ads

Isnin, 8 Oktober 2012

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Pendaftaran Pengundi Baru <b>di</b> Taman <b>Rasah</b> Jaya sempena Majlis

Posted: 19 Sep 2012 03:56 PM PDT

2030hrs--18 September 2012, Sempena Majlis sambutan Aidilfitri dan Hari Kebangsaan ke 55,Rukun Tetangga kawasan perumahan Rasah Jaya fasa 1 telah mengadakan Majlis Mesra Bersama pemimpin di gelanggang Bola keranjang Taman Rasah Jaya Fasa 1 Seremban.Antara tetamu hormat yang hadir ke majlis ini adalah Dato Senator Najeeb Bin Abdullah, Dato Dr Yeow Chai Thiam,Dato Rajagopalu dan beberapa ahli Barisan Nasional.

Penasihat Kelab Perhubungan Rakyat 1 Malaysia ( KelabPR1M) dan juga merangkap Ahli Parti Progresif Penduduk NSDK ,Dr Harris Abdullah bersama En Balasandar dan En Lingam telah mendaftar pengundi pengundi baru untuk Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di majlis tersebut. Pendaftaran dan Semakan Pengundi SPR telah diselaraskan dan ditanggung oleh Dr Harris. Mereka telah berjaya mendaftar lebih dari 50 pengundi baru di kawasan tersebut sahaja. Bukan itu sahaja,orang ramai juga mengambil kesempatan ini untuk semak kawasan pengundi secara online.






05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


Lajim & Aspan membuka Gelanggang Dun <b>Juasseh</b>

Posted: 08 Oct 2012 09:01 AM PDT

 

Aspan mantan Parti Semangat 46 dan AJK Umno Bahagian Kuala Pilah DAN Lajim Ukin yang baru sahaja melepaskan jawatan sebagai Timbalan Menteri, membakar semangat DUN Juasseh ke arah perubahan PRU13 nanti.

Aspan yg berasal dari Kg Padang Lebar adalah mungkin anak Melayu pertama memberanikan diri menyertai DAP yg cukup digeruni Melayu suatu ketika dulu. Ketakutan Melayu terhadap DAP yg tertutup lama oleh pecak silat UMNO selama ini telah membuka mata Melayu khususnya Di Kuala Pilah dasar perjuangan yg ingin menghapuskan rasuah, salahguna kuasa dan kini bersama2 PR untuk membentuk sebuah negara berkebajikan,

Datuk Seri Panglima Lajim Ukin sebelum ini juga adalah Ahli Majlis Tertinggi UMNO, menjadikan Juasseh lawatan & ceramah yg pertama di N Sembilan. Keberanian dengan  Mengenggam prinsip untuk melihat terteggaknya keadilan di negara ini telah melepaskan jawatan dan keistimewaan setelah UMNO gagal dan sering bersifat retorik..

Atas sifat keberanian ini lah mungkin membuka semangat warga Juasseh telah hadir membanjiri Dataran Islah Jemapoh untuk sama2 berkongsi maklumat dan semangat Panglima Datuk Seri.

Simpanan Tetap Umno semakin susut di SABAH

Daripada 60 kawasan DUN di Sabah... 10 kerusi Cina dalam tangan PR.

Daripada 20 kerusi Kadazan Dusun Murut, 15 kerusi di tangan PR

Dan 20 kerusi daripada 30 kerusi majoriti muslim akan ditawan PR.

InsyaALLAH... PRU13 nanti Sabah bakal ditawan PR....


Atas slogan SABAH " Ini Kali Lah" untuk sama - sama kita bina dan bentuk jentera gerak kerja yg mantap untuk berhadapan dengan jentera UMNO yg serba canggih tetapi penuh putar belit. 

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


Manjung Mari: Menyedihkan gambar-gambar Abby berceramah <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 06:36 PM PDT

Mula-mula Assyaikul Ostad Kazim menghentamnya, katanya baru dua hari joint parti PAS dah melebehi ustazah,,  kemudian Ustaz ASri pun hentamnya juga, kalau tak tahu pasai hukum jangan duk memandai bercakap,,, 
Kemudian yang terkini kena lagi,, dengan Mursyid Ulama Muda UFB pulak...

Apa  pun, selagi duk kena dengan ostad-ostad yang macam jeolous dengannya,, semakin mendapat sambutan... sendiri lihat.... 







He he, lepas ni ostad-ostad pencacai UMNO mana pulak yang dok nak hentam ko Abby... 

Sumber gambar aku cilok dari 
jinggo-fotopages.



05 di mambau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mambau - Google Blog Search


Semoga berjaya <b>di</b> dalam peperiksaan PMR dan SPM 2012 - N9 Kini

Posted: 07 Oct 2012 04:15 AM PDT

Mambau, 06 Okt – Raja Datin Seri Hajah Salbiah Tengku Nujumuddin, isteri Menteri Besar merangkap YDP PEKERTI, hadir di Majlis Solat Hajat dan Bacaan Yassin, semalam.

Majlis Solat Hajat dan Bacaaan Yassin di adakan di Dewan Ibnu Khaldun, SMK Mambau dan dianjurkan guru sekolah dan PIBG SMK Mambau.

Raja Datin Seri Hajah Salbiah Tengku Nujumuddin bersama barisan AJK PEKERTI berjemaah Maghrib, solat Hajat dan solat Isya' berjemaah serta membaca sura Yassin untuk pelajar-pelajar yang akan menduduki peperiksaan PMR dan SPM 2012.

Di majlis sama, beliau turut menyumbangkan naskah sura Yassin kepada ibu bapa dan pelajar-pelajar yang turut serta.

Di dalam ucapan, beliau berharap dan berdoa agar usaha pihak sekolah dan PIBG untuk melihat anak-anak berjaya di dalam peperiksaan tercapai.

"Ibu bapa dan guru sentiasa berusaha untuk melihat pelajar-pelajar berjaya. Sementara pelajar pula perlu belajar rajin-rajin dan menanamkan sifat ingin berjaya." Ujar beliau.

"Maka, majlis pada malam ini merupakan satu majlis kita bertawakal kepada Allah dengan usaha yang dijalankan sepanjang tahun." tambah beliau.

Raja Datin Seri Hajah Salbiah turut bersetuju untuk memanjangkan permohonan Pengetua Cemerlang SMK Mambau, Tn Abd Halim Md Yunus memohon Dewan Serbaguna kepada pengetahuan Menteri Besar, Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan.

Menurut beliau lagi, semoga dengan pertimbangan oleh Menteri Besar ini nanti, maka pihak sekolah tidak lagi menghadapi saat sukar seperti terpaksa memindahkan pelajar-pelajar yang tidak terlibat dengan peperiksaan penting.

Ini kerana beliau amat prihatin apabila mengetahui kelas sedia ada turut dijadikan dewan peperiksaan.

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Kemalangan Ngeri Terbaru 8 Kenderaan <b>di Seremban</b>

Posted: 16 Sep 2012 02:54 AM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebuah kereta telah meluncur terbang selepas dilanggar oleh kereta Mercedes Benz yang dipandu laju. Kereta terbang itu telah menghempap beberapa buah kenderaan lain dalam kemalangan ngeri di Seremban. Alhamdullillah, tiada kemalangan jiwa dilaporkan. Tetapi agak teruk juga kemalangan 8 buah kenderaan ni. Gambar dan perincian berita tentang kemalangan jalanraya ini ada di bawah.P/S: Mati itu pasti dan perjalanan menuju kematian itu bermula sejak kita dilahirkan. Fikir-fikirkan.


SEREMBAN: "Apabila tiba di lampu isyarat itu, saya terkejut mendengar bunyi dentuman kuat dan ternampak sebuah kereta Proton Iswara 'terbang' menghempap bumbung kereta lain," kata Rizal Adnan, 20, saksi kemalangan membabitkan lapan kenderaan di persimpangan lampu isyarat Taman Bukit Emas, di sini, semalam.

Menurutnya, ketika kejadian dia dalam perjalanan ke tempat kerjanya di Senawang dan terkejut menyaksikan kejadian ngeri itu.

Rizal berkata, dia bergegas ke tempat kejadian dan melihat pemandu kereta Mercedes Benz yang merempuh deretan kenderaan itu tersepit di tempat duduk pemandu.

"Saya bersama orang awam lain cuba mengeluarkannya, namun kehadiran bomba di tempat kejadian tepat pada masanya," katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 pagi, pemandu Proton Iswara itu bagaimanapun terselamat daripada maut walaupun keretanya rosak teruk.

Kemalangan itu turut membabitkan enam kereta, sebuah van sekolah dan sebuah lori.

Kenderaan berkenaan berada di laluan bertentangan sebelum dirempuh kereta jenis Mercedes Benz terbabit dipercayai dipandu laju dari Jalan Seremban-Tampin, di sini.

Difahamkan, akibat kesan hentaman kuat itu, lima mangsa di dalam kereta berasingan cedera dan dihantar ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (HTJS) untuk menerima rawatan.

Berikutan kemalangan terbabit, laluan Senawang ke Seremban berhampiran Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri di sini sesak sepanjang tiga kilometer.

Jurucakap polis berkata, kemalangan berlaku dari arah Senawang menghala ke Seremban membabitkan 19 mangsa berusia 20-an hingga 40-an.

Difahamkan, 14 mangsa lain yang turut berada di dalam kenderaan tidak cedera.

"Siasatan awal mendapati Mercedes Benz dipandu lelaki berusia 62 tahun itu tiba-tiba hilang kawalan dan terbabas memasuki laluan bertentangan sebelum menghentam kenderaan lain," katanya.

Menurutnya, kejadian itu menyebabkan enam kenderaan lain tidak sempat menekan brek berikutan jarak antara kenderaan terlalu dekat dan terkejut melihat sebuah kereta melambung tinggi sebelum 'terbang' ke atas dua kereta lain di laluan bertentangan.

Katanya, pemandu kereta Mercedes Benz itu tersepit di tempat duduk pemandu dan orang ramai terus menghubungi balai bomba berdekatan.

Sementara itu, Pegawai Kanan Bomba dan Penyelamat Balai Bomba Seremban, S Gunaselan berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 8.33 pagi.

"Tiga jentera bomba dari Balai Bomba Seremban bersama 18 anggota dan pegawai tiba di lokasi kejadian kira-kira 10 minit kemudian.

"Anggota bomba mengambil masa kira-kira 10 minit mengeluarkan mangsa tersepit berikutan kenderaan bertindih dengan sebuah kereta Proton Iswara," katanya.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^

Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


<b>TELUK KEMANG</b>, 20 JULAI 2012 – MUFTI Negeri Sembilan, Datuk <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2012 05:02 PM PDT

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


My Life My World: GATHERING <b>DI</b> MELAKA

Posted: 03 Oct 2012 02:30 PM PDT

Baru berpeluang nak update post pasal Gathering di Melaka Sabtu lepas. Aku ambik cuti Sabtu tu, sebab  patutnye aku bekerja. Nasib baik cuti banyak lagi, dah dekat akhir-akhir tahun ni memang patut pun untuk di abiskan. Huhuhuhu ... Aku tersangat excited nak jumpa kawan-kawan lama. Last sekali jumpa masa berbuka puasa bulan Ogos baru-baru ni. Tapi itu pun tak dapat lama-lama, tak puas rasanya. Ramai juga tak dapat hadir masa majlis berbuka kat Intekma tu. So kali ni sekali lagi ada peluang untuk berjumpa, itu yang teruja sangat. Balik jer kerja hari Jumaat tu, sarung Apron terus ler ke dapur nak mem'baking'. Nasib baik kek cekelat dah buat awal lagi. Tak lah sibuk sangat, tinggal nak buat Red Velvet Cup Cake jer. Dan akhirnyer siap pada pukul 12.00 malam. Entah hapa-hapa rupa cupcake aku. Sebab malas punya pasal aku celup dalam butir-butir berkaler jer. Hehehe...
Kali ni perjalanan ke Melaka semua anak-anak aku tak ikut. Kak Long nak study for SPM, Hilman ada Dinner Pengawas pukul 4 petang, yang sah-sah tak sempat nak balik semula. Aran pulak kena demam campak, jadinyer kena berpantang duk umah jer. Nasib baik aku ada 'back-up' baik punyer. Mak aku memang pantang di ajak, pergilah mana pun sudi jer nak temankan. Kengkadang keta aku jer tak cukup space nak bawak, ni yang bercita-cita nak beli bas ni. Huhuhuhu... 

Mak Tok tanya nak bertolak pukul berapa, aku cakap "Pukul 9 mok". Hehehehe ... pukul 9 aku tu dah jadik pukul 10 pagi. Mana tak nyer, aku kena lah sediakan bekalan untuk anak-anak yang nak ditinggalkan kat rumah. Nanti kelaparan pulak anak-anak burung semua. Manja-manja anak aku nih. Walhal ada jer makanan sejuk beku kat Freezer tu. Lastly keluar rumah pukul 9.30 pagi. Mak aku kata, "Aku dah agak dah, kalau pukul 9 kau tu mahu pukul 10" hehehehe ... sayanggggg mak tok, faham bebeno perangai anak dia yang sentiasa sibuk ni kan (alasan tak leh pakai, sibuk lah sangattttttt).
Kami kena singgah, erk ...kena ker . Hehehehe ... tak lah, singgah dengan rela hati di Mantin. Sebab nak jemput BFF aku, Rozilin @ Ucu yang duk dan kerja kat sana. Rozilin ni officer Maybank dan rumah dia betul-betul sepelaung jer dari pekan Mantin. Ucu bawak anak-anak dia, Alia yang kebetulan bercuti seminggu dari A-Level kat Lembah Beringin dan Amar yang petah berkata-kata macam mak dia. Tersesat jugaklah masa memula tu. Salah masuk jalan sampai Bangi pulak. Patut masuk belah Kajang ke Bukit Kajang dan masuk Highway LEKAS. Sampai kat rumah Ucu dah dekat pukul 11 masa tu. 
Masuk balik ke PLUS Highway ikut Nilai. Perjalanan agak tersekat-sekat di antara Nilai dan Seremban, Port Dickson dan Senawang. But sumpah tak terasa, dah tu asyik pot pet pot pet jer dengan Ucu dan mak, aku tahu-tahu dah sampai Air Keroh dalam pukul 12 lebih dekat pukul 1 gitu. Aku lupa pulak kat mana rumah Miza ... tempat perjumpaan kami. Nasib baik ada Angah yang sanggup tunggu tepi jalan lepas Tesco Cheng ... Sowi ler Ngah, aku salah masuk lorong, dah tu nak buat U-Turn banyak lak kereta. Bukan Angah jer ada tunggu aku, Along pun ada sebab dia pun tak tahu rumah Miza kat mana. Hehehehehe ... setia korang tunggu Acik kan ;) Sayangggggg korang.

Sebeno-benonyer acara makan-makan ni pun disekalikan dengan Resepsi Miza yang telah di ijabkabulkan beberapa bulan yang lalu. Punya lah lama, baru sempat kita orang nak meraikan beramai-ramai. Tapi biasalah, ramai klik duk KL nak pergi Melaka bukan dekat. Maka adalah muka-muka kat bawah ni jer yang sempat berkumpul di hari yang indah ini. Tapi  kalau nak tunggu semua kita free ... memang tak ada lah akan terjadi kejadian yang di ingini ni. Miza ni lecturer di UiTM Melaka ... cepat-cepat ler pindah KL Miza, senang kita nak bergather-gather lepas ni kan.


Dari kiri Fujie, Miza, Aku, Ucu, Angah, Zia, Along, Shikin dan anak bujangnya. Yang teruna ganteng tu pulak dari kiri Hasnol, Mahyuddin, Tajul dan Sham. Seronok bila dah jumpa kawan-kawan ni. Kami semua sebaya. Biasalah bila dah jumpa rakan sebaya, terasa macam bebudak balik, macam zaman kat ITM semula. Agak-agaknyer anak-anak tengok perangai mak bapak pun tercengang. Buruk nyer lah perangai ... dengan suara bercakap bervolume maksimum masing-masing, dengan hilai ketawa yang kalau pontianak dengar pun pengsan. Hahahahahha ... hilang dah control ayu dan jelita masing-masing tu. 
Inilah antara BFF aku, kawan sehidup semati ... Insya ALLAH. Ni pun tak cukup ni, ada lagi ... sebab Baa dan Yong tak dapat nak datang. Dari kiri Zia (awet muda selalu), Acik, Along, Ucu dan Angah. Perasan tak nama panggilan kita orang sesama sendiri. Sebab kita orang ni dah macam adik beradik, mak kau mak aku, rumah kau rumah aku ... dah tak ada rahsia langsung antara kami, malah kita orang lagi rapat dari adik beradik sendiri kut. Hehehehe ... Along sebab dia anak sulung, gitu gak lah dengan Angah dan Acik ikut ranking keluarga kami dan Ucu sebab dia termuda antara kami begitu jugak dengan Zia yang termuda. Nama Ucu dah direbut dahulu oleh Rozilin. Teringat masa duk kat ITM Dungun, bila siang bilik Acik, Along, Angah dan Yong adalah 4 orang, tapi bila malam bilik yang 4 orang tu dah jadik 8 orang kengkadang, sebab bilik kita lah yang jadik pot semua orang berkumpul. Macam nak pecah kecoh dan riuhnyer. Memori terindah kami. Kalau boleh diulangi lagi ...
Geng ni jugaklah yang 'matchmaking' kan jodoh untuk adik bongsu kami Zia, dengan Tajul. Tajul classmate Acik dan Angah. Zia pulak housemate kami dan classmate Along. Tak sangka matchmaking kami menjadi dan berkekalan jodoh nyer hingga ke hari ni, hingga kehujung nyawa hendaknya jodoh kalian. Amin. Kita orang sayang korang berdua sebab korang lah simbol persahabatan kita. Sob sob sob .... sebaklah pulak.

Macam dah nak ambik gambar Kelas of  the Year 2012
Semua murid murid tua. Semua dah bulat-bulat.
Zia dan Shekin jer yang kekal slim :)
Freestyle kata nyer ... 
Hasnol tukang baca doa selamat dan di aminkan kami semua
Geng ibu ibu berkumpul dan bergossip
Mak Tok tengah berselera habiskan satay, bertemankan Along ..
Along kau makan ulam jer ker, nasik tak nampak langsung.

Ucu and Family, baiknyer Alia suapkan adik dia.
Dah lah pandai, bakal ke UK tahun depan rajin lak tu
Nasib baik ler Acik tak ada anak lelaki baya kau Alia ... hehehehe

Seronok sungguh bila dah berjumpa. Lupa diri, lupa masa dan lupa jugak nak balik. Hehehehe ... macam sayang jer nak tinggalkan korang. Keluar dari rumah Miza dah pukul 5 petang. Then Acik, Acu dan Along  sambung berborak pulak dirumah Angah di Kerubung. Solat asar dan maghrib. Alang alang dah sampai Melaka kan semua tempat nak singgah. Kat rumah Angah makan lagi, dia sempat beli jagung manis masa on the way nak balik rumah dia. Maka kami dijamu dengan jagung rebus dan cokodok jagung pulak oleh Angah. Keluar dari rumah Angah dah pukul 8 malam masa tu. Nasib baik lah Melaka - KL tak berapa jauh. Along pulak bermalam di rumah atuk dia kat Alor Gajah. Sedar tak sedar, kawan rapat aku ramai orang Melaka rupanyer. Orang Melaka, walaupun cakap dan kata-kata dia orang kasar tapi dia orang sangat baik hati, ambil berat dan ramah orangnyer. Sementelah aku pun memang kasar sahaja kalau berborak dengan kawan kawan rapat aku nih. Hahahaha.... Aku sayang korang semua ... semoga ukhwah kita sampai ke hujung nyawa hendaknya. AMIN
nota kaki: Along dan Angah ... korang lah manusia pertama yang mengajar aku menggunakan perkataan 'AKU' dan 'KAU' bila bercakap. Yang sebelum tu aku hanya pandai berbahasa 'Saya' dan 'Awak' sahaja. Sampai korang denda aku  bila terlepas cakap 'saya'. Hukhukhuk ... korang jahat tapi aku sayang korang sangat-sangat. Muah muah muah ...

Sweet Rasberry: Apartment untuk dijual <b>di</b> Kolej Lagenda <b>Mantin</b>

Posted: 01 Oct 2012 06:09 AM PDT

Biskut Cornflakes Madu ni memang mudah untuk dibuat. Budak-budak pun memang suka.
Yang kat atas ni adik ipar order.. Terima kasih Hada. Cadangan harga untuk 50 pcs RM30.
Sugar rice/chocolate rice untuk hiasan
Panaskan kuali dan cairkan mentega dan gula.
Bila dah cair masukkan madu dan conflakes.
Gaul dengan cepat dan sejukkan.
Susun paper cup dan masukkan cornflakes tadi.
Taburkan sedikit chocolate rice/sugar rice di atasnya.
Bakar pada suhu 160 - 170, selama 15 minit mengikut oven masing2.

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


PENGGREDAN PSS 2012 <b>DI</b> SK UNDANG <b>JELEBU</b>

Posted: 17 Sep 2012 07:53 PM PDT


TARIKH : 13 OGOS 2012
MASA : 8.30 PAGI - 10.00 PAGI
PEGAWAI TERLIBAT :
1. EN. ROSLE BIN YAHAYA - PTP 1
2. PN SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR - JTK
3. PN. SITI RAHMAH BT BUYONG - GURU GPM



05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Tiga Pelajar <b>Di Nilai</b> Cedera Diserang <b>...</b> - Anak-Anak <b>Negeri Sembilan</b>

Posted: 07 Jul 2012 07:37 AM PDT

KUALA LUMPUR: Tiga pelajar tingkatan enam sebuah sekolah menengah di Nilai, Negeri Sembilan cedera selepas dikatakan diserang sekumpulan lelaki di kawasan sekolah itu dalam kejadian 10.45 malam Jumaat.

Bapa seorang mangsa, ASP Zulkarnain Ismail dari Jabatan Pengurusan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, berkata anaknya dibelasah tiga lelaki berumur lingkungan 20-an selepas cuba menyelamatkan rakan yang dipukul di depan pejabat sekolah.


"Saya dimaklumkan anak saya (Muhammad Najib) bahawa kejadian berlaku ekoran seorang pelajar tingkatan tiga tidak berpuas hati dengan teguran kerana membuat bising yang dibuat seorang mangsa yang ketika itu bertugas sebagai fasilitator bagi program yang dianjurkan pihak sekolah.

"Pelajar (tingkatan tiga) itu kemudian menghubungi abangnya yang kemudian datang ke sekolah bersama dua lagi rakan sebelum membelasah pelajar tingkatan enam berkenaan," katanya ketika dihubungi Bernama.

Zulkarnain berkata anaknya serta seorang lagi rakan yang cuba membantu Mohd Salman Mohd Ismail, 18, mengalami luka dan bengkak. Sementara itu, Mohd Salman berkata ketika kejadian, beliau sedang melihat aktiviti sekumpulan pelajar tingkatan tiga, sebelum seorang suspek menghampiri dan menumbuknya bertubi-tubi.

Menceritakan detik cemas itu, Mohd Salman berkata seorang guru cuba menyelamatkan beliau namun tiga lelaki tersebut terus membelasahnya.

Mangsa kemudian membuat laporan di Balai Polis Nilai dan dirawat di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban sebagai pesakit luar.

Ketua Polis Daerah Nilai Superintenden Mohd Yusoff Awang ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

Sumber: Bernama

Tokan tando arrow di bawah untuk lihat komen Facebook terkini!

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Kasihku buat Nabila: Aidilfitri <b>di Rembau</b> dan Ipoh..

Posted: 22 Aug 2012 05:08 AM PDT

Alhamdulillah, saya, Abang dan Nabila selamat sampai ke Bukit Beruntung jam 3 pagi tadi. Bertolak dari Ipoh jam 10.30 malam dan kalau nak diikutkan perjalanan hanya memakan masa 2 jam, sudahnya menjadi 5 jam.. Kereta nan banyak membuatkan perjalanan menjadi letih.  Sudahnya kami melelapkan mata sebentar di Behrang.

Tahun ini, persiapan ala kadar. Perut membesar dan pergerakan mulai terbatas membuatkan saya lebih selesan berada di rumah dari berjalan beraya ke rumah sanak saudara. Tambahan pula Nabila kelihatan resah sepertinya di serang 'kejutan' dek penangan bunyi mercun dan bunga api yang sangat menyakitkan telinga. Sungguh air mata saya mengalir di malam syawal kerana melihatkan dirinya yang sukar dipujuk. Syahdu melihat dirinya yang tidak sihat ketika itu sehingga berlarutan sehingga raya ke-3 di rumah mertua.

Maaf tak dapat berkunjung ke rumah sanak saudara. Sungguh hati saya melonjak mahu beraya di rumah sanak-saudara, lebih-lebih lagi disebelah rumah mertua..namun kerana Nabila, saya dan Abang pendamkan saja hasrat itu. Tidak mahu bikin kecoh di rumah orang dengan ragamnya.

Apapun, gambar raya tahun ini, tiada senyuman terukir diwajah Nabila. Hanya rengekan dan hanya mahu tidur di dalam buai sahaja...

Layankan saja gambar kami ini ya....

Kaum keluarga sebelah mak..
Jejaka jejaki di pagi raya...
Monyok Cik Bella..huhu...
kami adik beradik..tanpa adik kedua.ketiga dan ayah tersayang...
Dua pupu..Amar yang sangat bijak!! :)
Selamat Hari Raya Aidilfitri.... :) Jemput datang beraya di rumah yek... :)

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


17 bayi merdeka dilahirkan <b>di Negeri Sembilan</b> | PEKERTI Negeri <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2012 04:19 AM PDT

Hari Kemerdekaan Ke-55 amat memberi makna kepada kaum ibu yang melahirkan bayi mereka pada tarikh istimewa ini.

Yang Dipertua Pekerti, Raja Datin Seri Hajah Salbiah Tengku Nujumudin meluangkan masa melawat kaum ibu yang selamat melahirkan bayi mereka di Wad 1, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, di sini, hari ini.

Beliau yang hadir bersama ahli-ahli Pekerti beramah mesra bersama ibu-ibu di wad tersebut dan beliau turut menyumbangkan hamper berupa barangan bayi kepada semua para ibu .

Difahamkan, seramai 17 bayi merdeka dilahirkan di hospital kerajaan di negeri bermula tengah malam sehingga 12 tengah hari, kata Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan, Dato' Dr. Zailan Adnan.

Salah seorang pesakit yang telah melahirkan bayi lelaki di hari merdeka, Puan Zanariah Bt Yusof, 26, berkata,beliau selamat melahirkan bayi seberat 3.9kilogram pada jam 5.12 pagi tadi dan ini berupakan anak beliau yang ke-2.

Sementara itu, bapa kepada bayi merdeka, Shaiful Azmi, 35, yang berasal dari Kuala Pilah amat gembira sekali kerana rezeki beliau mendapat bayi merdeka seberat 4.0 kilogram pada 9.30 pagi tadi.

Popularity: 11% [?]

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


Celoteh Secangkir Kopi: <b>Di</b> Ujung <b>Gemas</b>

Posted: 01 Oct 2012 09:24 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Di Ujung Gemas. Posted by Pidri Esha | Posted in Puisi | Posted on 09:24. Benih kata tersemai di ladang waktu, bertunas, merekah di ujung gemas. ; kamu. 07/09/2012. By Pidri Esha ...
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved