ads

Isnin, 13 Jun 2011

05 di mambau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mambau - Google Blog Search


Buku – buku Terkini dan Menarik <b>di</b> Perpustakaan Ibnu Sina SMK <b>...</b>

Posted: 19 May 2011 07:20 PM PDT

Posted: May 20, 2011 by Pusat Sumber Sekolah SMK Mambau in Uncategorized

Salam…salam sejahtera…salam 1 Malaysia..bertemu kembali di blog PSS SMK Mambau…terdapat pelbagai buku-buku menarik dan terkini yang boleh di pinjam oleh semua warga SMK Mambau! Di antaranya adalah buku yang paling laris di pasaran sekarang karya mantan Perdana Menteri Malaysia – Tun Dr. Mahathir Mohamad berjudul A Doctor in the House – A memoir of Tun Dr. Mahathir dan juga hasil karya Muhammad Alexander berjudul Armageddon 2012….dapatkan segera di perpustakaan!!

Selain daripada itu terdapat juga novel-novel terkini terbitan Prima, Alaf 21 dan Dewan Bahasa dan Pustaka…khas untuk semua warga SMK Mambau! – IMPROVE YOUR IMAGE..BE SEEN WITH A BOOK!

Be the first to like this post.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

chenta nadhiya&#39;s hafiez: second day en hapish <b>di</b> SMK <b>MAMBAU</b>

Posted: 09 May 2011 11:44 PM PDT

ni pic hari kedua apiz dkt SMK MAMBAU dan hari pertama start mengajar

apish dapat subject KH and ajar students lelaki hari ini tentang silibus berkaitan 

'' MESIN JAHIT ''

katanya kat aku td budak2 naunzubillah nakal yang amat.. kena pusing tempat duduk dowang 

baru them akan buat apa yang kita suruh..adeiiiii

tapi nak wat cam ne gak itulah dugaanya.. dah lah first time mengajar terus dapat 

students class 2nd tercorot...

apalagih... tercabarlah buat hati aku nih... dah lah si dia nih agak garang..adeaiii

xpepasal ade budak tadi yang nak kena sekeh dengan dia...

cikgu apish : no no no xmo2 sabar tau tau.. jgn garang2 k...

tadi sblum masuk ngajar semua cikgu kat skolah tuh gtau apiz suh garang sket 

dengan students class tuh, jangan bagi muka kat dowang.

siap penyelia Mrs Lim pun gtau cam tuh

'' awak jangan lembut hati sangat tau dengan dak2 tuh. nakal dowang lain macam sket''

apish kata ingatkan nakal biase2 nak amik kau...nakal yang amat..hahahahah

sabarlah yer wahai my dear... u sedang diuji sekarang.. sabar sabar sabar sabar

class yang kedua ok lah sket katanya... 

clas pertama tadi pagi.. dan class kedua kul 12.40 - 1.40 tadi..

skang free leh lah rehat.. tuh lah sbb dia online jap tadi...

apish : ahad ni abg ada program

nad : wah ! program nak dtg melawat saya ke?

apish : hu hu hu alamak sory syg.. ada latihan kompang kat skolah... 

so ahad malam kena tido kat skolah.. budak2 ni ada latihan... sory erk

nad : ohh xpelah dah kalau cam tu... jaga diri baik2 tau tau tau

....(dalam hati giler sedih..dah janji nak kuar same)...

tapi sbnarnya aku xdelah sedih sangat biase2 jek

lagipun aktiviti tuh tanggngjawab en hapish 

so aku kenalah faham.. kan kan kan kan kan kan kan kan kan 

so tuh je lah kot update buat masa ni... sambil2 aku tgu kul 3 baru en hapish sampai umah

skolah habis kul 2.40 petang....

nti kalau ada cite best aku tulis lagi k malam ni...

bes gak jadi diari en hapsih nih...

to apish : saya sangat rindukan awak... saya benar2 maksudkanya...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


PERJUANGAN ADALAH PERLAKSANAAN KATA-KATA: Felda <b>di Negeri Sembilan</b> <b>...</b>

Posted: 03 May 2011 12:05 AM PDT

Jika masalah ini berlaku di Negeri bawah pentadbiran Pakatan Rakyat tentu berhari - hari media arus perdana memainkan cerita dengan tajuk yang mengammbarkan betapa lemah Pakatan Rakyat dan terseksanya rakyat ....tetapi apabila ia berlaku di negeri bawah cengkaman Bn maka ia didiamkan sahaja.

Macamanalah Tan Sri Isa Samad, bekas Menteri Besar Negeri Sembilan dan sekarang ini ADUN atau Wakil Rakyat Bagan Pinang (Port Dickson) boleh dilantik sebagai Pengerusi Felda. Masalah air yang berlarutan di Felda dalam Negeri Sembilan pun tak boleh nak selesai-selesai lagi sejak sekian lama.

Nasib kaulah orang Felda, nasib kaulah orang Negeri Sembilan.

Himpunan pelbagai masalah air di Negeri Sembilan bertajuk BN gagal tangani masalah air di N.Sembilan di http://pasns.blogspot.com/2010/02/bn-gagal-tangani-masalah-air-di.html

Masalah ketiadaan air yang berlarutan di Felda Raja Alias

Aduan Rakyat, 3 Mei 2011

Saya penduduk kawasan FELDA Raja Alias yang bertempat di Bandar Sri Jempol, Negeri Sembilan. Masalah ketiadaan air yang berlarutan merunsingkan penduduk kampung. Masalah ini sudah melanda hampir setahun.

Kawasan kami sering kali terputus bekalan air sehingga 2-3 hari berturut-turut dan sehingga 1-2 kali seminggu. Bekalan air cuma ada 2-3 hari sahaja seminggu.

Kerja-kerja harian seperti membasuh, mandi, dan memasak terganggu sama sekali.

Lebih menyedihkan lagi, terlalu jarang sekali JBA Negeri Sembilan menghantar bekalan air ke kawasan kami apabila masalah bekalan air terputus berlarutan.

Contohnya 26 april 2011, sudah 2 hari kawasan kami terputus bekalan air dan tiada tanda2 bantuan.

Kami berharap masalah ini dapat diatasi oleh pihak kerajaan.

Kerajaan malaysia mengutamakan slogan satu malaysia dan melebihkan rakyat, Oleh itu, sy berharap sangat aduan saya dapat mengatasi masalah kami.. insyaAllah…

terima kasih.

Sumber Aduan Rakyat : http://www.aduanrakyat.com.my/masalah-ketiadaan-air-yang-berlarutan-di-felda-raja-alias

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved