ads

Sabtu, 12 April 2014

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di ampangan</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Mar 2014 11:45 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di ampangan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Feb 2014 11:35 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di ampangan</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jan 2014 11:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Ceramah Fadhilatul Habib Sheikh Yusuf <b>di Ampangan</b> - pondok ar <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2013 04:02 PM PDT

Pada hari Sabtu (28.9.13) baru2 ini, Fadhilatul Habib Sheikh Yusuf telah diundang untuk menyampaikan ceramah di Ampangan, Seremban. Lokasi ceramah ialah di Surau Besar Gedong Lalang. Alhamdulillah, penuh surau tersebut pada malam tu. Sheikh telah menyampaikan ceramah berkisar tentang buku terbaru beliau berkenaan Syiah.
Ceramah dipengerusikan oleh Us. Syuhadak dan diterjemahkan oleh Mudir Pondok Ar-Raudhah, Tn. Hj. Md Nasir. Ceramah bermula pada jam 7.40 dan berakhir sekitar jam 9.30 malam. Meskipun hanya beberapa point penting sahaja disentuh oleh Sheikh membuatkan hadirin yang hadir tertunggu2 buku terbaru Sheikh yang bakal dicetak kelak. Buku tersebut akan turut diterjenahkan ke dalam Bahasa Malaysia oleh beberapa orang anak murid Sheikh di Malaysia, termasuk Mudir.
Ceramah turut diserikan dengan alunan Qasidah daripada kumpulan Ulwan. Selesai membicarakan berkenaan buku beliau, sesi soal jawab dimulakan. Beberapa orang hadirin bertanya dalan Bahasa Inggeris, Sheikh tiada masalah menjawabnya memandangkan Sheikh sebelum ini agak lama bermastautin di Kanada. 
Usai solat Isyak, Sheikh diminta mentahnik 2 orang bayi. Seperti biasa, Sheikh tidak menolak. Dengan sedikit urutan, Sheikh kemudiannya menyuapkan mulut bayi tersebut dengan tamar seterusnya mendoakan mereka. Di perkarangan surau, beberapa gerai jualan menanti antaranya gerai jualan Pondok Ar-Raudhah. Sheikh sendiri meminta gambar beliau diambil di gerai tersebut. 
Minggu depan, 2 lagi program menanti. Nantikan maklumat berkenaan dengan program tersebut di FB Pondok Ar-Raudhah. Ayuh ambil kesempatan untuk menimba ilmu daripada Sheikh sementara beliau masih di tanah air.
Ruang dalam surau dipenuhi jemaah 

Di hadapan Sheikh bersama Mudir dan Us Syuhadak
Sesekali Sheikh berdiri bagi menerangkan sesuatu

Bersama Sheikh di gerai Pondok Ar-Raudhah

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Gangguan air <b>di Seremban</b>, Rembau dan PD esok - Utusan Online

Posted: 09 Feb 2014 10:31 AM PST

SEREMBAN 9 Feb. - Penduduk di sekitar bandar ini, Rembau dan Port Dickson bakal mengalami gangguan bekalan air sementara berikutan kerja-kerja penggantian, pemasangan injap dan pengalihan paip di beberapa lokasi.

Pegawai Bahagian Perkhidmatan Korporat Syarikat Air Negeri Sembilan (Sains), Norzita Ismail berkata, pihaknya akan menjalankan penutupan sementara bekalan air yang akan mengakibatkan gangguan di sekitar kawasan terbabit, bermula antara pukul 8 pagi (11 Februari) sehingga 8 pagi keesokan (12 Februari).

Katanya, bagi bandar ini, kawasan yang terlibat dengan gangguan bekalan air ekoran penggantian injap di Kolam Bukit Tunggal melibatkan Taman Cempaka, Kampung Linsum, Bandar Eka, Taman Delima, Siliau, Kampung Sri Sendayan, Kampung Sega, Taman Kristal, Taman. Seri Damai, Rumah Rakyat Kuala Sawah dan pekan Rantau.

Kawasan lain yang terlibat Kampung Ulu Lalang, Rumah Rakyat Ulu Lalang, Kampung Kanchong, Taman Pinggiran Senawang, Batu 11 Ladang Tampin, Rumah Rakyat Linsum, Kampung Solok, Kampung Landas Kombok, Kampung Baru Ulu Lalang serta sekitar kawasan Rantau.

''Sementara di Rembau pula kawasan yang terlibat meliputi Jalan Tok Samad, Jalan Tanjung Semut, Lebuh Raya Pedas, Merbau 9, Minching B, Hentian Lebuh Raya Seremban, Estet Hentian Tinggi, Chembong Utama, Balai Polis Chembong.

''Turut mengalami gangguan Sekolah Teknik Chembong, Taman Pedas Perdana, Jalan Mungkal, Jalan Tok Naa, Jalan Ampang Batu, Jalan Mungkal Tobek, Jalan Tok Menteri, Taman Pinggiran Pedas," katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini.

Norzita juga berkata, ini melibatkan kawasan Port Dickson melibatkan Air Kuning, seluruh kawasan Linggi, Kampung Tampin Linggi, Kampung Takau, Ladang Tampin Linggi, Masjid Qariah Tampin Linggi, Rumah Rakyat Pengkalan Durian, Masjid Qariah Pengkalan Durian, Rumah Rakyat Pengkalan Kempas dan Kampung Permatang.

Sementara itu, beliau turut memberitahu pihaknya juga akan menjalankan kerja-kerja pemasangan injap di Kolam Kendong, Rembau dekat sini yang akan menyebabkan gangguan bekalan air di beberapa kawasan sekitar bermula pukul 8 pagi (11 Februari) sehingga keesokan harinya (12 Februari).

''Kawasan yang terlibat seluruh kawasan Kendong, seluruh kawasan Kota, Kampung Chik Tamby, Gadong, Legung Ulu, Legung Hilir, Kampung Bukit Keledang, Kampung Baru Chengkau, Chengkau Ulu, Penajis, Astana Raja, Air Melintang, Kampung Kuala Dadih, Semerbok dan Kampung Batang Nyamor," katanya.

Norzita juga menjelaskan kerja-kerja pengalihan paip di Simpang Rasah Kemayan juga akan dilakukan bermula pukul 9 pagi hingga 9 malam 11 Februari ini, sekali gus menyebabkan gangguan bekalan air di beberapa buah kawasan.

Lokasi yang terlibat meliputi Rasah Kemayan, Taman Arowana Indah, Taman Arowana Impian, Taman Sri Carcosa, Garden Home, Taman Mantau Indah, seluruh Seremban 2.

''Pada masa sama, pihak Sains juga akan melakukan kerja-kerja pemasangan injap dan tee paip di Bulatan Taman Nusari Bayu dekat sini bermula pada tarikh dan waktu yang sama mengakibatkan gangguan bekalan air di seluruh taman berkenaan," katanya.

Beliau menjelaskan, bekalan air akan disambung semula selepas waktu yang dinyatakan dan dijangka pulih secara berperingkat, namun beberapa kawasan tinggi dijangka mengalami gangguan lebih panjang memandangkan pemulihan bekalan air sepenuhnya akan mengambil masa.

Beliau meminta pengguna yang memerlukan perkhidmatan pada hari berkenaan supaya menghubungi talian bebas tol 1-800-88-6982.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


PNB ILHAM RESORT | RESORT BEST <b>DI PORT DICKSON</b> ~ Qaseh <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2014 08:35 PM PDT



PNB ILHAM RESORT | HOTEL BAGUS DI PORT DICKSON | REVIEW HOTEL , bila melangkah di suatu tempat percutian semestinya penginapan paling penting , kali ni qaseh berada di Port Dickson , wahhhh katanya PD banyak tempat-tempat yang menarik , tapi tak tahu pulak mana nak menginap ? cari hotel mahupun resort yang bagus ? sememangnya PNB ILHAM RESORT salah satu penginapan yang terbaik dari segi kemudahan , landskap dan juga aktiviti yang ada di sini , tengok lah , cantik kan tempat ni , qaseh pun teruja bila pertama kali datang kat sini , even tempat ni agak terpencil tapi bagi satu ketenangan.. Program Sahabat Media kali ni memang memberi pengalaman yang sgt menarik buat qaseh , terima kasih #santaitravel tapi apa yg best ? haaa meh qaseh cerita.. baca smpai abis tau ~
kat sini terdapat sebanyak 65 unit apartment dan bilik hotel , kemudahan pulak memang tip top , tip top kat sini bukan la melebihi 5 bintang tapi cukup lengkap , korang nak apa ? tv , pengering rambut , seterika , aircond , bilik air , bilik yang selesa dan besar ? haaa semua ada , eh radio pun ada, peti ais dll.. 
satu benda yang menarik qaseh kat sini adalah pantai , sebab pantai adalah tempat feveret qaseh ! dan resort ni terletak berhampiran dengan Rumah Api Tanjung Tuan  (Cape Rachado) , so sempat jugak kami jenguk-jenguk rumah api tu dengan menaiki kaki sendiri je , pergh jungle trekking beb ,  pemandangan kat situ memang cantik . terjojol bijik mata qaseh haaa , rasa  nak je lepak situ lama2 tapi ada je halangan , eh eh kena tinggal kan menangis pulak !
Oh ye , PNB ILHAM RESORT ni selalu menjadi tumpuan oleh syarikat-syarikat besar yg menjadikan resort ni sebagai tempat teambuilding , mana taknya kat sini memang banyak aktiviti-aktiviti menarik , contohnya abseiling , jungle trekking , rope course , water rifting , snorkelling dan banyak lg , jap lagi qaseh cite ye , jom tengok kemudahan di apartment yang terdapat kat sini , jom tengok bilik qaseh yang cantik 
melompat kegirangan bila bilik kami berhadapan dengan kolam renang ,hohoho trip kali ni qaseh se apartment dengan izzati ghafur , hasya naurah , dan dua lagi setudent 
ada 3 buah bilik , dan setiap bilik mempunyai 2 katil , so boleh muat 2 orang 


hari tu aktiviti2 memasak kat apartment memang tidak disediakan , eh nak bercuti kan , masak2 kat rumah je uols , makan kat resort ni , semua masakan ade , berbaloi-baloi 

 bantal golek besar gedabak pun di sediakan , haa jangan nak bawak bantal golek dr rumah haha peluk je yg ni smpai lebam 
Dah habis cerita pasal bilik , jom kita bersantap pula ,  Anjung adalah lobi resort ni , dan tempat untuk kita bersantap adalah di Serambi Coffee House berdekatan dengan lobi resort , suasana di Serambi Coffee House berlatarkan klasik campur moden , nak makan pun lagi selera .. di buka pada 7a.m - 11p.m
antara makanan yang qaseh sempat tangkap , yang lain dah masuk mulut , gearbox kari kambing pun hadoo , sedap semuanya .. 
Aktiviti-aktiviti yang ada kat sini memang agak mencabar bagi yang xde keberanian macam qaseh , haaa abseiling dari ketinggian 10 tingkat bangunan , iaitu 108 kaki , cuak weh ! rope course , water rifting dan jungle trekking , team building telah di lakukan pada hari trsebut , jom layan gambar .. memang seronok ! 



abseiling , bukan calang-calang boleh buat ni haaa , ececeh bangga diri jap padahal cuak nak mampus haha


Hutan Rekreasi Taman Tuan utk jungle trekking
muka sebelum kepenatan , gembira la yee
 takkan dah penat kot abam haha , pancit yeee
tetiba ada perigi di dalam hutan ni , aiyokkk
ni pulak adalah perigi belanda 
yeyyy sampai sudah , berehat rehat kat pantai sekejap  
 sambung perjalanan ke rumah api , cantik 




 TEAM BUILDING ZONE , ROPE COURSE 
letih jungle trekking belum hilang , kena join aktiviti ni pulak , eh eh kata lasak kan ? haha layankan aje .. seronok jugak , memang lepas tu sakit2 badan la oihh


rope course ok sikit dari abseiling , ketinggian pun sedang2 saja 
 teambuilding , main rumah tupai haha , kena cari rumah , kena pindah2 la ape la , kelakar siot
sahabat media , enjoy with uols ! muahhh


  dengar arahan sebelum aktiviti bermula , masing-masing di beri tugas dan di berikan kepada dua kumpulan , kena buat rakit sendiri , kena berlumba antara dua kumpulan , lenguh gila kot kayuh benda alah ni , pastu tak bergerak pulak huh memang kalah lah haha , tapi seronok ! 
main ngan monyet ni je tak lenguh haha , comel gila siap pakai pampers lagi , akhirnya berakhir sudah aktiviti kami , penat tu sangat penat tapi pengalaman tu menang sgt menyeronokkan ..
DEMO MASAKAN SECARA LIVE 
alhamdulillah berkesempatan melihat  chef  buat demo masakan , terbaik la chef , btw semua masakan kat resort ni memang sedap 
 ye tuan2 dan puan2 , tengok dan buat nantii boleh masak utk suami trcinta 


rendang burung puyuh ... 
Kalau nak di ceritakan memang banyak lagi lah ~ tapi tak best lah kan kalau tak rasai sendiri haaa so apa tunggu lagi , bungkus la kain baju , menginap kat sini semalam dua , seminggu dua dan rasa sendiri suasana dan kemudahan di sini , memang terbaik ... harga pulak macamana ye ? nah tengok je gambar kat bawah ni 
Sri Rusa, Port Dickson, Negeri Sembilan
berbanyak terima kasih buat santai travel , sahabat media , tourism dan semestinya pnb ilham resort .




05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


House For Sale Taman Cermai Impian, Labu, <b>Nilai</b>, <b>Negeri Sembilan</b>

Posted: 16 Dec 2013 12:00 AM PST

Rumah Untuk Dijual Taman Cermai Impian, Labu, Nilai, Negeri Sembilan

Status: Active
Price: From RM333,000
Property Class: House For Sale
Type: Terrace
Storey: 2
Title Type: Individual
Situated: Intermediate
Pemaju: Great Five Development Sdn Bhd
Furnishing: UnFurnish
Beds: 4
Baths: 3
Land Area: 20×65
Tenure: Freehold

Untuk anda yang mencari-cari rumah teres dengan pendahuluan RM5,000 sahaja yang akan dibina berhampiran KLIA dan Seremban 2

DIBUKA UNTUK TEMPAHAN

Rebutlah peluang ini untuk mendapatkan rumah teres anda di Labu, Nilai, Negeri Sembilan
Unit Terhad

LOKASI STRATEGIK
Projek ini terletak berhampiran KLIA dan Seremban 2

Jarak ke Tempat Utama Lain
- 10 minit ke Seremban 2
- 15 minit ke F1 Sepang
- 20 minit ke LCCT
- 20 minit ke KLIA
- 20 minit ke Bandar Baru Nilai

Kemudahan-kemudahan Berhampiran
- Kolej Tunku Khursiah
- Institut Aminuddin Baki
- Politeknik Nilai
- Bandar Baru Sendayan
- Pasaraya AEON, TESCO dan Mydin Seremban 2

Laluan mudah untuk ke tempat-tempat berikut

KLIA, LCCT, F1 Sepang, Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Baru Sendayan, Seremban 2, Putrajaya, Cyberjaya

Sangat sesuai untuk anda yang bekerja di KLIA, LCCT, Nilai, Seremban, Putrajaya, Cyberjaya

Pendahuluan RM5,000 sahaja
Yuran Guaman untuk SNP PERCUMA

Call atau SMS atau wassap

013 350 5399 – Anuar RESCOM

Lagi Rumah Untuk Dijual di Nilai @ www.hartanah4u2c.net

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2014 03:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2014 03:32 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Feb 2014 03:28 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

fy: Santai Pemuda Gombak <b>di</b> Kelong Fauzi, <b>Lukut</b>...

Posted: 20 Nov 2013 12:30 AM PST

Terlupa pulak aku nak cerita pasal pengembaraan grup pemuda ni di Kelong Fauzi, Lukut. Dok tengok gambar-gambar lama yang ada dalam simpanan aku, terselak pulak album ni...
Apa pun, aku tetap suka memancing di kelong ni. Walaupun hasil tangkapan tidak berapa, kelong ni tetap menjadi pilihan aku kalau aku nak pi memancing lagi.
Pada brader Fauzi, terima kasih kerana menyediakan tempat untuk aku melampiaskan otak. InsyaAllah aku dan rakan-rakan akan datang lagi.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved