ads

Ahad, 24 Julai 2011

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


JUAL RUMAH <b>DI</b> SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN: 22 hb Julai 2011. Taman <b>...</b>

Posted: 21 Jul 2011 10:42 PM PDT






Taman Baru di Sikamat, Seremban.

Pelancaran Rumah Contoh!!!

Tarikh : 23hb & 24hb Julai 2011
Hari :Sabtu & Ahad
Masa : 10:30 pagi hingga 6 ptng.

Hubungi NIK 016 - 213 3802 atau 017 - 601 8021,
untuk temujanji dan lawatan lokasi projek.

Selamat menyambut bulan Ramadhan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


JUAL RUMAH <b>DI</b> SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN: 22 hb Julai 2011. Taman <b>...</b>

Posted: 21 Jul 2011 10:42 PM PDT






Taman Baru di Sikamat, Seremban.

Pelancaran Rumah Contoh!!!

Tarikh : 23hb & 24hb Julai 2011
Hari :Sabtu & Ahad
Masa : 10:30 pagi hingga 6 ptng.

Hubungi NIK 016 - 213 3802 atau 017 - 601 8021,
untuk temujanji dan lawatan lokasi projek.

Selamat menyambut bulan Ramadhan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Ditemukan Cap <b>Jempol</b> Raksasa <b>di</b> Planet Mars

Posted: 08 Jul 2011 11:36 PM PDT

Thank you for using rssforward.com! This service has been made possible by all our customers. In order to provide a sustainable, best of the breed RSS to Email experience, we've chosen to keep this as a paid subscription service. If you are satisfied with your free trial, please sign-up today. Subscriptions without a plan would soon be removed. Thank you!
Ditemukan Cap Jempol Raksasa di Planet Mars-Sebuah gambar resolusi tinggi terbaru berhasil mengabadikan sebuah lokasi di Planet Mars, Gambar yang diambil dari sebuah Teleskop milik NASA dengan menggunakan metode High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) terlihat mirip sebuah sidik jari jempol atau cap jempol (fingger print) raksasa yang berukuran sangat besar sekali aktualnya disana. Hal ini menurut para peneliti memprediksi terjadi karena sebuah perubahan siklus alam dan cuaca disana dalam kurun waktu yang sangat panjang, sekilas bila kita amati mirip danau kering yang semula terdapat riak gelombang di tengahnya.
Seperti bekas lembah atau danau berair yang mengering terlihat sekilas bagai sidik jari jempol tanganDan untuk itu para peneliti planet merah tersebut memperkirakan kurun waktu silam di sana terdapat semacam kehidupan, walau mereka tidak bisa merincikan kehidupan seperti apa yang dimaksud. Gambar ini diambil di lokasi Coprates Mars dan menandakan terbentuk dari sedimen proses air menguap lalu mengering dan terbentuklah bentuk yang terlihat sekarang ini. (Mail Online)
Pemandangan lebih detail yang dibesarkan memperlihatkan lebih jelas
Pemandangan lebih detail yang dibesarkan memperlihatkan lebih jelas,
bekas sungai-sungai yang mengering dan bekas arus air mengalir sebagaimana kehidupan dibumi

Sumber: bodrexcaem.blogspot.com
noreply@blogger.com (Niponk) 09 Jul, 2011

--
Source: http://niponk.blogspot.com/2011/07/ditemukan-cap-jempol-raksasa-di-planet.html
~
Manage subscription | Powered by rssforward.com
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


UMNO Online - Pemuda <b>Teluk Kemang</b> Bergerak Dekati Pengundi- Faizal <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2010 06:06 PM PDT

Kategori Berita Lain

Pemuda Teluk Kemang Bergerak Dekati Pengundi- Faizal Ramli

Oleh Mohd Faizal Mohd Salleh

TELOK KEMANG 14 Sep – Bila pilihan raya umum tidak penting, tetapi Pemuda UMNO bahagian Telok Kemang telah menggerakkan jentera bagi memastikan jentera Pemuda sudah bersedia untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Persediaan ini juga penting bagi memastikan jentera pemuda sudah bersedia untuk mempertahankan kerusi yang ada selain merampas kembali kerusi yang terlepas ke tangan pakatan pembangkang, ujar Ketua Pergerakan Pemuda UMNO bahagian Telok kemang, Mohd Faizal Hj Ramli

"Pada peringkat Pemuda UMNO, kita telah mengambil senarai nama pengundi-pengundi yang terkini, yang mana kita akan senarai pendek pengundi-pengundi muda, di bawah 40 tahun. Dalam perkara ini, pada hari ini kita perlu fokus yang mana kita fokus pada pengundi-pengundi muda, lelaki Melayu," ujarnya kepada UMNO-online.

Dalam masa yang sama, kita juga akan mendaftarkan mereka sebagai pengundi kerana masih ada di kalangan ahli pemuda masih belum berdaftar sebagai pengundi yang mana ada ahli kita yang sudah sampai usia 21 tahun, belum mendaftar kerana ada yang terlupa," ujarnya yang juga merupakan EXCO Pemuda UMNO Malaysia.

Pemuda UMNO juga akan mengumpulkan data seperti alamat, nombor telefon dan email bagi memudahkan Pemuda menyalurkan maklumat-maklumat terkini kepada pengundi-pengundi muda ini.

"Kita juga akan menggunakan Unit Media Baru, melalui internet, melalui blog, facebook kerana golongan muda hari ini lebih menumpukan, lebih berminat mendapatkan maklumat sumber-sumber berikut.

Kita tak nafikan, orang muda pada hari ini kurang berminat secara langsung terlibat dalam parti. Mereka lebih berminat mendapat maklumat dalam internet. Akhirnya, kebanyakan orang muda tidak mahu datang kalau kita buat ceramah, kita panggil untuk mesyuarat sebab mereka tak minat,".

Tambahnya, di dalam usaha Pemuda Telok Kemang memahami kehendak mereka, Pemuda akan bermesra, berkawan dan bercampur-gaul dengan mereka, barulah kita boleh memahami aspirasi dan kehendak golongan muda ini, barulah boleh menarik mereka ke dalam UMNO dengan kehendak dan jiwa mereka.

Dalam perkembangan yang sama, Pemuda BN akan digerakkan bersama bagi merampas kembali kerusi Parlimen dan tiga kerusi DUN yang terlepas ke tangan pakatan pembangkang dalam PRU yang lalu.

"Hubungan antara parti kompenan yang ada di Parlimen Telok Kemang akan kita rapatkan semula, kita akan bekerjasama dan buat program bersama" ujarnya lagi -MediaUMNO

Berita Bertarikh 14 September 2010 Pada 9:06 AM

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


Futuwwah Training & Consultancy: Futuwwah & AIMS <b>di</b> MRSM <b>Kuala Klawang</b>

Posted: 29 May 2011 05:19 AM PDT

 [Kuala Klawang, Ahad] – Pada 28 dan 29hb Mei 2011, Futuwwah Training & Consultancy telah dijemput oleh pihak MRSM Kuala Klawang untuk menjadi fasilitator bagi program "Kem Semasa Cuti" untuk pelajar tingkatan 3  bersama-sama fasilitator daripada AIMS Malaysia (Alumni of International Muslim Students). Ini adalah kali kedua pihak Futuwwah menjayakan program di MRSM Kuala Klawang, setelah mengendalikan Kursus Kepimpinan BADAR pada bulan Mac yang lalu.

Program dimulakan pada hari Sabtu tengahari dengan talk oleh Pengarah Urusan Futuwwah, Ir. Faridul Farhan. Peserta kemudiannya dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk slot LDK, di mana peserta perempuan dipecahkan mengikut kelas, sedang peserta lelaki dipecahkan mengikut "cita-cita" mereka. Arkitek JKR sekaligus alumni Melbourne, Australia, sdr. Amir Farid telah mengendalikan LDK untuk peserta yang berminat di dalam bidang arkitek Arkitek serta mereka yang berminat untuk menyambung pelajaran di Australia. Pelajar Perubatan IMU, sdr. Mohd Asyraf pula mengendalikan LDK untuk mereka yang berminat untuk menyambung pelajaran di dalam bidang perubatan, serta berminat untuk menyambung pelajaran ke Kanada. Manakala fasilitator daripada AIMS, sdr. Akma Azizi pula mengendalikan LDK buat mereka yang cenderung ke Jepun serta bidang kejuruteraan. Ketiga-tiga fasilitator lepasan luar negeri ini telah berkongsi pengalaman mereka ketika belajar di Negara masing-masing, serta latar-belakang kursus yang telah mereka ambil.

Selepas solat Asar, peserta telah dipecahkan mengikut "Negara" seperti di dalam LDK, dan telah mengadakan pertandingan "Osom Gergasi." Selepas itu, para peserta serta fasilitator telah sama-sama menunjukkan skil masing-masing dalam permainan futsal.

Selepas makan malam dan solat Maghrib, saudara Fitri telah memberikan tazkirah Maghrib, disusuli presentation daripada saudara Zaid (AIMS) berkenaan video program-program yang pernah beliau lalui semasa menuntut di New Zealand. Selepas solat Isyak, LDK diteruskan dengan para fasilitator menceritakan kepentingan ukhuwah terutamanya bagi mereka yang menuntut di luar Negara.

Selepas qiamullail dan solat Subuh yang diimamkan oleh sdr. Afif, pihak sekolah telah berbesar hati menyampaikan cenderamata kepada barisan fasilitator daripada Futuwwah dan AIMS.

Pihak Futuwwah mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak MRSM Kuala Klawang di atas kepercayaan dan peluang yang diberikan kepada kami untuk beroleh amal soleh, juga kepada rakan-rakan AIMS di atas ukhuwah islamiyah yang mereka hulurkan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Jenayah semakin menjadi <b>di Port Dickson</b>

Posted: 28 Jun 2011 10:23 PM PDT

Enjin bot nelayan dicuri
Sinar Harian 29 Jun 2011
PASIR PANJANG – Dua nelayan di Pengkalan Nelayan Balak, Pasir Panjang, dekat sini hilang punca pendapatan apabila enjin bot masing-masing yang disimpan di pondok nelayan pengkalan tersebut dicuri awal pagi Ahad lalu.

Kejadian itu menyusul tidak sampai sebulan selepas beberapa nelayan di pengkalan nelayan berhampiran kerugian puluhan ribu ringgit disebabkan kegiatan mencuri perkakasan nelayan menjadi-jadi sejak kebelakangan ini.

Nelayan, Mohd Zainal Mad Sah, 62, yang lima tahun lalu pernah mengalami kerugian mencecah RM4000 kerana kehilangan bot fibernya sekali lagi terpaksa berhadapan situasi yang sama selepas enjin botnya pula dicuri.

Menurutnya, dia menyedari kehilangan enjin botnya itu ketika mahu turun ke laut seperti kebiasaannya pada jam 5 pagi semasa kejadian.

"Akibat daripada itu, saya hilang punca pendapatan dan mengalami kerugian mencecah RM5800," katanya ketika ditemui di Pengkalan Nelayan Balak, semalam.

Mohd Zainal berkata, kebiasaannya dia akan tidur di pondok nelayan tersebut yang terletak hanya 20 meter dari rumahnya, namun pada malam kejadian dia tidak berbuat demikian.

"Walau bagaimanapun, saya tidur di beranda rumah dan tidak menyedari botnya dicuri dan berasa sangat terkilan," katanya.

Menurutnya, dalam kejadian sama, lima bot fiber yang diletakkan di pengkalan itu turut dipotong tali penambatnya.

"Mujur semasa kejadian air surut dan bot tidak boleh digerakkan, jika tidak pasti ramai nelayan yang akan menanggung kerugian memandangkan bot berkenaan setiap satu mencecah RM7000.

"Walau bagaimanapun, dalam kejadian sama di sebuah lagi pengkalan berhampiran, sebuah bot berjaya dilarikan dipercayai dilakukan penjenayah sama sementara satu lagi bot milik seorang nelayan wanita tidak sempat dilarikan setelah kegiatan mereka disedari penduduk," katanya.

Malah katanya, kegiatan curi seumpama ini memang sudah sering berlaku di pengkalan nelayan perairan Port Dickson dan semakin menjadi-jadi sejak tiga tahun kebelakangan ini.

"DAHULU, SEKITAR PERAIRAN PASIR PANJANG MENDAPAT KAWALAN DARIPADA TENTERA, NAMUN SELEPAS KAWALAN TERSEBUT DIHENTIKAN, PENCURI SEMAKIN BERANI NAIK KE DARAT.

"Sekurang-kurangnya dua hingga tiga bulan, pasti akan ada nelayan yang menjadi mangsa curi. Bukannya mereka tidak mengadakan kawalan, tetapi penjenayah dilihat seperti mampu menghidu pergerakan kawalan yang dilakukan sehingga membolehkan mereka melakukan kegiatan jenayah ini dengan berleluasa," katanya.

Dalam kejadian sama, seorang lagi nelayan, Mahat Musa, 37, turut mengalami kerugian apabila enjin botnya yang disimpan bersebelahan enjin bot Mohd Zainal turut dikebas.

"Nelayan adalah punca pendapatan utama untuk menanggung tiga anak yang bersekolah termasuk seorang yang baru berusia setahun," katanya yang turut menanggung rugi mencecah RM5800 atas kehilangan bot Yamaha 15 kuasa kuda.

Mahat berkata, enjin botnya diletakkan bersebelahan dengan enjin milik Mohd Zainal dan sebuah lagi enjin milik rakan saya.

"Tetapi pencuri tidak sempat melarikan enjin ketiga, namun mangga dan rantai berjaya dibuka pencuri itu," katanya lagi yang telah membuat laporan dibuat di Balai Polis Pasir Panjang pada hari kejadian tersebut.

http://www.sinarharian.com.my/sh/mns/content/story9240235.asp

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Wali Band Jayakan Konsert Amal <b>Di Nilai</b>, 16 Julai Ini!

Posted: 13 Jul 2011 05:00 AM PDT

berita | Tempatan

Teks: Wartawan GengMurai

KUALA LUMPUR, 13 JULAI 2011: Peka dengan tanggungjawab mereka untuk membantu golongan yang memerlukan, Wali Band sanggup turun padang untuk menjayakan Konsert Amal Baik Baik Sayang Wali Band anjuran Angkatan Seni Baru Di Bawah Yayasan Negeri Sembilan di Stadium Tertutup Nilai, Negeri Sembilan pada 16 Julai 2011.

Jurucakap konsert tersebut, Syed Mohd Yusof Wafa Syed Nordin berkata, pihaknya amat berbesar hati apabila Wali Band sanggup menyatakan kesudian mereka untuk menjayakan konsert tersebut.

"Ia membuktikan bahawa Wali Band tidak melupakan tanggungjawab mereka untuk melaksanakan usaha-usaha murni yang seperti ini," katanya kepada murai.com.my.

Jelas Syed Mohd Yusof Wafa Syed Nordin lagi, konsert amal itu diadakan bagi mengumpul dana untuk membantu ibu-ibu tunggal, anak-anak yatim dan orang kurang upaya yang menetap dan berada di serata Negeri Sembilan.

"Semua sumbangan ini akan disalurkan keada Pekerti atau Badan Kebajikan Persatuan Isteri Wakil-Wakil Rakyat dan Pegawai Kanan Kerajan Negeri Sembilan," katanya.

Dalam konsert ini, Wali Band akan membawakan rangkaian lagu-lagu popular hits mereka. Antaranya ialah Cari Jodoh, Yank, Tomat serta Baik-Baik Sayang. Manakala, penyanyi lagenda, Ito Blues Gang diundang sebagai artis penampilan khas di dalam konsert tersebut.

Bagi yang ingin menyaksikan konsert amal Wali Band ini, tiket berharga RM50, RM100 dan RM300 (VIP) boleh didapati di Tingkat 7, Bangunan Yayasan Seremban atau hubungi talian: 017-2580656.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


EYKA: Gotong Royong <b>di Linggi</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:03 AM PDT

sabtu malam ahad tu boleh pulak mata tak mengantok...keluar lepaklepak jap,pastu balik rumah,lepak lagi depan umah...da masuk umah saya dengan fara still tak boleh tidur,so kemaskemas umah dulu baru baringbaring...dah baring pun mata tak boleh tutup gak...fara boleh online lagi sampai pukul 4,saya boleh gayut sampai pukul 4..dah pukul 4 lebih sikit baru masingmasing boleh tidur...henpon dah set dah pukul 6.30..tapi bila tiba mase alarm dah berbunyi apa lagi,masingmasing meraba cari henpon terus stop alarm and continue tidur ! what ? continue tidur??? YES ! kami continue tidur..dah pukul 7.10 leyha bangun kejutkan kiteorang,apa lagi berterabur masing2 pergi bilik air..mane yang tak masuk bilik air kena cuci muka and gosok gigi kat sinki..kawan kat bilik air dah keluar baru boleh mandi..sumpah kelang kabut masingmasing..haha...
http://www.emocutez.com
dah 7.30 pagi baru gerak pergi poli..kelangkabut masingmasing jalan..nasib baik ada kawan nak tunggu..and boyfrend dia cakap kat kitaorang suruh tunggu kat guard jek...nanti bus da kuar tahan bus poli and naek la...kitaorang dah lambat,berpecah dengan classmate yang lain..so gotong royong pun lainlain tempat la..kiteorang gotong royong dengan akak-akak kelas tamadun...tak apa lah bukan selalu jadi macam ni 
sampai jek linggi kitaorang dipecahkan dua group...group laki kena pergi tempat lain.kitaorang yang perempuan kena kemaskemas kat kampung barisan...ok la aktiviti ni..fun jugak la..pacik pacik kat kampung tu pun ramah,ustaz yang kitaorang sangka garang,ruparupa nya sporting la jugak..boleh gelakgelak dengan kitaorang...saya,fara,leyha,jet and fiza kena kemas kat lorong satu..dapat la kitaorang kemas and bersihbersih kan sikit kawasan lorong tu...siap kemas kat kampung tu,kitaorang semua satu bus kena pergi ke balai raya dekat linggi untuk majlis penutup..lepas majlis penutup ada makanmakan,tapi kitaorang tak makan,terus naik bus..penat..saya naik bus terus melelapkan mata...best la jugak...sampai poli lebih kurang kol 2 lebih...


time ni pun sempat berposing before kena kemaskemas... 
haaa..nampak tak saya rajin..saya memang rajin..weeee ~ ! 
ni leyha yang suka sangat berposing...use camera dia la..





yang pakai topi tu la ustaz din..ingat dia garang tau,sebenarnya ta garang pun..kelakar la gak..tapi ade mase dia serius lorx..
pas dah kemas,kiteorang kena pergi balai raya untuk majlis penutup :)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved