ads

Khamis, 5 April 2012

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Apa punca jambatan tergantung <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 05 Apr 2012 08:06 PM PDT

Kalau kita melalui Jalan Linkaran Tengah Seremban atau Seremban Middle Ring Road (MRRS) berhampiran Taman Bukit Chedang, kita pasti akan tertanya-tanya kenapa projek ini seolah-olah terbengkalai apabila dilihat terdapat satu jambatan tergantung dari Taman Bukit Chedang menghala ke Kg Baru Rasah.

Situasi ini berlaku sejak tahun 2010 lagi. Apakah punca masalah ini berlaku? Adakah ianya disebabkan oleh masalah kewangan kontraktor atau sumber kewangan kerajaan? Ataukah mungkin masalah pampasan kepada penduduk di Kg Baru Rasah yang rata-ratanya orang Cina? Atau mungkin ada sebab lain?

Di Rembau, penduduk kampung yang terlibat dengan Projek Landasan Keretapi Berkembar , ada yang menerima pampasan cuma RM 1.20 sekaki atau RM 52,272 seekar, sedangkan tidak jauh dari situ untuk Projek Hospital Rembau, kerajaan Negeri Sembilan melalui PKNNS menawarkan tanah pada harga RM 22.00 sekaki atau RM 958,320.00.

Harap kita sebagai rakyat, khususnya pengguna jalanraya di Jalan Linkaran Tengah Seremban akan mendapat jawapan dari kerajaan Barisan Nasional dalam masa terdekat.

Construction on Chedang Interchange has come to a halt
Wednesday October 20, 2010

The Chedang, KGV and Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) interchanges and radial roads will only be completed under the 10th Malaysia Plan.

While work is being done on the KGV and HTJ interchanges and the new RM26mil Taman Permai-Jalan Sungei Ujong link, the Chedang interchange linking the Rasah New Village has come to a halt.

Motorists heading to the Rasah New Village and the town centre from Seremban 2, Bukit Chedang, Senawang and Kuala Pilah are now forced to drive to the Bukit Chedang roundabout and make two U-turns before reaching their destinations.

The bridge to link Seremban 2 to Rasah New Village is also not completed because there is not enough allocation. If the bridge is completed together with other projects, traffic dispersal in Seremban will improve.

Bukit Kepayang assemblyman Cha Kee Chin said motorists wanted the Seremban 2-Rasah New Village link completed instead of concentrating on the Taman Permai-Jalan Sungai Ujong link.

He said because of this there was a bottleneck at the Bukit Chedang roundabout and at both the U-turns during rush hours.

He added that the matter was brought up at the last Negri Sembilan state assembly sitting.

"The Taman Permai-Sungei Ujong link can wait and the allocation could be used to complete the Seremban 2-Rasah New Village stretch because it will help ease traffic flow on the highway,'' said Cha.

However, it is learnt that the Seremban 2-Rasah New Village stretch will cost much more than the Jalan Permai-Sungei Ujong link as it involves widening the Kepayang river and land reclamation at the new village.

"So until that is sorted out, projects that have been started will continue while motorists will have to bear with the inconvenience,'' added Cha.

The RM500mil MRRS, which is a 28.8km two-lane dual carriageway, is toll-free with 16 interchanges.

http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2010/10/20/central/7236148&sec=central

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


Ceramah Umum 25 Mac 2012 <b>di</b> DUN <b>Ampangan</b>, N.Sembilan

Posted: 21 Mar 2012 02:13 AM PDT

CERAMAH UMUM
Tarikh : 25 Mac 2012 , Ahad
Masa : 9 mlm
Tempat : Markas PKR, Taman Bukti Setia, Ampangan, Seremban
Bersama :
~ YB Fuziah Salleh , Ahli Parlimen Kuantan / Naib Presiden PKR
~ YB Ahmad Kassim , Ahli Parlimen Kuala Kedah / MPP
~ Dr Mohamad Rafie Ab Malek , Penyelaras DUN Ampangan / MPP
Semua dijemput hadir

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Konsert Jamal <b>Di Seremban</b> 27 April

Posted: 05 Apr 2012 12:36 AM PDT

Konsert Jamal Di Seremban 27 April

SEREMBAN — Raja Pop, Jamal Abdillah, akan mengadakan konsert amal di The Royale Bintang Resort & Spa di sini pada 27 April ini.

Beliau akan membuat persembahan selama dua jam dalam konsert yang bertujuan mengutip derma bagi Rumah Seri Kenangan di sini, kata pengarah jualan The Royale Bintang Resort & Spa Seremban, Zalifah Azura Mohd Basri.

Tiket berharga RM80, RM150 dan RM300 boleh didapati di pejabat jualan hotel itu mulai sekarang.

"Mereka yang membeli tiket RM300 boleh menyertai Jamal pada satu jamuan lewat malam selepas konsert itu," kata Zalifah Azura.

Mereka yang ingin membuat tempahan atau membeli tiket boleh menghubungi pejabat jualan The Royale Bintang Resort & Spa Seremban menerusi talian 06-7666888 / 06-7666208 / 06-7666666.– BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


ABU SOFEYA: KURSUS UMRAH TERBUKA <b>DI MANTIN</b>

Posted: 15 Jan 2012 12:07 AM PST

Masjid Qariyah Kg. Gebok Mantin

Alhamdulillah seramai 14 orang jemaah dari Masjid Qariyah Kg Gebok Mantin akan turut serta mengerjakan Umrah pada 3 - 13 April 2012.

Justeru satu kursus 'Umrah siri pertama'  akan diadakan di Masjid ini seperti butiran berikut :

Tarikh : 22.1.2012
Masa  : 9.00 - 10.30 pagi 
Tempat : Dewan Solat Masjid. 

Kursus ini juga terbuka kepada semua muslimin dan muslimat  yang berminat untuk mengetahui selok belok mengerjakan Umrah.

Ayuh..., jangan ketinggalan. Kita berjumpa di sana.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


yong <b>di port dickson</b> | Beautilicious

Posted: 19 Mar 2012 12:00 AM PDT

salam semua.. apa khabar? dah lunch ke belum..yong di port dickson ni bersama seorang rakan kongsi yong..kami datang ke sini untuk jumpa cust..nak pakai pb jgk.. sama macam kami :-) best kan?

ni kali ketiga yong datang ke pd. jalan disini masih belum mahir..tapi bole la.. xde la sesat pon hehe.now we ols kat kedai makan..ada order tomyam, telur bistik,daging masak merah, air laici dan air limau.. tak sabar nak makan.dari pagi tak makan tau..actually kami ke seremban dulu tadi untuk hantar tempahan apam polkadot dari cust di negeri sembilan.macam tak percaya yong yang buat semua ni..seriusly full masa yang yong gunakan. takda la buat kerja yang tak berfaedahkan?

next station japg? we'll be at shah alam.ehem. jom jumpa yukkkkk..


Published with Blogger-droid v2.0.4

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Muhyiddin tiba <b>di Negeri Sembilan</b> untuk lawatan kerja sehari |

Posted: 08 Mar 2012 06:03 PM PST

[unable to retrieve full-text content]KUALA PILAH: Tan Sri Muhyiddin Yassin memulakan lawatan seharinya ke Negeri Sembilan hari ini dengan menghadap Undang Luak Johol, Datuk Datuk Mohd Jan Abdul Ghani di Balai Rasmi Luak Johol, pagi ini.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


:.My Home Soil:.: PENEROKA DARI <b>SERTING DI</b> GUNA-GUNA <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 06:29 PM PDT

Haihh, ape lagilah yang wakil rakyat Pakatan Pembangkang cuba nak buat ni??! Kesian aku tengok pakcik-makcik, uncle-auntie yang tak bersalah ni datang dari Serting pepagi buta semata-mata nak buat demo aman depan Wisma Negeri. Ni semua angkara wakil rakyat pakatan pembangkang yang menguna-gunakan mereka ibarat mereka semua mcm budak2 kecik...

Yang lg lawak, ader pulak tukang bagi-bagikan banner-banner kecik dgn kad manila utk dorg pegang... (Teringat aku time sekolah dlu, cikgu seni selalu suh bwk manila card).. Deiii, nampak sgt dorg ni kena paksa buat mcmtu, kalau makcik pakcik, uncle auntie ni datang secara ikhlas,dorg akan bawak banner sendirilah, bukannya DIBEKALKAN...sebijik btui cam budak kecik, mak bekalkan makanan gi sekolah..Dalam kes ni pulak YB Guna and the Gang bekalkan mereka dengan menu "Banner dan kad manila siap pakej berdiri bawah panas terik) Memang terhebat YB GUNA, GUNA kan dorg ni untuk kepentingan sendiri dan Pakatan Pembangkang...

Udah-udahlah tu, bentilah buat keje tak berfaedah ni..Makcik pakcik, uncle auntie tak menoreh ari tu, bole ke Pakatan Pembangkang bayar pendapatan dorg utk ari tu? elok-elok lepas menoreh pakcik-makcik bole buat solat Sunat Dhuha mohon rezeki, Pakatan Pembangkang plak pi kacau rezeki dorg!!..elok-elok uncle auntie tu bole layan channel Zee 108 tgk hindustan, YB Pakatan Pembangkang dok rembat masa peneroka-peneroka tak bersalah ni datang Seremban!! Sebab ape? Sebab wakil rakyat Pakatan Pembangkang dah habis modal..dah tak tau nak pusing dok mana lg dah..Last-last depa gunakan wakil peneroka yang dikatakan hadir seramai 150 orang (cit, 80 orang pun tak sampai) ni demi kepentingan diri mereka sendiri....

Buat anak-anak pakcik makcik, uncle auntie yang di gunakan untuk buat demo ari tu, pak & mak kalian tak bersalah..tapi yang bersalah TU DIAAAA..PIHAK PAKATAN PEMBANGKANG...nasihatkanlah pak & mak hang pa supaya tak termakan LAGI dengan pujuk rayu Pakatan Pembangkang lepaih ni untuk buat demo....

Pesanan ikhlas, kalau nak datang hantar memorandum kat Tok Mat tu bole, tapi tak perlulah datang smpai dua bas..cukup sekadar 2-3 orang ja dan tak perlu melibatkan parti-parti politik...demo bukan sahaja menyusahkan diri sendiri, tp turut menyusahkan orang lain..cth pengguna jalan raya, orang ramai yang ingin berurusan dengan kerajaan (tempat demo bertempat di bangunan kerajaan dan pagar besar di pos pengawal di tutup) dan juga polis yang lagi banyak kerja lain depa bole buat selain kena jaga demo aman....LU PKIRLAH SENDIRI....(tagline Nabil RL naaa...)

P/s : Kalau depa dok buat gitu kat mak bapak aku, siap lah aku hambat sesekoq biaq tetomoih dalam keleboq...

Lizan: Felda <b>Serting</b> dot Com

Posted: 07 Mar 2012 05:59 PM PST

Minggu lepas jenjalan NS rumah kakak aku kat Serting.  Dah lama tak jenguk dorang, si Adam dah merengek-rengek ajak balik rumah 'PakTeh'.  Balik ada motif tu...
Dia sekarang kan gian dengan Angry Bird. Jadi dia berharapan 'PakTeh' dia tu --buatkan-- dia AngryBird beserta monyet-monyet. Siap pre-order via telefon lagi tuh..!
Kalau mintak tolong buatkan kayu2 tempat monyet tu bersenggayut, aku paham lah.
Yang aku tak berapa faham, caner dia boleh terpikir nak mintak buat AngryBird & monyet.
Nak buat dari apa agaknya tu ya, Adam.
PakTeh tak buat aper-aper pun...
nasib baik Adam tak mengamuk ......
Yang si kecik ni kan.. hobi dia adalah menyelongkar.  Selagi boleh diperiksa, habih semua di checkednya.  Dah la rumah kakak aku banyak lemari .  Habih sumer dibukak katupnya pintu setiap satu dijenguknya.  Adeh, tak leh lepa..sangat bahaya. Semua orang bekerja sama memantau Aqeel. Tengok muka dia pun, mak dia dah suspens ... apa la lagi dia nak kombah.

Adam tiba-tiba menjadi budak baik hari tu.  Tak tantrum, tak jerit-jerit, boleh pulak kamu well behaved ya.  

Tak cukup dengan lemari, dia check pulak radio orang tu function ke tidak.  Kot lah dia pikir, nak kena try tekan-tekan sikit mana-mana butang, apa la kot jadi dengan radio ni... hehe.  Meletup kang aaaa... usik laaa..USIK.....!

Malam tu aku berusaha tanak makan banyak tapi kena sabotaj dengan Yati, anak sedara aku. Boleh pulak ada ayam bakar dengan kek pisang malam tu.  Sengkak perut nak tidur caner.  Resepi kek pisang Yati ada aku tepek dalam entri sebelum ni. Click sini.

Tengah ready nak tidur, muncul abang aku sefamili -- dorang memang biasa travel  malam.  Aku takkkk... ktrg memang travel belah siang sebab aku penakut, kang pancit tayar ker, juper hantu kat tengah jalan ke ... sapa nak tolong,, tak pasal mintak hantu tolong tukarkan tayar pancit.  Eh.

Semua melepak semacam melayan aktiviti masing-masing.
Kat dapur riuh macamkan ramai benar, padahal 4 orang je.  Sesekali berkumpul banyak benda nak update sampai tergelak terkiki-kiki macam orang lupa diri. 
Dalam pukul ompek petang camtu, masing-masing tetamu yang memekak ni mula lah mintak diri. Kakak aku memang rajin menapau makanan untuk adik-adik dia. Adik-adik pun serba-salah jugak nak punggah tapi   dah bagi kita ambek. 
Ambek bukan sikit-sikit lak tu sampai penuh bonet keta -- betik, cempedak pun ada gak.  Kelapa nyaris jugak masuk bonet, nasib baik sempat geleng.  Kalau ngangguk .. tau lah apa akibatnya jadi kat bonet keto kau.

Beza umur cuma satu hari jer.
Kenangan zaman aku nak beranak kan Aqeel dulu.. mak Arif dah booking Yati jadi helper (masa tu Yati bujang) sebab mak Arif jangka dia beranak awal.  Hampir sebulan jugak Yati berteduh kat rumah dia tunggu dia beranak.
Almost sebulan nunggu, tak lah pulak dia beranak-beranak.  Tiba-tiba aku yang buat hal beranak awal ( time aku pergi routine check-up36 minggu,  rahim aku dah bukak 5cm).  
Jadi aku mintak Yati tolong temankan aku look after Adam kat rumah.  Elok jer aku beranak hari ni, esok tu emak Arif pulak beranak. Jadi Yati continue duk umah aku dua minggu.  Mak Arif?  ... pandai-pandai lah jaga diri.. uwahaha -- tu ar, sapa suh lambat ... (*tetiba carik gaduh dengan kakak ipar). 
So since Aqeel dan Ariff beza umur cuma sehari, pencapaian pun lebih kurang jer. Dua-dua tak geti bercakap lagi asyik ba-ba-ba-ba.  Nanti aku nak ajar Aqeel lagu baba black sheep, tengok pandai tak dia.  Pangkal lagu dah prektis dah.
Ni Aina (kakak Arif). Umur lima tahun, sebaya Adam.  Suka dengar suara dia everytime dia panggil Aqeel...

"Atil...Atil....." alololo.... kakak pelat lagi lah.

Anak bongsu kakak aku koperal Fadil pun tiba jugak petang tu dari Penang.  Bukan takat bawak balik uniform polis & gari segala, dia siap hangkut anak dara sapa ntah datang rumah.  Komen aku?...no komen.... siapalah aku nak komen lebih-lebih. Tengok jer la caner nanti.

Key, dah... habis dah citer Felda Serting dot Com ....
eh..still got one pic, last one ---

Pokok bunga yang aku ciluk dari rumah kakak aku dah berdaun.. yeay.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved