ads

Jumaat, 21 September 2012

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


<b>Juasseh</b> Cafe: DAIRI HARI RAYA <b>DI</b> J.B

Posted: 12 Sep 2012 07:43 PM PDT


 Tengah hari raya kedua selepas singgah beraya rumah kakak aku kat pekan Pilah, aku bertolak ke Johor Baharu, lewat petang baru sampai rumah mertua aku, tak da aktiviti berat berat dah lewat kan, anak anak sibuk nak mandi 'swimming pool', dah petang, besok saja la. Hanya aktiviti bermaaf maafan saja, lepas tu makan nasi beriani pak cik aku masak, nasi beriani gam kambing lagi, memang mashukk!!.
    Raya ketiga start la aktiviti kunjung mengunjung ziarah menziarah, pagi ada saudara datang, petang tiga biji kereta pegi rumah 'Tok Timah' nenek la ni, makan bihun, sembang sembang lebih kurang lepas tu balik. Petang tu hujan pulak, tak jadi la dia orang nak mandi swimming pool.
   Besok nya raya ke empat, raya rumah saudara pulak, pulun makan kuih raya dengan 'air gas' siap ada ais krim lagi. Balik dah lewat petang, cuaca pun tak bagus, tak jadi lagi dia orang nak mandi swimming pool. Malam nya lagi ada akiviti ziarah, rumah satu lagi saudara, makan 'spegeti ' sembang sembang terus balik.
   Aku dan anak bini sepatut nya balik ke K.L malam tu jugak, tapi bini aku mintak 'pos pon' esok malam nya, pasal mak cik dia nak buat 'parti kapal wap' (steamboat) esok malam, aku pun setuju la, tak nak hampa kan, lagi pun best jugak tu.
   Besoknya dah raya ke lima, ada lagi aktiviti ziarah menziarah, rumah mertua adik ipar pulak, pegi jugak la, makan nasik lagi, duduk duduk kejap sembang lebih kurang, habis balik rumah. Sampai rumah tiba tiba Pak mertua aku cakap ada saudara atau kawan dia nak datang beraya satu keluarga, berbelas orang jugak tu, aku malas dah, penat nak melayan.
   Cuaca baik, aku 'decide' bawak budak budak pegi 'swimming pool' kat 'Bayu Marina', hotel tempat mak cik aku 'stay', walau hari dah lewat jugak kul 6 cam tu, tapi masih sempat lagi, aku kesian tengok budak budak tu, asyik 'frust' je, ada je halangan, hujan la, nak pegi sana sini la, masa ni pulak cuaca baik tapi tak da sapa nak bawak pasal sibuk nak beli barang nak buat 'steamboat' malam tu.
   Aku bawak budak budak, memang seronok gila dia orang, tempat pun best, 'view' kat situ memang 'klas', swimming pool kat tingkat 7 atau 9 aku tak ingat, dari sana kita boleh lihat pemandangan sungai, padang golf dan bandar J.B, aku ambik gambar tapi aku tak berapa pandai ambik 'view'. Memang tak menghampa kan, rugi aku tak mandi sekali, memang aku tak nak mandi takut letih, malam ni nak 'drive' balik K.L.

   Lepas budak budak bersihkan diri kat bilik hotel, terus balik rumah, 'parti kapal wap' tak ready lagi, tunggu pulak satu family lagi nak join sekali, tunggu lambat sangat kami 'on' dulu. Selain 'steamboat' ada 'mee jawa' kemudian ada 'lasagna', aku makan semua tapi tak 'heavy'. 
  
Apa yang aku 'discover' kat sini, kalau kita buat 'steamboat' ni tak boleh terlalu ramai, cukup cukup je satu meja, kerana kita perlu 'enjoy' makan bahan bahan tu dengan sos cili dia dan lain lain. 'Parti kapal wap' kami ni terlalu ramai, ada berapa famili dalam tu, jadi aku tak dapat 'enjoy the food' jadi aku sudah cepat, bagus untuk aku, kolestrol boleh kontrol.

   Lepas mandi aku tido sekejap, malam tu dekat dekat pukul 12 tengah malam aku bertolak ke Kuala Lumpur, aku kembali ke K.L dengan membawa kenangan yang tak seberapa tapi dengan membawa perut aku yang semakin membuncit hanya beberapa hari berhari raya, kolestrol yang aku kumpul mampu bertahan untuk sebulan lagi berpuasa, sugar level mungkin tinggi, aku tak pernah 'check' mungkin lebih tinggi dari sebelum ramadhan dan makin bertambah sebelum syawal, balik ni aku kena 'work up' sikit. Dengan itu maka berakhir la 'diari Hari Raya'aku kat Johor Baharu.
Sekian 'Maaf Zahir Batin' ikhlas dari 'Juasseh Cafe'. 

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


al-Husseyn: Gelombang Merah Umno Terhempas <b>Di</b> Tol <b>Rasah</b>

Posted: 11 May 2012 03:30 PM PDT


Menurut Cikgu Bard melalui tweeternya nya, sebuah bas yang membawa penyokong Umno Terengganu (Kuala Terengganu) telah merempuh sebuah treler yang dipercayai berjalan perlahan dari arah belakang.

Ini diikuti pula oleh sebuah lagi bas yang membawa penyokon Umno Kuala Berang merempuh dari belakang bas tersebut.

Cikgu Bard beserta beberapa aktivis SAMM Negeri Sembilan yang dalam perjalanan pulang dari Johor terserempak dengan kejadian tersebut serta merta turut membantu mangsa nahas yang terlibat.

Setakat ini tiada kematian dilaporkan, cuma beberapa mangsa dipercayai mengalami kecederaan yang agak serius. Beliau juga mendoakan agar mereka semua selamat!

Syabas kita ucapkan kepada Cikgu Bard yang walaupun diherdik dan dimaki hamun oleh sekumpulan Samseng Umno seperti disini , sikap dan rasa per kemanusian beliau perlu dicontohi oleh kita semua.Syabas Cikgu Bard dan aktivis SAMM Negeri Sembilan!

Adun Negeri Sembilan melepaskan tembakan <b>di</b> kawasan <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2012 08:35 PM PDT

}v賵15D)lى읙di o$:;k?|ɩ*}ͤ$'\n4PU( UB?<o_Qg߿z,q~y8ٿ}l,n8/XeY|8777͛f[fNM'b<2*q}A'qfPdMljNRjw֡c07b1\*OqR?T.il'mOY8QXm˔ƒ1VW@M,L%͈Ɉ{ᫎ# 8@fo2 ϲOSf?/F/1to m,'Bf9V8gcp 9RE!v1O'1ihRjClhRːU)}?;={^!e(7i;I*ć/}fc6[GecgA(bxHv:"lf_#!vH"uB &J|!@M7~eXLf$P% u<1๟ͧ3JI?u~E2i{iށ/Lv<}rAN_Ii₽[Lpx@fxWr~)83E#$<:fϣV,]uHF9LzO502uAdՆLQXmb?'+Q4clQAar8p gkpjf4\i@ғP^L-n7v>Mծ5W &nA,a }c x_S^@5&`;4w'l`sډFAqUFWvOޟl\/Dd~KYGV{vۭvwwڶ<>\F%uJ_(kt xŊ`MzjYf+*rq T7b$=#\c/bqy#Y*>{5_{5|)^n@pAYyPsҺISVUr1(M5hl>'}iӚ.0ش(m]4{P`pgQRm"ҔL%.@˽V]ӸvZ 5% H]Kj7"?%˺4PF!GJ-[r<7~P9p#?JaD9}Ы4@$Vh04U= Omߝ`/'F#ֺI`m%/Xm6H(Rl[1-(V*ez?pObfO8PE~DVӴg`&8LZj mƽJBRN@p!vA~dyCH/~$J1ӳ\;m78GQL/qys9{({ ͸p7[z0/K$LpvN˹v~Q}DēAsy8wZ-?ZgÃ>-v'n`ӲuA-m1m?%+JhO~>&}^Z)yi,-8#(q5a'tS9ϗE-{𢔕QJTJpr9X*Bd~ |I&4mFdQ2an$^"fJ*J]^SYiz̅Q쀚ԗ:S #:\} .^EKZF$7)n?8uG^Rrw;M0\S#2` \<8;kTw҈3}{w]E7}ɏ >85 F@7t?J]ܮgTVQ5bīYVVRGx?3;)q)qt" %w5MT'Ogl9Vথ, :cHS1a(,e'af!W# sH֚㫓:<ӥj9>r0y'Gr(Ƭ}t]KNѓEdFgd`Bbxv#Lyj]:}~tHWaLup٥^T"GB/u|z"du|ɋX>ISzE%R+ݺ@Wj"NM*jӵ!*Vͪ00M2Eh_E N``?WOطœc(6w~ oDhxn5׵!FŌ;EJZDQ۩d$``,7Qf9H{2eDG'2vߥHlZSx/"!O~ 4aT6+H/`ا-Ǣ4TM8k&H?[K%77Pz@'Dϳ, /(3*.$3 *TzE7zuGd.9=R;oWQV\LDc3h$=OJc:x-{dچs' I˫aVm*,*G?F`HNf%Ji=ڀ7FBCdZ1x>li?1PoCX UA4eOf³N__֟fѵ TRYNp>*3$ָBvX$澍A-#F'"0e$SU@m_r2aQO,=01#-!t;.CL/X&1&8+01"[[im')!Tt䞄)j!j6; v0/=jͰ5L^АQ(46 ηǕKPz 3ͨ6=6oumf&<>5 h`Ú<>a~B%րtei8 :BbhOXs \4m7@6LDv[0ks~Z^`Kh@MK$fAѲ4ZS ŜE[.aݡP`Mw@tww=wHC"-)g|WwSwYݫ{uwSZ9+y7U4[`mʏ1LϹ0|PXZђ8Jbe8Y[2e2a3Sǂg|A^BLbT<54'B4p"Dň qP*nLp¾_c2VOHH8(cR6p-ϱ"H ~j\bsSc# V_FE$U7GaՑi\w簨5\1ſ=eVP{ Vgj6A#5{(!aJšxՓNj1#S[@Rvѝs!<6jP=I .͐զk~x- `&fkf6a4+#9x4|46*T@4FH f6#:i2bBPT fшm :Xjq0#h֚7/R,*((m4'$n5?#W#Ȓ,C ,a@$3I|]LU]"%|#%[(_9{,@Ì<_5.+}.{u#ԉF>4 9zG@.K&EJ%ZHTzC^oﲳ8>k!clG p=Xl 'R0Մ cj <-.A.k;nŎﱺsNهJxng긵HbwFnQ:Oxn56QtֺpMX%dT+Ķ-LikAV 3cyUIj1]Om}/zOuu gªA瑠3S#W#!Y}აTKq^kbAHlG`ʁޟt f+,4Cϣ|<Μ~_1)#ErS|6^wCd>wf!ӹZ?_?_P=鷵w]VuNnES|EKUn+y"ZE0jEE礧 la3DPF6:qDo~JkTH9L&E0f]; Ȩ8K3}(s6S$s]c[|q OgUDghwm2LHvISG?2},aѥΌMuC7QEd}܇"tYF14%#Rj^GBM.HcTKZLXw] 6O 24Vw\< WȔ0{2Mzx(^+=Ki9)V1,QZ=\VJ-5lc._74:a昛VH@2`q.CA暶ujjA'B9;n?Lஶ$Cq:jV[;L[^eqv8vT1cK*^:u1f`t}2.{:o0spJѳ; Ve1t[ G&N ȦacGJCN<}1P%V6ZV HpMBw cy_wwԽaaL|[pRdF\DS(bN>xvŴ.#")g#roAvbpi^ːOGi=z'qyĜ) '}>hk^ۯߗ//ڇߴ:O=Dϊ@P7θSީƠUoWVo>GvR_QqT2Ow;_ij<*VD&]Gj/ZUK#ծCz߃n͡Ͱֹ{~!{M9Bu-:$slykût'CGlA^غ4v$!c;,j 8Jdmt-@ R hf hV4hAqeCxtTFa`a,& -QCRyEڍ" uDL#b+a;6x7Ep)ڰ| O}ua'@5эs M+ish tEA^ 8'6NB!44`wO$e̿iz̵[zoN<ߍv |E9oo<:bGt& 90d'|<:XʾN䓘J& xhqL"T`&2P.=S!f.sb%;Z,bod/-'W3ᬆw4uK28qB39uZuSaΦkb5;5 :gR-yj"U۔ԓ_}D:=QOVB(,LukFʲVIν;&-WӐv|EBŨ]]+a^75TJۂٺn% rd=ɪdZm*1grs$hM-DŇʿңRͦ-Y=9`礀]z4_[*#8ϝn;䪀6U^'Jch@˖MlU).`GfxbI+N_'XzLX7ܽ|/s9Crq(F6x%۬ "ѷV6۬omo<"( 8T.mWnZ63$]qw `<4Fc.:) n4Ij]3rl>`nW[SPt,d[W$`,hr#Bx7O~fK` %T_fLp/b)#ۀjmN|kLP}: ;Vửk,k.U/kvSMT` * ev"RBE@2lIkHYYUsjc^)"O7`Sz 3" etF*Vl5ZRJ35݈|z\PM0(vDY-P}bfe,wϬ) p6#pQ;頂zv;ژGR|2T?~Bzdz,lHP0*KKЇaU9`XBe~Rt.V,L+[1E3،Rwm6WԕXcWR>{sM[d<)* tP/x[^0[ˁ*GAI?/diE uqPQ:O~t-)4[e-{ҫ1#[0۵a%4g#P܈XU+mŴ-͋a:L6~*Vw4C_h�~9'xیtS3iw{n5[43%T:5VǹuWM0fCGÀ>MLXzI>cJ6*Lsʏ+cE`벧a2ԤO]fNcL`JejJMˮ嘥ZDh3=O$lHT,[gϟ8,˂N7/~z~~'Wgiֹ*oB7K#G ^\ٜy*Km+~*8WCllHGI/o[_p\)Coӗ8&ۤ7ECe\bבAu(#e1hi[W9wپ,KBC+PJ{7Ke&WT2xiNqJ4Ժ?4L)Jc[ʵ}.bΗvso5OBH<\6H(ѭ.KnM^a`EA }"*n} (0*dž%NnN @

}v賵15D)lى읙di o$:;k?|ɩ*}ͤ$'\n4PU( UB?<o_Qg߿z,q~y8ٿ}l,n8/XeY|8777͛f[fNM'b<2*q}A'qfPdMljNRjw֡c07b1\*OqR?T.il'mOY8QXm˔ƒ1VW@M,L%͈Ɉ{ᫎ# 8@fo2 ϲOSf?/F/1to m,'Bf9V8gcp 9RE!v1O'1ihRjClhRːU)}?;={^!e(7i;I*ć/}fc6[GecgA(bxHv:"lf_#!vH"uB &J|!@M7~eXLf$P% u<1๟ͧ3JI?u~E2i{iށ/Lv<}rAN_Ii₽[Lpx@fxWr~)83E#$<:fϣV,]uHF9LzO502uAdՆLQXmb?'+Q4clQAar8p gkpjf4\i@ғP^L-n7v>Mծ5W &nA,a }c x_S^@5&`;4w'l`sډFAqUFWvOޟl\/Dd~KYGV{vۭvwwڶ<>\F%uJ_(kt xŊ`MzjYf+*rq T7b$=#\c/bqy#Y*>{5_{5|)^n@pAYyPsҺISVUr1(M5hl>'}iӚ.0ش(m]4{P`pgQRm"ҔL%.@˽V]ӸvZ 5% H]Kj7"?%˺4PF!GJ-[r<7~P9p#?JaD9}Ы4@$Vh04U= Omߝ`/'F#ֺI`m%/Xm6H(Rl[1-(V*ez?pObfO8PE~DVӴg`&8LZj mƽJBRN@p!vA~dyCH/~$J1ӳ\;m78GQL/qys9{({ ͸p7[z0/K$LpvN˹v~Q}DēAsy8wZ-?ZgÃ>-v'n`ӲuA-m1m?%+JhO~>&}^Z)yi,-8#(q5a'tS9ϗE-{𢔕QJTJpr9X*Bd~ |I&4mFdQ2an$^"fJ*J]^SYiz̅Q쀚ԗ:S #:\} .^EKZF$7)n?8uG^Rrw;M0\S#2` \<8;kTw҈3}{w]E7}ɏ >85 F@7t?J]ܮgTVQ5bīYVVRGx?3;)q)qt" %w5MT'Ogl9Vথ, :cHS1a(,e'af!W# sH֚㫓:<ӥj9>r0y'Gr(Ƭ}t]KNѓEdFgd`Bbxv#Lyj]:}~tHWaLup٥^T"GB/u|z"du|ɋX>ISzE%R+ݺ@Wj"NM*jӵ!*Vͪ00M2Eh_E N``?WOطœc(6w~ oDhxn5׵!FŌ;EJZDQ۩d$``,7Qf9H{2eDG'2vߥHlZSx/"!O~ 4aT6+H/`ا-Ǣ4TM8k&H?[K%77Pz@'Dϳ, /(3*.$3 *TzE7zuGd.9=R;oWQV\LDc3h$=OJc:x-{dچs' I˫aVm*,*G?F`HNf%Ji=ڀ7FBCdZ1x>li?1PoCX UA4eOf³N__֟fѵ TRYNp>*3$ָBvX$澍A-#F'"0e$SU@m_r2aQO,=01#-!t;.CL/X&1&8+01"[[im')!Tt䞄)j!j6; v0/=jͰ5L^АQ(46 ηǕKPz 3ͨ6=6oumf&<>5 h`Ú<>a~B%րtei8 :BbhOXs \4m7@6LDv[0ks~Z^`Kh@MK$fAѲ4ZS ŜE[.aݡP`Mw@tww=wHC"-)g|WwSwYݫ{uwSZ9+y7U4[`mʏ1LϹ0|PXZђ8Jbe8Y[2e2a3Sǂg|A^BLbT<54'B4p"Dň qP*nLp¾_c2VOHH8(cR6p-ϱ"H ~j\bsSc# V_FE$U7GaՑi\w簨5\1ſ=eVP{ Vgj6A#5{(!aJšxՓNj1#S[@Rvѝs!<6jP=I .͐զk~x- `&fkf6a4+#9x4|46*T@4FH f6#:i2bBPT fшm :Xjq0#h֚7/R,*((m4'$n5?#W#Ȓ,C ,a@$3I|]LU]"%|#%[(_9{,@Ì<_5.+}.{u#ԉF>4 9zG@.K&EJ%ZHTzC^oﲳ8>k!clG p=Xl 'R0Մ cj <-.A.k;nŎﱺsNهJxng긵HbwFnQ:Oxn56QtֺpMX%dT+Ķ-LikAV 3cyUIj1]Om}/zOuu gªA瑠3S#W#!Y}აTKq^kbAHlG`ʁޟt f+,4Cϣ|<Μ~_1)#ErS|6^wCd>wf!ӹZ?_?_P=鷵w]VuNnES|EKUn+y"ZE0jEE礧 la3DPF6:qDo~JkTH9L&E0f]; Ȩ8K3}(s6S$s]c[|q OgUDghwm2LHvISG?2},aѥΌMuC7QEd}܇"tYF14%#Rj^GBM.HcTKZLXw] 6O 24Vw\< WȔ0{2Mzx(^+=Ki9)V1,QZ=\VJ-5lc._74:a昛VH@2`q.CA暶ujjA'B9;n?Lஶ$Cq:jV[;L[^eqv8vT1cK*^:u1f`t}2.{:o0spJѳ; Ve1t[ G&N ȦacGJCN<}1P%V6ZV HpMBw cy_wwԽaaL|[pRdF\DS(bN>xvŴ.#")g#roAvbpi^ːOGi=z'qyĜ) '}>hk^ۯߗ//ڇߴ:O=Dϊ@P7θSީƠUoWVo>GvR_QqT2Ow;_ij<*VD&]Gj/ZUK#ծCz߃n͡Ͱֹ{~!{M9Bu-:$slykût'CGlA^غ4v$!c;,j 8Jdmt-@ R hf hV4hAqeCxtTFa`a,& -QCRyEڍ" uDL#b+a;6x7Ep)ڰ| O}ua'@5эs M+ish tEA^ 8'6NB!44`wO$e̿iz̵[zoN<ߍv |E9oo<:bGt& 90d'|<:XʾN䓘J& xhqL"T`&2P.=S!f.sb%;Z,bod/-'W3ᬆw4uK28qB39uZuSaΦkb5;5 :gR-yj"U۔ԓ_}D:=QOVB(,LukFʲVIν;&-WӐv|EBŨ]]+a^75TJۂٺn% rd=ɪdZm*1grs$hM-DŇʿңRͦ-Y=9`礀]z4_[*#8ϝn;䪀6U^'Jch@˖MlU).`GfxbI+N_'XzLX7ܽ|/s9Crq(F6x%۬ "ѷV6۬omo<"( 8T.mWnZ63$]qw `<4Fc.:) n4Ij]3rl>`nW[SPt,d[W$`,hr#Bx7O~fK` %T_fLp/b)#ۀjmN|kLP}: ;Vửk,k.U/kvSMT` * ev"RBE@2lIkHYYUsjc^)"O7`Sz 3" etF*Vl5ZRJ35݈|z\PM0(vDY-P}bfe,wϬ) p6#pQ;頂zv;ژGR|2T?~Bzdz,lHP0*KKЇaU9`XBe~Rt.V,L+[1E3،Rwm6WԕXcWR>{sM[d<)* tP/x[^0[ˁ*GAI?/diE uqPQ:O~t-)4[e-{ҫ1#[0۵a%4g#P܈XU+mŴ-͋a:L6~*Vw4C_h�~9'xیtS3iw{n5[43%T:5VǹuWM0fCGÀ>MLXzI>cJ6*Lsʏ+cE`벧a2ԤO]fNcL`JejJMˮ嘥ZDh3=O$lHT,[gϟ8,˂N7/~z~~'Wgiֹ*oB7K#G ^\ٜy*Km+~*8WCllHGI/o[_p\)Coӗ8&ۤ7ECe\bבAu(#e1hi[W9wپ,KBC+PJ{7Ke&WT2xiNqJ4Ժ?4L)Jc[ʵ}.bΗvso5OBH<\6H(ѭ.KnM^a`EA }"*n} (0*dž%NnN @

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Pendekar Buluh Betong: Am : Program Mesra Rakyat BPA <b>Di Bahau</b> <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 12:58 AM PDT

KUALA LUMPUR, 7 Sept (Bernama) -- Orang ramai yang ingin mengemukakan aduan terhadap agensi kerajaan di Melaka dan Negeri Sembilan boleh berbuat demikian pada Program Mesra Rakyat Biro Pengaduan Awam (BPA) di Dewan Majlis Daerah Jempol, Bahau Negeri Sembilan pada 13 Sept ini.

05 di lenggeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lenggeng - Google Blog Search


! AYIE-FIKRI !: Kenangan <b>Di</b> Sek Keb Mendum <b>Lenggeng</b> Part 4

Posted: 04 Jun 2012 09:33 AM PDT

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Ok ini adalah last part bagi kenangan di Sek Keb Mendum.. banyak kenangan yang ayie dapat sepanjang berada di sana..macam nak mengajar balik pon ada..hehe..so jom enjoy tengok gambar terakhir

Dari kiri: Encik Razak (Matematik & PJ), Puan Junaidah ( Ketua Kerani), Puan Halijatul Akmal (Sains), Puan Zamila (Matematik), Puan Khairul Bariyah (Bahasa Arab), Encik Zaidi (Pendidikan Islam), Encik Airul Anwar (Guru HEM), Encik Zaharuddin (Guru Besar), Puan Siti Khajar (Guru Penolong Kanan) dan Encik Khalid (Guru Penolong Ko-Kurikulum)
Tiada dalam gambar: Puan Yeow (English), Puan Shawarillah (Kemahiran Hidup), Puan Zalina ( Pendidikan Islam) dan Puan Fauziyana (Pemulihan)

ALHAMDULILLAH.. hadiah daripada murid-murid dan guru :)
buka je hadiah.. wah ada baju Harimau Malaya..siap tulis lagi nama ayie.. thank you very much:)
Ayie ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada seluruh ahli SK Mendum tak kira la murid, cikgu, pentadbiran dan bukan pentadbiran.. Terima Kasih kerana memberi peluang kepada ayie untuk mengajar disana :)

 Ayie sayang anda ♥♥♥ Part 1, Part 2, Part 3

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


Guru Marhaen: Bunuh ala mafia <b>di Tampin</b>

Posted: 21 Sep 2012 07:50 AM PDT

USUNG...anggota JPAM mengusung mayat mangsa. Gambar kecil, Sivabalan.
USUNG...anggota JPAM mengusung mayat mangsa. Gambar kecil, Sivabalan.

TAMPIN: Tiga lelaki dipercayai bekas tahanan Ordinan Darurat melakukan tiga serangan 'ala Mafia' dipercayai bermotifkan dendam lama di sekitar bandar ini kelmarin, menyebabkan seorang lelaki terbunuh, seorang parah ditetak, manakala dua remaja lelaki berusia 16 tahun cedera.


Dalam insiden pertama jam 10.30 malam, ketiga-tiga suspek bersama lebih 15 rakan mereka yang bermotosikal menyerang dua remaja berusia 16 tahun di sebuah kedai mencuci kenderaan di Repah, di sini, menyebabkan kedua-dua mangsa cedera.
Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Osman Salleh berkata, insiden itu berlarutan apabila pada jam 11.30 malam, tiga suspek sama menyerang mangsa kedua, M Sivabalan, 42, di rumahnya di Taman Bukit Tampin, di sini.

Katanya, dua daripada suspek menetak kepala, bahu dan tangan Sivabalan menggunakan parang di depan anak dan isterinya sebelum mangsa dikejarkan ke Hospital Tampin (HT), namun disahkan meninggal dunia akibat kecederaan .harianmetro.

p/s : sungguh kejam, sampai putus tangan. Mereka seolah-olah tidak takut dengan undang-undang di Malaysia membunuh sesuka hati macam bunuh ikan di sungai hehehe aduh kesian.

Kuasai Asas Besi <b>Tampin</b> Dulu, Jangan Gopoh, Tak Menyempat2

Posted: 15 Sep 2012 11:43 AM PDT

Salam pertemuan.

Pahit manis dan asam garam perjalanan saya dalam dunia latihan besi tampin penuh dengan kalimah ini : BOSAN * BORING * TAKDER SENAMAN UNTUK TUMMY KER *. Tetapi saya harung jer la sebab sudah minat mendalam pada besi ni & perkara2 berkaitan. Kalau boleh saya pertimbangkan complaints diorang, Insya Allah saya saya beri perhatian & kalau tak boleh tak apa, mungkin 'jodoh' saya tak de dgn mereka.

Lebih2 lagi klu kaki complaint ni terdiri dari pengamal mazhab2 Zumba, Aerobik Lompat2,Tarian Poco2,Joget Gangnam Style ( Masya Allah, ada jugak fenomena ni dalam blog Besi Tampin...:p ), Crossfit, Muay Thai, Tabata, HIIT. Bukan maksud saya untuk istihar jihad perang sabil ke atas mereka yang seronok dengan sistem2 senaman di atas, tetapi mungkin silap saya jugak sebab tak beri penjelasan terperinci tentang mazhab2 yg sye bawak@ ajar.

Mereka di atas ni kebanyakkannya mentafsirkan senaman untuk berkesan & kurus, mesti berpeluh giler, mesti putus nafas, mesti push kaw2 sampai ke "titisan darah yang terakhir" la kira nyer, jadi aturcara kelas besi tampin saya yang kebanyakkannya lebih kurang begini : Sesi urut otot dengan bola tenis, bosa lisut & bola golf + Core Activations / Spine Loosening Drills + overhead press & row/squat series + ditamatkan dengan 20-40 set swing, kemudian sesi berikutnya terbalik, buat swing dulu kemudian press/row/squat, pastu langsung takder crunches/sit up pastinya mengundang 'laknat' pada mereka.

Tidak dinafikan, selalu jugak saya makan hati...tapi apabila kenangkan inilah minat saya, saya kuatkan semangat, sebab apabila agak lama berlatih ala 'lone ranger' & 'berjalan sendirian' seperti Agen Eden Sinclair citer Doomsday ni : , mungkin kemahiran komunikasi saya perlu lebih perhatian... =D !

Baiklah, ini adalah tips senaman asas bukan sajer besi tampin, malah penguasaan anda dalam senaman2 berat badan sendiri seperti mendagu, pistol & tekan tubi. Jom sama2 kita baca =D

1. Sebelum anda bercita2 untuk snatch, terutama untuk lulus RKC, IKFF, AKC, WKC, RGSF, Tacfit mahupun layak dapat ranking sukan besi tampin, WAJIB memperbanyakkan swing!

Swing sangat mustahak sebab dalam snatch ada 3 fasa & fasa pertama ialah kebolehan anda untuk swing besi tu tinggi sampai paras mata ( mungkin lebih tinggi ) sebelum 2 fasa berikutnya. Ramai yang tergopoh-gapah dalam snatch ni dan fasa pertama tu kantoi seterusnya menggangu kesinambungan fasa 2 & 3.

Fasa 1: Headeye swing , yakni swing tinggi , Fasa 2: High pull , siap sedia untuk lockout & Fasa 3 : Punching through yakni lockout. Gagal fasa pertama, anda akan cepat pancit, sakit bahu, sakit pinggang pendek kata KO cepat & langsung tidak efficient. Hal yang demikian sangat lah bahaya kalau anda nak dapat katakan lah 200-300 reps dalam masa 10 minit, oleh sebab itu 'masak2' lah dengan swing tu. Jadi seorang yang pro tentang swing sebab, Insya Allah hasilnya nanti amat menakjubkan =D !

2. Sebelum anda berangan untuk jerk / push press banyak reps contohnya dalam sukan besi tampin, banyakkan overhead press tanpa bantuan otot kaki.

Petua ini dari Mike Mahler dan Valery Fedorenko . Ye, banyakkan perfomance base overhead press ( perlu dingat, orang baru sila mahirkan teknik press RKC macam ni dulu sebab teknik Mike & Valery ni sgt demanding, kalau tak biasa boleh terpeleot )

Saya sedang bereksperimen dengan teknik mereka dan alhamdulilah banyak peningkatan. =D

3. Pastikan anda mampu bertahan lama dalam 3 posisi genggaman besi tampin tu, ( rujuk video saya ) sebelum anda kemaruk dengan workout2 kb di youtube mahu pun dari dvd.

Hampir semua drill besi tampin ada racked position, farmer hold & overhead lockout hatta dalam mazhab Smooth Flow yang dibawak oleh Bro John Wolf ni :

Ni jugak dari pengalaman sye dan anak didik. Kadang kala gerak tu kita boleh buat betul tapi otot/sendi kita cepat lenguh bila 'sangkut' besi tampin di badan, tu yang buat leceh...=(

Jadi, penyelesaiannya: latih, didik otot/sendi tu biasa dengan posisi tersebut. Sama jugak ceritanya pada tekan tubi, mendagu, pistol : tahan selama mana yang boleh dengan postur yang betul pada posisi paling mencabar, contohnya mendagu apabila dagu kita sudah cecah palang, tahan la @ situ .

Kisah menarik dari latihan isometrik @ tahan-menahan ni mungkin menggembirakan orang lelaki...setelah hampir setahun genggam sandang 2 bijik 24kg , rack position la cakap omputihnya, kawan2 termasuklah trainer/instructor lain tanya saya : " Wow, bro, u look so buff, chest u nice , cantik besar...u makan streoid/supplement ke?"

Saya hanya mampu tersenyum sebab saya pun terkejut hanya dengan buat rack position tahan sampai 30 saat, dalam 6-8 set gitu, dada saya membidang & lats saya mengembang walaupun kurang mendagu ketika itu...kesan sampingan yang sungguh menggembirakan...dada bidang tanpa bench press !

Tugas anda sekarang = cari posisi yang paling susah dalam senaman anda dan tahan2 kan lah ...selamat 'berseronok' dengan tahan-menahan ni =D !

Bersambung

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Salam Aidiladha <b>di Teluk Kemang</b> - You, you, you.. inspire me

Posted: 08 Nov 2011 05:20 AM PST

Salam & Hi;

konon nak update entry malam tadi tapi ngantuk yang amat. plus nak setkan diri sendiri mesti tidur sebelum pukul 12tengahmalam. jadi, semalam dah dekat pukul 12tengahmalam lalu cepat2 tutup laptop dan zzzzzz…

okay2, ni cerita masa raya haji hari tu. dah settle beraya semua satu family, petang tu kami sekeluarga keluar ke Teluk Kemang. satu sebab adalah hujung minggu satu2nya waktu berhari keluarga. lagipun, auji sukaaaaa sangat berjalan. dia kan dah pandai jalan. baru ni dah pandai berlari lari anak. alahaiii comel. terkedek kedek. geramlah.

jadi, kat teluk kemang tu ada dataran. kat situ macam2 ada. ada kuda. ada kereta kuda. ada budak2 main kereta. main basikal yang macam kereta, hmm tatau lah nak describe macamana bentuk dia. jadi, kalau ramai2 orang ni memang laaaa kesukaan auji. auji happy, kami pun happy.

entah apala daddy duk cerita kat auji ni ha. tunjuk cat kot. kami tak pergi pantai pun. saja taknak bagi auji main pasir. dah jalan2, pusing2 kat situ kami terus pergi minum. hubby minum air kelapa. yummy.

alaaaaaaa.. tengoklah gaya anak beranak. mummy pantang nampak tempat duduk. jalan sikit duduk. jalan sikit duduk. letih wooo kejar auji berjalan. auji dahla sukahati dia je nak tegur semua orang. alahaiii.

oklah, tatah semua. nanti sambung lagi. i miss you rifdhi auji ! oh, auji dah pandai cakap bak, bak, bak. bak tu tandanya mintak barang. kalau kita tak bagi, dia cakap yah, yahhh, yah. maksudnya, takpayah. hahaha. muahhh sayang anak mummy mutukmatam tu !

This entry was posted on Tuesday, November 8th, 2011 at 9:20 pm and is filed under babyboo, Balik Kampung. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


Penantian penduduk <b>di</b> sekitar <b>Paroi</b> berakhir | N9 Kini - Portal <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2012 05:31 AM PDT

SENAWANG, 06 Julai – Kerajaan Negeri membuktikan bahawa janji yang dikota selama ini akan terlaksana tidak lama lagi dengan terbinanya sebuah Dewan Orang Ramai pada Januari 2013 kelak.

Kata Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato' Seri Utama Haji Mohamad Bin Haji Hasan, dewan ini merupakan salah satu kemudahan yang dinanti-nantikan oleh penduduk di Paroi, Flat Seroja, Kampung Sentosa, Taman Tasik Jaya dan di kawasan sekitarnya.

"Oleh kerana kepadatan penduduk di segenap kawasan ini dan setelah mendapati tiada kemudahan untuk orang ramai, maka kerajaan negeri telah mempertimbangkan permohonan penduduk untuk membina sebuah dewan orang ramai," ujar beliau.

Menurut beliau, projek yang berkeluasan 80 x 120 kaki persegi ini akan menempatkan sebanyak 70 lot tempat letak kereta, sebuah pentas dan sebuah gelanggang futsal di atas tapak yang sama.

"Projek yang menelan belanja RM1.8 juta ini boleh memuatkan seramai lebih kurang 1000 orang dan pelbagai aktiviti upacara boleh dijalankan seperti majlis perkahwinan, program kemasyarakatan, acara kesukanan dan riadah," jelas beliau ketika berucap dalam Majlis Pecah Tanah Pembinaan Dewan Orang Ramai Taman Tasik Jaya di tapak pembinaan Dewan Taman Tasik Jaya, di sini, hari ini.

Beliau berharap agar kontraktor yang dipilih untuk menjalankan kerja-kerja pembinaan dewan ini dapat mematuhi  tempoh yang telah ditetapkan iaitu selama enam bulan mulai esok.

Dalam majlis tersebut, Menteri Besar turut menyampaikan alatan sukan kepada badan-badan NGO belia dan sukan.

Hadir sama, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Seremban dan Nilai, Dato' Haji Abd. Halim Bin Haji Abd. Latif, Ahli Dewan Negara, Senator Dato' Mohammed Najeeb Bin Abdullah, dan Ahli Parlimen Rembau, Tuan Haji Khairy Jamaluddin Bin Abu Bakar.

Oleh : Ainaa@n9kini.com

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


CSQ Training <b>di</b> MRSM <b>Kuala Klawang</b>, NS - Walk Your Talk

Posted: 04 Sep 2012 12:11 AM PDT

CSQ Training di MRSM Kuala Klawang
SESI MOMENTUM AKHIR PEPERIKSAAN
Tarikh               : 31 Ogos 2012
Peserta            : Pelajar Tingkatan 3 MRSM Kuala Klawang, Negeri Sembilan










05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


TAMAN DESARIA 71800 <b>NILAI NEGERI SEMBILAN</b> - SEMAKIN <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 07:16 AM PDT


05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Durian <b>di Port Dickson</b> - Sop Nama Saya | SOP.NAME.MY

Posted: 04 Jul 2012 08:45 AM PDT

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Update ringkas berada di Port Dickson yang mana tidak banyak aktiviti yang dapat dilakukan ketika di sini. Jadual sangat penuh, sukar untuk bergerak dan buat aktiviti yang menarik. Jika ada kelapangan, boleh juga layan Go Kart atau extream ATV yang ada di Port Dickson.

Malam ini ke Batu 4, Port Dickson untuk minum-minum. Ada penjual durian di sini, boleh juga merasa udang merah dan D2. Tidak makan banyak tetapi sekadar merasa. Agak mahal juga durian di sini, RM15 sekilo untuk udang merah dan D2 dan D24.

Pertama kali mencuba durian D2 yang mana biji sangat nipis dan ada yang tiada langsung. Memang sedap rasanya dan cukup "cow" rasa durian.

Di Kuala Lumpur lagi banyak rasanya yang jual durian, rasanya :)




Description: Durian di Port Dickson, Rating: 5, Reviewer: Sop Nama Saya, ItemReviewed: Durian di Port Dickson

Berada <b>di Port Dickson</b> Golf & Country Club - Sop Nama Saya | SOP <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2012 03:25 AM PDT

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Sop dari semalam berada di Port Dickson Golf & Country Club atas urusan kerja. Sop sampai di Port Dickson Golf & Country Club jam 1.30 petang.

Dari Kuala Lumpur ke Port Dickson tidak jauh pun, kan? Nasib baik masa bertolak tidak hujan seperti sebelah petang sehingga banjir teruk! Sebelah malam baru Sop tahu yang Serdang dan Kuala Lumpur banjir.

Sop pertama kali berada di Port Dickson Golf & Country Club, Negeri Sembilan ini. Semasa lihat peta dari Google Maps sudah boleh agak ia berada di area mana. Tidak sudah untuk mencarinya. Review mengenai hotel ini akan dibuat dalam entry lain.

Kepada rakan yang tinggal di Port Dickson, bolehlah keluar minum teh tarik malam ini selepas Sop selesai tugasan. Esok sudah hendak balik ke Kuala Lumpur. 3 hari sahaja Sop berada di sini.

Semalam tidak sempat hendak membuat review blog kerana jadual aktiviti agak penuh. Tidak kesempatan pula hendak mengolah ayat kerana kepenatan :) Biasa Sop buat review ditengah malam kerana ketika itu, idea lebih banyak. Hehehe

Sekarang menulis pun menggunakan handphone sebab malas hendak mengadap laptop.


Description: Berada di Port Dickson Golf & Country Club, Rating: 5, Reviewer: Sop Nama Saya, ItemReviewed: Berada di Port Dickson Golf & Country Club

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Teres Setingkat <b>di</b> D&#39;Ambang Kota <b>Lukut</b>-PORT - Blog

Posted: 03 Jul 2012 07:34 PM PDT

Teres 1 Tingkat Taman D'ambang Kota Lukut Port Dickson untuk dijual segera :
- Freehold
- Berdekatan Pantai Telok Kemang
- Berdekatan kem askar Port Dickson
- Rumah tidak pernah diduduki sejak dari rumah siap. Masih seperti baru
- Kedaan rumah amat baik
- Suasana kejiranan yang tenang dan aman
- Harga RM90,000 (nego sampai jadi)
- Berminat hubungi : eN. hiLmi-0199758782
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved