ads

Isnin, 26 Mac 2012

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


2 BILIK UTK DISEWA <b>DI SIKAMAT</b>, SEREMBAN | Apartment Untuk <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2012 05:38 AM PST

Dua kekosongan bilik untuk di sewa di Taman Indah, Sikamat, Seremban untuk perempuan Muslim.

Rumah teres 1 tingkat.

Bilik tengah – Sewa RM 250 seorang(2 orang RM300)
Bilik kecil – Sewa RM 150 (seorang)

Sewa termasuk sedikit perabut, katil, api dan air. Deposit sebulan boleh di ansur.
Bayar sewa sebulan untuk dapatkan kunci.

Kekosongan segera.

Hubungi kak Aini 013 343 7636

Incoming search terms:

  • rumah sewa di seremban 2012
  • sewa rm300 seremban
  • sewa puncak damansara
  • rumah teres sewa di puncak alam 2012
  • rumah teres sewa 2012
  • rumah sewa seremban rm300 2012
  • apartment dewi puncak alam
  • rumah flat utk disewa di seremban
  • incoming project puncak alam 2012
  • flat sikamat

Publish date: February 23, 2012 1:38 pm
Contact Name: k. Aini
Rental: 250
Region: N.Sembilan
Location: Sikamat, Seremban
Phone: 0133437636

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


PAKATAN RAKYAT N15 DUN <b>JUASSEH</b>: Kehadiran Anwar <b>...</b>

Posted: 23 Mar 2012 06:15 PM PDT

PORT DICKSON : Kehadiran Anwar ke Lukut PD pada malam 22/3/12, memintas awal Najib yg akan turut menghadiri makan tengahari di dataran bersebelahan kompleks kerajaan daerah. Di fahamkan daerah PD telah mula dibanjiri dengan poster dan Bena Najib & Rosmah.

Hampir sebatang tiang letrik pun tidak ada yg ketinggalan dengan tergantungnya banting2 Najib & Rosmah..Manakala 2 ke 3 lokasi menyambut Najib telah hampir seminggu awal didirikan khemah-khemah gergasi. Kos khemah sahaja mungkin mencecah jutaan ringgit tidak termasuk kos makan, bas, pentas dan yg lain-lain.

Barisan bendera UMNO BN telah mula menutup pemandangan Port Dikcson. Hebat sungguh BN dalam membelanjakan dana secara berhemah....Arahan kepada setiap agensi termasuk pendidik-pendidik....khabarnya dikerah hadir. Tuntutan duit-duit upah kehadiran kepada belia-belia dan sewa-sewa pengusha bas telah mula berjalan. Najib mula curiga dgn rakyat....dah kasi BR1M dan makan pun....undi masih PR. Cuma yg takut dengan ungutan sahaja masih lagi bersama UMNO BN.

PR telah memintas awal dengan program ceramah pimpinan PR negeri bersama DS Anwar di dataran Lukut.

Kesempatan ini lah kehadiran rakyat tanpa duit dan makan mau pun sogokan....telah memenuhi dataran Lukut untuk bersama-sama berkongsi maklumat agar kiranya PR menawan Negeri Sembilan dapat merasa nikmat pentadbiran seperti Pulau Pinang, Selangor, Kedah & Kelantan.
" Merakyatkan Ekonomi"

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan dibatalkan serta-merta jika Pakatan Rakyat diberi mandat sebagai kerajaan baru Persekutuan pada pilihan raya umum kali ini, kata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pembatalan itu katanya selaras dengan agenda Pakatan Rakyat untuk memberikan pendidikan percuma kepada rakyat seperti digariskan Buku Jingga.

"Semasa saya menjadi Timbalan Perdana Menteri, keuntungan Petronas RM30 bilion tapi ada biasiswa dan dermasiswa. Sekarang, untung Petronas, lebih RM90 bilion, tapi pelajar kita, baru masuk belajar, sudah berhutang. Belum kerja dah berhutang.

"Kalau kita diberi mandat memerintah Malaysia, saya beri jaminan, PTPTN akan kita batalkan," katanya pada majlis ceramah Pakatan Rakyat di Lukut, Negeri Sembilan, 22 Mac lalu.

Beliau menegaskan, apabila harga minyak turun, secara automatik rakyat mempunyai lebihan wang untuk dibelanjakan.

"Apa jadi kalau harga minyak turun, pengangkutan awam juga akan turun, harga makan akan turun dan harga barang akan turun.

"Saya beri jaminan harga minyak boleh diturunkan, saya Menteri Kewangan lapan tahun, saya tahulah caranya," katanya yang menjawat jawatan itu sejak 1991-1998.

Beliau turut menempelak Datuk Seri Najib Razak dan Mahathir yang mengatakan pelaksanaan gaji minima akan membankrapkan negara.

"Kalau tidak mampu laksana gaji minima, sila berundur kerana kami beri jaminan gaji minima RM1,100 akan dilaksana jika kita diberi mandat memerintah. Malaysia ini negara kaya dan ada macam-macam sumber hasil, kita yakin dasar ini boleh dibuat," tegasnya.

Beliau memberi contoh Selangor yang diperintah Pakatan Rakyat bukan sahaja berjanji malah berjaya melaksanakan dasar gaji minima sejak Januari lalu dengan permulaannya kepada syarikat kerajaan negeri.

Turut hadir, Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Mohd Taufek Abdul Ghani, Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Negeri, Datuk Kamarul Bahrin Abbas dan pimpinan Pakatan Rakyat dari pelbagai peringkat.

Ceramah yang berlangsung kira-kira tiga jam itu menyaksikan ratusan kenderaan memenuhi perkarangan kawasan tanah lapang itu kira-kira satu kilometer.

Dua stesyen minyak berhampiran turut menjadi medan tempat meletak kenderaan orang ramai ekoran kawasan sesak dan padat dengan kehadiran ribuan rakyat malam itu.

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


:.My Home Soil:.: ADUN <b>BAHAU</b> MOHON PDRM jangan saman <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2012 08:24 PM PST

1.Sejak mula memblogging ni, satu persatu cerita datang kat aku. Tapi setiap cerita tu perlu aku siasat sedalam-dalamnya APABILA    TERUTAMANYA cerita itu adalah cerita ADUN PAS, DAP dan PKR. Al Maklumlah, kan depa cakap depa ni MEMPERJUANGKAN DEMO KERAS SI anuwar dan Lim Guan Eng.

2.MACAM tak percaya pulak depa ni selalu salah guna kuasa, rasuah dan sebagainya...ORANG-ORANG KERAJAAN di PENANG cakap...(orang-orang ni bukan orang sembarangan lah)...DIA CAKAP, KORUP DI PENANG untuk 3TAHUN PEMERINTAHAN DAP NI.. LEBIHHHHHH  TERUK DARIPADA orang-orang yang tak BERTANGGUNGJAWAB dalam BN buat.!!! maksudnya, mereka mengHALALKAN institusi RASUAH jika ianya memihak KEPADA MEREKA!!!  So TU CERITA KERAJAAN PENING DI PENANG ,SKANG NI cerita KERAJAAN DAP DI BAHAU... sampailah 1 cerita ke telinga aku...

3.Dengar kata Teo ni memang rajin ,BUKAN rajin ape, dia rajin bawak KOMPLEN. KOMPLEN....KOMPLEN,...KOMPLEN...ke jabatan2 Kerajaan. Kadang2 Jabatan Kerajaan dah pon buat apa yang dituntut oleh rakyat....(BUKAN DITUNTUT DAP K...kalau DAP tuntut, tak payah penuhi pon tak ape!) , si KOK SEoNG ni masih lagi berkOKOK..abang KOKOK SEoNG ARR....KALAU MAU KOMPLEN ARR, TOLONG PI CEK DULU ARR...KERJA SUDAH BUAT ATAU BELUM!!! 

4. TERBAHARU ...SI TEO KOKOK SEoNG DAP ni minta PDRM dan cakap macam ni kat depan BALAI POLIS : "POLIS JANGAN SAMAN ORANG BAHAU! ORANG BAHAU TATAK ADA BUAT SALAH! BIASA LAH PARKING SINI SANA!"

5. SAMPAI macam tu nak keBALKAN orang-orang DAP di BAHAU..lu apa cerita KOKOK SEoNG...APA? sudah tak ada kerja ka???????!!!!!! LU SAPU SAMPAH DEKAT PEKAN BAHAU LAGI BAIK LA APEK....

6. APek arr...gua mau celita arr...lu pi main guli dengan AH SO ELIZEBETH la....

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


2 BILIK UTK DISEWA <b>DI SIKAMAT</b>, SEREMBAN | Apartment Untuk <b>...</b>

Posted: 23 Feb 2012 05:38 AM PST

Dua kekosongan bilik untuk di sewa di Taman Indah, Sikamat, Seremban untuk perempuan Muslim.

Rumah teres 1 tingkat.

Bilik tengah – Sewa RM 250 seorang(2 orang RM300)
Bilik kecil – Sewa RM 150 (seorang)

Sewa termasuk sedikit perabut, katil, api dan air. Deposit sebulan boleh di ansur.
Bayar sewa sebulan untuk dapatkan kunci.

Kekosongan segera.

Hubungi kak Aini 013 343 7636

Incoming search terms:

  • rumah sewa di seremban 2012
  • sewa rm300 seremban
  • sewa puncak damansara
  • rumah teres sewa di puncak alam 2012
  • rumah teres sewa 2012
  • rumah sewa seremban rm300 2012
  • apartment dewi puncak alam
  • rumah flat utk disewa di seremban
  • incoming project puncak alam 2012
  • flat sikamat

Publish date: February 23, 2012 1:38 pm
Contact Name: k. Aini
Rental: 250
Region: N.Sembilan
Location: Sikamat, Seremban
Phone: 0133437636

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Homemade sweet treats....: Hantaran utk majlis <b>di Rembau</b>

Posted: 26 Mar 2012 03:38 AM PDT




Pink and gold, odd combination but very sweet. Thank you Izs.

DIALOG RAKYAT: Janji BN <b>di Rembau</b> Tidak Di Tunai

Posted: 25 Mar 2012 07:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Setiap kali program BN di Rembau khususnya asyik menuduh konon orang di negeri bawah Pakatan rakyat terniaya dan ditipu dengan janji tak di tunai…. adakah BN Rembau itu sendiri di mana Ketua Umno Rembau ialah ...

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


iezym belog&#39;s: Berlibur <b>di</b> Kuala <b>Linggi</b>

Posted: 16 Mar 2012 05:53 AM PDT

Percutian yang tak dirancang. Macam biasa tiba-tiba rasa stress, tiba-tiba nak jalan-jalan, tiba-tiba nak bbq, tiba-tiba nak terjun laut, tgk bintang...semua tiba-tiba. So, we decide to go to Kuala Linggi, kampung "Abang" Pinat..hehe
Apa lah yang ada kat sini.. hanya lah kampung dan bukan ala-ala pantai-pantai percutian yang boleh shopping gitu, ahaks! Anyway, tetap percutian yang happy dengan korang semua..
Gerak from Kuala Lumpur jam 7pm, dengan karenah anak-anak yang lawan bertekak dalam kereta bercampur gelak tawa mereka dan kegelapan jalan kampung akhirnya sampai di destinasi selepas 2 jam. Check in di KM Chalet pada lewat malam, tuan tanah pun tunggu dengan mengantuk sudah..hehe 
Aktiviti diteruskan dengan bbq & camping, di tepian pantai gitu. Sedih, malam tanpa bintang dan bulan. Bintang merajuk kerana bulan ke jepun katanya. ^_^ Sedar tak sedar jam 1 pagi. Pokok tempat kita bakar tu uols.....hurmm sumpah aku rasa sesuatu yang x best. Tapi entah kenapa port tu jugak aku pilih untuk pasang api. Ah, redah jer... Berkongsi cerita sehingga ke malam hari, satu persatu kenangan lama di bawa jadi isu. hehe.. Enjoy!
Mungkin untuk sesetengah orang, bercuti di sini is nothing. Sebab nya memang tak ada apa-apa yang korang nak lawati. Tapi, for those people..korang boleh buat macam-macam aktiviti sendiri if datang dengan group sekolah ke, famili ke, kawan-kawan ke..kalau sekadar nak datang lepak lari dari kesibukan kota pun ok jugak. 
Best moment in our life, when we spend time dengan orang-orang yang kita suka =)

Jalan kampung yang gelap gelita
Bilik Chalet Berkipas RM60 semalam (gomen tax 6%)
"Abang" Pinat berusaha keras dengan unggun api nye..hehe
Banana Boat - per head RM15, duduk dalam boat RM10
 Sorang-sorang berenang ke tepi setelah banana boat di terbalikkan...mana aku??
Anak dugong yang kelemasan diselamatkan hero kampung..kuikui
Ada orang x dapat naik..dapat bik gmbr pun jadi la..bik feel..kuikui
Batrisyia x puas main air

 Kami (@Skyymid, Strawberry, Peanut)


 Hujan yang lebat dan jammed yang teramat.. 

Destinasi Bajet hilangkan stress :- Tong-tong less than RM50 fuyooo..tapi apa mende merepek aku beli?? *blur*

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>serting</b> hilir - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2012 09:12 PM PDT

heLLo peopLe !!! fuuhh...fuuuhhh...fuuuhh *tiup2 habuk yang semakin degiL nak meninggaLkan bLog bersawang neh* hurmm...sejak2 masuk beLajar baLik nie, CG dah semakin maLas nak update bLog...yee, anda tak saLah baca, CG memang pemaLas !! *ngeh3* keje takdeLah banyak mana, tapi memang dah jenis pemaLas tak ketahuan haLa...memang Lah bLog tak update Langsung kan *sorry okay semua paparazzi dan staLker2 prihatin sekaLian*

so, sebagai pembuka tirai kepada entry baru, CG dengan suka hati nak memberitahu seLuruh rakyat jeLata tentang aktiviti ohshem yang dah CG buat dari 30 september sampai 3 oktober Lepas *bunyik macam dah Lamee jee, padehaL baru 2 hari Lepas..HAHHAHA* sesungguhnya, CG teLah terpiLih untuk menyertai program anak angkat di FELDA di NEGERI SEMBILAN yang dianjurkan oLeh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) yang meLibatkan 3 zon feLda : raja aLias, serting hiLir dan jugak paLong...okayy, nak cerita banyak2 memang maLas...so, dengan maLasnya CG pon tempekkan gambar2 yang berjuta Lemon nie sambiL meLetakkan caption...

apee yang menarik daLam program nie adeLah : terasa macam berada kat hoLLywood sebab jumpe 'justin bieber' , 'shah rukh khan' , 'micheaL jordan' , 'kareena kapoor' dan macam2 Lagi Lah *giggLes*

dimuLakan dengan gambar2 anak2 buah yang super aktif !! oh !!! comeL sungguh mereka neh~

kak shasha *yang nie tak jumpee Link FB nyee*

add, jangan tak add okayy =)

gambar famiLy angkat tak dapat nak upLoad sebab takde daLam camera CG, sedih raseenyeee...takpee, nanti CG update Lain okayy =)

aLhamduLiLLah, semuanya berjaLan dengan Lancar...disamping kami semua mengikuti program ini dan bersuai kenaL dengan orang feLda, CG rasa kenaLan CG bertambah dan yang Lebih manis Lagi biLa ade rakan2 dari hoLLywood dan boLLywood yang CG kenaL *HAHHAHAHAA* pengaLaman yang sangat menarik:

  • ajar student foreigner cakap bahasa meLayu *peLat okayy*
  • boLeh dikatakan setiap hari menjadi transLator kepada bahasa inggeris yang membuatkan rase macam takde pape pon converse in engLish nie *poyo*
  • makan masakan omak yang awesome...masaL Lemak ciLi api *podeh weh*
  • naik atas hi-Lux ronda seLuruh kampung...
  • beLajar cakap bahasa hindi...

banyak Lagi pengaLaman yang tak dapat nak dikongsi bersama...yang baik itu kami bawa puLang, dan yang tak berapa nak baik itu kami ambiL sebagai pengajaran...tahniah dan terima kasih kepada Asia Pasific InternationaL Univercity in TechnoLogy and Inovation (UCTI) *sungguh panjang nama uni mereka* , terima kasih kepada KPT sebab bagi kami peLuang keemasan nie dan semoga jumpa Lagi kepada semua universiti2 yang hadir tempoh hari...maafkan saLah siLap kami dan semoga berjumpa Lagi !!

*tepuk2 terima kasi, tepuk2 muah2, tepuk2 jaLan dobi...HAHAHAHHAHA*

p/s : jangan Lupee join segmen FAKE LOVER tuh =)

Full content generated by Get Full RSS.

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


www.telokkemang.blogspot.com/: Anwar Ibrahim <b>di Lukut</b> - Ribuan <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2012 10:05 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Anwar Ibrahim di Lukut - Ribuan Rakyat Bersama · SOALAN PARLIMEN - MAC 2012 - MP TELOK KEMANG · CERAMAH ANWAR IBRAHIM - LUKUT-PORT DICKSON 22 MAC ... CERAMAH ANWAR IBRAHIM - LUKUT-PORT ...

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


DSCN9439 : Rumah kampong <b>di Negeri Sembilan</b>. | Flickr - Photo <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2012 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Ceramah Umum 25 Mac 2012 <b>di</b> DUN <b>Ampangan</b>, N.Sembilan

Posted: 21 Mar 2012 02:11 AM PDT

CERAMAH UMUM
Tarikh : 25 Mac 2012 , Ahad
Masa : 9 mlm
Tempat : Markas PKR, Taman Bukti Setia, Ampangan, Seremban
Bersama :
~ YB Fuziah Salleh , Ahli Parlimen Kuantan / Naib Presiden PKR
~ YB Ahmad Kassim , Ahli Parlimen Kuala Kedah / MPP
~ Dr Mohamad Rafie Ab Malek , Penyelaras DUN Ampangan / MPP
Semua dijemput hadir
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved