ads

Sabtu, 13 Oktober 2012

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Seniman Ini Melukis Wajah Terkenal <b>di Jempol</b> - m.okezone.com

Posted: 11 Oct 2012 01:50 AM PDT

MILAN – Ada banyak gambar orang-orang terkenal, tapi anda mungkin tidak bisa menggambarnya di jari anda sendiri. Tentunya hal tersebut membutuhkan ketrampilan tinggi.
 
Seorang seminal asal Italia menciptakan serangkaian foto-foto menakjubkan dengan menggunakan jari jempolnya sebagai kanvas. Di jempol itu digunakan untuk melukiskan wajah tokoh-tokoh terkenal. Demikian diberitakan The Sun, Kamis (11/10/2012).
 
Seniman yang memiliki nama samaran Dito Von Tease, telah menciptakan gambar banyak tokoh-tokoh besar maupun selebriti dari Mr T untuk Dr Spock dan Shrek. Karyanya ini di lukis di jari jempolnya.
 
Namun, beberapa foto tersebut perlu ditambahkan proses rekayasa melalui software Photosop. Tetapi perubahan kecil itu tidak merubah karya seni yang dibuat oleh seniman Italia tersebut.
 
Tampak wajah seperti mantan pemimpin Libya Moammar Khadafi, hingga mantan pendiri Apple Steve Jobs, terpampang rapi di jempol tersebut.
(faj)

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Ronda Pantai <b>Teluk Kemang</b>, POrt Dickson | ~Little Story from Little <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2012 10:04 PM PDT

sambungan citer cuti-cuti di Port Dickson
dalam sejam 2 lepas lepak-lepak kat bilik.....after check in...after isi perut...
gerak keluar plak.......fuh!..jauh gark ler Tiara nie nak ke area yang happening sikit cam Teluk Kemang tu...
dari kenyang leh lapar balik...

Niat asal nak pergi ke Pasar malam.....tp hajat tak sampai coz' memasing sebenarnya dah penat....jauh plak tu....
maka....kita pusing-pusing kat dataran teluk kemang nie jer pun...ada gark ler gerai2 jualan semata untuk cuci mata apa yang patut..

Turun-turun kereta jerrr...Batrice dah nampak kuda hensem nie...kemain parking lagi....
requested nak naik....ait! ingatkan takut...coz' dulu masa gi Zoo Melaka...kemain takut lagi...aku offer pun dia taknak...kat sini..tak yah offer pun dia yang requested.....
Bayar RM5 untuk sekali round...jauh gark ler dia round....kira berbaloi gark lr bayar RM5 tu kan...


ewahh......mak ko yang gedik tengok ko naik kuda tu kan....
mak ko nak naik...seram-seram sejuk jer rasa coz' tengok kuda tu cam comel jerrrr
bukan takde kereta kuda....tp takat nak naik sesorang...tak happening...en Laling Hubby bukan suka benda-benda macam nie...yang dia suka kalau kena campak kat laut...tu dia hidup......
hensem kan kudanya.....
he he he
penat pusing-pusing...beli pelampong ler bagai.....cari cendol
kat situ pun ada ler gerai2 makan......just sesaja nak isi perut kekdahnya...
padahal sebelum tu dah mentekedarah nasi....
ais krim coklat seketul...tapi tak leh challenge ABC special Sek 2 Shah Alam
yang tu sampai boleh bawa ke mimpi kesedapannya tu...
lepas makan......pusing-pusing sekejap...tengok diaorang buat aktiviti kat tepi pantai
ada banana boat.....ada jet ski...syok plak...
kalau ler ada bawa baju basahan...harus aku rengek2 nak naik banana boat......
he he he he...

time nie pipi sebelah tu dah start membengkak...tp jalan punya pasal...
lupa terus sakit tu....


2nd day - breakfast kat hotel.....
so-so jer pun menunya...tak semeriah menu masa stay kat Selesa Beach Resort....kat Selesa..macam-macam ada......kat sini...boleh ler utk isi perutttt
tu dia...kemain nenek tapau roti untuk cucu-cucu dia
kengkonon nanti lepas mandi takut memasing kebuluran...
lepas breakfast...MIL n FIL ke ambil adik ipar kat PUSASDA.....
maka.....
kami pusing2 jap kat lobby
snap pic...
kira halal lah yerk....ngan muka tak mandi lagi tu..
btw.....lobi nie terpisah bangunan dengan bilik-bilik hotel yang lain....kalau dpt kat bangunan B macam kami nie....agak semput gark ler kalau nak berjalan turun semata nak breakfast kan......nasib baik pagi tu turun naik kereta coz' lepas tu FIL nak gi ambil adik kat PUSASDA kan...kalau tak....rerasa...memasing nak ke menapak ke cafe kat lobby tu......kenyang makan breakfast..leh lapar balik bila sampai bilik..

ini budak kasi warm up dulu sebelum terjun kolam
baju aku kasi tinggal kat atas dulu...kalau tak...breakfast kemana...dia sibuk nak terjun kolam...

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Aunty Aini&#39;s Garden Cafe, <b>Nilai</b>, <b>Negeri Sembilan</b> - Azzamoro

Posted: 08 Oct 2012 09:57 AM PDT

Minggu ni minggu ke dua kat tempat baru. Still rindu lagi kat tempat lama, especially dengan kawan kawan. Eee..rasa macam lama tak gelak ketawa, tukar tukar cerita, gossip2.. hehe
We went to Aunty Aini's Garden Cafe on my last day at IRIS. Ni kire farewell treat untuk aku la from the girls (ehh women? haha) from my department. Jauh gak perjalanan dari Bukit Jalil ke Nilai. Tapi biasa lah hari Jumaat kan. Lunch hour jadik 3 jam. Sampai ke Nilai kaki melangkah hehe.
Kawan aku cakap tempat ni memang glamer sampai well known & international chef pun pernah datang.
Near to Bandar Nilai. Aku pun tak tau aa nak describe the location. Tapi ade gps & Maps Iphone kan. Maka senang la nak carik. Ambiance pun nice. Ala-ala kampung gitu. Makan bersila. If taknak bersila ade je tempat yang guna kerusi meja.
Menu hari ini. Lupekan diet. Makan lah sepuasnya. Siap bertambah-tambah.
Ikan merah masak asam pedas
Telur itik masak lemak (first time makan. nod bad)
Daging salai masak lemak cili padi
Dessert - Tapai ice cream First time makan tapai dengan ice cream. Yummeh.
Thanks friends for this farewell treat. Akan ingat sampai bila-bila. eeee... rindunye kat korang. wuwuwuwuww (start emosi dah)

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Politik Samseng : Ketua Cabang PKR Jempol <b>...</b>

Posted: 10 Oct 2012 08:17 PM PDT

SMS tanpa nama yang diterima beliau pada pukul 07.32 pagi semalam, penghantar mesej yang hanya mahu dikenali sebagai kaum wanita memberi amaran kepada beliau bahawa tidak akan teragak-agak menghapuskannya, keluarga dan ternakan beliau. 
JEMPOL: Ketua Cabang PKR Jempol, Karip Mohd Salleh menerima satu SMS berbentuk ugutan semalam berhubung peranan beliau menganjurkan aktiviti ceramah di kawasan Felda Serting Hilir 5 di sini.
Menurut Karip, SMS tanpa nama yang diterima beliau pada pukul 07.32 pagi semalam, penghantar mesej yang hanya mahu dikenali sebagai kaum wanita memberi amaran kepada beliau bahawa tidak akan teragak-agak menghapuskannya, keluarga  dan ternakan beliau.
"Penghantar SMS itu turut mahu saya menghentikan program ceramah yang dilabelkannya sebagai ceramah pembohongan; kalau saya mahu kelurga saya dan ternakan saya selamat.
"Penghantar SMS itu turut mengingatkan saya jangan selalu anjurkan siri ceramah di Serting Hilir kalau saya mahu selamat dan memberitahu bahawa kaum wanita tidak akan berubah dan berani memusnahkan saya," dakwa Karip.

Justeru itu Karip membuat satu laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Jempol di Bandar Baru Serting petang semalam.

`Talian dimatikan'


"Saya cuba menghubungi nombor telefon individu yang menghantar SMS itu namun gagal kerana talian tersebut telah dimatikan.
"Saya berharap polis dapat siasat kes ini dengan serius dan tangkap individu yang menghantar SMS ini kerana menyebabkan keluarga saya berasa tidak selamat.
"Malaysia ini negara demokrasi dan bukan ini caranya untuk menzahirkan rasa tidak puas hati," ujar Karip.
SMS  ini dihantar selepas PKR Jempol mengadakan 'Program Ceramah dan Artis Bersama Rakyat' di Felda Serting Hilir 5 pada malam Selasa yang turut dihadiri oleh bekas penyanyi popular 90an Wan Aishah Wan Ariffin atau lebih dikenali Aishah 'Janji Manismu' dan pelawak Leman Raja Lawak.
Berikut adalah kandungan penuh SMS tersebut tetapi telah diperbetulkan beberapa ejaan dan tatabahasa oleh FMT:
"Saudara Karip, awak saya ingatkan jangan selalu anjurkan Siri Ceramah di Serting Hilir ini kalau mahu selamat. Kami kaum wanita tidak akan berubah dan berani untuk memusnahkan kau. Kami tidak akan teragak-agak untuk menghapuskan kau, keluarga kau dan ternakan kau bila-bila masa sahaja. Jadi kami mahu awak hentikan ceramah pembohongan itu faham, kalau mahu keluarga kau selamat dan ternakan kau."
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved