ads

Sabtu, 12 Januari 2013

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


mi1: GAMBAR HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT <b>DI SEREMBAN</b> <b>...</b>

Posted: 03 Jan 2013 12:37 AM PST

Do feel free to provide suggestions, ideas, comments, complaints or articles. Thank you

EMAIL:
malaysianindian1@gmail.com

To post comments, you need not log in to the Google account, just click Anonymous.

Singapore Free Air TV - What does RTM and monopolist Media Prima provides to Indian community?

BOYCOTT MALAYSIAN TV STATIONS CAMPAIGN!!!

BOYCOTT ALL ADVERTISEMENTS SHOWN IN THESE STATIONS - TV1, TV2, TV3, NTV7, TV8 & TV9

WE SHOULD TEACH THESE MORONS A LESSON.

WHY SHOULD YOU VOTE FOR THE GOVERNMENT THAT PRACTICES DISCRIMINATORY POLICIES?

Every Mondays to Fridays Singapore TV station (Vasantham) provides free programmes to Indian communities from 3.00 pm to 12.00 midnight

Every Saturdays and Sundays the programmes starts at 1.00 pm to 12.00 midnight.

Look at the contribution of Malaysian government TV (RTM), TV1 & TV2 serving Indian community in Malaysia.

Malaysian Monopolist Media Prima (TV3, NTV7, TV8 & TV9) serves "0" programmes for Indian community.

How Malaysians watch their pathetic and idiotic programmes?

How shall we deal with these racists?

They are not bothered of the existence of Indian communities in Malaysia.

How does MIC deals with this problem? As usual no issue for them.

It is high time for Indians to demand for a FREE AIR TV station for their own community as they have been deprived by their own government to serve minority community.

If Singapore government is very concerned of minority community, why not Malaysian govt. Why Malaysian govt has to practice discriminatory policies?


Vasantham: Singapore Channel E24 (Tamil)

All Indians in Malaysia should unite to overcome the discrimination towards Indians in Malaysia.

mi1 is going to highlight this issue until 13th General Election and till Indians in Malaysia been awarded a new Free air TV station from Malaysian government.


Companies that practices discrimination against minorities

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


GELOMBANG BIRU: Ayuh ke Kompleks <b>Paroi</b>, malam ini. | umnons <b>...</b>

Posted: 07 Jan 2013 09:53 PM PST

Gelombang Biru akan bertebaran secara agresif di seluruh negeri ini sebaik dilancarkan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Kompleks Belia dan Sukan, Paroi pada pukul 8 malam ini.

Maka, rakyat akan melihat 'tsunami biru' melanda negeri ini dengan mesej bagi memastikan Barisan Nasional (BN) memenangi pilihan raya umum akan datang dengan majoriti besar serta menubuhkan kerajaan, sama ada di peringkat negeri, mahupun negara.

Acara kemuncak ini merupakan program lawatan kerja sehari Muhyiddin ke negeri ini,hari ini yang mana dimulakan dengan pertemuan tertutup bersama barisan kepimpinan BN di bangunan Wisma UMNO, selain mendengar taklimat dan persiapan jentera BN negeri ini bagi menghadapi pilihan raya umum kelak.

"Pada pukul 8 malam nanti, pemimpin negara ini akan disambut oleh 70,000 belia, penyokong BN dan orang ramai di Kompleks Belia dan Sukan, Paroi serta melancarkan jentera Gelombang Biru BN peringkat negeri," ujar Pengerusi Perhubungan UMNO, YAB Dato' Seri Utama Hj.Mohamad Hj Hasan.

Justeru katanya, orang ramai, belia dan seluruh penyokong setia BN, dijemput datang dengan memakai baju biru malam ini di Paroi.

Dengan pelancaran itu kelak, maka Gelombang Biru akan membasuh 'tsunami politik 2008′ dengan beberapa pembaharuan dan berpandukan kepada semangat berkobar-kobar malam ini, maka bermulalah agenda untuk merampas kembali kerusi yang tewas dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu serta mempertahankan kerusi dimenangi.

Hari ini, ucapan dan amanat Timbalan Perdana Menteri, selain ucapan beberapa presiden parti dan Mohamad, lebih terarah kepada semangat juang yang tinggi.

Maka ayuhlah kita ke Paroi untuk sama-sama meledakkan Gelombang Biru demi agama, bangsa dan tanah air serta masa hadapan rakyat negeri dan negara ini.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Mamyharraz Blog: December <b>di Port Dickson</b>

Posted: 06 Jan 2013 07:07 AM PST

28 December - 31 December ; Port Dickson kami datang ;)

Untuk habiskan sisa baki hari menganggur hari tu..aku ke PD utk luang masa yg ada tu dgn suami dan anak tercinta ;) maklumlah skrg ni aku dan suami dah hubungan jarak jauhhhh ..  sobsss tak suka ai tauuu tp apa boleh buat..redha kan je lah..

Kiranya ke PD hari tu penutup holiday utk tahun 2012 lah .. terus terasa beruntung sbb suami kena transfer ke PD tuh...yelah..dapatlah mokcik ber holiday sambil-sambil tu kannn :D

Jom cikedaouttt aktiviti kami buat kat sana ;)

Berdebar okeh..pertama kali drive perjalanan jauh dgn budak gemok nih...serams je kot dia buat perangai..syukur dia ok ok je masa perjalanan selama sejam ke PD.

Sampai awal..jd marilah kita duduk tepian pantai sementara tunggu baba habis keje kt kem..terus aku bentang tikar , bukak payung .. duduklah kami dua beranak dengar deruan ombak sambil makan keropok :)


Syukur mood Harraz under control..walaupun adalah dengar dia merungut nak mandi..

harraz : "mami...abg nak mandi lauttt"
mami : " hmm harraz tak takut ketam besar sepit bebird awk kah"
harraz : -___________-

kuakaka sorry anakku..mami tak tunaikan permintaan awk..kita tunggu baba sampai dulu k ;)

Jenuh menanti akhirnya baba muncul :D

Selama 4 hari aku kt PD , cuaca adalah sangat lawaaaaaaaaaa!! panas berdenting .. kira oklah kan...senanglah nak kesana kemari..syukur tak hujan :D

Selain pantai apalah sangat yg ada kat PD ni kan...oh ya..kalau banyak bajet boleh pilih hotel yg gorjes-gorjes utk bermalam..bagi aku kt PD nih banyak gak pilihan hotel yg gorjes utk bermalam .. tepuk dada tanya selera masing2 ;)

FUN FAIR

Bila senja dah berlabuh .. kami tiga beranak liburkan diri kt fun fair .. area teluk kemang..bestlah jugak..layankan kehendak anak..main sauk itik dapat keychain..main roda impian dapat tabung..pastu naik permainan yg ada kt sana .. boleh tahan gumbiranya kami :D

MUZIUM TENTERA DARAT

Teruskan aktiviti yg ada ke Muzium pula..Harraz punyalah eksaited tgk banyak kerata kebal dalam muzium nih..sangat terlopong-lopong haha..pastu ajak dia balik bertabahlah aku dgn suami nak pujuk -____-"

Masuk ke Muzium ni FOC

Jalan berbukit..kalau pakai kasut tinggi mau terpeleot..huhuu.. mokcik pakai kasut flat jew yg beli kat wang kelian hari tu ... berjasa sungguh kasut harga RM10 tu ;P

Kem suami sebelah jer muzium nih..tp takdelah pulak dia nak masuk tetiba ke sini kalau aku tak ajak beria ;P
Pernah baca entry wahida tentang muzium ni sebab tu aku teringin sangat nak masuk..memang tak nafikan mmg best dalam muzium ni..banyak info yg kita boleh tahu .. oklah kan sesekali baca sejarah best apa ;) Harraz happy sgt dapat cuci mata tgk kereta kebal ni semua hehe habis semua dia nak try naik...aku pun happy tgk ank happy ;) Jelajah masuk muzium bawah tanah..al-serams sikit..hehehe sbb lorong bawah tanah tu sempit semacam jew Nanti kita datang lagi ke sini ya sayang :) Bye Muzium tentera darat ;)

TEMPAT MAKAN

 Sate haji samuri pun ada kt PD ;)

Tempat makan kat PD ni banyakkk sangat pilihan..seeafood , nasi campur semua berlambak je aku tgk..cuma pilih jew ikut kesedapan hati..alhamdulillah setiap kali pilih tempat makan mesti pilihan kami tepat! semua menu pun sedap-sedap belaka..harga pun lebih kurang kt KL ..tak mahal tak murah so so gittew ;) Selama kt sana pilihan menu kami ulang-ulang yang sama..saja malas nak cuba yg lain kang ank pulak tak makan..baiklah pilih makanan yg ank makan kami mak pak ikut je kot mana pun tak mengapa :)

PANTAI

Area Teluk Kemang sentiasa pack je manusia..tapi aku tgk area pantai kt pasar malam PD tu kurang manusia..mungkin sebab tak de jual2 baju , makanan area pantai kot ? entahlah..tp pantai yg area pasar malam tu pun ok jer..cuma kurang berombak..oklah selamat sikit nak bagi ank main2 pasir kt situ ~

Kami kt pantai area pasar mlm .. aku suka kt sini sbb dapat wifi free hehe..line dari avillion huhu..dah boleh connect apa lagi ber instag lah kitew ;)
Harraz ni penggeli sikit..geli kt pasir lembik tu..haihhh... oh anakku hero mana boleh geli-geli be strong k ;) aku cam biasalah..diva mana nak g celup kat air..diva tau makan kopok sambil minum air soya jew kt tepian pantai..sambil nikmati sunset #sahnakkenalempang -__-" Okey, ni pulak area Teluk Kemang ~ kt sini happening dgn segala banana boat bagai..ada duit ? ada berani ko boleh cuba..aku? mak gayatttt keh..tak seswei naik benda tu semua =P

Alhamdulilah ..selama 4 hari kt sini anak aku puas sgt dapat berendam dalam laut...balik hotel nasib dia tak tau ada swimming pool kt belakang room kami tu ;P ohhh memang suami aku stay kt PD nih..tp dah nama pun holiday kannn saja mengada nak duduk hotel :")

alaaaa aku tak mintak duduk lexis ponnnn tak mintak dok avillion ponnnn kami cuma stay kt sinunnnnn ~

HOTEL

Hotel Sri Malaysia ;)

 Kalau bukan peek season bolehlah dapatkan diskaun kalau ko gov. serv. time aku stay kan peek season..tak dapeklah diskaun..

Tapi harganya masih masuk dek akal fikiran...konsider murahlah jugak.. satu malam RM170 include 2 breakfast .

Ambik yg standart room single bed ada 2 - ni pun bersyukur ada kosong.. masa ni mmg manusia dah ramai  dtg PD sbb nak sambut new year.. Apa susah..single tu kita cantumkan terus jadi king size ;P hewhew Jangan memain..walau tv tu bangsa dah tua..tetapi segala chanel astro ada okeh! .. dapatlah aku tgk maharajalawak malam tu ;) Breakfast yg ada standart jelah...roti,nasi goreng,kuewtiaw goreng..cereal,kopi , teh...biasa-biasa je ;) yg penting boleh kenyang :D
Okey,harraz dan mami mau pulang ke KL sudah..baba on work monday tu..mula tak plan pun baba balik masa new year tu..cuti pun sehari je..ingat dia tak balik..rupanya ptg monday tu habis je work baba balik KL :) kami berdua happy sangat :)
Gitulah hubungan jarak jauh...sentiasa mengira hari utk berjumpa..alahai...sampai bilalah nak berakhir aku pun tak tahu..apapun semoga Allah sentiasa permudahkan langkah kami.amin ya rabballamin.
Bye PD.. utk sekarang kita berpisah..mungkin waktu terdekat ni kami ulang lagi ke sini ;D
PD dan KL bagai sekangkang kera je skrg ni..satu jam perjalanan aku rasa dah mcm 20 minit je..sbb dah dok ulang-ulang terasa dekat je pulak huhuhu #pujukhati

Berakhirlah holiday utk 2012 kami..

Happy New Year korang :)

happy read ;)

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Jawatan kosong Guru Tadika <b>di Lukut</b>, Port Dickson,N9..tarikh tutup <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2012 07:39 PM PDT

Jawatan kosong Guru Tadika di Lukut, Port Dickson negeri sembilan

Kindergarten teachers wanted in Lukut, Port Dickson. Written and spoken English is compulsory (able to speak Mandarin will be priority). Experience in early childhood education will be an added advantage, and loves children. Opportunities for growth. Training provided. Good salary.
Resposible: teaching and any administrative tasks assigned.
Contact 012-2013396 / 017-6066488 OR send your resume and application to tadika_tms@yahoo.com
Job Info:

Lebih Details Jawatan Terkini

Salary: Negotiable
Job Type: Non-Executive
Experience Level: < 1 year | 1-3 years
Category: Education/Training
Application Deadline: 31 Dec 2012

Tadika Minda Sempurna (more ads)
Tadika for children aged 3-6 year-old. We are teaching 3 languages in our center. Besides, we do teach Maths, mental arithmetic, Science, music, art and craft, dancing and etc.
Training will be provided, we are seeking people who likes to have their career in early-childhood education to be in our team
More…

How to reach us
Tadika Minda Sempurna
Lukut, Port Dickson
Phone: 06-6462300

Maklumat lanjut Jawatan Kosong Terkini {KLIK SINI}, Blog Hot Gossip artis Malaysia , Website Streaming TV dan Radio

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Jumlah mangsa banjir <b>di Negeri Sembilan</b> meningkat, Johor <b>...</b>

Posted: 03 Dec 2012 03:14 PM PST

Posted on December 4, 2012, Tuesday

KUALA LUMPUR: Jumlah mangsa banjir di pusat pemindahan di Negeri Sembilan semalam meningkat berbanding malam kelmarin, dengan Johor kembali dilanda banjir.

Menurut laman portal banjir Majlis Keselamatan Negara (MKN), Negeri Sembilan merekodkan peningkatan jumlah mangsa iaitu 112 orang melibatkan 27 keluarga diikuti dengan Johor seramai 21 orang melibatkan enam keluarga.

Portal MKN turut melaporkan banjir di Negeri Sembilan melanda kawasan Felda Jelai 4, Gemas di daerah Tampin dengan kesemua mangsa ditempatkan di pusat pemindahan Sekolah Agama Rakyat FELDA Jelai 4, Gemas manakala di sekitar Segamat, Johor, semua mangsa ditempatkan di pusat pemindahan banjir di Balairaya Spang Loi dan Balairaya Kampung Awat.

Sementara itu, Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) meminta penduduk di beberapa kawasan rendah di Selangor, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Sarawak dan Kedah berjaga-jaga berikutan bacaan paras air di beberapa sungai utama melebihi paras amaran.

Ini berikutan paras air di Sungai Bernam di jambatan SKC, Hulu Selangor dan Sungai Selangor di Rantau Panjang, Kuala Selangor masing-masing mencatat 18.57 meter dan 7.17meter, Sungai Serting di Serting Ulu, Jempol (73.88m), Sungai Muar di Pekan Rompin, Gemas (34.47m), Sungai Rembau di Titian Bintangor, Rembau (6.45m).

Paras air di Sungai Muar di Buloh Kasap, Segamat pula mencatat bacaan 9m. manakala empangan Repas, Bentong dan Sungai Triang di Triang, Bera pula masing-masing mencatat bacaan 113.67m dan 33.94m.

Paras air di Sarawak Maritime, Sibu pula 2.78m manakala Sungai Chepir di Batu 5, Sik, Kedah pula 32.89m. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved