ads

Ahad, 16 September 2012

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


My Life & Love: Flashback Shopping Raya <b>Di Seremban</b>

Posted: 26 Aug 2012 08:00 PM PDT

Boleh flashback ke? Muehehehehehe!

Raya dah habisssss jom simpan semua baju raya dalam plastic. Mintak-mintak tahun depan muat nak pakai balik.  Eh raya dah habis ke? Eh raya sebulan lah. Arghh banyakla ko sebulan rabak dah poket muehehehehehe!

Terkenangla pulak di saat jaman poket tebal. Jaman poket tebal tu time before raya la. Eh bukan poket aii yang tebal, poket Enchek Husband aii la. Poket aii nowadays memang dah tak pernah tebal.  Penuh dengan duit syiling. TING TING TING. TROLOLOLOLOL.
Disebabkan raya tahun ni kami beraya di Seremban so shopping kat Serembanlah. Sakan la jugak jenjalan town Seremban. Lama dah tak meronda di sini. Masih macam dulu, tetap sama.
Memula pergi Terminal One perghh meriah dengan lagu dan koleksi baju untuk berhari raya. Masa ni mood raya memang dah berkobar-kobar dalam sanubari.
Di saat beberapa hari lagi nak raya papanyo masih tak jumpa baju melayu raya yang menepati tema dan ciri-ciri yang dikehendaki. Alaaa bukan takde, berlambak tapi papanyo yang cerewet. Satu Terminal One carik, takde yang menepati criteria ok fine kami ke KM Plaza pulak. Alaa sebelah menyebelah je nasib baik cuaca pun baik. Kat sini lagi berlambak macam-macam baju hadoooo dari tingkat bawah sampai lah ke tingkat atas sekali kami pergi nahhh sorang usung sorang anak tapi masih tak dapat menusuk kalbu mencuri hati papanyo.

Lyan benda ni dulu sementara tunggu papa cari baju raya. YEay!!


Okfine takpe jom pergi tempat lain pulak.
Nak dijadikan cerita al-kisah baju raya ku memang dah lama siap ditempah tapi tetiba ternampak pulak baju yang sangat cantik tergantung menepati tema pulak tu. Arghh cair! Puas la buat muka kesian nasib dapat yeay! Alhamdulillah.
Cantik tak baju yang saya maksudkan tu. Tik Tik kata anakku Zara. Atekkkkk kata NAyli pulak.
CANTIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKNYAAAAA! Kata mamanyo. Itu sudah mesti.
So baju ni lah yang mamanyo pakai masa 1st Syawal ;) Sebab itulah kaler baju raya masa 1st and 2nd Syawal macam sama tapi tak serupa sebab mana lah pulak nak tau tetiba dapat durian runtuh dari papa pulak. HewHewHEw.
Conclussion yang dicari baju papanyo tapi baju raya mamanyo pulak yang dapat. Itulah namanya rejeki jangan ditolak musuh jangan dicari tapi kalau orang dah start cari pasal dengan ko kasi belasah sampai mati je! Lelagik orang yang tak paham bahasa muehehehehee!
Sebab mission tak complete kami bergerak ke The Store pulak. Takde apa pun sangat kat sini. Boring.
Alhamdulillah papanyo menunaikan tanggungjawab rukun Islam yang ke empatnya.
Korang percaya tak yang terbaik sememangnya susah giller nak dicari. Haaaaaa mission kami failed sebab tak dapat ape yang dicari. Sambung esok pulak so sambung kat next entry lah. Hihihi. Plan nak ke Jusco 2 pulak.
Yahooo! MEngada kan? Tata titi tutu.
Sekian.Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Life&#39;s as Myra Myraz: Jenjalan beraya <b>di</b> Jengka & <b>Jelebu</b>..

Posted: 06 Sep 2012 02:48 AM PDT

Ahad 2sept aritu kami beraya di Jengka 22...actually pegi sana ada urusan keluarga...
so aku join la sbb teman mak abah..plus kitaorg g satu kete jer...
inshallah kalau takde aral melintang...raya aji ni mak aku dpt menantu  lama balik.....
alhamdulillah..angah aku n kak ipar aku dah sepakat...nak melayari bahtera semula...
semoga bahtera tidak terpisah lagi..
yg baek seme dari Allah..yg tak baek tu dari kesilapan sendiri...
so bila dah bersama nanti...kisah lama tak perlu berulang lagi laa...
dua dua keluaga pon dah berbincang...so sapa yg paham tu ok ler..
yg tak paham tu ..wat2 paham je laa....huhuu

ok stop citer pasal dorang...sbb ending almost done..
lepas dah settle urusan kat Pahang nun....
kami singgah ler ker N9....klu dah ada kat Jengka 22...nak masuk ke n9 lalui simpang pertang dekatjer..
cuma laluan dia jer la...memeningkan kepala aku sampai aku muntah !! hampeeeh betul !...
abes lunch terpaksa la "kuar" kan balik...nasib tak banyak aku makan kat Jengka tu....huhuh...

Lepas dah singgah beraya kat Simpang Durian rumah pakcik sedara..
kitaorg move ke Felda Pasoh 2 plakk...ni seme sedara belah abah aku...
tpi aku citer kat next entri beraya di Pasoh plus cermin pecah ! okeh...
so layan gambo duluu....


 masa ni di Jengka 22....


pic hero ni masa kat Simpang Durian..Jelebu..
Syahmi was here yeayyyy....

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Jelajah Ds Anwar <b>di Negeri Sembilan</b> : Putrajaya semakin hampir <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 09:45 AM PDT

DS ANWAR IBRAHIM di Masjid Jamek P.D

Esok Siri Jelajah Mara Ke Melaka.Merdeaka Rakyat …

LOKASI 3.30 – 4.30 ptg Rumah Terbuka Eidul Fitri PKR Jasin Kampong  Kelubi, Jasin.

5.00 – 6.00 ptg Rumah Terbuka Eidul Fitri PKR Melaka Jln Cempaka Off Taman Peringat Jaya, Melaka
8.00 – 8.45 mlm Rumah Terbuka PKR Tangga Batu
Tanjong Minyak, Tangga Batu, Melaka 9.00–12.00 mlm Ceramah Perdana Batu 25, Kg Ramuan China Kechil, Lubok Cina, Melaka
9.00– 2.00 mlm Ceramah Perdana – Merdeka Rakyat Food Court Pearl Park, Pekan Pulau Sebang, Alor Gajah, Melaka.

p/s : Jangan tinggalkan doa kerana doa menjadi sumber ketenangan dan jalan kepada kemenangan. InsyaAllah.

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Manjung Mari: Menyedihkan gambar-gambar Abby berceramah <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 06:36 PM PDT

Mula-mula Assyaikul Ostad Kazim menghentamnya, katanya baru dua hari joint parti PAS dah melebehi ustazah,,  kemudian Ustaz ASri pun hentamnya juga, kalau tak tahu pasai hukum jangan duk memandai bercakap,,, 
Kemudian yang terkini kena lagi,, dengan Mursyid Ulama Muda UFB pulak...

Apa  pun, selagi duk kena dengan ostad-ostad yang macam jeolous dengannya,, semakin mendapat sambutan... sendiri lihat.... 







He he, lepas ni ostad-ostad pencacai UMNO mana pulak yang dok nak hentam ko Abby... 

Sumber gambar aku cilok dari 
jinggo-fotopages.



 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved