ads

Rabu, 30 Mei 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


PRU13N9: ADUN <b>AMPANGAN</b> BETAPA <b>DI</b> BUKIT PUTUS?

Posted: 20 May 2012 10:13 PM PDT

Mana pergi Chegu Rashid  ADUN Cacing DUN Ampangan. Ada kata dia  sekarang sedang betapa di Bukit Putus  jalan lama sambil "ngangkong" minta  nombor ekor ada pula kata yang dia tidak berminat lagi dalam politik. 
Apakah benar Rashid  sekrang tidak langsung berminat  untuk menjadi  wakil rakyat lagi kerana sebagai wakil rakyat Pembangkang , Pakatan Rakyat tidak menyalurkan apa apa bantuan kepada beliau untuk rakyat. Kerajaan Negeri pula menyalurkan bantuan melalui wakil BN yang menjadi bapa angkat kepada kawasan berkenaan.
Menurut sumber yang rapat, Rashid sebenarnya tidak berminat dengan politik.Rashid  lebih minat untuk jadi kaya. Itulah sebab macam macam perniagaan pernah dilakukan termasuklah menjual kereta terpakai dan juga berkecimpung dalam sukan sports "Toto". Adalah menjadi satu kesilapan penduduk di Ampangan memilih Rashid sebelum ini kerana Rashid dan PKR tidak boleh membantu rakyat.
Sebilangan penduduk di Amoangan yang diketemui oleh penulis mendesak supaya  Rashid meletakkan jawatan. Kata mereka."Adalah lebih baik , tidak ada wakil Rakyat daripada mempunyai wakil rakyat yang gila ekor dan tidak pedulikan kami langsung."

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: PRU13: Aishah calon PAS <b>di Jempol</b>?

Posted: 30 May 2012 05:36 AM PDT

Beliau merupakan calon popular jika beliau dicalonkan untuk parlimen Jempol atas statusnya sebagai seorang penyanyi pada satu ketika dahulu.

KUALA LUMPUR: Apakah PAS bakal menurunkan bekas penyanyi popular lewat 80an dan awal 90an Wan Aishah Wan Ariffin sebagai calon parlimen pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 di Jempol, Negeri Sembilan?

Desas desus ini bertiup kencang di kalangan ahli dan penyokong PAS di Negeri Sembilan sejak Aishah muncul di sebuah ceramah di Seremban minggu lepas.

Dalam ceramah tersebut yang dihadiri lebih 1,000 penyokong dengan separuh daripada hadirin merupakan golongan wanita; selain berkongsi pengalaman menuntut dan tinggal di New Zealand selama 10 tahun, Aishah juga menyatakan bahawa beliau tidak mempunyai sebarang cita-cita politik.

Sebaliknya Aishah menyatakan beliau menyertai PAS sejak dua bulan lalu atas kesedaran ingin membantu parti tersebut dengan menyampaikan mesej tentang perjuangan parti itu dan membantu mendapatkan sokongan orang ramai terhadap parti PAS.

"Saya tidak pernah bercita-cita menjadi pemimpin parti politik atau menjadi wakil rakyat.

"Walaubagaimanapun sekiranya saya ditawarkan menjadi calon PRU, saya memerlukan masa untuk mengkaji secara mendalam tentang tawaran tersebut.

"Saya tidak boleh ambil ringan tentang cadangan atau tawaran tersebut kerana menjadi calon dan menjadi wakil rakyat (sekiranya menang) memerlukan pengorbanan, tanggungjawab dan komitmen yang tinggi terhadap rakyat yang memilih saya.

"Justeru itu cadangan sedemikian saya perlu kaji sedalam-dalamnya.

"Setakat ini tidak ada mana-mana pemimpin PAS tertinggi yang menawarkan saya menjadi calon walaupun beberapa pemimpin PAS tertinggi ada 'hint' pada saya tentang cadangan tersebut.

"Buat masa ini saya lebih suka dan selesa bergerak sebagai ahli biasa di pentas PAS dengan berkongsi pengalaman hidup saya dengan orang ramai", kata Aishah apabila ditanya wartawan apakah beliau bersedia menjadi calon PAS pada PRU13 jika ditawarkan oleh kepimpinan PAS.

Reaksi PAS Negeri Sembilan


FMT menghubungi Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Mohd Taufek Abdul Ghani untuk mendapatkan kenyataan beliau berhubung cadangan meletakkan Aishah sebagai calon parlimen Jempol pada PRU akan datang.

Mohd Taufek berkata beliau tidak menolak faktor Aishah mempunyai peminat yang ramai jika beliau dicalonkan sebagai calon parlimen Jempol memandangkan sememangnya Aishah amat popular atas statusnya sebagai seorang penyanyi pada satu ketika dahulu.

"Malah saya faham kenapa nama Aishah dicadangkan oleh beberapa ahli PAS untuk parlimen Jempol kerana Aishah berasal dari Batu Kikir. Batu Kikir sememangnya terletak di bawah parlimen Jempol.

"Secara peribadi saya bersikap terbuka dan mengakui kekuatan Aishah sebagai calon parlimen Jempol memandangkan beliau mempunyai latar belakang pendidikan yang tinggi, membawa imej artis yang telah berubah menjadi seorang muslimah mengikut ajaran Islam dan Aishah merupakan calon tempatan.

"Walaubagaimanapun cadangan sedemikian perlu mendapat persetujuan daripada peringkat cawangan dan PAS kawasan dari parlimen Jempol. Biasanya keputusan untuk meletakkan calon popular ditentukan oleh PAS Pusat," jelas Mohd Taufek.

Mohd Taufek yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Paroi, tidak menafikan bahawa sejak seminggu ini beliau dihujani panggilan telefon daripada ahli dan penyokong PAS yang meminta beliau mencalonkan Aishah untuk kerusi parlimen Jempol.

Aishah "winnable candidate"
 
Seorang pemimpin Muslimat PAS Negeri Sembilan yang tidak mahu nama beliau dinyatakan di dalam laporan ini meminta PAS Pusat mengkaji secara serius cadangan meletakkan Aishah sebagai calon parlimen 
Jempol untuk memecah kubu kuat Umno di Jempol.

 

"Kita mempunyai peluang terbaik untuk mencipta kejutan di Jempol jika mencalonkan Aishah kerana Aishah menepati criteria "winnable candidate".

"Saya ingin bertanya berapa peratuskah kehadiran golongan wanita di mana-mana ceramah anjuran PAS sebelum ini? Selalunya hanya dalam 10 ke 20 peratus sahaja. Jika ada penceramah wanita pun kehadiran wanita hanya sekitar 25 peratus sahaja. Itu paling tinggi.

"Tetapi ceramah Aishah di Seremban tempoh hari dihadiri oleh 50 peratus golongan wanita termasuk gadis remaja. Golongan gadis dan wanita yang hadir pada malam itu dalam lingkungan umur 21 tahun ke 50 tahun.

"Daripada jumlah hadirin lebih 1,000 orang itu, jika separuh daripadanya adalah gadis remaja dan wanita, ini bermakna Aishah mempunyai kekuatan menarik sokongan kaum hawa.

"Kita sedia maklum sejak sekian lama PAS dan Pakatan Rakyat masih tidak mendapat sokongan majoriti golongan wanita jika dirujuk kepada keputusan PRU ke-12 dan sebelum itu.

"Golongan wanita Melayu merupakan golongan paling liat untuk mengundi calon Pakatan Rakyat. Saya kira jika kita letak Aishah sebagai calon PRU di Jempol, kita mampu mendapat penambahan undi yang drastik daripada pengundi wanita dan anak muda," kata pemimpin tersebut.

Pemimpin itu turut merasakan status ibu tunggal Aishah juga "carry weight" dan pengundi yang berstatus ibu tunggal di Jempol tidak akan teragak-agak akan memberikan undi kepada Aishah.

Artis popular

Aishah pernah mencipta nama sebagai artis popular di New Zealand, Australia dan Asia pada tahun 1985 dengan kumpulan "The Fan Club".

Pada masa yang sama beliau juga melanjutkan pendidikan di University of Auckland dan memiliki Ijazah Sains Politik.

Pada tahun 1990 Aishah menjadi antara artis yang paling popular di tanah air apabila lagu 'Janji Manismu" menjadi hit dan seterusnya merangkul anugerah "Juara Lagu".

Setelah memenangi gelaran "Juara Lagu," Aishah menjadi salah seorang nama besar di dalam industri muzik tempatan dan beliau merakamkan beberapa album lagi dalam berbahasa Melayu.

RAKYAT MARHAEN: PRU13: Aishah calon PAS <b>di Jempol</b>?

Posted: 30 May 2012 05:03 AM PDT

Beliau merupakan calon popular jika beliau dicalonkan untuk parlimen Jempol atas statusnya sebagai seorang penyanyi pada satu ketika dahulu.
KUALA LUMPUR: Apakah PAS bakal menurunkan bekas penyanyi popular lewat 80an dan awal 90an Wan Aishah Wan Ariffin sebagai calon parlimen pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 di Jempol, Negeri Sembilan?
Desas desus ini bertiup kencang di kalangan ahli dan penyokong PAS di Negeri Sembilan sejak Aishah muncul di sebuah ceramah di Seremban minggu lepas.
Dalam ceramah tersebut yang dihadiri lebih 1,000 penyokong dengan separuh daripada hadirin merupakan golongan wanita; selain berkongsi pengalaman menuntut dan tinggal di New Zealand selama 10 tahun, Aishah juga menyatakan bahawa beliau tidak mempunyai sebarang cita-cita politik.

Sebaliknya Aishah menyatakan beliau menyertai PAS sejak dua bulan lalu atas kesedaran ingin membantu parti tersebut dengan menyampaikan mesej tentang perjuangan parti itu dan membantu mendapatkan sokongan orang ramai terhadap parti PAS.
"Saya tidak pernah bercita-cita menjadi pemimpin parti politik atau menjadi wakil rakyat.
"Walaubagaimanapun sekiranya saya ditawarkan menjadi calon PRU, saya memerlukan masa untuk mengkaji secara mendalam tentang tawaran tersebut.
"Saya tidak boleh ambil ringan tentang cadangan atau tawaran tersebut kerana menjadi calon dan menjadi wakil rakyat (sekiranya menang) memerlukan pengorbanan, tanggungjawab dan komitmen yang tinggi terhadap rakyat yang memilih saya.
"Justeru itu cadangan sedemikian saya perlu kaji sedalam-dalamnya.
"Setakat ini tidak ada mana-mana pemimpin PAS tertinggi yang menawarkan saya menjadi calon walaupun beberapa pemimpin PAS tertinggi ada 'hint' pada saya tentang cadangan tersebut.
"Buat masa ini saya lebih suka dan selesa bergerak sebagai ahli biasa di pentas PAS dengan berkongsi pengalaman hidup saya dengan orang ramai", kata Aishah apabila ditanya wartawan apakah beliau bersedia menjadi calon PAS pada PRU13 jika ditawarkan oleh kepimpinan PAS.

Reaksi PAS Negeri Sembilan


FMT menghubungi Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Mohd Taufek Abdul Ghani untuk mendapatkan kenyataan beliau berhubung cadangan meletakkan Aishah sebagai calon parlimen Jempol pada PRU akan datang.
Mohd Taufek berkata beliau tidak menolak faktor Aishah mempunyai peminat yang ramai jika beliau dicalonkan sebagai calon parlimen Jempol memandangkan sememangnya Aishah amat popular atas statusnya sebagai seorang penyanyi pada satu ketika dahulu.
"Malah saya faham kenapa nama Aishah dicadangkan oleh beberapa ahli PAS untuk parlimen Jempol kerana Aishah berasal dari Batu Kikir. Batu Kikir sememangnya terletak di bawah parlimen Jempol.
"Secara peribadi saya bersikap terbuka dan mengakui kekuatan Aishah sebagai calon parlimen Jempol memandangkan beliau mempunyai
latar belakang pendidikan yang tinggi, membawa imej artis yang telah berubah menjadi seorang muslimah mengikut ajaran Islam dan Aishah merupakan calon tempatan.
"Walaubagaimanapun cadangan sedemikian perlu mendapat persetujuan daripada peringkat cawangan dan PAS kawasan dari parlimen Jempol. Biasanya keputusan untuk meletakkan calon popular ditentukan oleh PAS Pusat," jelas Mohd Taufek.
Mohd Taufek yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Paroi, tidak menafikan bahawa sejak seminggu ini beliau dihujani panggilan telefon daripada ahli dan penyokong PAS yang meminta beliau mencalonkan Aishah untuk kerusi parlimen Jempol.
Aishah "winnable candidate"
Seorang pemimpin Muslimat PAS Negeri Sembilan yang tidak mahu nama beliau dinyatakan di dalam laporan ini meminta PAS Pusat mengkaji secara serius cadangan meletakkan Aishah sebagai calon parlimen Jempol untuk memecah kubu kuat Umno di Jempol.
"Kita mempunyai peluang terbaik untuk mencipta kejutan di Jempol jika mencalonkan Aishah kerana Aishah menepati criteria "winnable candidate".
"Saya ingin bertanya berapa peratuskah kehadiran golongan wanita di mana-mana ceramah anjuran PAS sebelum ini? Selalunya hanya dalam 10 ke 20 peratus sahaja. Jika ada penceramah wanita pun kehadiran wanita hanya sekitar 25 peratus sahaja. Itu paling tinggi.
"Tetapi ceramah Aishah di Seremban tempoh hari dihadiri oleh 50 peratus golongan wanita termasuk gadis remaja. Golongan gadis dan wanita yang hadir pada malam itu dalam lingkungan umur 21 tahun ke 50 tahun.
"Daripada jumlah hadirin lebih 1,000 orang itu, jika separuh daripadanya adalah gadis remaja dan wanita, ini bermakna Aishah mempunyai kekuatan menarik sokongan kaum hawa.
"Kita sedia maklum sejak sekian lama PAS dan Pakatan Rakyat masih tidak mendapat sokongan majoriti golongan wanita jika dirujuk kepada keputusan PRU ke-12 dan sebelum itu.
"Golongan wanita Melayu merupakan golongan paling liat untuk mengundi calon Pakatan Rakyat. Saya kira jika kita letak Aishah sebagai calon PRU di Jempol, kita mampu mendapat penambahan undi yang drastik daripada pengundi wanita dan anak muda," kata pemimpin tersebut.
Pemimpin itu turut merasakan status ibu tunggal Aishah juga "carry weight" dan pengundi yang berstatus ibu tunggal di Jempol tidak akan teragak-agak akan memberikan undi kepada Aishah.
Artis popular
Aishah pernah mencipta nama sebagai artis popular di New Zealand, Australia dan Asia pada tahun 1985 dengan kumpulan "The Fan Club".
Pada masa yang sama beliau juga melanjutkan pendidikan di University of Auckland dan memiliki Ijazah Sains Politik.
Pada tahun 1990 Aishah menjadi antara artis yang paling popular di tanah air apabila lagu 'Janji Manismu" menjadi hit dan seterusnya merangkul anugerah "Juara Lagu".
Setelah memenangi gelaran "Juara Lagu," Aishah menjadi salah seorang nama besar di dalam industri muzik tempatan dan beliau merakamkan beberapa album lagi dalam berbahasa Melayu.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: PEMANTAUAN ICT, PSS DAN NILAM <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 23 May 2012 12:17 AM PDT











Tarikh : 9 Mei 2012
Masa : 9.00 pagi - 11.30 pagi
Tempat : Perpustakaan dan Makmal Komputer, SK Amar Penghulu
Pegawai terlibat :
1. En. Rosle bin Yahaya - PTP 1 PKG Kuala Klawang
2. Pn. Sri Rahayu Haryani bt Abd Ghafar - JTK PKG Kuala Klawang
3. En. Abdul Barri bin Abd Razak - Guru Besar SK Amar Penghulu
4. Pn. Syarifah Salha bt Syed Ahmad - Guru GPM SK Amar Penghulu
5. Pn. Zaleha Hassan - Guru Nilam SK Amar Penghulu

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Ferrari Terbakar <b>di</b> Lebuhraya LEKAS dekan <b>Mantin</b>

Posted: 17 Mar 2012 05:40 AM PDT


SEREMBAN - Sebuah kereta Ferrari musnah terbakar dalam satu kejadian di Kilometer 28.2, Lebuhraya Kajang-Seremban (Lekas) berdekatan Mantin, dekat sini, pagi ini.

Bagaimanapun, pemandunya, seorang lelaki berumur dalam lingkungan 50-an terselamat selepas dia sempat keluar sebelum api menjilat keseluruhan kereta berkenaan.

Difahamkan lelaki itu, yang dipercayai berkonvoi bersama beberapa kenderaan mewah lain, sedang dalam perjalanan menghala ke Seremban bertindak memberhentikan kenderaan di lorong kecemasan apabila mendapati keretanya terbakar.

Sepasukan lima anggota bomba bersama sebuah jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Mantin bergegas ke tempat kejadian untuk memadamkan kebakaran itu sejurus menerima panggilan kecemasan pada pukul 10.21 pagi.

Ketua Operasinya, Pegawai Bomba Jayagaren Jaganatha Thevar berkata sejurus tiba lapan minit kemudian, pihaknya mendapati api sudah marak dan memusnahkan keseluruhan kereta Ferrari berkenaan.

Beliau berkata bomba berjaya mengawal kebakaran kereta mewah itu dalam tempoh beberapa minit.

"Pemeriksaan lanjut mendapati kira-kira 90 peratus struktur kereta itu musnah dan pemandunya terselamat. Siasatan lanjut masih dijalankan terutama untuk mengenal pasti punca sebenar kejadian," katanya.


Model Smart Ferrari yang Mudah Terbakar: 458 Italia

Salah satu model Ferrari yang terbaru dan menggiurkan ialah 458 Italia yang memuatkan 2 tempat duduk. Model 458 Italia ni baru dilancarkan pada 2009 di IAA Frankfurt Motor Show. Laman rasminya di Laman Ferrari: 458 Italia.

Ferrari 458 Italia ini mendapat anugerah Car of The Year oleh BBC Top Gear pada bulan Februari 2010. Tetapi dalam kesibukan dunia memuji Ferrari Model 458 Italia ni, rupanya ada kelemahan yang berbahaya kepada pemandunya. Sejak ia dikeluarkan pada 2009, terdapat lebih 10 kes kebakaran yang melibatkan Ferrari 458 Italia dan kesemua kes kebakaran tu adalah kebakaran spontan yang tak diketahui puncanya!




05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Pendedahan Bersih 3.0 <b>di Rembau</b> 5 Mei 2012 - Anak Muda <b>...</b>

Posted: 29 Apr 2012 07:09 AM PDT


CERAMAH UMUM
Tarikh : 5 Mei 2012, Sabtu
Tempat : Pusat Komuniti DUN Chembong, Kg Mulia, Rembau (depan Majlis Daerah Rembau)
~ Shamsul Iskandar Mohd Akin, Ketua AMK Pusat
~ Ustaz Nor Azman Mohamad, Ketua Penerangan PAS N.Sembilan
~ Nazree Yunus, Ketua AMK N.Sembilan
~ Mohd Hakki, Ketua Pemuda PAS Rembau
~ Nazri Esa, Timbalan Pengarah Unit Amal N.Sembilan
~ Sahrizal Masrudin, Aktivis Jalanan
~ Abdul Syukur, EXCO Pemuda DUN Chembong
Anjuran : Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Sembilan

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Fara izar: Kenduri Paksu <b>di Kuala Pilah</b>

Posted: 28 May 2012 06:32 PM PDT

Paksu ni adik kpada arwah abah saya..
Selamat pengantin baru Paksu.
p/s: lepas ni kitorg nak bersiap2 balik klate plak adik ipar kawin jumaat ni. Selamat bercuti kpd semua!!

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Program Azam Kerja 1 Malaysia <b>di</b> Giant <b>Lukut</b>, Port Dickson. | Blog <b>...</b>

Posted: 25 Apr 2012 09:43 PM PDT

Pada 21hb April yang lepas, seperti biasa kami sekali lagi kami di Success JB Management and Services telah bersama-sama dengan JTK (Jabatan Tenaga Kerja) telah mengadakan Program Azam akerja 1 Malaysia di Giant Lukut Port Dickson.

Program yang dulunya dikenali sebagai PPP iaitu Program Penempatan Pekerjaan di bawah naungan Kementerian Tenaga dan Sumber Manusia ini kian mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Dengan objektif supaya kadar pengangguran sifar dapat direalisasikan, sambutan yang diterima semakin menggalakkan.

Kami percaya program dari kerajaan untuk rakyat ini akan mencapai sasarannya kerana ini merupakan program "turun padang" yang mana rakyat dapat berinteraksi terus dengan bakal majikan dalam suasana yang lebih mesra dan meriah.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Pejabat Mufti <b>Negeri Sembilan</b> Terkini

Posted: 08 May 2012 10:51 PM PDT

Pada tahun 1996, Jabatan Perkhidmatan Awam telah mengeluarkan satu surat pekeliling mengenai pengasingan Bahagian Fatwa daripada Jabatan Agam Islam setiap negeri di Malaysia termasuk Negeri Sembilan. Pada bulan Januari 1997 Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Sembilan dipisahkan dari pentadbiran Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan, yang bertempat di Tingkat 2, Bangunan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan, Jalan Dato' Hamzah, Seremban.
Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan diberi kepada calon lelaki, kelahiran Negeri Sembilan Darul Khusus bagi memenuhi jawatan-jawatan berikut :-
1. PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM GRED S41
Tarikh Tutup Permohonan: 25 Mei 2012

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Maktab Rendah Sains Mara <b>Serting</b> | Jobs <b>...</b>

Posted: 10 May 2012 05:15 PM PDT


Maktab Rendah Sains MARA atau MRSM merupakan sejenis sekolah berasrama penuh yang dibina oleh Majlis Amanah Rakyat (MARA) hampir di setiap negeri di Malaysia. Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) telah ditubuhkan di bawah Akta Majlis Amanah Rakyat Bil. 20 Tahun 1966 sebagai satu usaha untuk mencapai matlamat MARA dalam bidang latihan dan pendidikan. Mara merupakan badan berkanun mempunyai sistem kewangan yang tersendiri bagi membantu menjayakan pendidikan dan pembangunan usahawan di kalangan Bumiputera.

MRSM Serting kini mempelawa calon yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan secara sambilan seperti berikut:

1. Guru Kima (DC41)

2. Guru Kaunseling (DC41)

Permohonan melalui http://www.jobsmalaysia.gov.my

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 13 Mei 2012

Related posts:

  1. Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat (MARA)
  2. Jawatan Kosong di Majlis Amanah Rakyat (MARA)
  3. Jawatan Kosong Universiti Teknologi MARA (UiTM)
  4. Jawatan Kosong di Universiti Islam Malaysia (USIM)
  5. Jawatan Kosong Universiti Teknologi MARA (UiTM)

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Penunggang Motosikal Maut Kemalangan <b>di</b> Persimpangan Taman <b>...</b>

Posted: 09 May 2012 02:12 AM PDT

- May 9, 2012 17:12:11.

Samsiah Ahmad ditenteramkan oleh rakannya ketika melihat jenazah suaminya, yang terbunuh selepas terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kereta kira-kira 500 meter dari rumahnya di persimpangan Taman Ampangan-Taman Pancor Jaya dekat sini, hari ini.

SEREMBAN — PILU… Seorang penunggang motosikal terbunuh kira-kira 500 meter dari rumahnya selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta di persimpangan Taman Ampangan-Taman Pancor Jaya dekat sini hari ini.

Mangsa, Zulkifli Alias, 60, maut selepas motosikal yang ditunggangnya bertembung dengan sebuah kereta Proton Pesona di persimpangan Taman Ampangan-Taman Pancor Jaya dalam kejadian yang berlaku pada kira-kira pukul 6.00 pagi itu.

Jurucakap polis berkata kejadian dipercayai berlaku apabila pemandu kereta itu gagal mengelak motosikal mangsa ketika sedang keluar di simpang itu lalu merempuh motosikal mangsa.

Ekoran rempuhan itu mangsa tercampak kira-kira 20 meter dari tempat kejadian.

Sementara itu isteri mangsa, Samsiah Ahmad yang ditemui di tempat kejadian berkata, allahyarham suaminya dalam perjalanan menaiki motosikal selepas keluar dari rumah pada kira-kira 5.45 pagi menuju ke Stesen Keretapi Seremban untuk menaiki komuter.

Menurut Samsiah lagi, ini kerana allahyarham suaminya yang berkerja di Petaling Jaya berulang alik ke tempat kerja dengan menaiki komuter.

Mangsa yang mengalami kecederaan teruk di kepala dan badan meninggal dunia di tempat kejadian manakala pemandu kereta Proton Pesona itu tidak mengalami sebarang kecederaan.

Pegawai Turus Trafik Negeri Sembilan Asp Abd Halil Hamzah ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban untuk bedah siasat.

Posted by on May 9, 2012 17:12:11. Filed under Am, BERITA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Program Perpustakaan Mini <b>di</b> Darul Aminan, <b>Ampangan</b>

Posted: 29 Apr 2012 06:12 PM PDT

by Shahrir on April 30, 2012

Ampangan, 28 April 2012 – Program Perpustakaan Mini di rumah anak yatim Darul Aminan, Ampangan pada Sabtu, 28 April 2012 adalah seperti yang dirancangankan. Berkat doa dan bantuan anda semua program ini telah pun sampai didalam proses-proses terakhir. Pihak IRM telah menghantar sebilangan buku dan kelengkapan perpustakaan supaya anak-anak disana dapat mengunakan sebelum peperiksaan pertengahan tahun. Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat didalam menjayakan program ini.

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved