ads

Isnin, 18 Julai 2011

05 di lenggeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lenggeng - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Temui Bob Lokman <b>di Lenggeng</b> 10 Mei 2011

Posted: 04 May 2011 02:17 AM PDT

Tarikh : 23 Jun 2011, SABTU
Masa : 9 mlm
Tempat : Pejabat DAP, Taman Ekar, Rantau, N.Sembilan
Bersama
1. Zairil Tan Sri Khir Johari (DAP)
2. YB Taufek (ADUN Paroi, Pesuruhjaya PAS N.Sembilan)
3. YB Ravi (ADUN Port Dickson, PKR)
4. Subra, Ketua Penerangan Dewan Penyokong PAS
5. che'GuBard (Pengerusi SAMM)
6. Seorang Pegawai Tinggi Polis (berbangsa India) di Johor bergelar Datuk yang baru menyertai PAS

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Mana Pesuruhjaya Sumpah <b>di Seremban</b>?

Posted: 15 Jul 2011 02:46 AM PDT

Baru-baru ini saya memerlukan perkhidmatan Pesuruhjaya Sumpah di Seremban. Ingatkan mana-mana pejabat peguam ada Pesuruhjaya Sumpah. Puas juga cari dalam internet, jumpalah yang di bawah ini dari laman web Masjid Negeri Sembilan.

Pejabat Pesuruhjaya Sumpah ni di tengah bandar Seremban, di Bazaar MAINS. OK juga perkhidmatan yang disediakan.

Sesiapa yang memerlukan perkhidmatan Pesuruhjaya Sumpah boleh hubungi En Amran di bawah ini :

PERKHIDMATAN PESURUHJAYA SUMPAH
Mohamed Amran bin Kader
Pesuruhjaya Sumpah (N 055)

Lot 25, Bazaar MAINS (Tingkat Atas),
Jalan Dato' Abdul Rahman,
70000 Seremban
Negeri Sembilan Darul Khusus
Tel : 019-9878770
Faks : 06-7616720

Waktu Urusan :
Isnin – Jumaat (9.00 pagi hingga 5.00 petang)
Sabtu, Ahad, Cuti Umum(Tutup)

Perkhidmatan yang disediakan :
Akuan Berkanun (Statutory Declaration)
Ikrar (Affirmations)
Akuterimaan (Acknowledgement)
Afidavit (Affidavits)
Justifikasi jaminan (bail)
Sumpah wasi-wasi dan pentadbir
Pemula prosiding di mahkamah
Saksi Perjanjian Pinjaman Wang
Saksi Perjanjian Sewa Beli
Saksi Surat Kuasa Wakil (PA)

Sumber : http://www.masjidnegerisembilan.com/?lang=my&cat=1&id=40&mnu=40

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Masalah jalanraya <b>di</b> daerah <b>Jempol</b>

Posted: 13 Jun 2011 07:31 PM PDT

Aduan Rakyat Online, June 13th, 2011

Assalamualaikum,salam satu malaysia..

Saya mewakili seluruh pengguna jalanraya di Daerah Jempol hendak menyatakan rasa tidak puas hati dengan keadaan jalanraya di daerah kami.Terutamanya jalan dari kawasan MAHSAN ke Bandar Seri Jempol yang tidak rata membahayakan keselamatan pengguna-pengguna jalanraya yang menggunakan jalan ini untuk pergi ke Temerloh,Muadzam dan ke Bahau.

Tambahan lagi pihak yang memperbaiki jalan ini hanya menampal sahaja lubang-lubang di jalan itu dengan bahan yang tidak berkualiti dan mudah pecah serta ini boleh menyumbang kemalangan jiwa pada ketika hujan lebat. Untuk pengetahuan Aduan Rakyat saya terpaksa menukar suspensi kereta saya sebanyak 4 kali sepanjang 2 tahun dibeli.

Ini disebabkan keadaan jalan yang tak ubah macam litar perlumbaan rally membuat saya tidak selesa untuk pergi bekerja dari Bandar Seri jempol ke Bahau setiap hari. Adakah jalan ini hanya diperbaiki tiap kali pilihanraya berlangsung? Mana perhatian ADUN tentang keselamatan rakyat yang menggunakan jalan ini/ Saya harap pihak Aduan Rakyat dapat mengambil perhatian berkenaan masalah ini agar tidak lagi berlaku kemalangan jiwa yang meragut nyawa orang-orang tersayang.

sekian terima kasih,

Yang Prihatin

By: SHAFRIZAL
http://www.aduanrakyat.com.my/masalah-jalanraya-di-daerah-jempol

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Pantai <b>Teluk Kemang</b> @ Port Dickson | Penyubiru&#39;s Blog

Posted: 16 May 2011 01:22 AM PDT

Hujung minggu yang lepas aku & famili berada di Port Dickson. Wife aku ada kursus di situ, so aku & anak-anak pun tumpang sekali la. Bukan apa, wife aku tak bleh tidur tanpa anak-anak di sisi. hehe.. :tongue:

Aku malas nak taip panjang-panjang, korang layan je la gambar-gambar di bawah ni.

Pantai Teluk Kemang PD

Ni gambar kat Pantai Teluk Kemang Port Dickson. Jangan tak tau kat PD ni ada free wifi – 1NS. Tapi aku try aksess wifi 1NS tu, status connected tapi tak boleh masuk internet. hmm.. Saje lah nak test kan. Tapi sejak banyak kes akaun facebook kena hack antaranya fanpage hotfm & akaun facebook fafau, aku jadi berhati-hati guna free wifi ni. Aku lebih prefer guna broadband jer.

Pantai Teluk Kemang PD

Suasana di tepi Pantai Teluk Kemang pada waktu petang. Ramai giler orang (bukan ramai orang gila tau) bermandi-manda kat pantai ni. Aku paling tertarik dan teringin nak cuba main jet ski & banana bot tu. Tapi tu la, anak-anak aku nak letak mana kan. Mesti diorang nak ikut sekali punyer.

Pantai Teluk Kemang PD

Malas nak basahkan baju, tengok orang lain basah pun jadilah.

Pantai Teluk Kemang PD

Batrisyia dah tak tahan, akhirnya terjun jugak main pasir.

Pantai Teluk Kemang PD

Dah puas tengok pantai, pergi kat dataran pula. Ada perkhidmatan sewa kereta untuk kanak-kanak. RM5 – 5 minit. Syoklah budak-budak tu.

Pandangan panorama guna Galaxy Tab. Klik gambar tuk tumbesaran mata yang sihat.

Pantai Teluk Kemang PD

Pantai Teluk Kemang PD

Nak tunjuk jugak selipar facebook. Satu pasang RM10. Mark Zuckerberg pun takde selipar ni tau. haha.

Pantai Teluk Kemang PD

Puas main kereta, main belon pulak. Tengok tu Qariena sampai juling mata dibuatnya.

Pantai Teluk Kemang PD

Tak lama lepas tu, tiba-tiba keluar basikal jenis baring plak. Aku ingatkan ada berbudak bawak basikal tu dari rumah.

Pantai Teluk Kemang PD

Rupa-rupanya ada booth baru bukak sewa basikal baring yang diberi nama extreme driftcycle.

Pantai Teluk Kemang PD

Menarik jugak kan. Rare ni. Aku tak pernah nampak lagi kat mana-mana ni. RM5 tuk 15 minit. Aku teringin nak cuba tapi biasalah anak aku si Qariena tu mesti nak naik sama. Kalau si Batrisyia tu takpe, dia boleh kayuh sendiri.

Pantai Teluk Kemang PD

Pagi besoknya (ahad) main pantai kat depan Hotel Seri Malaysia. Aku tak tau apa nama khas pantai ni.

Pantai Teluk Kemang PD

Pantai Teluk Kemang PD

Tak dapat lepak lama-lama sebab lepas tu hujan. So, terpaksalah melepak dalam bilik hotel.

Pantai Teluk Kemang PD

gambar panorama. klik tuk tumbesaran yang sihat.

Hadiah hari guru

Ini gambar pagi tadi, 16 Mei 2011. Batrisyia sedang menunjukkan hadiah-hadiah untuk diagihkan kepada guru kelasnya. Bukan kasut atau pakaian Padini tau, beg tu tuk mengelirukan pihak lawan jer. haha.

Last but no least, Selamat Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia. Jasamu di kenang.

Related Posts with ThumbnailsDilihat sebanyak : 874Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


BERNAMA - Kaunter Aduan Bergerak BPA <b>Di Kuala Klawang</b> 12 April

Posted: 07 Apr 2011 10:55 PM PDT

April 08, 2011 10:18 AM

Kaunter Aduan Bergerak BPA Di Kuala Klawang 12 April

Please subscribe http://blis.bernama.com

We provide (subscription-based) 
news coverage in our
Newswire service.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Agricultural Land for Sale in <b>Port Dickson</b>, Negeri Sembilan <b>...</b>

Posted: 17 Jul 2011 12:41 AM PDT

'); $.ajax({ url: '/ajax_server/property/svr_searchboxtab_city.aspx', data: 'st=' + st, type: 'GET', datatype: 'application/xml', timeout: 100000, cache: false, error: function(err) { //$('#result').empty(); //alert('There is something wrong with the server, or your session is expired, please relogin or try again...','Error'); }, success: function(xml) { document.getElementById('searchBoxCity').length = 0; AddItem('', '', document.getElementById('searchBoxCity'), ''); $(xml).find('record').each(function() { var city = $(this).text(); AddItem(city, city, document.getElementById('searchBoxCity'), ''); }); } }); } function callAjaxLoadPT(gpt) { //$('#result').html(''); $.ajax({ url: '/ajax_server/property/svr_searchboxtab_propertytype.aspx', data: 'gpt=' + gpt, type: 'GET', datatype: 'application/xml', timeout: 100000, cache: false, error: function(err) { //$('#result').empty(); //alert('There is something wrong with the server, or your session is expired, please relogin or try again...','Error'); }, success: function(xml) { document.getElementById('searchBoxRefinedPT').length = 0; AddItem('', '', document.getElementById('searchBoxRefinedPT'), ''); $(xml).find('record').each(function() { var ptdesc = $(this).text(); var ptcode = $(this).attr("id"); AddItem(ptdesc, ptcode, document.getElementById('searchBoxRefinedPT'), ''); }); } }); } function AddItem(Text, Value, obj, selected) { // Create an Option object var opt = document.createElement("option"); // Add an Option object to Drop Down/List Box obj.options.add(opt); // Assign text and value to Option object opt.text = Text; opt.value = Value; if (Value == selected) opt.setAttribute('selected', 'selected'); } function ParseQuerySt(ji) { hu = window.location.search.substring(1); gy = hu.split("&"); var rtnValue = ''; for (i = 0; i Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

The Legend International Water Homes in <b>Port Dickson</b> | Room Rates <b>...</b>

Posted: 18 Jul 2011 07:59 AM PDT

Posted on | July 18, 2011

The Legend International Water Homes in Port Dickson | Room Rates from RM390 per night

Wi-Fi Available | Corporate Residential Meeting Package available

Travel Agent The Legend Water Homes, PD

The Legend International Water Homes, Port Dickson, Corporate Residential Meeting Package

- The Legend International Water Homes, Port Dickson, Corporate Residential Meeting Package


You might also like

. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Pesta Persukuan Adat Perpatih 2011 <b>Di Kuala Pilah</b> | MyNewsHub (BM)

Posted: 08 Jul 2011 04:04 AM PDT

SEREMBAN – Pelbagai aktiviti menarik akan diadakan bersempena Pesta Persukuan Adat Perpatih 2011 pada 16 hingga 17 Julai ini di Muzium Diraja Istana Lama Seri Menanti, Kuala Pilah.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mat Ali Hassan berkata, antara aktiviti yang akan diadakan termasuk majlis syarahan Negeri Sembilan, forum adat, persembahan adat perkahwinan Orang Asli.

"Turut diadakan adalah demostrasi peralatan adat, pameran daripada luak-luak, demonstrasi dan pertandingan masakan, pameran jabatan serta demonstrasi permainan tradisional.

"Selain itu turut diadakan pertandingan melukis dan mewarna, pertandingan membaca tromba dan pertandingan Bongai antara sekolah serta persembahan kesenian tradisional Negeri Sembilan," katanya di sini hari ini.

Mat Ali yang juga Pengerusi Lembaga Muzium Negeri Sembilan berkata, Pesta Persukuan Adat Perpatih 2011 antara lain bertujuan menonjolkan keseluruhan budaya Adat Perpatih kepada masyarakat umum.

Tambahnya, pesta itu juga bertujuan memartabatkan dan memperkasakan budaya Adat Perpatih di Negeri Sembilan sekali gus mampu mengekalkan budaya Adat Perpatih di negeri ini.

Jelasnya, penganjuran program seumpama itu dilihat dapat menjadi tarikan kepada pelancong dalam dan luar negara untuk datang ke Negeri Sembilan.

Dalam pada itu, katanya, penganjuran pesta tersebut pada tahun ini memberi ruang kepada masyarakat bukan Melayu termasuk Cina, India dan Orang Asli untuk mempamerkan keunikan budaya masing-masing sejajar dengan konsep 1Malaysia.

"Buat pertama kalinya juga pada tahun ini pesta ini akan memperkenalkan lagu tema Adat Perpatih," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


segalanya tertulis disini: rawatan <b>di</b> kem <b>gemas</b>

Posted: 04 Jul 2011 06:25 PM PDT

assalamualaikum =)

after korang bace title kt atas niy , mesti rasa mcm menarik kan ? actually tak menarik langsung . RAWATAN okay ? bukan LAWATAN . ermm , bukan nak cerita pasal kem gemas , bukan nak cerita pasal mamat mamat askar kat kem gemas , tapi nak cerita bout WAD KECEMASAN di HOSPITAL dalam kem gemas niy . yeaahhh ! aku update blog time demam . semalam punyer cerita laa niy . papehal pun tengok laa laluan masok kem gemas kat bawah niy dulu :

cantek tak ? HAHA . tapi tak salah aku kawasan niy da diperbaharui sikit lol . ermm ,. sambung citer kt atas tadi , nak dijadikan citer , mase aku demam yang agak mengejut uh , warden antar aku ge hospital dalam kem niy . biasa laa , kalau dah semua lelaki dalam hospital tuh , mmg laa memekak . tp aku mmg saloott gile laa kat mereka sbb mereka buad keje dengan cekap . tapi banyak cakap . aku yang penat menunggu atas katil dari petang sampai laa ke tengah malam just tahan telinga jer denga dorang beborak . sebaik laa tak masuk air lagi satu botol . HUHU . tapi ade laa setengah part yang aku tak suke , tak payah cerita laa kot . papehal pun thanks utk jieha ngn dekna cos teman aku kat hospital . now , aku dekad rumah . menikmati rehat yang secukupnya =) . malasnya nak balek hostel . hurr ~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved