ads

Selasa, 11 Disember 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


Roti Telur Kentang <b>Di Ampangan</b>, Seremban

Posted: 29 Oct 2012 04:32 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]PINGBACK NEGARAKU.MY: Roti Telur Kentang Di Ampangan, Seremban. Kali ini nak cerita sikit pasal menu Roti Telur Kentang. Menu ni takat buat kat rumah pun boleh. Tapi kalau malas sangat, anda boleh lah singgah di Gerai Roti ...

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


D&#39;Shire&#39;s Eden: Rutin Harian Kami <b>Di Tampin</b>,.

Posted: 18 Sep 2012 02:38 AM PDT

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,.
Esh apa citer nih?. Rutin harian pun nak bagi orang baca ker?. Tak takut orang boring?.
Tak lah,. Mummy tak kisah pong kalo sahabat yang baca ni nak boring. Nak buat macamana,. dah gatai nak cakap jugak..
Tapi cerita ni tak heavy sangat.. Just nak kongsi cerita, and more to cerita anak-anak sajer. Kalo ada citer pasal mummy pun, dah konpem sahabat blogger ni dapat maklumat & info,. sebab dan musabab naper blog mummy ni jarang ber update..
6.00pm everyday,. Mummy baru pergi amik Cheche & Meimei masa ni. Sebenarnya, mummy  balik kerja jam 5.00 petang. Kadang2 disebabkan tuntutan kerja menyebabkan mummy akan berada di pejabat sehingga jam 6 petang.. Kadang2 jugak, kerja dah habis, tapi mummy nak jugak gi amik 2 beradik tu jam 6 petang. Alasan, kalo mummy gi amik awal, cheche tak akan siap kerja sekolah dia, dan terpaksa bawa balik kerumah.. bila buat kat rumah tu, paham-paham lah.. Mulut dia bercerita lebih banyak bergerak daripada tangan, and finally, dia buat alasan ngantuk dan nangis nak tido.. Meimei pulak, hmm, si gadis 'easy come, easy go'.. ...'Ada aku kisah?'.. 'happy go lucky'.. 'Tak ada istilah masalah dalam idup aku'....
Itu adalah ciri2 yang sememangnya si Tengah tunjukkan. So, tak ada la mummy nak beri penekanan sangat pada dia, lagipun, di sekolah, konsep bermain lebih banyak daripada belajar pada kids berusia 3 tahun.. Cikgu pun cakap, tak payah tekan sangat, she's only 3 years old..

Ini adalah sebahagian daripada rutin mereka pada waktu malam.
Bermula dengan maghrib, hinggalah masuk ke alam mimpi,.Kehidupan kami hanyalah di atas katil tu (Kecuali makan le)
Patah balik pada cerita 6.00pm tadi...
Sudahnya, pi pulak amik adik dalam kul 6.20 petang.. Alhamdulillah, dapat pengasuh yang sangat2 baik. Sama juga macam pengasuh Cheche dan Meimei dulu (mood rindukan kak fiza ler plak).. Kak fiza=Pengasuh Cheche & Meimei...
Kak su (Pengasuh Adik) sangat2 memahami tuntutan kerja mummy.. Mariam dulu tak sama dengan Mariam sekarang.. Jadi, tak ada istilah balik awal dari kerja untuk mummy sekarang.. Whatever time, whatever date, selagi mummy mampu, mummy akan bekerja(dah tersasar dah)
Nak citernyer tadi, baby Sitter adik sangat bagus dan bertolak ansur dengan mummy,. Dan mummy pulak, paham2 ler, dah orang tolong tu, jangan le berlebey-lebey pulak.. Jangan ler kedekut,. Hati dan jiwa BB sitter pun kena beli jugak, baru ler dia laaaagi tak kisah ngan adik n mummy..
Sampai rumah, uruskan kakak berdua nak mandi-makan.. Pas maghrib, baru ler kedua-duanya mengaji ngan mummy. Cheche dah habis Iqra' satu.. Dah boleh alih ke Iqra' 2.. Si Meimei pulak dok iqra satu tak ganjak-ganjak.. Poning den.
Lepas mengaji, mummy (dengan penuh gigih berperang mata), ajar pulak depa membaca. Subjek Bahasa Melayu, kira mummy expert le.. Matematik?...Bolehla..Mandarin?..Hancus..Hancus..Cheche Pulak yang ajar mummy :(..

Sesudah ajar mereka mengaji dan membaca, mummy pun mulalah belayau. Masa ni, tak payah ler tunjuk apapun kat mummy, mummy dah kira tak nampak jalan. Tidur melambai-lambai..Tak sampai kul 9mlm (Kadang-kadang kol 9.30mlm) mummy dah belayar. Memang tabiat dah, mata tak boleh nak bukak. Itulah punca kepada blog jarang di update..
Tapi mummy bangun gak kul 4.00pagi,. Tapi masa ni, hanya persiapan sekolah dan kerja yang mummy buat. Mengemas, sediakan sarapan dan kalo sempat, bukalah laptop,. kalo tak, tunggu jer lah

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Kecanggihan AES terserlah,ada <b>di Seremban</b> rakam di KL <b>...</b>

Posted: 05 Dec 2012 06:00 PM PST

Seorang eksekutif pemasaran mencabar saman yang dikeluarkan olehnya oleh Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) dengan alasan beliau dan kenderaannya tidak berada di Jalan Klang Lama ketika insiden berkenaan didakwa berlaku pada 25 September lalu.

Shoba Karunakaran, 34, meminta dibicarakan di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur ke atas tuduhan tidak memberhentikan kenderaan di satu lampu isyarat yang menunjukkan isyarat merah. Insiden berkenaan didakwa dirakam melalui kamera AES. Beliau memberitahu wartawan, beliau terkejut apabila menerima saman tersebut.

 "Saya sedang bercuti di Seremban pada hari tersebut dan masih tidur pada pagi tersebut ketika saya sepatutnya melakukan kesalahan berkenaan. "Jadi saya hairan mengapa saya disaman," katanya. Shoba merupakan antara 27 pemandu yang hadir ke mahkamah hari ini, walau 914 saman dikeluarkan. Daripada jumlah itu, seramai 12 orang mengaku bersalah dan dikenakan saman RM300, manakala lapan lagi termasuk Shoba minta dibicarakan.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


CSQ Training <b>di</b> MRSM <b>Kuala Klawang</b>, NS - CSQ Training Centre <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 12:11 AM PDT

CSQ Training di MRSM Kuala Klawang
SESI MOMENTUM AKHIR PEPERIKSAAN
Tarikh               : 31 Ogos 2012
Peserta            : Pelajar Tingkatan 3 MRSM Kuala Klawang, Negeri Sembilan










05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Sewa bilik percuma <b>di Rembau</b>

Posted: 23 Nov 2012 01:27 AM PST


Lokasi : Sg Layang, Rembau (tepi jalan utama)
- Katil dan perabot asas disediakan
- Bilik mandi dan tandas sendiri
Hubungi Hajjah Rokiah 013-3649366
Deposit, sewa bulanan, bayaran elektrik/air/gas tidak diperlukan untuk mereka yang layak
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved