ads

Khamis, 20 September 2012

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Khidmat bekam untuk lelaki <b>di Seremban</b> - PENA SEORANG <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 11:13 PM PDT

Assalamualaikum..

Bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkan khidmat bekam bolehlah menghantar sms ke no 019-2037877 (saudara Khirman) untuk temujanji. Jadual bekam adalah seperti di bawah:

Isnin -  Jumaat : 9.00 malam - 10.30 malam

Sabtu & Ahad : 11.00 pagi - 9.00 malam

Alamat: Taman Warisan Puteri Presint 4, Jalan Sikamat, Seremban.

Kos bekam: RM5.00 per cup.



05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: PENGGREDAN PSS 2012 <b>DI</b> SK KUALA <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 09:10 PM PDT


TARIKH : 13 OGOS 2012
MASA : 10.30 PAGI - 12.00 TGH
PEGAWAI TERLIBAT :
1. EN. ROSLE BIN YAHAYA - PTP 1
2. PN SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR - JTK
3. PN ROSLINA BT NORLAMIN  - GURU GPM

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Bercuti bersama yang tersayang <b>di Port Dickson</b> - Epal Merah Epal <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 07:30 PM PDT


Sebenarnya perancangan nak g sana bulan 6 lagi..
Nak sambut ulang tahun katakan..
tapi bnyak pula masalahnya..
last-last pas raya gak kiteorang betul-betul dapat pergi...
Sapa yang tengah mencari tempat penginapan di port dickson boleh la baca smpai habis OK cerita saya ni..mana tau masa nak search tetiba saya punya blog paling atas list..hehehe berangan

Kiteorang nak g PD hari sabtu pagi..tapi hari jumaat baru terhegeh-hegeh nak search tempat penginapan yang cantik dan berbaloi..

Akhirnya,dengan budget yang ada..kata sepakat telah memilih hotel sri malaysia...pilih jer lom booking pon..tawakal je hope ade bilik kosong..


Hajat dihati nak tengok matahari terbit..so dari KL,kul 4.30pg dah bngun..prepare ape yang patut then kul 5.30 bertolak..
kul 6.30 dah sampai PD..after solat subuh terus g cari hotel dulu..
mau booking untuk masuk petang nnti..

seb baik u..bilik tinggal 2 je kosong..itu pon bilik 2 katil single...nak tak nak ambik gak la..nak cari hotel yang lain...check semalam kat tenet bnyak yang dah full...hotel 1 bintang adalah..tapi xbest kot..xde pemandangan yang cantik gitew...

Bilik untuk 1 malam hanya RM 170 include dengan breakfast...ok la kan..harga ni untuk hari sabtu Ahad,kalau hari biasa lagi murah tapi kalau public holiday lagi mahal..

Bila semua dah setel..time to mandi pantai..seb baik laki aku ni dah familiar dengan tempat ni...dia p cari port yang best sikit..tak ramai orang sangat..ala kat blue logoon ..atas sikit dari teluk kemang kot..dah la air pasang,rasa cam dah jauh je pergi..bila dah bngun...ala baru kat pinggang ke..??best woo..3 jam gak la berendam..pas tu bila matahari dah naik..tak tahan panas..terus naik,mandi balik kat toilet.toilet kat sini memang bersih dari tempat yang lain cam teluk kemang..kat dalam pon xde la berpasir je lantai..selesa..then,kiteorang menuju destinasi seterusnya ke teluk kemang,mencari makan...lapar kot...kat kawasan tu ada cam bazar...dapat la cari souvenir tuk bawak balik...

abaikan botol kat belakang..cam ne leh tak perasan...rosak gambar gua..


muka kebulur...seb baik bawak bekal..





bila dah kenyang,tgk jam baru kul 1.00,lagi 2 jam tuk check in..penatnya...
lepak kat depan hotel je la..cian laki aku..sampai tertidur..ponat ye bang..
receptionist pon cam paham2 je..kul 1.30 dia kol cakap bilik dah siap..yeeeehaaaa..
Mandi...Solat....then tidurr....krohhhhh

kul 5ptg baru bngun..pedihnya mata,tak nak tidur petang..kang sakit kepala..terus bukak internet...seb baik ada free wifi..

Perut dah lapar ni,,,pas maghrib terus ke medan selera ikan bakar..
seb baik g awal...kalau lambat sikit..mesti penuh giler..






boleh tahan sedapnya..harganya takde la mahal sesangat...
Total semua air + lauk + nasi 3minggan = RM42.00

Jom ambik angin malam kat pantai jap..seb baik hotel kat depan pantai je...park kat hotel pas tu jalan kaki je p pantai...so tak de la nak berebut parking...
kul 11 dah..balik tidor la...Esok kene bngun awal,free breakfast..dari kul 7.30 sampai 10.00 sahaja..
Menu pagi tu..
1)Nasi Lemak = boleh la
2)Mee Goreng = Boleh tahan
3)Bubur nasi = Sedap
4)Roti bakar = i like
5)cereal = i like
6)buah betik = tawar la
7)air teh = humm dap
8) air kopi = wooo,pekatnya
9)air orange = masamnya
kesimpulannya,semua menu dapat ku rasa..tamaknya...
Dah kenyang,lepak je la kat bilik sampai kol 12..tunggu untuk check out je...
bila dah check out,tekak terasa nak makan ais cream plak..
pusing-pusing kat situ terus jumpa ice room..




kul 3.00petang,kiteorang dah sampai umah..PENATNYA

*akibat aku hanya makan ais cream..perut aku lapo..
terus rendam maggi..asal rasa pelik plak maggi hari ni..??
masuk angin ke..??lapar punya pasal..licin gak aku makan..
cik suami..??dah lama diulit mimpi...
2 jam kemudian..perut start memlas-mulas
ah sudah..kene cittt biittt la plak.tak brehenti-henti ulang alik p tandas..
complete ngan muntah skali...mc la jawabnya esok hari...hummm

Blog Suka Hati Aku: Bersuka-ria <b>di Port Dickson</b>

Posted: 05 Sep 2012 10:16 PM PDT

Bersuka-rialah sgtkan..hehe. Suami akulah yang berianya nak bawa pergi PD. Satu sebabnya nak bawa anak mandi laut sbb Kasyah tak pernah lagi mandi laut. Lepas tu PD dekat and akupun tak pernah pergi. Mula2 aku malas nak pergi sbb aku kureng suka mandi laut sbb panas. dahla kulit tak berapa nak cerah. Kang kalo mandi laut lagi bersinar pulak kulit aku..huahuahua.. Tapi last2 pergi gak hari ahad haritu. Itupun kami gerak pukul 1.30 ptg lepas siap kemas rumah makan nasi bagai.

Perjalan mengambil masa lebih kurang 1 jam setengah. Apsal lama? Sebab kami ikut jalan dalam. Tak lalu tolpun. Jimat. Hehe. Kami ikut jalan nak ke KLIA pastu belok ke salak tinggi, sepang, tanah merah, lukut pastu sampai PD. Best gak ikut jalan lama sbb dpt pengalaman baru. Ikut tol jek boring.

Pukul 3 baru kami sampai kat Teluk Kemang. Orang boleh tahan ramai. Kebetulan masa ni ada karnival sempena merdeka so adalah byk orang berjual mcm expo tu.

Sepanjang pantai memang penuh dgn kanopi ni. So kalau ko nak bentang tikar silalah bentang di belakang kanopi ataupun di depan kanopi. Panas toksah citer. Terbakar beb. Disebabkan kami langsung tak bawa pape so decide gi tanya2 harga sewa kanopi tu. Kena pandai bargain sbb diorang letak harga sesuka hati je. Masa suami aku tnya kat akak kedai jual rojak buah, die kate kanopi depna kedai tu die punye. Harga RM20 tak kisah berapa lama. So kami setuju. Alih2 anak die kata RM40 pulak. Bile kitorang ckp mak die bg RM20 je terus die malu...

Pose sat. Masa ni tgh panas lagi. So kitorang tunggu dulu. Tapi Kasyah memang dah menggelitik nak mandi. Sibuk tarik tgn aku. Sorry sayang, mama tak kuasa nak mandi laut berpasir ni. Ajak papa.

Pukul 4 barulah redup so apalgi, terjunnnn.. Ko tgk Kasyah tu nak lepas sbb nak main airlah.

Payah bebeno nak ngambik gambo budak ini sbb sibuk nak main je..

Pastukan kemain berlagak taknak papa die pegang. Nak main sendiri okay.

Ini budak beberapa kali tenggelam dipukul ombak. Yela diekan kecik. Mana mampu nak thn ombak yang menghempas pantai. Ayatttt!

Lepas mandi baru perasan ada calar kat pipi die. Entah kena apalah. Pasir kot.

Gambar tuan tnaah kedaung kena ada. Tak pasal2 kaki aku jejak air. Most of the time memang aku dok kat kanopi jek. Lepak2 santai.


Lepas sejam, suami aku ajak naik sbb dah tak larat nak layan Kasyah. lagipun tangan die dah kecut habis. Tapi kemain mangamuklah die sbb tak puas main lagi. hoi, berapa lama nak puas?

Sebelum balik amik gambar dulu. Sempatlah beli sikit2 sotong2 kering tu. Kami gerak pukul 6 dan sampai umah lebih kurang pukul 7 lebih. Lepas tu masing2 terbongkang penat..huhuhu.

p/s:Bila nak jogging ni???

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Melawat pesakit pesakit <b>di</b> kawasan <b>Lukut</b> - Kelab Perhubungan <b>...</b>

Posted: 15 Sep 2012 11:57 AM PDT


Dr Harris Abdullah, Encik Balakrishnan (Ahli Majlis MPN) dan Encik Rajenthiran dari Kelab Perhubungan Rakyat 1 Malaysia melawat pesakit sakit di Kawasan Lukut dengan Penyelaras BN Lukut En Vincent Yau.

Tujuan lawatan ini adalah untuk membantu pesakit pesakit yang memerlukan bantuan kewangan dan disamping  untuk memberi sokongan moral.






di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


17 bayi merdeka dilahirkan <b>di Negeri Sembilan</b> | N9 Kini - Portal <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2012 08:36 AM PDT

SEREMBAN, 31 Ogos – Hari Kemerdekaan Ke-55 amat memberi makna kepada kaum ibu yang melahirkan bayi mereka pada tarikh istimewa ini.

Yang Dipertua Pekerti, Raja Datin Seri Hajah Salbiah Tengku Nujumudin meluangkan masa melawat kaum ibu yang selamat melahirkan bayi mereka di Wad 1, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, di sini, hari ini.

Beliau yang hadir bersama ahli-ahli Pekerti beramah mesra bersama ibu-ibu di wad tersebut dan beliau turut menyumbangkan hamper berupa barangan bayi kepada semua para ibu .

Difahamkan, seramai 17 bayi merdeka dilahirkan di hospital kerajaan di negeri bermula tengah malam sehingga 12 tengah hari, kata Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan, Dato' Dr. Zailan Adnan.

Salah seorang pesakit yang telah melahirkan bayi lelaki di hari merdeka, Puan Zanariah Bt Yusof, 26, berkata,beliau selamat melahirkan bayi seberat 3.9kilogram pada jam 5.12 pagi tadi dan ini berupakan anak beliau yang ke-2.

Sementara itu, bapa kepada bayi merdeka, Shaiful Azmi, 35, yang berasal dari Kuala Pilah amat gembira sekali kerana rezeki beliau mendapat bayi merdeka seberat 4.0 kilogram pada 9.30 pagi tadi.

Oleh : Ainaa@n9kini.com

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved