ads

Ahad, 30 September 2012

05 di lenggeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lenggeng - Google Blog Search


BERAYA DAN ARNAB @ <b>LENGGENG</b>, NEGERI SEMBILAN

Posted: 31 Aug 2012 11:42 PM PDT

Sempena Cuti Merdeka ke 55 tahun ini, Makwan mengajak beraya di rumah Nek Su ( adik bongsu Mak kepada Makwan ) Kiranya pangkat moyang la dengan Amyras & Ali.

Seronok Amyras dapat jumpa Dania & Yaya.. Abis ditawafnya umah Nek Su. Laksa maksu yg katanya 1st time buat, sangatlah sedap!! Ucu makan tambah 3 kali!!

Sebelum balik sempat bergambar kenangan.

On d way balik singgah di Taman Arnab Broga. Excitednya Aimy jumpa arnab. Dikejornya keliling area arnab yg dilepaskan tu. Selamba je Aimy tangkap arnab. Cergas-cergas arnab kat sini, tak macam arnab kat Bukit Tinggi.

Selain dari arnab terdapat juga binatang lain seperti rusa, kuda, keldai, kambing, monyet, burung unta etc.
Ada juga makanan dari daging arnab, ditulis halal, tapi tak sanggup plak nak makan. Huhuhu

Sampai petang kat Rawang, singgah open house kawan mama plak di Kota Emerald.

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


<b>Tampin</b> Nature MTB Ride 2012 DITUNDA pada tarikh 2 Disember <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 06:14 AM PDT

September 11, 2012   admin

tunda_slider

Salam 1 Malaysia

Sepertimana sedia maklum bahawa PersatuanKembara Negara (PKN) bersama Kerajaan Negeri Sembilan akan menganjurkan acara basikal bukit yang dikenali sebagai Tampin Nature MTB Ride 2012 pada 7 Oktober 2012 bertempat di Stadium Majlis Daerah Tampin, Negeri Sembilan.

Atas faktor kepadatan acara MTB dengan tarikh acara ini berlangsung dan respon ramai peserta (UPM MTB@30 Sept di Serdang & Ronda Riadah Mega Ride@7 Okt di Muar), Acara Tampin Nature MTB Ride 2012 secara rasminya DITUNDA pada tarikh 2 Disember 2012. Pihak penganjur serta urusetia memohon maaf diatas kesulitan yang berlaku ini.

Kami amat berharap agar acara ini dapat berlangsung dengan jayanya melalui penglibatan ramai peserta dan pengurusan penganjuran yang terbaik.

Sekian, terima kasih

PERSATUAN KEMBARA NEGARA

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Gambar Perdana Menteri <b>Di Paroi</b> Lautan Manusia <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2012 06:19 PM PDT

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


headbomb: GAMBAR EDIT DS NAJIB <b>DI NEGERI SEMBILAN</b> <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2012 07:23 PM PDT

aaa nampak.. kan super impose tu.. mana penchacai tai kucin.. eii kan super impose tu wei apa korang tak nampak.. kalau tak nampak maknanya pendek umur... hehe.. tu tu kat belakang yang ramai-ramai tu kan edit.. tu.. ai takkan tak leh perasan cai oi.. hehe..

lagi gambar edit yang panas ds najib di negeri sembilan... AAKJ

Sabtu, 29 September 2012

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


<b>Juasseh</b> Cafe: DAIRI HARI RAYA <b>DI</b> J.B

Posted: 12 Sep 2012 07:43 PM PDT


 Tengah hari raya kedua selepas singgah beraya rumah kakak aku kat pekan Pilah, aku bertolak ke Johor Baharu, lewat petang baru sampai rumah mertua aku, tak da aktiviti berat berat dah lewat kan, anak anak sibuk nak mandi 'swimming pool', dah petang, besok saja la. Hanya aktiviti bermaaf maafan saja, lepas tu makan nasi beriani pak cik aku masak, nasi beriani gam kambing lagi, memang mashukk!!.
    Raya ketiga start la aktiviti kunjung mengunjung ziarah menziarah, pagi ada saudara datang, petang tiga biji kereta pegi rumah 'Tok Timah' nenek la ni, makan bihun, sembang sembang lebih kurang lepas tu balik. Petang tu hujan pulak, tak jadi la dia orang nak mandi swimming pool.
   Besok nya raya ke empat, raya rumah saudara pulak, pulun makan kuih raya dengan 'air gas' siap ada ais krim lagi. Balik dah lewat petang, cuaca pun tak bagus, tak jadi lagi dia orang nak mandi swimming pool. Malam nya lagi ada akiviti ziarah, rumah satu lagi saudara, makan 'spegeti ' sembang sembang terus balik.
   Aku dan anak bini sepatut nya balik ke K.L malam tu jugak, tapi bini aku mintak 'pos pon' esok malam nya, pasal mak cik dia nak buat 'parti kapal wap' (steamboat) esok malam, aku pun setuju la, tak nak hampa kan, lagi pun best jugak tu.
   Besoknya dah raya ke lima, ada lagi aktiviti ziarah menziarah, rumah mertua adik ipar pulak, pegi jugak la, makan nasik lagi, duduk duduk kejap sembang lebih kurang, habis balik rumah. Sampai rumah tiba tiba Pak mertua aku cakap ada saudara atau kawan dia nak datang beraya satu keluarga, berbelas orang jugak tu, aku malas dah, penat nak melayan.
   Cuaca baik, aku 'decide' bawak budak budak pegi 'swimming pool' kat 'Bayu Marina', hotel tempat mak cik aku 'stay', walau hari dah lewat jugak kul 6 cam tu, tapi masih sempat lagi, aku kesian tengok budak budak tu, asyik 'frust' je, ada je halangan, hujan la, nak pegi sana sini la, masa ni pulak cuaca baik tapi tak da sapa nak bawak pasal sibuk nak beli barang nak buat 'steamboat' malam tu.
   Aku bawak budak budak, memang seronok gila dia orang, tempat pun best, 'view' kat situ memang 'klas', swimming pool kat tingkat 7 atau 9 aku tak ingat, dari sana kita boleh lihat pemandangan sungai, padang golf dan bandar J.B, aku ambik gambar tapi aku tak berapa pandai ambik 'view'. Memang tak menghampa kan, rugi aku tak mandi sekali, memang aku tak nak mandi takut letih, malam ni nak 'drive' balik K.L.

   Lepas budak budak bersihkan diri kat bilik hotel, terus balik rumah, 'parti kapal wap' tak ready lagi, tunggu pulak satu family lagi nak join sekali, tunggu lambat sangat kami 'on' dulu. Selain 'steamboat' ada 'mee jawa' kemudian ada 'lasagna', aku makan semua tapi tak 'heavy'. 
  
Apa yang aku 'discover' kat sini, kalau kita buat 'steamboat' ni tak boleh terlalu ramai, cukup cukup je satu meja, kerana kita perlu 'enjoy' makan bahan bahan tu dengan sos cili dia dan lain lain. 'Parti kapal wap' kami ni terlalu ramai, ada berapa famili dalam tu, jadi aku tak dapat 'enjoy the food' jadi aku sudah cepat, bagus untuk aku, kolestrol boleh kontrol.

   Lepas mandi aku tido sekejap, malam tu dekat dekat pukul 12 tengah malam aku bertolak ke Kuala Lumpur, aku kembali ke K.L dengan membawa kenangan yang tak seberapa tapi dengan membawa perut aku yang semakin membuncit hanya beberapa hari berhari raya, kolestrol yang aku kumpul mampu bertahan untuk sebulan lagi berpuasa, sugar level mungkin tinggi, aku tak pernah 'check' mungkin lebih tinggi dari sebelum ramadhan dan makin bertambah sebelum syawal, balik ni aku kena 'work up' sikit. Dengan itu maka berakhir la 'diari Hari Raya'aku kat Johor Baharu.
Sekian 'Maaf Zahir Batin' ikhlas dari 'Juasseh Cafe'. 

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


HEBAHAN : PROGRAM JELAJAH JANJI DITEPATI <b>DI PAROI</b> NEGERI

Posted: 25 Sep 2012 04:53 PM PDT

HEBAHAN : PROGRAM JELAJAH JANJI DITEPATI DI PAROI NEGERI SEMBILAN

Kementerian Pelajaran Malaysia akan menyertai

Program Jelajah Janji DiTepati

Bertempat:Kompleks Belia Dan Sukan Paroi, Negeri Sembilan
Pada :29 September 2012 (Sabtu)
Masa : 09.00 pagi hingga 10.00 malam

Dirasmikan oleh

YAB Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak

Perdana Menteri Malaysia

Masa Perasmian : 10.30 pagi

Orang ramai dijemput memeriahkan program ini..

Related Posts with ThumbnailsShare on Facebook
Posted on September 26th 2012 in My Artikel, My Event, My Info

Leave a Reply

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


PENGGREDAN PSS 2012 <b>DI</b> SK UNDANG <b>JELEBU</b>

Posted: 17 Sep 2012 07:53 PM PDT


TARIKH : 13 OGOS 2012
MASA : 8.30 PAGI - 10.00 PAGI
PEGAWAI TERLIBAT :
1. EN. ROSLE BIN YAHAYA - PTP 1
2. PN SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR - JTK
3. PN. SITI RAHMAH BT BUYONG - GURU GPM



05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


HOT : AISHAH AKAN BERTANDING <b>DI REMBAU</b> MENENTANG KJ...

Posted: 24 Sep 2012 07:27 PM PDT


Selebriti tanahair, Wan Aisyah Wan Ariffin atau Aishah berkata beliau akan meneliti, mengkaji serta solat istiqarah terlebih dahulu sekira kepimpinan PAS menawarkan secara rasmi untuk dirinya bertanding atas tiket PAS pada pilihanraya umum akan datang. 
Menurutnya, setakat ini memang ada suara menggajak untuk dirinya bertanding tetapi terpaksa menolak dengan alasan belum bersedia kerana banyak lagi perkara yang perlu dipelajari daripada kepimpinan PAS terutamanya dari kepimpinan Dewan Muslimat tentang dunia politik. (Terpaksa tolak sebab tak bersedia lagi ke atau tak dapat dapat tawaran rasmi lagi dari PAS...biasala nak                                                                                      
"Saya tidak melakukan tindakan terburu-buru untuk memberikan jawapan selagi ilmu belum penuh dalam bidang politik.  
"Masih banyak saya kena belajar sebab berpolitik bukan mudah sepertimana yang disangkakan.

"Justeru itu, jika ada tawaran secara rasmi pun saya tetap akan mengkaji, meneliti dan solat istiqarah kerana bimbang tanggungjawabnya amat berat, " terangnya ketika menjawab persoalan peserta dan peminatnya dalam program Hi-Tea bersama Aisyah di Padang Awam, Taman Alma Jaya, Bukit Mertajam semalam.

Aishah, bekas pelajar Sains Politik dari Universiti Auckland, New Zealand disebut-sebut akan bertanding atas tiket PAS di sebuah kawasan Parlimen di Negeri Sembilan.
Bagaimanapun, sehingga kini tidak ada sebarang kata putus dari pihaknya atau PAS walaupun beliau mempunyai peluang besar di sana.
Menurut Aishah, tekadnya hanya satu  ketika mengisi borang keahlian PAS, iaitu untuk menjadi jentera PAS untuk memastikan PAS melangkah ke Putrajaya.
Sebagai golongan artis jelasnya, kemasukan ke dalam PAS sekadar menjadi daya tarikan supaya masyarakat yang selama ini merupakan peminatnya turut serta ke program yang PAS anjurkan.
"Bila mereka (peminat) datang bertemu di majlis anjuran PAS sekaligus memberi 'point' pada PAS itu sendiri. 
"Tambahan lagi bila saya ceritakan pengalaman pahit yang pernah dilalui setelah aduan kepada Menteri yang terlibat dengan Hal Ehwal Wanita tidak diendahkan pasti ada yang simpati dan mengangap Barisan Nasional  (BN) bukan tempatnya bergantung harap sebab orang yang ada nama pun tidak diberikan perhatian apatah lagi masyarakat biasa," ceritanya pada ratusan hadirin. - HARAMKAH
**Patutla si Aishah beriya-iya tolong PAS memburukkan kerajaan dalam ceramahnya..Teringin nak jadi calon rupanya...Yang bestnya Aishah kata dia tak sedia lagi nak bertanding tapi tempat dan peluang kemenangan dia dah tahu...hebat kan... 
Lagi satu..Aishsh sendiri dah mengaku yang PAS hanya peralatkan artis untuk meraih sokongan dari peminatnya...tak lebih dari itu.."kemasukan ke dalam PAS sekadar menjadi daya tarikan supaya masyarakat yang selama ini merupakan peminatnya"..
***Elok la tu..lepas ni tajuk lagu JANJI MANISMU bolehla ditukarkan pada JANJI MANISKU...hahaha...baru kena dengan perjuangan PR...

Jumaat, 28 September 2012

05 di lenggeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lenggeng - Google Blog Search


Kes samun, pecah rumah berleluasa <b>di Lenggeng</b>?

Posted: 24 Sep 2012 12:54 AM PDT


Ada pengunjung blog saya meninggalkan komen yang amat risau keselamatan dia sekeluarga di mana kes samun dan pecah rumah semakin berleluasa di Lenggeng, N.Sembilan. Mungkin pihak berkaitan dapat menyiasat komen tersebut. Saya sebelum ini juga ada mendapat perkhabaran serupa, bahkan diberitakan Masjid Kg Daching yang baru mendapat peruntukan Menteri Besar N.Sembilan sebanyak RM20,000 katanya untuk tukar sistem PA baru telah dicuri sistem PA tersebut tidak lama selepas itu. Jika benar , kita harapkan pihak polis dapat mempertingkatkan rondaan di kawasan tersebut.
Komen pengunjung tersebut seperti di bawah ini :
sy dr kg sesapan batu minangkabau beranang sebelah dari kg daching mengalami mslh yg serupa pd bln puasa yg lalu.pencuri cuba masuk ke rumah pd waktu sahur.kebetulan suami belum tidor lg.
dia sempat ikot jejak pencuri keliling rumah cubaan utk umpil tingkap.
kebetulan bapa saya hj zamzuri merangkap ketua kg dan imam kg serta amil meninggal dunia sebelum bulan puasa.mungkin perompak berkenaan sudah tahu mengenai kematian ayah sy.
alhamdulilah perompak tu tak sempat masuk ke dlm rumah sbb polis beranang smp.perompak tu tinggalkan kayu panjang dan sebatang test pen tersangkut pd frame tingkap.sehingg kini tiada tangkapan dibuat.
ape yg merisaukan sy ialah baru2 nih kejadian merompak sgt berleluasa di kawasan beranang hingga ke lenggeng.kali ni perompak dlm bentuk berkumpulan 8 org ramainya.
dgr cerita ade mngsa dibunuh dan dirogol.keadaan ni buat sy sekeluarga ssh nak tido lena.suami pula keje kilang.kalau dia shift mlm tinggallah sy, mak sy serta anak2 dan juga atok dirumah.
minta sgt jasa baik pihak berwajib bertindak sesuatu sebelum nyawa org kg melayang lagi..

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Air <b>di Kuala Pilah</b> bermasalah sudah lebih 2 tahun | Aduan Rakyat <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2012 08:00 PM PDT

Masalah keperluan asas utama iaiatu bekalan air bersih di Kuala Pilah, Negeri Sembilan sehingga kini sejak diswastakan dan dikendalikan oleh SAIN, tidak dapat didiselesaikan. Saya tidak duduk di sana tapi sering pulang ke sana dan mendengar keluhan rakyat terutama sewaktu mendengar ceramah pihak pembangkang. Rakyat setempat berasa kecewa kerana bukan sahaja tiada tindakan di ambil malah mereka akan blacklist kepada oanrg yang membuat aduan. Sebagai sebuah pekan besar yang menempatkan Bandar Diraja Seri Menanti, perkara ini sepatutnya tidak wujud dan kita sudahpun hidupdi alaf baru bukan di zaman 70an lg.

SAINS ingin membekalkan air ke selangor tapi kawasan utama di negeri sembilan seperti di sini mempunyai masalah bekalan air. ini menjejaskan kualiti kehidupan, dan kesihatan penduduk setempat. bayangkan, pengusaha restoran tdk dpt mencuci pinggan setiap masa etc.

bukan ini sahaja penduduk negeri sembilan sering mengalami gangguan tenaga elektrik terutama di kawasan terachi, bermula dari seremban ke atas, apakah puncanya?

apakah sebabnya kebajikan rakyat di ambil ringan oleh majlis daerah seperti kemudahan jalan raya yg tdk diselenggara, dan jln yg teruk dr terachi hingga ke bahau. bahu2 jalan yg sgt kotor dan tdk dijaga kebersihan, tiada landskap, seumpama majlis daerah di negeri sembilan terutapa kuala pilah dan jempol sudah tidur jika dibandingkan dengan melaka.

saya juga hairan kenapa di pekan kecil seperti di batu kikir tidak diperkenalkan sistem mengutip sampah, kerana tiada lg lubang yg boleh digaliutk membuang sampah di kawasan rumah kampung, kelihatan juga kehidupan yg seumpama daif kerana kekotoran yg tdk diambil peduli, longkang2 di bahu jalan yg sumbat, penuh sampah, lumut, rumput dan sebagainya.

mereka juga tdk mempunyai kemudahan unifi atau jalur lebar. pendek cerita tiafa pembangunan sebenar yg merangkumi aspek keperluan asas rakyat yg didokong oleh ahli parlimen setempat, atau wakil rakyat malah majlis daerah atau pembangunan negeri atau agensi pelancongan negeri bagi menaik taraf kualuti kehidupan, sosio ekonomi, mahupun mempercantikkan negeri ini. adakah kerana kedudukannya, sedangkan ia merupakan laluan utama. bagaimana nk tarik pelabur ke tempat ini jika tiada org yg mampu membuka mata atau mencelikkan minda.

dengan harapan melalui pendedahan ini, exco2, dan ahli parlimen dpt buka mata bukan tah berpegang pd status semata2.

By: karteena

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

05 di mambau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mambau - Google Blog Search


Nasi Lemak <b>Mambau</b>. | arang - arang

Posted: 16 Sep 2012 08:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Seawal pukul 8.30 pagi dah bertolak,hujan lebat pagi tadi.Ajak Zal sebagai teman tapi kena upahlah.Nasi lemak ayam goreng di Mambau.Licin!!!Lapar sungguh kau....lepas tu baru boleh tersenyum. Posted 1 minute ago by ...

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


BBQ di Taman Wetland Putrajaya, Picnic <b>di Teluk Kemang</b>,Port <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2012 10:03 PM PDT

Assalamualikum.

*Sila abaikan tajuk entri yang sangat panjang*


Sambungan entri Trip Ke Port Dickson Setahun Lepas !


Cerita ini sebenarnya sudah agak lama dan basi tapi takde la lama macam cerita Trip Ke Port Dickson Setahun Lepas. Cerita ini berlaku minggu lepas yang bertarikh 2 Jun 2012. Aku mengikuti rombongan Cik Kiah iaitu geng-geng SRMUKM berkonvoi sakan dari pagi sampai malam.

Pemandangan Di TAMAN WETLAND PUTRAJAYA Untuk pengetahuan korang, pengunjung tidak dibenarkan membawa kereta sehingga ke kawasan BBQ. Mereka hanya dibenarkan parkir kereta di luar seterusnya berjalan sehingga ke kawasan BBQ. Kami yang kurang pengetahuan mengenai Taman Wetland ni suka hati je main redah. Tiga buah kereta berkonvoi pada hari berkenaan. Aku naik kereta saga biru.

BBQ DI TAMAN WETLAND PUTRAJAYAIni tempat korang nak BBQ. Pekerja taman tersebut akan menghidupkan api di tempat BBQ and then anda boleh start membakar. So, tak perlu nak bawak arang atau mancis bagai. Just bawak ayam yang hendak dibakar. Senang bukan. Huhu.

Sebelum membakar, pastikan anda menempah terlebih dahulu tempat tersebut di meja pendaftaran bagi memudahkan sebarang urusan. *ayat skema budak UPSR* Wajib menempah ok. Wajib.

Taman Wetland PutrajayaSesi membakar ayam, daging burger dan hotdog sudah tamat. Tak lama pun masa yang diambil untuk ayam masak sebab memang tempat BBQ tu panas gila tak percaya sila letak tangan kau atas tu gerenti masuk wad nanti. Haha. Kak Ya dan Al-Amin sedang mengemas dapur dengan tekun sekali.

Bergambar DI TEPi TaSik Taman Wetland Putrajaya Sebelum bergerak ke Port Dickson, sempat juga bergambar kenang-kenangan di tepi tasik Taman Wetland. Pemandangan kat sini memang sangat cantik la wa cakap lu ! Sesuai sangat kalau kata Nisa Kay nak photoshoot kat sini. Haha. *sempat lagi seru nama Nisa kay*

Teluk Kemang Port Dickson Hampir tiga jam perjalanan sampai juga kami di Teluk Kemang, Port Dickson. Pelik sebab lama sangat nak sampai? Tak payah nak pelik sangat sebab hari tu memang jem tak hengat. Start jalan keluar Bangi pun dah jem. Mujur Khoiri mempunyai tahap kesabaran yang tinggi apabila memandu.

Sampai sana terus cari port yang sesuai nak makan BBQ dan mee goreng yang sedap itu. Lapar gila dah nie dari pagi tak makan. Padahal tadi kat Taman Wetland dah habis sepinggan bihun goreng.. Herherherrrr..rr.. 

Tengah-tengah syok makan tanpa mempedulikan orang meminta seketul ayam bahagian isi, tiba-tibaaa

Selamat Hari Jadi Kek Hari Jadi SUPRISEEEE!!!!! Sempat lagi buat SUPRISEE kat Ilyani, birthday girl pada hari kejadian. Pandai je Ilyani buat muka excited padahal dia dah tahu kot orang nak buat surprise kat dia. Haha.

"Happy birthday Ilyani semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Jangan lupa Apih Apijo tau Yani. Hahaha."

Yani kira beruntung sebab memang kitorang takde pun spare tepung atau telur nak baling kat Yani. Hehe. Selepas tamat sesi makan dan sesi bergelak ketawa di hadapan makanan, kami pun bergerak ke Pantai Teluk Kemang yang cantik itu.


Di tepi pantai Teluk Kemang Haaa, tudia. Tepi Pantai Teluk Kemang. Ramai jugak la orang harinie.
Seronok tengok orang lompat-lompat atas ombak.
Seronok tengok orang bina istana pasir. *Eh,ada ke*
Seronok tengok orang berkhemah bawah pohon rhu.
Seronok tengok orang main banana boat tapi tak berkesempatan nak main pun.
Seronok tengok banana boat terbalik pastu orang yang naik jatuh gedebukk dalam air. Harharhar. *huduh beno suke*

Bergambar Di Tepi Pantai Teluk Kemang Port Dickson                      wiwiwiiwiiittt.. wiiwiiiiitttttttt…. wiiiittttttttttttttttttttttttwiiiittttttttttttttt… LOL !

Selepas penat bergambar sakan di tepi Pantai Teluk Kemang yang cantik,
selepas penat bermain baling piring terbang *nama spesifik dia aku tak tahu*,
selepas maigrain kepala berjemur di bahan terik matahari,
kami pun mencari tempat berteduh. Dahaga sangat ni main panas.

Berehat Di Bawah POKOKBerehat puas-puas di bawah pohon asmara. Tetibe asmara dapat nama. Haha. Penat gila muka Khoiri tu. Rehat puas-puas sebab selepas ini kami akan bergerak ke Rembau pulak. Malam nanti ada kenduri kat sana, kenduri rumah Syazwan. Syazwan takde pulak dalam gambar nak tunjuk kat korang. Hohoho. Seharian berjalan nampak Apih Apijo? Well orang ajak I on je !

Rupanya majlis tahlil di rumah Syazwan. Ingatkan kenduri kawin ke apa kan. Dahla pakai baju pun macam nak pergi daki Broga Hill. Haha. Dah orang ajak tebalkan juga muka masuk dalam rumah tanpa mempedulikan lagi baju dan seluar yang sangat sempoi untuk ke majlis tahlil.

Memang terbaik lauk ikan keli yang kami makan kat rumah Syazwan. Nama apa ntah lauk tu. Aku pandai makan je nama lauk mana aku nak tahu. Hihihi. Ini juga merupakan kali pertama aku merasa masakan orang Negeri Sembilan.

Baby baru kami Haa, inilah dia. Gambar kenangan di Rembau. Sila abaikan muka super excited orang dalam gambar tersebut seterusnya fokus dekat baby yang comel itu. Baby ini pandai tahu. Dia suka betul aku dukung dia. Dengan orang lain dia taknak. Dengan aku dia laju je nak suruh aku dukung. Olo tomey tomey. Nama baby comel nie aku tak tahu. Aku dengar orang panggil dia Bunie so aku pun terus panggil dia Bunie. Sweet kan aku? Hahaha.

Hajat di hati nak sambung konvoi pergi rumah Khoiri pulak di Melaka. Hajat jela. Tak pergi pun. Selepas meminta diri untuk pulang, kami terus berkonvoi balik ke Bangi. Kejam Amin tak kasi aku tidur dalam kereta. Konon tak adil buat si pemandu dan penumpang yang lain. Fine Amin.

p/s: hoi I'm really really happy maaa konvoi dengan korang. tenss aaa lootttt !

*entri panjang nak mampos ko ade*

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Kasihku buat Nabila: Aidilfitri <b>di Rembau</b> dan Ipoh..

Posted: 22 Aug 2012 05:08 AM PDT

Alhamdulillah, saya, Abang dan Nabila selamat sampai ke Bukit Beruntung jam 3 pagi tadi. Bertolak dari Ipoh jam 10.30 malam dan kalau nak diikutkan perjalanan hanya memakan masa 2 jam, sudahnya menjadi 5 jam.. Kereta nan banyak membuatkan perjalanan menjadi letih.  Sudahnya kami melelapkan mata sebentar di Behrang.

Tahun ini, persiapan ala kadar. Perut membesar dan pergerakan mulai terbatas membuatkan saya lebih selesan berada di rumah dari berjalan beraya ke rumah sanak saudara. Tambahan pula Nabila kelihatan resah sepertinya di serang 'kejutan' dek penangan bunyi mercun dan bunga api yang sangat menyakitkan telinga. Sungguh air mata saya mengalir di malam syawal kerana melihatkan dirinya yang sukar dipujuk. Syahdu melihat dirinya yang tidak sihat ketika itu sehingga berlarutan sehingga raya ke-3 di rumah mertua.

Maaf tak dapat berkunjung ke rumah sanak saudara. Sungguh hati saya melonjak mahu beraya di rumah sanak-saudara, lebih-lebih lagi disebelah rumah mertua..namun kerana Nabila, saya dan Abang pendamkan saja hasrat itu. Tidak mahu bikin kecoh di rumah orang dengan ragamnya.

Apapun, gambar raya tahun ini, tiada senyuman terukir diwajah Nabila. Hanya rengekan dan hanya mahu tidur di dalam buai sahaja...

Layankan saja gambar kami ini ya....

Kaum keluarga sebelah mak..
Jejaka jejaki di pagi raya...
Monyok Cik Bella..huhu...
kami adik beradik..tanpa adik kedua.ketiga dan ayah tersayang...
Dua pupu..Amar yang sangat bijak!! :)
Selamat Hari Raya Aidilfitri.... :) Jemput datang beraya di rumah yek... :)

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Suara Generasi Baru » Majlis Rumah Terbuka Syawal Adun <b>Serting</b> <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2012 12:36 AM PDT

BANDAR BARU JEMPOL – Bersempena dengan bulan Syawal, pelbagai pihak telah melaksanakan rumah terbuka termasuk yang terbaru, Adun Kawasan Serting, YB Dato' Shamsulkahar bin Hj Mohd Deli merangkap ahli Exco Kerajaan Negeri Sembilan telah meraikan penduduk di Dun Serting dengan pelbagai juadah yang pasti membuka selera.

Rakyat yang hadir tidak mengira kaum dan juga umur, sama-sama telah datang untuk meraikan hari raya bersama wakil rakyat kawasan mereka yang memang terkenal dengan keramahan dan keprihatinan terhadap rakyat.

Turut kelihatan bersama dalam rumah terbuka YB Shamsulkahar adalah kenalan dan sahabat handai daripada parti komponen Barisan Nasional seperti MCA dan juga MIC yang sama-sama hadir untuk memeriahkan suasana. Wakil rakyat kawasan-kawasan lain juga turut kelihatan seperti Dato' Hasim Rusdi, Adun Kawasan Labu, Dato' Ismail Lasim dan ramai lagi.

Antara keistimewaan jamuan pada hari tersebut adalah lauk pauk utama telah disediakan secara bergotong royong penduduk setempat. Suasana mesra dan harmoni jelas kelihatan sejak dari malam sebelumnya lagi dengan kehadiran ramai belia-belia setempat turun membantu untuk menyediakan persiapan makanan termasuk persiapan dewan.

Pengunjung-pengunjung juga turut dihiburkan dengan nyanyian daripada artis tempatan dan alunan muzik tradisional daripada awal program sehingga selesai. Ramai yang memuji kualiti persembahan dan sistem bunyi yang mana ia dikendalikan oleh pemuzik-pemuzik tempatan.

Salah seorang pengunjung yang ditemui, menyatakan bahawa beliau dan keluarga saban tahun pasti akan menghadiri jamuan hari raya yang dianjurkan oleh YB Dato' kerana beliau amat mengkagumi kepimpinan yang ditunjukkan oleh YB Dato' terhadap permasalahan penduduk setempat. Beliau juga mengharapkan agar YB Dato' dapat dikekalkan untuk memimpin Dun Serting pada pilihanraya yang akan datang kerana banyak perubahan yang telah dibawa oleh YB Dato' kepada Dun Serting.

Seorang lagi pengunjung yang lebih dikenali sebagai Tok Jampi oleh penduduk setempat, menyatakan, beliau dan belia-belia dalam Dun Serting amat selesa bekerjasama dengan YB Dato' kerana beliau amat memahami kehendak dan suara belia di kawasan Dun Serting. Pelbagai aktiviti belia mendapat sokongan penuh YB Dato' dan sering menghadiri program-program yang dianjurkan oleh belia-belia Dun Serting.



 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved