ads

Ahad, 31 Julai 2011

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Amarah: Promosi kelas Dr Zul <b>di</b> Surau Pondok <b>Rasah</b>

Posted: 28 Jul 2011 05:42 AM PDT

Bulan puasa ni takda ye..
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Syarak Mengata , Adat Menurut: Kem <b>Rasah</b>, Seremban dalam keadaan <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2011 08:57 AM PDT

Seorang bekas Brigadier Jeneral menulis dalam blognya pada 31 Julai 2011 menceritakan keadaan kem tentera iaitu Kem Rasah di Seremban yang terabai begitu daif sekali seolah-olah seperti sebuah kem pelarian bukan seperti sebuah kem tentera hinggakan ada yang berkata jika pegawai tentera Thai melawat kem tersebut pasti beliau akan merasa begitu malu sekali kerana kem di Thailand jauh lebih baik dari Kem Rasah.

Tulisan penuh bekas Brigadier Jeneral tersebut pada pautan berikut http://mindnoevil.blogspot.com/2011/07/kem-rasah-seremban-in-total-neglect.html

Semasa saya sekolah menengah dahulu arwah ayah saya ada juga membawa saya ke Kem Rasah. Memang benar pada awal tahun 80an, kem tersebut jauh lebih baik dari sekarang ini.

Apa ke tidaknya, pembangunan sekitar Kem Rasah begitu pesat membangun dengan Hospital Tuanku Jaafar, International Medical University, sebuah kuil yang tersergam, Hospital Mawar dan banyak lagi. Tapi Kem Rasah, tengok dari tingkat 7 ketika arwah saya dirawat memang begitu menyedihkan.

Pak Menteri, askar kita di Kem Rasah perlukan perhatian. Jangan tunggu semasa Undi Pos saja.

Sekarang ni di TV1 tak silap saya cerita tentera bertajuk Platun Harimau, emak saya kata askar-askar lain menggelarkan arwah ayah saya Harimau Berantai semasa beliau berkhidmat, tak tahulah sebab apa. Mungkin rakan-rakan ayah saya yang masih hidup tahu ceritanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

pembantu bazar ramadan <b>ampangan</b>(n9) diperlukan - CariGold Forum

Posted: 30 Jul 2011 08:51 PM PDT

Forum Jump

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


amani kat kampung, <b>di Tampin</b>, Negeri sembilan...t

Posted: 30 Jul 2011 03:26 AM PDT


amani kat kampung, di Tampin, Negeri sembilan...tengah tolong buat sup daging + rendang ayam + lemang bakar sendiri...
akan di update lewat malam sikit yerrr..nak bersama keluarga tercinta.. okeyyy,,jangan rindu2 (pangg...perasan ade yang rindu..hehehe)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Masalah jalanraya <b>di</b> daerah <b>Jempol</b> | Aduan Rakyat Online

Posted: 13 Jun 2011 12:07 PM PDT

Assalamualaikum,salam satu malaysia..

Saya mewakili seluruh pengguna jalanraya di Daerah Jempol hendak menyatakan rasa tidak puas hati dengan keadaan jalanraya di daerah kami.Terutamanya jalan dari kawasan MAHSAN ke Bandar Seri Jempol yang tidak rata membahayakan  keselamatan pengguna-pengguna jalanraya yang menggunakan jalan ini untuk pergi ke Temerloh,Muadzam dan ke Bahau.

Tambahan lagi pihak yang memperbaiki jalan ini hanya menampal sahaja lubang-lubang di jalan itu dengan bahan yang tidak berkualiti dan mudah pecah serta ini boleh menyumbang kemalangan jiwa pada ketika hujan lebat. Untuk pengetahuan Aduan Rakyat saya terpaksa menukar suspensi kereta saya sebanyak 4 kali sepanjang 2 tahun dibeli.

Ini disebabkan keadaan jalan yang tak ubah macam litar perlumbaan rally membuat saya tidak selesa untuk pergi bekerja dari Bandar Seri jempol ke Bahau setiap hari. Adakah jalan ini hanya diperbaiki tiap kali pilihanraya berlangsung? Mana perhatian ADUN tentang keselamatan rakyat yang menggunakan jalan ini/ Saya harap pihak Aduan Rakyat dapat mengambil perhatian berkenaan masalah ini agar tidak lagi berlaku kemalangan jiwa yang meragut nyawa orang-orang tersayang.

sekian terima kasih,

Yang Prihatin

By: SHAFRIZAL

Aduan yang berkaitan:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: 17 tahun tunggu elektrik <b>di Jelebu</b>, akhirnya <b>...</b>

Posted: 28 Jul 2011 01:40 AM PDT

Akhirnya selepas menunggu selama 17 tahun, sambil berusaha memohon bekalan elektrik ke rumah beliau di Kg Ulu Jelebu dari TNB dan kerajaan UMNO/BN, pada 27 Julai 2011, rumah En Radzuan Bin Halim, 50 tahun dan Puan Norhayati telah pun terang benderang dengan cahaya lampu berkat usaha dari sebuah NGO dengan kerjasama PAS Kawasan Jelebu dan PAS MTD Klawang.

Pihak NGO tersebut telah menyumbangkan sebuah generator dan 5 buah tilam kepada keluarga En Radzuan.

Pihak PAS MTD Klawang telah memberikan kerjasama dengan menyumbangkan wayar dan paip untuk membuat pendawaian di dalam dan di luar rumah En Radzuan.

Pasukan Unit Amal Jelebu telah menghantar 2 orang petugas mereka menjalankan kerja-kerja pendawaian tersebut.

En Radzuan menyatakan rasa gembira dan terharu dengan sumbangan dari pihak NOG tersebut dan usaha yang dijalankan oleh PAS untuk membantu beliau dan keluarga.

Beliau mempunyai 10 orang anak, iaitu 6 perempuan dan 4 lelaki. Dengan adanya lampu yang terang ini dapatlah anak-anak beliau mengaji dan meneruskan pelajaran pada waktu malam katanya.

En Radzuan menambah lagi walaupun dia tahu PAS bukanlah parti pemerintah tetapi usaha PAS yang ikhlas membantu orang-orang yang miskin seperti beliau, membuatkan beliau rasa terharu dan beliau mendoakan kemenangan PAS pada pilihanraya yang akan datang supaya lebih ramai lagi orang dapat dibantu.

Menurut Saudara Nor Anif (Timbalan YDP) adalah menjadi tanggungjawab PAS membantu semua orang sesuai dengan tema Muktamar tahunan PAS baru-baru ini iaitu 'Negara Berkebajikan'.

Saudara Anif juga menegaskan bahawa walaupun sekarang ini rumah En Radzuan telah pun terang tetapi masih menjadi tanggungjawab kerajaan UMNO/BN menyalurkan bekalan elektrik ke rumah En Radzuan kerana bekalan elektrik adalah kemudahan asas yang menjadi hak semua rakyat Malaysia untuk mendapat nya terutamanya kawasan Parlimen Jelebu ini diwakili oleh Rais Yatim yang juga seorang Menteri Kanan.

http://pasjelebu.blogspot.com/

Laporan penuh bergambar di http://orangklawang.blogspot.com/2011/07/selepas-17-tahun-baru-nampak-cahaya.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


The English Cottage: Storm hurtles through <b>Port Dickson</b>!

Posted: 30 Jul 2011 09:43 PM PDT

Yesterday, while I was away at French class in Kuala Lumpur, a tropical storm hit PD!

We returned to savaged trees along Jalan Pantai - they looked like they'd been twisted off their trunks, with many lying across electricity and telephone lines, or strewn across the road.

As we approached our home, we found that the kampong behind the mosque in Bagan Pinang was flooded - as is usual after a really heavy downpour.

I worried about what awaited us at our own home, and how our girls were. Along with others in our neighbourhood, we lost a couple of trees, among them my favourite longan tree that had given us a wonderfully cool and green patio. It was also a place to rest for the many birds who visited and sang to us from high in its branches.








Spent all morning cleaning up the patio of mud and fallen leaves and twigs, and Chuan has been busy from last night, cutting the trees that've fallen into manageable bits. 
Visit the Ribut, ribut, ribut Port Dickson to see some real drama pix of how our usual route in-and-out of PD looked, just minutes after the storm subsided. It's said to have hit at around noon. This link posts pictures of the road beside the armed forces' EME school that takes you to the highway, passing outside the army camp. It was the day of the passing-out-parade, and 3k recruits graduated. The town was filled to overflowing with parents,and families, and their cars, and they were parked everywhere and anywhere they could find a spot. Because Najib was taking the salute, this road was closed. But I feel really sorry for the people who did use the road, and who managed to find a spot somewhere along it. It seems that the storm hit here the worst. 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>serting</b> hilir - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 12:00 AM PDT

Kelmarin, 04-06-11; meriah majlis perkahwinan dua pasang pengantin di rumah Matseh Manaf, Pengurus FELDA Serting Hilir Lima.


Namun, bukan itu yang ingin aku khabarkan. Yang aku akan khabarkan di sini ialah:


SAH! Ada usaha pihak Pengurusan FELDA untuk memujuk peneroka supaya menarik balik saman mereka yang telah difailkan di Mahkamah Tinggi Seremban, tahun lalu. Saman peneroka terhadap FELDA berkaitan isu kadar perahan minyak sawit yang melibatkan lebih 600 orang peneroka tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Khabarnya, usaha dibuat secara pujukan menerusi individu, bukan secara kelompok. Ada tawaran kewangan. BIASALAH tu, bila dah dah terdesak, macam - macam la janji dan budi. Semakin banyaklah tebu tumbuh di tepi bibir.


Yang aku tahu, sebelum saman itu difailkan, telah ada ruang rundingan dan perbincangan. Malangnya, pihak berkenaan tidak mahu menerima permintaan para peneroka berkenaan.


Bila dah masuk mahkamah, dah makan masa setahun, pandai pulak nak ajak berunding.


Benarlah kata aku;

akibat pintu rundingan seringkali tertutup, masalah akan merayau ke halaman orang.


Tu pasal, pihak kilang FELDA janganlah bersikap, Peneroka adalah Pelanggan Kelas Dua yang tidak tahu apa - apa.

Kita sangka mereka tidak tahu apa-apa walhal, mereka lebih tahu daripada kita tentang dunia. Kita yang ketinggalan rupa - rupanya.


Dengarnya, akan ada lagi kes saman - menyaman kadar perahan minyak sawit ni. Ini semua angkara kilang sawit yang tidak mendahulukan rakyat. Kita tunggu......

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Cake-A-Licious: KARNIVAL USAHAWAN DESA 2011 <b>DI KUALA PILAH</b>

Posted: 03 Jul 2011 07:48 PM PDT

Pada 1-3 Julai 2011, Cake-A-Licious telah menyertai Karnival Usahawan Desa 2011 di Mini Stadium Kuala Pilah dimana usahawan-usahawan di bawah bimbingan agensi kerajaan seperti MARA, KEMAS, FELCRA & KEJORA telah dipilih untuk membuat jualan di karnival ini. 
Cake-A-Licious adalah usahawan di bawah bimbingan FELCRA (dari segi bantuan pinjaman) & KEMAS ( dari segi bantuan mesin & peralatan).
 Inilah rupa booth Cake-A-Licious
 Banner Cake-A-Licious didesign oleh Eya..cantek sgt kan..ramai gak pengunjung yg puji..
(anyway, banner tu sebenarnya bkn sengaja ditutup oleh papan tu yer, papan tu ekceli papan tanda utk gerai usahawan Felcra, da terbalik ditiup angin...huhu)
 cantek kan alas meja cupcake ni?...ramai juga pengunjung yg nak beli alas meja ni....alahai, sori yerr...limited edition ni dek oii...klas kan...
 antara cupcake yg dijual....ni da tggl sikit je nak perabih....hari kedua karnival, cupcake laku mcm goreng pisang panas smpi kotak cupcake abess....huhu
 stand cupcake utk display cupcake kepada pengunjung...ada gak org tanya 'jual tak stand ni?'.... LOLOL
crispy coconut cookies...rm10 jer..and sedapp sangat....
selepas Karnival Usahawan Desa di Kuala Pilah ini, Cake-A-Licious akan join several lagi karnival yg akan dikomfemkan dgn FELCRA and KEMAS...yg terdekat this 26th -31st July di Paroi, Seremban......org2 Seremban jgn lupa cari kami di karnival tu nanti yer.....yeeehaaa!!!
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Giant Kini Dibuka <b>Di Lukut</b>.

Posted: 27 Dec 2010 11:19 PM PST

Affan:

Giant skg ni antara yang pesat meluaskan empayar diorg.
Ingat dulu, Giant di Shah Alam, rasanya kat Sek. 18 (kalau tak silap_, memang kecik. Dengar citer bila owner baru ambil alih, memang byk giant2 yang besar dibuka.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


TOK NAL: NASIR SAFAR <b>DI GEMAS</b>

Posted: 22 May 2011 07:24 AM PDT

RAKAN Tok Nal semasa dalam Umno Pontian Datuk Nasir Safar , bersama-sama merasmikan mesyuarat agung berkelompok MAYC Tampin di Gemas petang semalam .

Tok Nal hadir sama dan Tok Nal dapat rasakan , Nasir Safar masih gagah macam dulu .

Cakapnya masih berbisa , tuturnya memang menarik dan sambutan kaum muda terhadap intipati ucapan beliau juga memberansangkan .

Tok Nal ucapkan tahniah kepada Nasir atas ucapanya yang berapi-api itu .

Juga tahniah kepada Saiful , Datuk Kudin dan yang lainnya yang turut hadir pada petang itu .

Semoga MAYC yang mana Tok Nal pernah menjadi salah saorang pemimpin kecilnya terus gagah di nusantara ini .

Mudah-mudahan .

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

pembantu bazar ramadan <b>ampangan</b>(n9) diperlukan - CariGold Forum

Posted: 30 Jul 2011 08:51 PM PDT

Forum Jump

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved