ads

Ahad, 7 Oktober 2012

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2012 07:28 PM PDT

Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota dan DUN Rantau masih menantikan bangunan Hospital Rembau. PM pun dah 2 kali melawat di DUN Sikamat dan 1 kali berbuka puasa di DUN Paroi.
CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT
               
Taraf dan Jenis Syarikat : T1 Bumiputra PKK Kelas A Kepala II Sub Kepala 2a
Maklumat Ringkas Tender CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT, SEREMBAN (IBS SEPENUHNYA)(E-TENDERING)YANG MERANGKUMI:
7)Blok TNB (Double Chamber)
8)Garaj Van Dan Bas-4 Bay
9)Garaj Ambulan-3 Bay,1unit Store/Bilik Pemandu
Tarikh dan Waktu Lawatan : 09:30AM, 13 December 2011
Projek RMK 9 sedang dalam pembinaan pada tahun 2008 ini adalah 3 projek Klinik Kesihatan KK3 Lukut, KK2 Senawang dan KK2 Seremban 2, Projek bawah 5 juta Kuarters KK serting Hilir Kuarters 1D KK Gemas, tambahan Bangunan KKIA KK Seremban dan N/T Pergigian Jalan Za'aba serta SCN HTJ.  Manakala 2 projek telah ditender oleh JKR masih belum masuk tapak Pejabat JKNNS dan Kolej Kejururawatan Kuala Pilah.  1 projek sambungan daripada RMK8 iaitu Pusat Harian dan Haemodialysis, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah melewati jadual lebih satu tahun sehingga Kontraktor Utama telah ditamatkan perkhidmatannya. 

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


<b>Juasseh</b> Cafe: DAIRI HARI RAYA <b>DI</b> J.B

Posted: 12 Sep 2012 07:43 PM PDT


 Tengah hari raya kedua selepas singgah beraya rumah kakak aku kat pekan Pilah, aku bertolak ke Johor Baharu, lewat petang baru sampai rumah mertua aku, tak da aktiviti berat berat dah lewat kan, anak anak sibuk nak mandi 'swimming pool', dah petang, besok saja la. Hanya aktiviti bermaaf maafan saja, lepas tu makan nasi beriani pak cik aku masak, nasi beriani gam kambing lagi, memang mashukk!!.
    Raya ketiga start la aktiviti kunjung mengunjung ziarah menziarah, pagi ada saudara datang, petang tiga biji kereta pegi rumah 'Tok Timah' nenek la ni, makan bihun, sembang sembang lebih kurang lepas tu balik. Petang tu hujan pulak, tak jadi la dia orang nak mandi swimming pool.
   Besok nya raya ke empat, raya rumah saudara pulak, pulun makan kuih raya dengan 'air gas' siap ada ais krim lagi. Balik dah lewat petang, cuaca pun tak bagus, tak jadi lagi dia orang nak mandi swimming pool. Malam nya lagi ada akiviti ziarah, rumah satu lagi saudara, makan 'spegeti ' sembang sembang terus balik.
   Aku dan anak bini sepatut nya balik ke K.L malam tu jugak, tapi bini aku mintak 'pos pon' esok malam nya, pasal mak cik dia nak buat 'parti kapal wap' (steamboat) esok malam, aku pun setuju la, tak nak hampa kan, lagi pun best jugak tu.
   Besoknya dah raya ke lima, ada lagi aktiviti ziarah menziarah, rumah mertua adik ipar pulak, pegi jugak la, makan nasik lagi, duduk duduk kejap sembang lebih kurang, habis balik rumah. Sampai rumah tiba tiba Pak mertua aku cakap ada saudara atau kawan dia nak datang beraya satu keluarga, berbelas orang jugak tu, aku malas dah, penat nak melayan.
   Cuaca baik, aku 'decide' bawak budak budak pegi 'swimming pool' kat 'Bayu Marina', hotel tempat mak cik aku 'stay', walau hari dah lewat jugak kul 6 cam tu, tapi masih sempat lagi, aku kesian tengok budak budak tu, asyik 'frust' je, ada je halangan, hujan la, nak pegi sana sini la, masa ni pulak cuaca baik tapi tak da sapa nak bawak pasal sibuk nak beli barang nak buat 'steamboat' malam tu.
   Aku bawak budak budak, memang seronok gila dia orang, tempat pun best, 'view' kat situ memang 'klas', swimming pool kat tingkat 7 atau 9 aku tak ingat, dari sana kita boleh lihat pemandangan sungai, padang golf dan bandar J.B, aku ambik gambar tapi aku tak berapa pandai ambik 'view'. Memang tak menghampa kan, rugi aku tak mandi sekali, memang aku tak nak mandi takut letih, malam ni nak 'drive' balik K.L.

   Lepas budak budak bersihkan diri kat bilik hotel, terus balik rumah, 'parti kapal wap' tak ready lagi, tunggu pulak satu family lagi nak join sekali, tunggu lambat sangat kami 'on' dulu. Selain 'steamboat' ada 'mee jawa' kemudian ada 'lasagna', aku makan semua tapi tak 'heavy'. 
  
Apa yang aku 'discover' kat sini, kalau kita buat 'steamboat' ni tak boleh terlalu ramai, cukup cukup je satu meja, kerana kita perlu 'enjoy' makan bahan bahan tu dengan sos cili dia dan lain lain. 'Parti kapal wap' kami ni terlalu ramai, ada berapa famili dalam tu, jadi aku tak dapat 'enjoy the food' jadi aku sudah cepat, bagus untuk aku, kolestrol boleh kontrol.

   Lepas mandi aku tido sekejap, malam tu dekat dekat pukul 12 tengah malam aku bertolak ke Kuala Lumpur, aku kembali ke K.L dengan membawa kenangan yang tak seberapa tapi dengan membawa perut aku yang semakin membuncit hanya beberapa hari berhari raya, kolestrol yang aku kumpul mampu bertahan untuk sebulan lagi berpuasa, sugar level mungkin tinggi, aku tak pernah 'check' mungkin lebih tinggi dari sebelum ramadhan dan makin bertambah sebelum syawal, balik ni aku kena 'work up' sikit. Dengan itu maka berakhir la 'diari Hari Raya'aku kat Johor Baharu.
Sekian 'Maaf Zahir Batin' ikhlas dari 'Juasseh Cafe'. 

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2012 07:28 PM PDT

Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota dan DUN Rantau masih menantikan bangunan Hospital Rembau. PM pun dah 2 kali melawat di DUN Sikamat dan 1 kali berbuka puasa di DUN Paroi.
CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT
               
Taraf dan Jenis Syarikat : T1 Bumiputra PKK Kelas A Kepala II Sub Kepala 2a
Maklumat Ringkas Tender CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT, SEREMBAN (IBS SEPENUHNYA)(E-TENDERING)YANG MERANGKUMI:
7)Blok TNB (Double Chamber)
8)Garaj Van Dan Bas-4 Bay
9)Garaj Ambulan-3 Bay,1unit Store/Bilik Pemandu
Tarikh dan Waktu Lawatan : 09:30AM, 13 December 2011
Projek RMK 9 sedang dalam pembinaan pada tahun 2008 ini adalah 3 projek Klinik Kesihatan KK3 Lukut, KK2 Senawang dan KK2 Seremban 2, Projek bawah 5 juta Kuarters KK serting Hilir Kuarters 1D KK Gemas, tambahan Bangunan KKIA KK Seremban dan N/T Pergigian Jalan Za'aba serta SCN HTJ.  Manakala 2 projek telah ditender oleh JKR masih belum masuk tapak Pejabat JKNNS dan Kolej Kejururawatan Kuala Pilah.  1 projek sambungan daripada RMK8 iaitu Pusat Harian dan Haemodialysis, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah melewati jadual lebih satu tahun sehingga Kontraktor Utama telah ditamatkan perkhidmatannya. 

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


Maklumat rumah sewa <b>di</b> sekitar bandar <b>Tampin</b> - Laman Informasi <b>...</b>

Posted: 03 Oct 2012 07:42 AM PDT

Dimaklumkan , kepada mereka yang ingin mendapatkan tempat tinggal sementara yg agak selesa
semasa mengikuti program daurah sunan Tarmizi.
Sekitar bandar Tampin terdapat hotel  dan rest house dengan bayaran sewa yang berpatutan;

Rumah Rehat Tampin...  Phone No: 06- 4413862/Fax : 06- 4413863

Hotel:
1 - Y&Z BAJET HOTEL: Phone: 06-4413139
2-HOTEL WANGSAMAS:  Phone: 06-4433333/Fax : 06-4419898.
3-HOTEL PERMAI INN:     Phone: 06-4418522
4-TAMPIN HOTEL:    Phone: 06-4411138.

Untuk maklumat, semua hotel tersebut bukan milik muslim,
maka makan minum tak pasti halal. kecuali rumah rehat tampin , milik bumiputera.

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Warga Asing Selamba Berbogel <b>Di Seremban</b>? @imigresenmy <b>...</b>

Posted: 05 Oct 2012 05:35 AM PDT


Sebelum ini Keris ada menulis tentang masalah lambakan warga asing di Malaysia [SINI]. Dan diikuti masalah yang timbul apabila kemasukan mereka tidak terkawal dan dipantau [SINI]. Hari ini satu lagi cerita tentang masalah berkaitan warga asing :

Seremban – Beberapa penduduk di Kampung Limbok, Temiang, di sini, rimas dengan gelagat warga asing yang selalu membuat bising dan mengganggu ketenteraman awam. Gambar fail
Bukan sahaja membuat bising dan mabuk, malah ada warga asing yang menyewa rumah di sekitar Jalan Seng Meng Lee, di sini, sengaja berbogel di hadapan rumah.
Penduduk, Tang Kam Sing, 60, berkata, sejak setahun lalu kehidupan keluarganya tidak tenteram dengan kehadiran sekumpulan warga asing yang menyewa di hadapan rumahnya.

Menurutnya, paling merimaskan keluarganya ialah tindakan lelaki berusia 20-an itu yang dipercayai warga Bangladesh sengaja berbogel di hadapan pintu rumah.

"Setiap pagi isteri saya akan bersenam di hadapan rumah dan dia pula sengaja membuka pintu dan tingkap supaya isteri saya dapat melihatnya.

"Meskipun dia tidak mengganggu kami namun tindakannya yang berbogel amat merimaskan," katanya kepada Sinar Harian, di sini.

Kam Sing berkata, dia pernah menasihatkan rakan serumah lelaki terbabit supaya menasihati rakannya itu agar menjaga tingkah laku.

"Atas semangat kejiranan, saya sekadar mahu menegurnya dan tidak tergamak mahu menghalau mereka tetapi sehingga kini masih tiada perubahan," katanya.

Seorang lagi penduduk, Low Chin Han, 45, berkata, hampir 100 warga asing di sekitar kampung berkenaan sering berkeliaran setiap malam.

"Mereka buat bising setiap malam dan sentiasa dalam keadaan mabuk.

"Kami bimbang dengan keselamatan anak perempuan kerana mereka juga selalu ganggu wanita yang sering berjalan kaki pulang ke rumah," katanya.

Menurutnya, ketiadaan polis peronda bagi mengawal keselamatan penduduk juga amat mendukacitakan.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Temiang, Ng Chin Tsai berkata, aduan mengenai masalah itu telah diajukan kepada pihak berkenaan.

"Saya harap polis melakukan rondaan secara berkala di kawasan ini bagi mengelak kejadian tidak diingini.

"Saya juga berharap, Jabatan Imigresen dapat melakukan siasatan terhadap warga asing di sini, sama ada mereka mempunyai dokumen sah atau tidak," katanya. -SH

Polemik ini harus dipandang berat. Jangan sampai Malaysia ini jadi medan buat mereka nak buat sesuka hati pula. Ini Malaysia tanahair kita. Keris serahkan kepada pihak Imigresen, RELA, Polis dan pihak berkuasa untuk siasat dan kawal. 
Kesian kepada Menteri Dalam Negeri yang bersusah payah membuat NKRA dan pelbagai lagi program untuk keselamatan di Malaysia. Pelaksanaan harus dibuat dari bawah.
K7L : kadang-kadang yang tak buat kerja tu sokong pembangkang..

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Little Holiday House in Kundasang - Kundasang, Holiday Rentals <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 01:16 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Homestay Sungai Besar ^pic - Sungai Besar, Selangor, Malaysia. Homestay Dili (RM120) ^pic - Kajang, Selangor, Malaysia. HOMESTAY DI MANTIN - Mantin, Negeri Sembilan, Malaysia. 3D 2N Voucher The Legend PD (RM380) - Selangor, ...

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


TepakBersulam 2: WALK ABOUT PM <b>DI AMPANGAN</b> KEPADA <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2012 09:59 PM PDT

Ini adalah gambar gambar lawatan PM ke Ampangan Seremban dalam Program Walk About pada 29 hb Sept yang lalu.Sambutan beliau yang diiringi oleh Menteri Besar Negeri Sembilan telah disambut oleh ribuan penduduk sekitar Ampangan. 
PM dan MB telah bersarapan bersama rakyat sebelum ke Komplek Sukan Paroi. Seawal 9 pagi seramai 20 ribu rakyat telah menunggu ketibaan Perdana Menteri di komplek sukan Paroi. Menurut laporan TV 3 seramai lebih dari 60 ribu orang telah hadir dan TB juga berada disana menyaksikan lauatan manusia yang bertali arus untuk bertemu dengan Perdana Menteri. 
Program ini telah membuktikan bahawa rakyat Negeri Sembilan memberi sokongan padu kepada kepimpinan Barisan Nasional. Gambar ini saya siarkan di laman peribadio saya ini bagi tujuan kawan kawan melihat betapa rakyat Negeri Sembilan memberikan sokongan padu kepada Kepimpinan Barisan Nasional.














 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved