ads

Sabtu, 16 Julai 2011

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Malam Ini Panglima <b>Di</b> Pondok <b>Rasah</b> Simposium Tariqat – Jumpa <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 14 May 2011 01:17 PM PDT

Malam Ini Panglima Di Pondok Rasah Simposium Tariqat – Jumpa Di Sana !!!



SIMPOSIUM TAREQAT TASAWUF

TEMPAT: MADRASAH AS-SAIDIYYAH
SURAU KAMPUNG PONDOK RASAH
70300, RASAH, SEREMBAN
NEGERI SEMBILAN

TARIKH/MASA: Waktu Maghrib pada 14 Mei 2011/11 Jamadil Akhir 1432H/SABTU MALAM AHAD

PERBENTANGAN KERTAS KERJA OLEH:

Prinsip-prinsip Dalam Ilmu Tarekat

Oleh Dr. Jahid B. Sidek al-Khalidi

Khalifah Tarekat Naqsyabandiyah Khalidiyah

Ahli Majlis Jilsah Sufiyah Kerajaan Negeri Sembilan

Pengasas dan Pakar Pusat Rawatan Islam MANARAH

Mantan Pensyarah Universiti Malaya

Tarekat Mengikut Sunnah Rasulullah s.a.w

Oleh Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri

Mantan pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

AJK Fatwa Negeri Sembilan dan Negeri Terengganu

Penulis tamu di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

"MEMAHAMI TAREQAT TASAWUF SERTA MEMPERKASA PARA IKHWAN DAN MEMPERTEGUH INSTITUSI TAREQAT"

MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI JEMPUT HADIR

Nota : Ubat kepada perpecahan Melayu Islam ialah Zikrullah Dan Selawat Keatas Rasulullah !!!

Ayuh belajar tasauf dan carilah guru tasauf yang sah dan bersambung sanad mereka kepada Rasulullah saw…

Atau lapangkan diri menghadiri majlis mereka…. Jumpa di sana !!!

Kredit to: http://penembak-tepat.blogspot.com/2011/05/malam-ini-panglima-di-pondok-rasah.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


聒翔的声音The Voice of Bahau: Projek "Tauhu" Barisan National <b>di Bahau</b>

Posted: 23 Jun 2011 12:13 AM PDT

Longkang sepanjang 300m di Kg Rata retak dan terbernam walaupun baru disiap tak sampai 2 tahun. Aduan telah dibuat kepada pihak berkenaan tetapi sehingga kini masih tiada tindakan diambil. Jika projek ini dirancang dengan teliti, ia akan tidak menyebabkan kerugian kepada Kerajaan. Sebenarnya subsidi kepada Rakyat tidak patut dikurangkan, dan apa yang harus dikurangkan dan dihapuskan adalah projek-projek yang sebegini!Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


Hari raya Kedua - <b>Di Tampin</b> | Jendela Hidup

Posted: 12 Sep 2010 01:45 AM PDT

Aktiviti beraya untuk sessi petang adalah bermula pukul 6 ptg...kami akan ke Taman Mahsuri, Pulau Sebang , Melaka..menunggu pukul 6 kami lepak2 tengok konsert Dato' Siti sambil makan pisang goreng panas dan teh o panas...bestttt...kuih raya mmg tak pandang langsung.!

Pukul 6, gerak ke Pulau Sebang, sampai sana makan nasi impit lagi, masak lodeh lagiiiiiiiiiiiiii...air oren lagiiiiiiii.....tolong laaaa knp tak ada menu lain niiiiiiiiiiiiiiii......

Lps solat maghrib, gerak balik..........on the way tu terpandang ada FUNFAIR...adooiii anak2 nak merasa pulak suasana kat funfair.....adalah beberapa permainan kami cuba, last2 dpt 2 teddy bear kecik, 2 keychain...hmmm jadi la tu drp tak merasa langsung kan.....

Balik rumah tengok Senario The Movie...lps tu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: 20 tahun rakyat <b>di Mantin</b>, N.Sembilan hidu sampah

Posted: 08 Jun 2011 06:23 AM PDT

Dah 20 tahun dan mungkin dah 4 Pilihanraya Umum diadakan masalah tapak pelupusan berhampiran kawasan penduduk kampung di Kampung Gebok, Mantin, Negeri Sembilan tak selesai-selesai. Apakah para pengundi di Mantin perlu tunggu lagi 20 tahun lagi dan lagi 4 Pilihanraya Umum?

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Wali Band Jayakan Konsert Amal <b>Di Nilai</b>, 16 Julai Ini!

Posted: 13 Jul 2011 05:00 AM PDT

berita | Tempatan

Teks: Wartawan GengMurai

KUALA LUMPUR, 13 JULAI 2011: Peka dengan tanggungjawab mereka untuk membantu golongan yang memerlukan, Wali Band sanggup turun padang untuk menjayakan Konsert Amal Baik Baik Sayang Wali Band anjuran Angkatan Seni Baru Di Bawah Yayasan Negeri Sembilan di Stadium Tertutup Nilai, Negeri Sembilan pada 16 Julai 2011.

Jurucakap konsert tersebut, Syed Mohd Yusof Wafa Syed Nordin berkata, pihaknya amat berbesar hati apabila Wali Band sanggup menyatakan kesudian mereka untuk menjayakan konsert tersebut.

"Ia membuktikan bahawa Wali Band tidak melupakan tanggungjawab mereka untuk melaksanakan usaha-usaha murni yang seperti ini," katanya kepada murai.com.my.

Jelas Syed Mohd Yusof Wafa Syed Nordin lagi, konsert amal itu diadakan bagi mengumpul dana untuk membantu ibu-ibu tunggal, anak-anak yatim dan orang kurang upaya yang menetap dan berada di serata Negeri Sembilan.

"Semua sumbangan ini akan disalurkan keada Pekerti atau Badan Kebajikan Persatuan Isteri Wakil-Wakil Rakyat dan Pegawai Kanan Kerajan Negeri Sembilan," katanya.

Dalam konsert ini, Wali Band akan membawakan rangkaian lagu-lagu popular hits mereka. Antaranya ialah Cari Jodoh, Yank, Tomat serta Baik-Baik Sayang. Manakala, penyanyi lagenda, Ito Blues Gang diundang sebagai artis penampilan khas di dalam konsert tersebut.

Bagi yang ingin menyaksikan konsert amal Wali Band ini, tiket berharga RM50, RM100 dan RM300 (VIP) boleh didapati di Tingkat 7, Bangunan Yayasan Seremban atau hubungi talian: 017-2580656.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Isu Politik Semasa: Video Klip Skandal <b>Di Port Dickson</b>

Posted: 15 Jul 2011 09:55 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]'Maknyah' Tak Perlu Jual Tubuh Untuk Berjaya - Ketika melintas sebuah rumah banglo di kawasan perumahan mewah di Subang Jaya, penulis tidak terlintas ia didiami seorang 'maknyah' yang lebih 30 tahun me... 1 day ago. Cucu Tok Selampit ...

Pantai maksiat <b>di Port Dickson</b> | MelayuKuHebat....|Isu Terkini <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2011 03:54 AM PDT

Harian Metro 20 Jun 2011, PORT DICKSON: Biarpun berada di tempat tumpuan awam, segelintir pasangan remaja dikesan tidak segan silu melakukan adegan tidak senonoh di pantai berhampiran Batu 3, Bagan Pinang, di sini, sekali gus menimbulkan rasa tidak selesa pengunjung.

Malah, aktiviti berkelah di tepi pantai sepatutnya dijadikan medan mengeratkan hubungan kekeluargaan, namun pengunjung disajikan dengan adegan bercumbu pasangan kekasih. Bukan saja duduk berdua-duaan di kawasan terpencil dan gelap, namun pasangan terbabit berpelukan dan bercumbu.

Tinjauan Metroplus mendapati kebanyakan mereka bukan saja berkunjung dan melakukan aktiviti tidak bermoral terbabit pada waktu siang, sekali gus membawa pada waktu tengah malam sehingga awal pagi di persisiran pantai mahupun di dalam kereta.

Penduduk tempatan mendakwa, kebanyakan pasangan berusia 20-an termasuk pelajar kolej swasta dari daerah ini mahupun negeri lain selalu berkunjung ke situ antara jam 5 petang hingga ke awal pagi.

Pengunjung, Nourzita Hamidon, 34, berkata dia tidak selesa berkelah dengan keluarga apabila melihatkan aksi melampau segelintir pasangan yang dipertontonkan kepada kanak-kanak.

"Mereka bukan saja beraksi dengan liuk badan yang memalukan, malah turut berpakaian tidak sopan hingga memperlihatkan alur dada dan punggung ketika duduk bersama pasangan.

"Malah, anak-anak pernah bertanya mengenai cara pemakaian mereka yang terdedah dan kelakuan sumbang pasangan terbabit," katanya.

Katanya, sejak kawasan jalan pantai itu dinaik taraf dengan kemudahan letak kereta, ia sering dipenuhi kenderaan yang berhenti khususnya malam minggu, sekali gus pengunjung lain merakamkan adegan manja pasangan kekasih di dalam kenderaan.

Seorang lagi pengunjung dikenali sebagai Harun, 42, berkata kawasan berkenaan kadangkala tidak sesuai dijadikan lokasi kunjungan mereka yang sudah berkeluarga kerana khuatir adegan tidak senonoh itu dilihat kanak-kanak.

Katanya, pihak bertanggungjawab perlu melakukan pemantauan dan rondaan berterusan bagi membendung gejala itu yang semakin berleluasa dan mengundang rasa tidak senang di kalangan pengunjung.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


MISS MIRROR: Kawan I sesat <b>Di</b> Hutan <b>Jelebu</b> bersama anak-anaknya

Posted: 13 Jul 2011 04:57 AM PDT

Semalam ingat nak chat lelama dengan si Comei, tetiba dikejutkan dengan satu berita bekas classmate aku si Anep Bukan Nama Sebenar, dah semalaman tak balik-balik sejak masuk ke dalam hutan Jelebu bersama dua anaknya.
Dah macam-macam terbayang kat kepala aku ni, teringatkan kes Datuk Sos, teringatkan kata bini Anep melalui smsnya kepada kengkawan yang kata kat sana kelmarin tengah hujan lebat, takut tanah runtuh. Naik risau gak la kami kengkawannya ni kan... menunggu2 update di FB sampai dah berderet2 dah thread. Paling risau mengenangkan 2 orang anak-anaknya yg masih kecik tu la kan... bayangkanlah cemana, dah la budak lelaki kan kuat makan.. ni lagi kalau tak jumpa makanan.

"Ala tak risau la... orang kalau dah biasa masuk utan, mesti tak panic". Kata suamiku, IRP bila aku nyatakan bad news ini kepadanya.

Hutan Jelebu - ikhsan Google

terbayangkan kalau-kalau ada rimau..
Betul la bagai dikata oleh IRP, akhirnya malam tu mereka berjaya ditemui. Ok, ini I copy paste je la cerita dari bini si Anep Bukan Nama Sebenar ni... tak pandai plak aku nak mengarang ayat ala2 novelis.

"Ceritanya gini...diorang ni pi jelebu utk memantapkan lagi skill pemanduan 4X4 ni, perginya 5 kereta seramai 9 peps termasuklah anak I yg 2 org .. 7.30 pagi keluar rumah, breakfast at Batu 14 ulu langat then off they go..tada lah tapau makanan..sbb planning nak keluar lunch..tiba kat sana..dah layan trail yg seronok ni..hujan lebat..tapi sekejap jer lah..then jalan masuk yg tadi dah berubah disebabkan tebing sungai runtuh, diorang pusing lah nak cuba keluar ikut tempat lain, tapi makin lama makin menaik jalannyer, then ada lah a few accident...spt tersangkut..kena potong pokok buluh and so on.

They all decide nak overnite then keluar esok pagi sbb dah letih dan tak mkn..food mmg limited..bak kata haniff soup ada tapi sepeket..roti 2 keping...so mlm tu derang share2 lah apa yg ada..pagi bangun sambung lagi cari jln keluar yg selamat..sampailah rescue team dpt hubungi diorang2 ni..tu pon ikut petunjuk awan dan matahari sbb map tak ada..so kira masuk jln lain..tapi keluar about 7 kilos away..dlm 4.30 mcm tu selamat lah jumpa jalan keluar..nampak jer family and fren mmg sedih sgt lah..muka dah pucat coz 2 hari tak mkn..sian my boys tada tenaga dah...mkn roti canai pon lahap..ada jugak yg gigil2 mkn..but alhamdulillah..cuma luka2 ringan..tada yg serious cuma penat dan tada tenaga..skrg mereka2 ni tengah berehat di rumah..."


Alhamdulillah.. semuanya selamat akhirnya..
bayangkan kalau aku terpaksa tido dalam utan pastu jumpa bendalah ni... hee seramnyaa..
Korang pernah ada pengalaman? Sila-silalah share ye... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


TOK NAL: NASIR SAFAR <b>DI GEMAS</b>

Posted: 22 May 2011 07:24 AM PDT

RAKAN Tok Nal semasa dalam Umno Pontian Datuk Nasir Safar , bersama-sama merasmikan mesyuarat agung berkelompok MAYC Tampin di Gemas petang semalam .

Tok Nal hadir sama dan Tok Nal dapat rasakan , Nasir Safar masih gagah macam dulu .

Cakapnya masih berbisa , tuturnya memang menarik dan sambutan kaum muda terhadap intipati ucapan beliau juga memberansangkan .

Tok Nal ucapkan tahniah kepada Nasir atas ucapanya yang berapi-api itu .

Juga tahniah kepada Saiful , Datuk Kudin dan yang lainnya yang turut hadir pada petang itu .

Semoga MAYC yang mana Tok Nal pernah menjadi salah saorang pemimpin kecilnya terus gagah di nusantara ini .

Mudah-mudahan .

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved