ads

Selasa, 26 Julai 2011

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


batu|belog|batu|bertangkup: Mengecas <b>di</b> Kongkoi, <b>Kuala Klawang</b>..

Posted: 19 Jun 2011 07:22 PM PDT

Assalamualaikum.. Lama btul aku x menulis dlm blok aku ni... bz sesgt ngan keja n famili.. Tp la ni aku nk citer gak pengalaman aku ngan bdk2 RRA( Raja Rimba Adventure)  dlm aktiviti 4x4 di kongkoi pada 18hb dan 19hb June .. Tempat yg menarik penuh dgn jln berliku dan keindahan alam.. Bergerak dari Bengkel RRA kira-kira jam 8 mlm bersama sama 5 lg kenderaan RRA iaitu 08,04,05,018 dan warga terbaru RRA 025 .. seramai 14 org warga RRA mengikuti aktiviti kali ini diketuai oleh Presiden RRA , Sham , pak mail, Mus, Shukor, Aku sendiri, Man Phg , Harry, Dira dan anak-anak serta beberapa org askar dari Perindu.. perjalanan msuk penuh cabaran bermula pada jam 9.45 malam.. powill aku menjadi mangsa pertama tersangkut dlm lubang dan berjaya ditarik kuar oleh 08 dlm msa x smpi 5 minit.. kira prob kecik je.. tp yg penting pengalaman.. smpi di camp site kira2 jam 10.30 malam.. Rupe2 nya ada 2 lg rakan telah smpi awl disna iaitu Brader Jimmy dari melaka dan Brader Rosli (014). Kami terus memasang khemah smbil memulakan upacara membakar kepak ayam dan mengoreng  sosej utk mkn mlm.. syok2.. perut lapar jd kenyang pas mkn.. pastu masing2 melakulkan aktiviti memancing dan menidurkan diri.. ahaks.. pg berikutnye aku , pak mail , dira , mus dan askar2 nya merentas hutan untuk mengambil gmbr.. media (dira) puas mengambil gmbr.. sesi ptg dihabiskan dgn mencari kunci keta aku yg hilang xtau kemana.. last2 terpaksa panggil 2 mcgyver( sham dan mus) untuk memecah kunci keta aku bg menghidupkn enjin.. Setelah hidup enjin keta aku kami trus menuju ke matau bg sesi fotografi terakhir sblm blik.. rasa puas tidak terkata dengan pengalaman ini.. smpi dirumah pkl 6.30 ptg , aku mandi.. x smpi 2 jam pastu mata pun mula terlelap.. sdr2 dah pkl 7 pg .. Letih x ilang lg dah kna keja smula... adios ... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


<b>Port Dickson</b> International Triathlon – 2011 – Stupe Tri <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2011 01:15 AM PDT

Stupe Tri reviews the Port Dickson International Triathlon on Sunday, July 24, 2011

The Swim:

One simple loop. Beach – marina – circle marina – beach.

The Bike:

Rolling hills. Little traffic. Slight incline on the way out and fast 20km back. 1 Aid station at the end of the U-Turn (20km)

The Run:

Changes yearly. No fixed loop. Usually in and out via the same route. Since 2004, there were 3 variation to the running route. Aid station has improved tremendously with water station every 1km. However, only water supplied. ice depending on organiser. 2011 has ice.

Transition:

Orderly. This year see alphabetical signages on both end of the transition lines. Each T area has a simple basket for you to keep your tri-life belonging. Well numbered. You are on your own in Transition. Security is good.

Race Organisation:

PDIT is a "must go" due to the resort city of Port Dickson. it's central and easily accessed from anywhere in malaysia, singapore and thailand. briefing are often hilarious with the organiser being serious (with technical explanation) but throwing in jokes.

Verdict:

Must do. The company is good.

About Me:

Stupe Tri. Triathlete Wannabe. Raced since 2004. PDIT was my first Olympic Distance Triathlon. PB still stands at 2:30 in 2004.

Male 30-39

Yearly Pilgramage to the spot where my Tri-virginity was broken

http://opstupe.blogspot.com

Follow me on twitter: @tristupe

You can read more about Port Dickson International Triathlon on our Port Dickson International Triathlon page or sign up for Port Dickson International Triathlon here

The BeyondTransition Triathlon Reviews are all written by age group triathletes who've been out there on the course and want to share their experience so that you can have a better race and learn from their experience. If you have a few minutes to spare take the time to fill in a race review yourself and help tell others about the triathlons you've loved and hated.

You can review a triathlon HERE!!!!!!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Eagle Ranch Resort <b>Port Dickson</b> | 2D1N Team Bonding Packages from <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2011 03:42 AM PDT

Posted on | July 26, 2011

Eagle Ranch Resort Port Dickson | 2D1N Team Bonding Packages from RM155p.pax

Best Team Building Resort In Malaysia.

2D1N Bandwagon room (Twin Sharing)

1 Buffet Breakfast | Lunch | Dinner

Free 2 Recreational or Team Bonding Activities

Travel Agent Eagle Ranch Resort

Eagle Ranch Resort, Port Dickson, Team Bonding Packages

- Eagle Ranch Resort, Port Dickson, Team Bonding Packages


You might also like

. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

KuaLam SaLam PerkeNalaN ~: ~ Picnic <b>Di Port DicksoN</b>

Posted: 06 Jul 2011 10:37 PM PDT

Last Saturday aku, Sis Re3n, Akak Mulan & her Husband Bro Izzul pergi picnic kat Port Dickson.
Bende ni sebenarnye Akak Mulan yang rancang sebab nak celebrate Sis Re3n dapat kejer.
So, akupun dijemput skali untuk join same same. Hehh~
So, pagi tu memang aku agak sayur gler arr.
Sebab malam tadi aku nengok muvie, sampai rumah dah around 0030.
Pastu tito plak around 0300.
Pastu takleh dah nak tito.
Memang dah jadi turin aku tetiap pagi macam ni.
Owh! Pagi ni mama masakkan kami semua nasi lemak sebab Akak Mulan yang nak makan.
So, sempatlah buat nasi lemak yang agak banyak jugaklah.
Then, kami tunggulah Akak Mulan datang dengan husband beliau.
Around 1030 camtu sampai rumah.
Wak masuk sume barang dalam keter, terus kami gerak menuju kejayaan.
Around 1230 kami sampai kat Tanjung Biru a.k.a. Blue Lagoon.
Kat sini kami makan tengahari lu, nasi lemak yang ermm ermmmm sedap! Hehh~
Perkenalkan yang kiri skali tu adelah Akak Mulan ye!
Abang Izzul tukang amik pic ni. Hehe~
Abang Izzul ni memang suke amik pic. So, jangan risaulah ye.
Memang banyak pic abang amik
Lepas makan pe sume, kami tukar pakaian dulu cause nak gi berendam jap.
Owh! berendam macam dalam je.
Padahal paras pinggang tak silap aku. Hehh~
Lepas berendam dalam sejam macam tu kamipun naik arr ke darat sebab nak gi kat Tanjung Tuan plak.
Tempat tumpuan orang ramai, water sportspun banyak kat sane.
 Owh! Before that kite aksi sekejap!
Jangan jadi over-confident sangat macam auntie ni okie!
Dahlah "bukan kurus", pastu duk berenang macam dalam cter BayWatch tu.
Pastu lepas berenang pe sume, terus gi kat banana boat duk terbongkang macam tu.
Aku nengok "erghh!" ape kes minah ni?
Hahaha~
Tolong jangan jadi macam ni ye!
Lepas tu kami kemas kemas barang gi arr kat Tanjung Tuan.
Kami berendam dekat 2jam straight.
Sebab nak tunggu air pasang.
Pastu Akak Mulan & Abang Izzul nak naik game yang ade.
*plus aku dah penah naik dulu. so, dah rase dah game die macam mane
Name die "AirHead Turbo Blast".
Tapi, min untuk naik 2 orang.
Disebabkan kami 4 orang so, kami naik yang double arr.
Leh main langgar langgar.
Turbo Blast ni tak kan jatuhkan korang okie.
So, kalau korang tak reti berenang takpe jangan risau.
Harge RM25 sorang tapi die bawak memang jauh gler.
Yang bestnyer Akak Mulan duk jerit "laju lagi, laju lagi".
Errrr.. Itu ape yang brother tukang bawak yang bagitau.
Aku tak dengar, aku just jerit keseronokkan jer.
Pasti bontot korang kebal okie!!
Memang lepas korang naik tuh korang tak rase kebas pe pun, just aku rase mesti ade sembelit skit skit.
AWESOME GILA bile die wat 360 degree.
Paling thrill abis aarrrrrr...
Memang coooool abislah game nih!
Main langgar langgar lagi.
Agak agak dalam 1700 kamipun dah tak larat dah nak berendam pe sume.
Kami pun naik arr gi mandi & tukar baju.
Dalam 1800 kami gi kat Jeti plak.
Tapi, awalkan, so, ape yang ade jerlah kami nengok.
 Titi @ kawasan ni aku tak tau senornyer name ape


Ni suppose aku je yang amik pic.
Skali Akak Mulan datang kot blakang
Then aku pun terpandanglah Akak Mulan.
Pastu die marah aku "asal pandang macam tu?"
Hahaha~
Pastu kami gi Mc'D dekat Equin Park.
Lepas tu baru arr kami balik umah.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


PAS <b>Negeri Sembilan</b>: Politeknik <b>Nilai</b>, N.<b>Sembilan</b> tiada CF?

Posted: 21 Jul 2011 06:52 PM PDT

Politeknik Nilai tiada CF
Aduan Rakyat Online
July 21st, 2011

Politeknik Nilai beroperasi (sewa) pada peringkat awal di Kompleks Perniagaan Kuarters KLIA, Nilai Negeri Sembilan sehingga awal bulan Julai 2011. Ini adalah politeknik yang agak kecil dimana kurus yg ditawarkan amat terhad. Tenaga pengajar dan kakitangan sokongannya juga terhad.

Apa yang amat mendukacitakan, Pengarah Politeknik telah menggunakan kuasa vetonya untuk memaksa operasi Politeknik Nilai dipindahkan ke kampus barunya di Kampung Labu Johnsan (LBJ) walaupun mendapat tentangan daripada kakitangan politeknik tersebut.

Kampus yang baru masih belum mendapat Sijil Menduduki (CF) dan masih ada kerja-kerja pembinaan yang masih berjalan. Sudah tentu dalam keadaan pembinaan yg masih berjalan, tahap keselamatan pelajar dan kakitangan tidak dapat dijaminkan. Jika berlaku kejadian yang tidak diingini siapa yang harus dipertanggungjawabkan?

Yang peliknya, pejabat Pengarah Politeknik Nilai masih berada di kampus lama? kenapa beliau tidak berpindah sekali kalau tahap keselamatan terjamin?

Disamping itu, semasa kerja-kerja pemindahan dijalankan, kakitangan pengajar yang teruk berkemas kerana tidak wujudnya 'general workers'.

Baru-baru ini, kemasukan pelajar baru dan kelas telahpun bermula…kemudahan pejabat masih belum tersusun…semuanya masih dalam keadaan kelam kabut….apakah pengarah sedar akan permasalahan ini? Apakah kementerian sedar dan prihatin akan akan masalah ini? Mungkin kalau sudah terjadi sesuatu tragedi…baru sedar semua pihak…

By: ZALISMA

http://www.aduanrakyat.com.my/politeknik-nilai-tiada-cf

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


fairus.com: SEJARAH PERPECAHAN UMAT ISLAM <b>DI</b> MALAYSIA BERLAKU <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2011 12:00 AM PDT

Pengkalan Kempas ialah sebuah kampung kecil yang terletak di tepi Sungai Linggi. Pada suatu masa dahulu, jalan ke kampung ini cuma melalui Sungai Linggi.

Sambutan Kerajaan Melayu Melaka terhadap ulama-ulama dan guru-guru Islam menyebabkan ramai pendakwah Islam dari pelbagai mazhab sampai ke sini. Pengajaran mereka dihayati oleh orang-orang Melaka yang mahu belajar sebanyak boleh mengenai Islam. Tetapi ada pendakwah yang tidak mengutamakan Islam sebagai satu agama sebaliknya lebih menekankan mazhab mereka sendiri sehingga merendah-rendahkan mazhab-mazhab lain.

Penduduk tempatan yang BERSATU PADU PADA MASA ITU MULA BERPECAH MENGIKUT KUMPULAN. Apabila perpecahan yang senyap-senyap itu kian menjadi jelas dan menggugat kedudukan Melaka, Sultan Mansur Syah (1458 - 1477) telah mengambil tindakan untuk membaiki kedudukan.


Kerajaan Melayu Melaka dan penduduk tempatan menganut mazhab Shafie. Sheikh Ahmad Majnun pula mengetuai satu mazhab yang lain dan mula mencari pengikut. Kumpulan itu berpindah ke kawasan Linggi dan kegiatan-kegiatan mereka mula menganggu keharmonian masyarakat Islam di sana. Bendahara Tun Perak mengetuai angkatan bersenjata untuk berhadapan dengan Sheikh Ahmad Majnun di Linggi pada tahun 1467.

Sheikh Ahmad Majnunpun menentang angkatan Tun Perak di sungai Linggi. Kumpulan Sheikh Ahmad Majnun tidak berupaya menentang kekuatan angkatan Melaka dan akhirnya Sheikh Ahmad Majnun terbunuh bersama-sama penganut ajarannya. Bagaimanapun sebilangan pengikutnya yang selamat berjaya melepaskan diri dan membawa bersama jenazah ketua mereka.


Selepas peritiwa itu, tiada ajaran sesat di kawasan ini. Sheikh Ahmad Majnun dikebumikan di Pengkalan Kempas.

PENGAJARAN :

Perbezaan pendapat / mazhab dalam Islam mampu memecahbelahkan umat Islam. Justeru itu, perbincangan harus dilaksanakan bagi memastikan urusan perjalanan agama Islam dijalankan adalah selari dengan kehendak Islam yang sebenar. Sejarah yang sedia ada hendaklah dihayati agar ia tidak lagi berulang pada masa kini.

P/S : Sedih tengok umat Islam di Malaysia berpecah belah sesama sendiri.








Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Lawatan guru-guru ke pameran buku <b>di</b> PWTC « PORTAL RASMI Sekolah <b>...</b>

Posted: 08 May 2011 07:17 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]PORTAL RASMI Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Serting · CommentsPosts. KALENDAR. July 2011. M, T, W, T, F, S, S. « Jun ... Lawatan guru-guru ke pameran buku di PWTC. May 9th, 2011 | Category: Pusat Sumber. Leave a Reply ...

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


Lelaki yang dilapor hilang <b>di Gemas</b>, ditemui mati - Komunitikini

Posted: 25 Jul 2011 03:01 AM PDT

Seorang lelaki yang dilapor hilang selepas membuat urusniaga getah Sabtu lepas, ditemui mati awal hari ini.

Mayat Mohd Sufian Mustafa, 34, ditemui di ladang getah Peringkat Tiga, Felda Pasir Besar, berhampiran jalan utama Gemas-Pasir Besar kira-kira  pukul 1 pagi.

Ketua Polis Daerah Tampin Supt Wooi Kooi Cheang berkata mayat lelaki itu ditemui dengan kesan kecederaan di kepala dan badan serta kesan cedera akibat tetakan senjata tajam di tangan.

"Polis bergegas ke ladang itu setelah menerima maklumat daripada adik mangsa yang menemui kereta Produa Kancil yang digunakan mangsa di ladang berkenaan.

"Kami melancarkan gerakan mengesan mangsa dan akhirnya mayat mangsa yang ditutupi daun ditemui di dalam lubang di ladang itu," katanya.

Beliau berkata tiada dokumen pengenalan diri ditemui tetapi keluarga lelaki  berkenaan telah membuat pengecaman mayat itu.

Mayat lelaki itu di hantar ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban untuk bedah siasat, katanya.

Laporan mengenai kehilangan lelaki itu dibuat oleh keluarganya di Balai Polis Dangi, Kuala Pilah, kira-kira pukul 12.40 tengah hari semalam setelah Mohd Sufian yang merupakan pembeli getah tidak pulang ke rumah sejak keluar bagi urus
niaga getah Sabtu lepas.

Ketika keluar dari rumah, Mohd Sufian dikatakan turut membawa wang tunai kira-kira RM3,000 bagi urus niaga getah di Palong, Gemas.

- Bernama

Related article

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Lelaki hilang <b>di Gemas</b> ditemui mati - Hantar Iklan Percuma

Posted: 24 Jul 2011 08:34 PM PDT

Lelaki hilang di Gemas ditemui mati

Comments are closed.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved