Oct 2012 09:00 PM PDT

selalu nasi ayam berempah.. mama chicken lah ..nie kat sg besar ada restoran baru buka iaitu
disebabkan masa g makan en babah yang tangkap gambar.. so saya terpaksa curi dengan jayanya hehehe
teh cina.. en babah order saya tak suka hehehe
rupe bentuk nasi ayam gemas..
pilihan ayam nyer banyak tapi  yang tinggal ayam stim n ayam gemas jer.. sangat rugi
rezeki jangan ditolak..en babah nak belanje.. layanzz
amni yang rambutnye tak pernah nak elok.. hehhee
adib selalu hantu laici..kali nie dia mencuba air baru..air tembikai
minum ckit jer yg lain ibu jugak abiskan..
banyak jugak kedai yang baru dibuka dekat sg besar nie..Pizza Hut Delivery pun dah nak buka..macam sayang je nak pindah..mujur e-tukar en babah tak tahu lagi.. result posting saya pun belum tau..dok nunggu surat dari KPM hehehe bukan guru tau..saya PPM jer.. 
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved