ads

Sabtu, 24 September 2011

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


rumah <b>di juasseh</b> @ jemapoh | Rumah Sewa

Posted: 24 Sep 2011 05:35 AM PDT


Publish date: September 24, 2011 12:35 pm
Contact Name: adi
Price: 400
Region: Negeri Sembilan
Location: juasseh
Phone: 0173827894
Tags: ,

mencari rumah untuk disewa di juasseh @ di jemapoh @ mana2 yang berdekatan
dengan bahau dan kuala pilah.. urgent.. jika ada, sila hantarkan butiran di
0173817894..

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam


Contact Ad Owner

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Kirim Icon <b>Jempol</b> saat Chatting <b>di</b> Facebook

Posted: 20 Sep 2011 06:26 AM PDT

Kirim emoticon pada saat Chatting di Facebook mungkin itu sudah jadi hal biasa. Dan sudah banyak pula facebookers yang tahu, lagian sudah banyak di publish juga sama beberapa blog tentang list kode-kode emoticon ini. Kalau belum pada tahu kode-kode untuk emoticon di Chat Facebook, bisa lihat detailnya melaui gambar dibawah ini:

facebook emoticonOke, kembali ke topik pembicaraan yaitu bagaimana cara mengirimkan icon jempol pada saat Chatting di Facebook? Atau untuk lebih jelasnya bisa lihat contohnya dibawah ini:

jempol facebook

Saya juga sempet teraneh-aneh pas pertama lihat icon itu pada saat chatting bersama beberapa kerabat saya di suatu grup. Iconnya rada sedikit berbeda dan tak ada di list kode-kode emoticon yang saya ketahui…hehe. Ternyata saya sudah ketinggalan info unik ini, terpaksa deh nanya sama temen. Dan ternyata kodenya cukup simpel loh… untuk mengirimkan jempol pada saat chatting di Facebook, kita cukup ketikan (y) di tab chat, nanti langsung deh icon jempol yang manis akan segera mengacung dengan indahnya di tab chatting kita.

Selamat menebar jempol ya… :D

Keyword untuk tulisan ini:

cara membuat emoticon jempol di facebook, Logo jempol, kode buat cahtting, kirim jempol ke facebook, ketikan icon aneh, Jim Henson, jempol icon chat, icon untuk chat facebook terbaru, gimana caranya menulis jempol waktu chat fb, gambar ketikan di chat, Gambar Jempol Di Komentar, code jempol pada chat facebooj, chat facebook lihat di email, cara menempelkan jempol di chat facebook, cara membuat icon jempol di facebook, Membuat facebook kita ada chatting nya

 

Suka tulisan ini? Bagikan!

Mau langganan artikel gratis?

Dapatkan update setiap tulisan terbaru dari blog ini langsung ke email Anda, Masukan Email Anda dibawah ini:

Jangan lupa cek email dan konfirmasi untuk langganan artikel.

   

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Sekitar aktiviti AMKN9 <b>di Teluk Kemang</b> « Angkatan Muda Keadilan <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 10:40 AM PDT

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


Penyu &#39;rebah&#39; <b>di Paroi</b> – Selangor sekadar seri « Bola Sepak Malaysia

Posted: 13 Sep 2011 05:59 PM PDT

Negeri Sembilan berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan Piala Malaysia apabila mengatasi Terengganu 1-0 dalam perlawanan Kumpulan B di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Negeri Sembilan terpaksa menunggu minit ke-64 untuk mencipta jaringan apabila Shahurain Abu Samah yang dapat melepasi benteng pertahanan lawan,  menolak masuk bola ke dalam gawang Terengganu.

Dalam satu lagi perlawanan kumpulan B, pasukan PKNS Selangor turut mencatat kemenangan tipis 1-0 ke atas Sime Darby di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Kelana Jaya.

Dalam saingan Kumpulan A, Perak mengutip tiga mata penuh dalam saingan kumpulan yang sama, Perak mengalahkan Kedah 2-1 di Stadium Perak, Ipoh.

Pasukan Perak terlebih dahulu membuka jaringan pada minit ke-15 hasil jaringan Mohd Syafiq Jamal diikuti Mohd Failee Mohd Ghazali pada minit ke-36 manakala gol tunggal Kedah disumbangkan oleh Mohd Khyrill Muhymeen (min-34).

Manakala, Sabah mengekalkan kedudukan teratas kumpulan apabila mengalahkanJohor 3-1 di Stadium Likas, Sabah.

Gol Sabah dihasilkan menerusi Radzi Mohd Hussin seawal minit kesembilan dan dua gol hasil Zainizam Marjan pada minit ke-35 dan 54, manakala gol saguhati Johor dijaringkan oleh Mohd Azuwad Mohd Arip pada minit ke-20.

Dalam saingan Kumpulan C, Johor FC menang tipis 1-0 kepada Sarawak hasil sepakan penalti, Eddy Helmi Abd Manan pada minit ke-48, di Stadium Negeri, Kuching.

Johor FC memperoleh tendangan penalti apabila Mohd Ridwuan Ma'On dijatuhkan oleh pemain pertahan Sarawak, Chun Kheng Hong dalam kawasan kotak penalti.

Dalam saingan Kumpulan D, pasukan kelab T-Team menjaringkan dua gol pada setiap babak untuk mengatasi pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) 4-0 di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.

Empat gol T-Team tersebut dijaringkan oleh Zairo Anuar Zailani pada minit ke-43, Nor Fazly Alias (min-45), Mohd Fitri Omar (min-65) dan Nor Farhan Muhamad (min-78).

Dalam satu lagi perlawanan Kumpulan D, Kuala Lumpur mengekalkan kedudukan tangga teratas kumpulan apabila seri tanpa jaringan dengan Selangor di Stadium Selayang.

Info Terkini BolaSepak Malaysia

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Nattasha Zainal: Mencari designer <b>di Mantin</b>?

Posted: 10 Jun 2011 09:17 AM PDT

Kali nie perjalanan ke Mantin, Negeri Sembilan dengan harapan dapat menempah baju raya dengan Adnan Hassan, designer tersohor.. hmm.. dah lama kan Adnan Hassan nie menghilang diri.. muncul AF baru la muncul balik Adnan Hassan.. Dari cyberjaya, ke Mantin.. rasa macam jauh tapi gagahkan jugak.. harus jumpa sbb dah nak raya katanya.. :D. Actually risau gak sbb kain yang dibeli x la kelas sangat..boleh la..susah nak carik kain di Jakel. Owh didn't I say that I so hate Jakel nye sales girls.. tak sempat nak belek dah tanya nak apa.. x sempat nak pegang dah sebok nak bawak ke floor lain..sigh.. unless I know what to find, sah-sah aku tanya nko kan? At last aku beli je kain plain, senang. satu kaler electric blue and another is purple ke arah pink.. ape mende kaler nie.. lantok.. serahkan pada designer nak pikirkan..

Studio Adnan Hassan di Mantin, Negeri Sembilan
Kedatangan kami disambut mesra.. dengan... keropok Lekor dan nescafe.. pergh.. layan..dah jauh2 datang, dijamu plak ngan kopok lekor.. cun sangat la kan.. 
Adnan Hassan yang melayan customer kecilan seperti kami
Mereka nie sempat melaram.. I just ambik gambar.. malas.. so dah setel bab design baju raya.. syukur.. In July baru datang lagi nak fitting. Insya Allah..
Sempat posing lagi dengan baju 'pinjam' Adnan Hassan
Can't wait to meet you again in July, Insya Allah..

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Kenangan <b>Di Port Dickson</b> - Abg Chob

Posted: 01 Aug 2011 12:08 AM PDT

The National Blue Ocean Strategy…. Perbarisan tamat latihan serentak ATM dan PDRM di Pusat Latihan Asas Tentera Darat (Pusasda) Port Dickson Sabtu lepas menyaksikan satu sejarah baru tercipta hasil buah fikiran Perdana Menteri Dato' Sri Najib Razak.

perbarisan tamat latihan

perbarisan tamat latihan

Aku dapat lihat satu paduan kerjasama yang tiada tolok bandingnya apabila lebih 3000 anggota perajurit muda ATM dan konstabel Polis dengan penuh segak mempamerkan satu persembahan kawad yang mengagumkan.

Bukan kerja mudah untuk menyelaraskan dua pasukan sebegini ramai. Mendengar perintah kawad dari seorang RSM yang suaranya macam halilintar membelah padang kawad yang begitu besar. Namun kerjasama jitu membuktikan tiada yang mustahil. Ia terbukti boleh dilakukan.

lambaian PM tabik satu malaysia

Lambaian PM

Betapa bangganya aku melihat para pegawai dan anggota dari kedua2 pasukan berjabat tangan erat dan saling berbalas2 senyuman. Fenomena sebesar dan sehebat ini ini tak pernah aku lihat sebelum ini baik secara live atau pun dari media. Terpancar keikhlasannya. Jika sebelum ini ATM dan Polis dilihat sebagai 2 pasukan keselamatan yang realiti hubungan antara keduanya tak berapa "ERAT" sebab masing2 bergerak di dalam silo tersendiri. Tapi tanggal 30 Julai 2011 menyaksikan tembok pemisah tersebut telah berjaya dirobohkan. Sekalung tahniah buat PM kita. Aku tabik kat Dato Najib. Tabik Satu Malaysia!

Aku sampai kat Pusasda sejak pagi Jumaat dalam keadaan hujan lebat. Masa aku sampai raptai awal bermula jam 8 pagi tadi dah bersurai. Sebab hujan lebat. Raptai kedua jam 10 pagi sepatutnya bermula tapi di batalkan sebab hujan lebat langsung tak mahu reda. Aku bayangkan kalaulah keadaan sama macam ni pagi besok…tentu akan menjejaskan perbarisan tamat latihan bersejarah ini. Alhamdulillah sekitar jam 11.30 pagi Jumaat, hujan berhenti terus dan tak semena2 panas terik. Padang kawad yang tadinya basah lencun sekejap saja dah kering kontang. Perfect untuk latihan kawad. Tapi rehearsal tetap tak diteruskan kerana dah tergelincir dari jadual asal. Aku keluar bersiar santai ke Telok Kemang, makan2 dan berehat

Malam tu setelah mendapatkan lokasi parking yang sesuai aku landing kat mesjid Pusasda jer. Kalau aku ambil homestay kat luar pasti sangkut jamp giler awal pagi besok. Yela laluan PM. Gerenti sesak punyer… memang tepat sangkaan aku. Waris2 mula berpusu2 masuk ke kem seawal jam 10 malam tak ubah macam semut hitam masuk sarang. Paking lot semua penuh. Mesjid penuh sampai ke perkarangan. Bilik air mesjid pun turut tersumbat! Punyer la ramai manusia!!

Seawal jam 4 pagi grandstand semuanya penuh. Masing2 ambil kedudukan awal dan pilih tempat yang strategik nak tonton peristiwa bersejarah. Aku tak tahu la mereka ni ambil giliran sembahyang subuh ke tidak! Wallahua'lam…. Tapi mesjid penuh dengan jamaah subuh. Lepas berwuduk, aku solat dalam keadaan terkuncil saja pagi tu. Tak lalu aku nak jejakkan kaki masuk ke bilik air. Naik geli geleman aku tengok keadaannya. Selesai solat aku kembali ke grandstand tunggu hingga jam 8 majlis bermula. Seorang demi seorang orang2 besar sampai. Bermula dengan Komandan, dikuti KPN, Panglima ATM, Menteri Pertahanan Dato' Zahid, Dato' Menteri Besar NS akhirnya PM tiba tepat jam 9.30 pagi. Lagu Negaraku dilaungkan bergemuruh penuh bersemangat. Berdiri bulu romaku. Jangan main2 dengan kuasa PERPADUAN…… memang menggerunkan…

Upacara perbarisan bermula dengan cukup cantik. PM melakukan pemeriksaan perbarisan dengan menaiki jeep. Sampai kat penonton di tepi padang beliau sempat melambai sambil menunjuk isyarat 1 Malaysia. Maknanya kena bersatu la……. Bukan dia nak apa2 dari kita… pakat2 pangkah dia sudah la… barulah dia ada mandat nak buat kerja… Kalau tak … tentu huru hara punyer… mahu tidaknya… yang tak pernah masuk sekolah memandu pun ingin nak jadi drebar…. bahaya tu….

bumbung kena ribut

pentas utama hilang bumbung

PM selesai berucap, bangun meninggalkan pentas utama ke mana aku tak tahu la…pi soru kot kat dewan makan atau beredar erus kemajlis kat tempat lain pulak. Kita faham jadual dia memang padat. Pada ketika inilah Allah takdirkan satu kejadian yang luarbiasa berlaku. Dengan tak semena2 langit jadi gelap. Gumpalan awan hitam tiba2 saja berkumpul betul2 atas kepala kami. Hujan kasar mula menyiram. Macam siraman air menyurai penunjuk perasaan perhimpunan "bersih" tempoh hari.

Diikuti angin kencang yang berputar2. Sekelip mata bumbung sebelah pentas utama habis diterbangkan. yang tinggal hanya tiang kerangka besi. Penonton bercempera lari menyelamatkan diri masing2.

ada yang cedera....

Tak habis setakat itu, beberapa batang pokok besar sekitar kem turut sujud menyembah bumi. Aku tak nampak apa yang berlaku di luar ke kem. Aku perasan memang banyak kenderaan yang diletakkan di sepanjang laluan masuk ke kem. Semuanya berlaku dengan pantas.

Hujan tiba2 reda. Ribut tiba2 hilang. Aku memberanikan diri keluar buat tinjauan bersama ramai yang lain.

tumbang...

Ohh.. syukur tak ada yang cedera parah. Adalah seorang dua yang calar2 kena zink melayang dan genting pecah yang jatuh. Tak ada yang patah2. Tapi suasana masih cemas. Ambulan Pertahanan Awam dan dari Hospital PD menjerit2 datang. Membawa yang cedera ke hospital. Aku cuba hubungi 2 orang anak2 aku yang terpisah semasa mengambil perlindungan tadi. Aku yakin mereka selamat, cuma nak pastikan dimana mereka berada. Keadaan terlalu sesak . Aku tak nampak mereka. Aku cuba call tapi line Maxis sudah "KONG". Aku pakai Celcom. Aku boleh call keluar tapi anak aku tak terima. Bila mereka cuba call aku, yang aku dapat hanyalah auto mesej miss call. Waduh…… gawat banget!! Jadi aku belajar satu hikmah di sini. Jangan terlalu yakin dengan kehebatan teknologi komunikasi yang ada. Semuanya boleh lumpuh dan jadi tak bermanfaat langsung dalam keadaan yang Allah tak izinkan. Jadi yakinlah kepada yang kuasa yang Maha Hebat, bukannya teknologi ciptaan manusia.

Sebaik keadaan reda, aku kumpulkan anak2 dan isteri kat perkarangan mesjid kem. Kita merangka aktiviti seterusnya setelah berjaya melalui ujian Allah sebentar tadi. Setelah bergambar kenang2an dan makan2 apa yang patut, kami mendoakan keselamatan buat anak sulong aku yang kini sudah bergelar perajurit muda. Kami pun teruskan perjalanan….

tenggelam

tenggelam....

anak belum bangun tidor...

anak belum bangun tidor...

terbeliak

terbeliak...

otw balek....berehat sekejap kat medan ikan bakar terapung sg baru melaka

Share on Facebook

Tags: , , , , , , ,

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Nilai</b> Terkini Malaysia <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2011 02:09 AM PDT

Advertisment

Application is dipelawa than CITIZENS IN MALAYSIA and virtue are than the people of Negeri Sembilan Darul Special berkelayakan and aged not less than 18 years in advertising cap era is to fill service-bureau as follows:-

1 CONDITIONS OF APPOINTMENT, SALARY, ALLOWANCES AND HOW TO APPLY: -

-Please visit our website at Nilai Municipal Council at the address www.mpn.gov.my

-Qualifications above the appointments are encouraged to apply.

  VEHICLE DRIVERS – Grade R3

- End of Primary 6 school aided the government;
-Have a driving license Class D / E issued by the Department of Road Transport
- Ability to drive, operate and maintain the vehicles covered by the scheme of service; AND

Ability to speak, read and write in Bahasa Malaysia with good

2. HOW TO – HOW TO APPLY

Application must be made in the Application Form (MPN. 1 / 01) available from Human Resources Administration and the Municipal Council of The value of RM1.00 or send envelope size 22 cm x 35 cm 60 cent stamped self-addressed with money order post RM1.00.

Completed forms should be written the name of the position at the top left of the envelope and sent to the following address: -

YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN NILAI
NO. 1, KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN
PERSIARAN PUSAT BANDAR, PUTRA NILAI
PETI SURAT 52
71800 NILAI
NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS

Application of those who are serving in the Civil Service, Statutory Bodies or Local Authority must submit the application form by the respective Head of Department and shall be accompanied by a copy of the updated Service Record Statement and Recent Performance Evaluation Report.

The completed application form must be accompanied by a passport-sized photo, copy of identity card, birth certificates, school certificates, academic qualifications, transcripts of all the semester examination results;

Applicants who are late, incomplete or not in accordance with the above conditions will not be considered;

READ MORE JAWATAN

Advertisment

Incoming search terms:

  • majlis perbandaran nilai jawatan kosong 2011
  • kerja kosong di nilai 2011
  • majlis perbandaran nilai jawatan kosong
  • majlis perbandaran nilai jawatan kosong terkini

Harian Malaysia » Blog Archive » Udara <b>di Nilai</b> tidak sihat untuk <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2011 04:34 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Nilai di Negeri Sembilan mencatatkan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tidak sihat apabila IPU di kawasan itu terus meningkat kepada 105 pada pukul 5 petang berbanding 101 pada pukul 11 pagi dan 98 pada pukul 7 pagi ...

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


"phat corner": cerita raya lagi ( raya kedua )

Posted: 06 Sep 2011 07:10 AM PDT

 Assalamualaikum..hari ni buat entry pasal raya lagi..entry lepas pasal raya pertama so sambung plak raya kedua....ok..pagi raya kedua semua kumpul kat umah mak mertua phat untuk gerak balik ke kampung mak mertua di serting N9...bila dah sampai serting nanti phat akan terus balik ke k pilah..untuk beraya dengan family phat lak....perjalanan dari kuantan ke negeri sembilan agak lancar walaupun kereta agak byk...tetapi lori x de kat jln so lancar la skit jln kami....lebih kurang pukul 10 pagi kami bertolak dan dalam pukul 12.30 kami sampai kat umah uwan...adik beradik mak mertua phat pun ada yang dah sampai..jadi meriah la sebab sume ada kat sana....

nuffnang_bid = "916a2e237c14137532c88b76c8203b65";




Kalo korang perasan baju pink ni bukan baju raya pun tapi baju masa majlis kawen sepupu phat itu hari..tetapi disebabkan family mak mertua phat pakai pink..wife phat pun nk pakai pink...kalo ikut raya kedua kami pakai ijau....tapi mlm raya kedua tu merasa jugak pakai baju baru ijau hehehe....


posing sebelum balik kampung N9




sempat posing sebelum bertolak umah sedare lain lak
raya kedua kat umah mak phat 
geram tul kat anak buah sorang ni

rumah mak phat kat kampung inas

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


mi1: Mayat jadi rebutan sudah dibakar

Posted: 23 Sep 2011 05:10 AM PDT

Ketika tubuh Lawrence Selvananthan masih menjadi rebutan antara jabatan agama Islam dan keluarga Kristiannya, rakan-rakan si mati dikatakan mengambil tindakan sendiri menyempurnakan mayatnya tengah hari semalam.

Difahamkan bahawa rakan si mati, yang membawa mayatnya ke gereja di Seremban untuk upacara persemadian, memutuskan membakarnya dan meyimpan abunya di Segamat.

NONESituasi itu bagaimanapun memungkinan mereka menghadapi tindakan undang-undang oleh Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS), menurut anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Port Dickson Ravi Munusamy yang bertindak sebagai orang tengah.

Ravi (kiri) berkata, pegawai polis muncul di kediaman keluarga Lawrence di Lukut sekitar waktu tengah malam untuk menyerahkan arahan mahkamah syariah, memaklumkan tindakan akan dikenakan pada mereka.

Status agama Lawrence, 33, yang baru meninggal dunia mencetuskan kekeliruan pada keluarganya apabila JHEINS datang ke rumah menuntut mayatnya semalam atas alasan si mati memeluk Islam tiga hari sebelumnya.

Situasi itu menimbulkan ketegangan antara keluarga dan kira-kira 30 pegawai pihak berkuasa agama dan pegawai polis.

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Ziarah Ramadhan AMK N9 bersama YB Rashid <b>di Ampangan</b> « Angkatan <b>...</b>

Posted: 22 Aug 2011 12:37 AM PDT

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


Imam Masjid <b>Ampangan</b> Seremban <b>di</b> PECAT?

Posted: 29 Jun 2011 05:48 PM PDT

Imam Masjid Jamek Ampangan, Seremban di PECAT? Itulah yang hangat diperkatakan kini, dan sekarang SMS sedang berlegar di sekitar Negeri Sembilan berbunyi : "Bantahan Pemecatan Imam 1 Masjid Jamek Ampangan. Solat Hajat 30/6 selepas Solat Isya di Masjid Ampangan, Himpunan Bantahan Jamaah Masjid Ampangan selepas Solat Jumaat 1/7 depan Masjid Ampangan. Mengumpul tandatangan bantahan. Mengumpul dana untuk Tindakan Injunksi Mahkamah Tinggi Seremban".

Adakah Imam tersebut pendakwah, ulamak dan pakar motivasi terkenal di Negeri Sembilan iaitu Ustaz Norazman Mohamad?

Jika benar, ia satu kesilapan yang amat besar oleh sesiapa yang terlibat dalam usaha memecat beliau secara langsung atau tidak langsung.

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved