ads

Rabu, 11 April 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


Awas Dimension Hole <b>Di</b> Tengah <b>Ampangan</b> | wootmedia.MY

Posted: 12 Mar 2012 10:02 AM PDT

Sebenarnya bulatan yang ditengah ampangan itu adalah lubang untuk halang daripada banjir. Rasanya di Malaysia tak ada benda alah ni. Tapi agak bahaya juga kalau kita termasuk dalam lubang itu. Agak-agak lubang itu kat mana kesudahannya?


 

-via  twistedsifter

Tagged , ,

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


KELAB GREENBOC: Ferrari Terbakar <b>Di Seremban</b>, Pemandu <b>...</b>

Posted: 17 Mar 2012 04:01 AM PDT

Seremban: Sebuah kereta Ferrari musnah terbakar dalam satu kejadian di Kilometer 28.2, Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS) berdekatan Mantin, dekat sini, pagi ini.

Gambar: API marak membakar sebuah Ferrari di KM28.2 Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS) berdekatan Mantin, Negeri Sembilan, pagi tadi. Pemandunya, seorang lelaki berusia lingkungan 50an, terselamat apabila segera memberhentikan kereta dan keluar sebaik menyedari ia terbakar. - Foto Dzulkeffli Mustapha

Bagaimanapun, pemandunya, seorang lelaki berumur dalam lingkungan 50-an terselamat selepas dia sempat keluar sebelum api menjilat keseluruhan kereta berkenaan. Difahamkan lelaki itu, yang dipercayai berkonvoi bersama beberapa kenderaan mewah lain, sedang dalam perjalanan menghala ke Seremban bertindak memberhentikan kenderaan di lorong kecemasan apabila mendapati keretanya terbakar.

Sepasukan lima anggota bomba bersama sebuah jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Mantin bergegas ke tempat kejadian untuk memadamkan kebakaran itu sejurus menerima panggilan kecemasan pada 10.21 pagi.

Ketua Operasinya, Pegawai Bomba Jayagaren Jaganatha Thevar, berkata sejurus tiba lapan minit kemudian, pihaknya mendapati api sudah marak dan memusnahkan keseluruhan kereta Ferrari berkenaan.

Beliau berkata, bomba berjaya mengawal kebakaran kereta mewah itu dalam tempoh beberapa minit.

"Pemeriksaan lanjut mendapati kira-kira 90 peratus struktur kereta itu musnah dan pemandunya terselamat. Siasatan lanjut masih dijalankan terutama untuk mengenal pasti punca sebenar kejadian," katanya. - BERNAMA

5 comments:

View Comments/Post a Comment

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


PeRCuTiaN LaST MiNuTe <b>Di TeLuK KeMaNG</b> - Wonderful <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2012 11:10 PM PDT



Entry ni penuh ngan gambar ye..:D
Alkisahnya tengah2 bulan 3 baru ni en.hubby dapat cuti 3 hari + 2 hari cuti hujung minggu..asalnya plan nak balik kampung, tapi entah camne tiba2 lak en.hubby ajak aku pi bercuti ke PD..so, book la hotel di Teluk Kemang. Memang ktorg tak pernah pi TK ni..;)
Sume hotel yang kami nak, fully booked..;(
Ntah nape la ramai lak orang bercuti time tu, padahal cuti sekolah dah habis..mungkin orang ada kursus kat situ kot. Takpe la dah takde rezeki ktorg nak menginap kat hotel2 best.
Mula2 tu dah rasa give up, sebab dah letih kol hotel2.
Selang sehari kemudian, try la kol satu resort ni, Klana Beach Resort. Baru lagi rupanya resort ni. Yang best, ianya macam Islamic view. At last, kami book je la sebab sudah amat letih dok kol2. Kami booking through booking.com. 
Booking tu kena taruk kad kredit sbg confirmation booking hotel tu.
Dalam pukul 10 lebih pagi hari Rabu (28 Mac 2012) kami bertolak dari KL. 
Sesat gak nak mencari Klana Beach Resort ni sebab kedudukan resort ni adalah ke dalam2..dahla signboard ni amat kecil..waduh2..kalo cari kat gps, memang takde la, ye la sebab ianya masih baru.
Makan tengahari dulu di Bangi Kopitiam, dah dekat area TK.
Dah selesai makan, tengok2 jam, ermmm lambat lagi nak check in ni..:(
so ke pantai la kita, yeayyy!!!
Bergambar la sepuas-puasnya

Dah lama duk menuggu, jemu lak duk bergambar, kedua2 suami isteri dah tak tentu arah dah
asik duk pikir katil dan bilik air je..hikhik


Kedai tak banyak yang bukak..biasa2 je..






 Dah nak dekat pukul 3 petang, kami terus check in hotel.
Tengok bangunan dia, baru lagi, banyak giler parking.

Masa ktorg sampai, sunyi giler ok. Kat parking pun just 5 buah keter je ada.
Keesokkan hari, parking dah mula penuh.

Masa booking aritu, bilik jenis ni je yang available, so terpaksa la amik..:(
Mujur katil ni boleh dirapatkan..hehe

Perut lapar balik. So after mandi dan solat di hotel, kami pi makan di restoren dekat dengan pantai teluk kemang.
Terkedu dengan papan tanda di kedai makan tu, terus snap..haha..mujur sedap char kuew teaw dia.
Pas makan, en.hubby nak mandi kolam, tapi aku segan lak, sebab kolam kat hotel ni asing untuk laki dan pompuan..takkan la aku nak mandi sorang2 kat sana..hukhuk..so aku tengok je la dia mandi;(



 Dah keboringan tengok en.hubby mandi, aku main2 snap gambar je la..

yeayyy malam tu kuar makan lagi..asik makan je ktorg ni..hehe


Tengahari hari kedua kami di sini, kami makan di Restoren Nasi Kukus Cowboy..best sangat!!!







View dari kolam hotel kami menginap

Malam tu kami makan di satu restoren berdekatan dengan Bangi Kopitiam. Salah satu menu kami order ketam masak masam manis..best gileerrrrr!!!
Teringat lagi sampai sekarang..
Bersiap mau turun breakfast
Dah nak balik baru teringat nak snap gambar di cafe..huhu

 en.hubby makan banyak..hehe


 Disertakan doa makan dan selepas makan di atas setiap meja. 
***ni je la gambar yang mampu ditepek di sini setelah ditapis2..hehe..***

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


3 maut kereta bertembung <b>di Mantin</b>-Beranang |

Posted: 24 Jan 2012 03:09 AM PST

[unable to retrieve full-text content]NILAI: Tiga individu termasuk sepasang suami isteri, terbunuh dalam kemalangan membabitkan dua buah kereta di Jalan Mantin-Beranang di sini, hari ini.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


yong <b>di port dickson</b> | Beautilicious

Posted: 19 Mar 2012 12:00 AM PDT

salam semua.. apa khabar? dah lunch ke belum..yong di port dickson ni bersama seorang rakan kongsi yong..kami datang ke sini untuk jumpa cust..nak pakai pb jgk.. sama macam kami :-) best kan?

ni kali ketiga yong datang ke pd. jalan disini masih belum mahir..tapi bole la.. xde la sesat pon hehe.now we ols kat kedai makan..ada order tomyam, telur bistik,daging masak merah, air laici dan air limau.. tak sabar nak makan.dari pagi tak makan tau..actually kami ke seremban dulu tadi untuk hantar tempahan apam polkadot dari cust di negeri sembilan.macam tak percaya yong yang buat semua ni..seriusly full masa yang yong gunakan. takda la buat kerja yang tak berfaedahkan?

next station japg? we'll be at shah alam.ehem. jom jumpa yukkkkk..


Published with Blogger-droid v2.0.4

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


DSCN9439 : Rumah kampong <b>di Negeri Sembilan</b>. | Flickr - Photo <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2012 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved