ads

Ahad, 21 Oktober 2012

05 di lenggeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lenggeng - Google Blog Search


SK KAMPONG DACHING <b>LENGGENG</b>: Daching 9 FC Naib Juara <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 21 Oct 2012 12:36 AM PDT

Seremban, 20 Oktober 2012 : Pasukan boleh sepak bawah 12 tahun Daching 9 FC akhrnya melakar sejarah baru apabila menjadi naib johan di Pertandingan Persahabtan bawah 12 Tahun Anjuran Prokids yang berlangsung di Padang SMK KGV. Daching 9 Fc yang dibarisi hampir sebahagiannya pemain Bawah 11 Tahun yang beraksi di Liga Super Seremban 1. Pasukan kali ini turut diperkuat beberapa pemain bawah 12 SKKD dan turut disertai 2 orang pemain import. Daching 9 FC membuka tirai pertandingan dengan menentang kleab dari Cheras, Mahkota FA. Pasukan dikejutkan dengan jaringan awal pasukan ini namun akhirnya Daching 9 menang 2-1. Kekalahan kepada kelab dari Kedah (Akademi Anak Angkat) pada perlawanan ke 4 menyebabkan harapan Daching 9 FC untuk bergelar juara musnah. Jurulatih Daching 9 FC , En Arifin Hj Ismail yang ditemui selepas pertandingan mengakui terdapat sedikit peningkatan telah ditunjukkan oleh pemain terutama yang berumur di bawah 11 tahun. Beliau berharap agar pasukan ini dapat dikekalkan kerana semakin mendapat perhatian kelab-kelab di sekitar Lembah Klang. Keputusan penuh : 1. Daching 9 FC 2 - 1 Mahkota FA 2. Daching 9 FC 1 - 0 Prokids KLIA 3. Daching 9 FC 1 - 1 Akademi Gemilang Putrajaya 4. Daching 9 FC 0 - 1 Akademi Anak Angkat Kedah 5. Daching 9 FC 5 - 0 KJF Ghome FC

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


ThE BatTLe LifE of mE: Pantai <b>Teluk Kemang</b> : Port Dickson

Posted: 30 Sep 2012 12:00 PM PDT

Sebelum balik ke Melaka singgah kejap ke

Pantai Teluk Kemang...

Mase lalu arituh banyak betul baju2 cenderahati kt situ..

Tp punye la susah nk carik parking kt situ, madah penuh je...

Huhu.. Tapi dengan berkat kesabaran dapat la jugak

parking tersebut..

Banyak pilihan kt sini..

Macam2 ade jual.

Baju mandi pun ade skali...

Hoho

Teluk Kemang

Nie la keadaan Teluk Kemang kt sini...

Meriah sungguh dengan khemah mini nie..

Bukn free tau... Nk duduk nie kene sewa..

1 khemah tak silam RM30 hingga RM40 la tak silap..

kalau dok kejap2 tu leh la..

Hehe~

Memang meriah sepanjang pantai nie..

Dengan Banana Bot ngan ape tah lagi satu tu dok

3 orang jer..

Terase macm nk naik la plak, tp pikirkn nnti naik sorg2..

Hehe~

Tgk gambar2 Banana Bot yg di tangkap nie...

Memamg best pun tgk org tergolek2 nie..

Hehe..

Ade jugak mainan2 laen..

Naik kuda la... naik basikal baring pun ade..

Khikhikhi~

p/s : tertanye tanye... Adakah ini Rumah Api jugak..??
Teluk Kemang..

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


3 maut kereta bertembung <b>di</b> Jalan <b>Mantin</b>-Beranang | :: cina islam <b>...</b>

Posted: 03 Jan 2012 12:00 AM PST


1 Rabiull awal 1433H. [MOD] - BAHAGIAN depan Proton Saga dan Toyota Vios remuk teruk selepas bertembung di Jalan Mantin-Branang tengah hari tadi. Tiga mangsa termasuk pasangan suami isteri maut dalam nahas itu. - Foto Hazreen Mohamad
NILAI: Tiga individu termasuk sepasang suami isteri, terbunuh dalam kemalangan membabitkan dua kereta di Jalan Mantin-Beranang dekat sini, hari ini.
Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari itu, Toyota Vios yang dinaiki pasangan suami isteri itu bertembung dengan Proton Saga yang datang dari arah bertentangan.
Mangsa yang maut ialah penumpang belakang Toyota Vios iaitu Lim Fong Len, 74, dan isterinya, Chong Yoon Ying, 57, yang berasal dari Mantin, serta pemandu Proton Saga, Tee Chan Hen, 23, yang berasal dari Seri Kembangan, Selangor.
Ketua Polis Daerah Nilai, Superitendan Mohd Yusoff Awang, berkata Chong meninggal dunia ketika menerima rawatan di Klinik Kesihatan Mantin manakala Lim maut semasa dalam perjalanan ke Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ), Seremban.
Katanya, pasangan suami isteri itu dan pemandu Proton Saga meninggal dunia akibat kecederaan parah di kepala dan badan.
Beliau berkata, tiga lagi mangsa dalam Toyota Vios itu, iaitu pemandu berusia 37 tahun dan isterinya, berusia 40-an serta anak saudara perempuan mereka berusia tiga tahun dilaporkan parah dan dirawat di HTJ.
"Ketika kejadian, lima beranak yang menaiki Toyota Vios itu dalam perjalanan menghala ke Beranang manakala Proton Saga itu menghala ke Mantin," katanya.
Mohd Yusoff berkata, pemandu Proton Saga terbabit dipercayai hilang kawalan sebelum masuk ke laluan bertentangan dan bertembung dengan Toyota Vios berkenaan.
Bagaimanapun, katanya, punca sebenar kemalangan masih disiasat.
"Semua mayat dibawa ke HTJ untuk bedah siasat sebelum diserah kepada keluarga masing-masing," katanya.
Seorang saksi, Zakaria Mohd Kadir, 23, yang berada berhampiran tempat kejadian sewaktu kemalangan itu, berkata dia bersama tiga lagi rakannya sedang membaiki paip bocor di tepi jalan itu sebelum terdengar dentuman kuat.
Katanya, mereka terkejut apabila mendapati dua kereta remuk teruk selepas bertembung kira-kira 20 meter dari tempat mereka berada.
"Saya bersama rakan yang lain terus berkejar ke arah kereta terbabit dan cuba membantu mengeluarkan penumpang dari Toyota Vios yang mengerang kesakitan.
"Pemandu Proton Saga itu pula saya lihat sudah tidak bernyawa dan tersepit dalam kenderaannya yang remuk," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian. - BERNAMA

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Menenangkan diri <b>di</b> Avillion Admiral Cove, <b>Port Dickson</b>

Posted: 08 Oct 2012 01:29 AM PDT

Yg depan sekali ni kolam, yg belakang tuh laut.  Tak puas mandi kolam leh terjun g laut tapi keselamatan atas tanggungjwb sendiri yea.......



Pemandangan dari balkoni bilik

Salam kengkawan

Hujung minggu lepas sy ada bengkel untuk pegawai-pegawai sains di Avillion Admiral Cove, PD.  Bengkel ni untuk membuat kod item untuk chemical.  Sy drive ke PD lepas semayang jumaat.  Di sini le kami berkampung 3 hari 2 malam.  Keluar turun g kace seawal 7.45 pagi sampai tengahari. Rehat makan tengahari sejam setgh jek pahtu sambung balik.  Malam plak jam 12.30 mlm baru boleh naik bilik.  Itu pun terasa macam nak berkampung kat bilik seminar coz keje tak siap2.  Hari jumaat, pegawai kanan pulak dtg dan tanya sy cantik tak pantai kat situ.  Sy ckp spontan 'ehhhhh ada pantai ke sini? Entah le En. H, rutin kami dari semalam dari bilik ke cafe dan dari cafe ke bilik seminar jek'.  Serius, mmg sy tak perasan ada pantai kat sini.  Nasib baik dari bilik seminar kena turun tangga dan pergi cafe di depan kolam renang, jadik kolam renang dia tepi pantai...opppsss bukan pantai tapi pagar yang kat kat bawahnya terus air laut. Kat sini macam lagoon yang dah buat oleh manusia. Oh ya kat dalam bilik hotel ada pamphet untuk pengunjung yang nak outdoor aktiviti macam kayak, banana boat etc dgn bayaran yang berpatutan.  Sy tak sempat nak ikut sumer tuh...

Ehhh...bukan nak citer pasal bengkel kami tuh, dah siap pun mlm tadi.  Terpaksa bawa blik umah dan menghabiskan separuh hari lagi untuk kasi siap.  Rasa nak terbuntang bijik mata.  Masa kat bilik seminar hari tu, bila dah jam 12 malam tuh, tulisan kat laptop pun dah tak berapa nak nampak. 

Sy suka Avillion Admiral Cove ni sebab bilik dia luas dan rate dia pun murah.  Kalau untuk percutian keluarg memang bagus sebab boleh nampak pantai yang luas dan didepan hotel ni macam ada pelabuhan kecik untuk kapal2 layar mahal.  Kolam renang dia pun luas, mmg sesuai tuk budak2 le.  Cuma dari bilik ke cafe tuh kena jalan agak jauh  akacoz bangunan berbeza.  Lepas tu kalo hujung minggu jek makanan dia byk variaty.  Makanan dia biasa2 jek, tak de le mewah macam Kelana Hotel (memetik kata2 rerakan seangkatan).  Opsss...daku pun tak penah dok kat Kelana yg dorang ckp nih!!!

Caner nak g sini?.  Senang jek.  Sy mmg agak suker kalo pegi PD coz jalan dia besar dan byk signboard. Kalau dari PLUS dari KL, kita keluar kat susur keluar PD.  Dulu2 sy pernah kuar susur keluar seremban, pergh  sesat barat sy ikut jalan kampung ke PD.  Susur keluar ni adalah selepas susur keluar Seremban tu, dalam 5 km jek.  Ikut jek signboard PLUS tuh.  Lepas byr tol tuh akan nampak traffic light dan ambik kanan yea kengkawan.  Lepas tu akan jumpa 1 lagi traffic light, terus jek coz kalo ambik kanan akan masuk susuk masuk dan tol untuk pergi KL plak.  Terus jek sampai sampai jumpa tom Mambau.  Sebelum tol ni akanrjumpa susur keluar ke Lukut dan ada jugak tulis ke PD tapi jgn kuar ikut situ yea...kasi confuse jek signboard tuh.  Lepas byr tol mambau, kat traffic light ambik terus dan terus sampai jumpa roundbout, ambik no 3.  Jumpa traffic light, terus dan beberapa minit kemudian akan nampak tugu tulis nama hotel di belah kiri jalan (tulisan tu pun sama2 jek).  Sy pun terkejut tgok simpang tu coz mcm hutan jek.  Tapi sy terus masuk dan tak lama kemudian baru le nampak bangunan hotel ni.  Ada parking masuk dalam bangunan, parking kat situ pastu naik atas pergi lobi untuk check out.  Parking dia free jek dan xde le palang ke apa kat situ.  Nampak kali pertama nampak mcm bangunan apartment pun ada.  Link hotel tuh klik sini.

Oh ya....sy kasi beberapa gambar kami tengah berbengkel dan bilik + pemandangan yg sempat sy ambik.  Layannnnnn........  Duduk lama2 depan laptop selama 3 hari 2 mlm terasa pinggang macam hampir patah dan mata plak makin kelabu.....



Yang ni bilik seminar dlm bilangan yg kecillah. Dalam ni ada balconi view laut, tandas, makanan pun kena serve dalam nih, wifi, screen projector etc.


Pemandangan dari bilik seminarnya

Yg pintu belah kanan tu toilet 
Ada macam pelabuhan tuk kapal kat sebelah hotel ni. Yg best, hotel ni punya pemandangan mmg tersangat cantik...sesuai tuk honeymoon!!!


05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


SF BEAUTY PRODUK .. : Memperkenalkan NASI AYAM <b>GEMAS DI</b> <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2012 09:45 AM PDT


 PADA WARGA SG. BESAR - SABAK BERNAM ..
MARI MENCUBA NASI AYAM GEMAS INI
SEKALI CUBA PASTI MAU TINJAU LAGI KE KEDAI INI


SAYA SUDAH PERGI DAN MERASAI MASAKAN NASI AYAM INI
MEMANG MEMUASKAN RASA MASAKAN NYA 
MENU YANG TERDAPAT DI SINI SEPERTI :
3) NASI AYAM BLACK PEPPER
DAN PELBAGAI LAGI MENU SAMPINGAN YANG ADA.
KEDAI INI SATU BARISAN DENGAN KEDAI KEK YANG BERHADAPAN DENGAN 
KEDAI 2PLY DI KAWASAN SG. BESAR.
CALL AJE NUMBER YANG TERTERA PADA GAMBAR DIATAS.






05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Manjung Mari: Menyedihkan gambar-gambar Abby berceramah <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 06:36 PM PDT

Mula-mula Assyaikul Ostad Kazim menghentamnya, katanya baru dua hari joint parti PAS dah melebehi ustazah,,  kemudian Ustaz ASri pun hentamnya juga, kalau tak tahu pasai hukum jangan duk memandai bercakap,,, 
Kemudian yang terkini kena lagi,, dengan Mursyid Ulama Muda UFB pulak...

Apa  pun, selagi duk kena dengan ostad-ostad yang macam jeolous dengannya,, semakin mendapat sambutan... sendiri lihat.... 







He he, lepas ni ostad-ostad pencacai UMNO mana pulak yang dok nak hentam ko Abby... 

Sumber gambar aku cilok dari 
jinggo-fotopages.



 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved