ads

Selasa, 3 Disember 2013

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Pusat pulsa murah <b>di Bahau</b> Hulu - Sinka Pulsa

Posted: 27 Nov 2013 06:22 AM PST

Pusat pulsa murah di Bahau HuluPusat pulsa murah di Bahau Hulu adalah authorized distributor pulsa elektrik murah dengan sistem all operator termurah nasional, server pulsa murah sinkapulsa yang menyediakan jasa penyediaan kebutuhan akan pulsa elektrik semua operator. Sinkapulsa.com sebagai distributor utama pulsa elektrik untuk semua operator (provider) baik GSM maupun CDMA di Indonesia dengan konsep 1 chip untuk transaksi ke semua operator (satu deposit untuk semua transaksi) : Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3) XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria.

Master Dealer dan Agen distribusi bisnis pulsa elektrik kami tersebar di seluruh wilayah nusantara karena transaksi di server kami dapat di gunakan di seluruh propinsi di Indonesia seperti di Sumatera: Aceh, Sumatera Utara, Bengkulu, Jambi, Riau, Sumatera Barat, Sumatera Selatan, Lampung, Kepulauan Bangka Belitung, Kepulauan Riau. Jawa: Banten, Jawa Barat, DKI Jakarta, Jawa Tengah, Jawa Timur, Daerah Istimewa Yogyakarta. Nusa Tenggara: Bali, Nusa Tenggara Barat, Nusa Tenggara Timur. Kalimantan: Kalimantan Barat, Kalimantan Selatan, Kalimantan Tengah, Kalimantan Timur. Sulawesi: Gorontalo, Sulawesi Selatan, Sulawesi Tenggara, Sulawesi Tengah, Sulawesi Utara, Sulawesi Barat. Maluku dan Papua: Maluku, Maluku Utara, Papua, Papua Barat.

Pusat pulsa murah di Bahau Hulu menawarkan keuntungan langsung dengan menjadi mitra kami sebagai Master Dealer Pulsa Murah, Dealer Pulsa Murah atau Agen Pulsa Murah. Dengan menjadi mitra kami, Anda dapat melakukan bisnis ini kapanpun dan dimanapun Anda berada, tanpa batasan wilayah! Di Indonesia manapun anda!. Cukup dengan handphone yang anda miliki saat ini, anda sudah dapat melakukan transaksi isi ulang pulsa elektrik hanya dengan kirim SMS.

KEUNGGULAN SERVER KAMI

Berikut ini ada sebagian dari berbagai macam keunggulan Pusat pulsa murah di Bahau Hulu yang mungkin saja tidak ada dapatkan dengan mudah di server pulsa yang lainnya.
  • Pendaftaran GRATIS.
    Tidak ada biaya administrasi ataupun registrasi untuk mendaftar menjadi Mitra usaha kami, semuanya Gratis! Tanpa Biaya.
  • Sistem Downliner (Unlimited Downline / Level).
    Anda bisa mendaftarkan member, Agen atau DOWNLINE, dengan setting selisih harga (markup) bahkan set harga per item per downline! Nikmati Passife Income dengan sistem kami, seberapa pun rebate (komulasi selisih harga anda ke downline) akan kami masukkan ke dalam deposit anda tanpa limit dan syarat.
  • Transaksi Sanget Cepat dalam Hitungan Detik.
    Berbekal dengan perangkat Software dan Hardware yang berkelas serta dukungan Customer Service yang sudah sangat berpengalaman dibidang masing-masing menjadikan transaksi yang anda lakukan berjalan dengan cepat hanya dalam hitungan 5 – 10 detik saja, dan sistem auto reversal kami menjaga transaksi anda aman dan anda tidak perlu takut mengalami kerugian jika ada gangguan transaksi, karena sistem akan otomatis mengembalikan deposit anda tanpa potongan sepeserpun.
  • Harga Dasar Pulsa Sangat Murah, Kompetitif dan Variatif.
    Menyesuaikan dengan fluktuasi harga pasar. Dengan harga pulsa elektrik yang sangat MURAH dan TERMURAH, silahkan menikmati margin/keuntungan yang tinggi bersama kami.
  • Tanpa Kewajiban / Target.
    Anda tidak memiliki target penjualan, maupun kewajiban menjual kartu perdana atau voucher fisik.
  • Bisnis Yang Mudah dan Sederhana.
    Pihak Sinka Pulsa tidak membebani anda dengan syarat dan ketentuan yang dapat memberatkan anda. Dengan bisnis ini anda dapat mengisi pulsa anda sendiri, keluarga maupun orang lain dengan harga grosir kapanpun dan dimanapun.
  • Tanpa Kewajiban / Target.
    Anda tidak memiliki target penjualan, maupun kewajiban menjual kartu perdana atau voucher fisik.
  • Bebas Biaya Reply Transaksi.
    Setiap pengiriman sms ke sms center tidak dikenakan biaya pemotongan saldo deposit. Bebas reply semua menu transaksi, dan report sms balasan dari kami tidak memotong saldo deposit anda.
  • Tidak Ada Target Minimum Transaksi.
    Tidak ada ketetapan jumlah target transaksi Anda. Master, Dealer, Agen dan Reseller sama sekali tidak memiliki target penjualan, tidak berkewajiban menjual kartu perdana ataupun voucher fisik.
  • Transaksi Pulsa Realtime 24 jam Non-Stop.
    Anda dapat melakukan transaksi 1x24 jam sehari, 7 hari dalam seminggu, termasuk hari libur sekalipun, sehingga bisnis Anda tidak dibatasi oleh waktu.
  • Deposit Mulai pukul 07.00 WIB s/d 21.00 WIB (Setiap Hari).
    Keleluasan waktu deposit memberikan kenyamanan plus bagi para Mitra usaha kami.
  • Produk Pulsa Elektrik Yang Lengkap dan Variatif.
    Hanya dengan satu buah ponsel, Anda dapat mengisi pulsa elektrik seluruh operator selular, baik GSM maupun CDMA. Nikmati kemudahan tanpa batas.
  • Transaksi via Yahoo Messenger.
    Sebuah bukti kecanggihan sistem kami, seluruh transaksi Anda bisa lakukan melalui Yahoo Messenger. Transaksi jadi bisa lebih cepat dan lebih murah daripada SMS.
Pusat pulsa murah di Bahau Hulu - Dengan berbagai kemudahan tersebut diatas kami team server sinka pulsa berharap anda tidak ragu-ragu lagi untuk bergabung bersama server kami. Tidak ada batasan usia untuk dapat menjalankan bisnis pulsa dan bahkan anda yang tanpa pengalaman atau tidak ada modalpun bisa menjalankan bisnis pulsa elektrik murah dan menikmati berbagai macam keuntungan dalam bisnis pulsa termurah bersama kami.
SEGERA BERGABUNG BERSAMA Pusat pulsa murah di Bahau Hulu
MITRA MENUJU SUKSES
Daftar
100% GRATIS

Pusat pulsa murah di Bahau Hulu

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


pistol nakal: Misteri Bau Busuk <b>Di Rembau</b>

Posted: 18 Nov 2013 07:45 PM PST


Misteri Bau Busuk Di Rembau
REMBAU - Tanda tanya seorang penduduk yang menghidu bau busuk dari rumah jirannya terjawab apabila menemui mayat jirannya yang tinggal berseorangan di Rumah Rakyat Sungai Layang, dekat sini, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira 10.30 pagi itu, mangsa yang juga pesara tentera, Zabir Khalid, 67, ditemui mati dalam keadaan menangkup di hadapan pintu bilik airnya.

Menurut jirannya, Muhd Rafiee Abdul Rashid, 20, pada pagi kejadian, rakan neneknya ada datang ke rumah untuk memaklumkan mengenai rasa tidak sedap hati apabila terhidu bau busuk dari rumah jiran.

"Kebetulan ketika itu nenek tiada di rumah, jadi saya tawarkan diri untuk meninjau keadaan di dalam rumah jiran yang berbau busuk melalui tingkap hadapan rumahnya. Sebaik meninjau saya ternampak tubuh jiran dalam keadaan menangkup di hadapan pintu bilik air.

"Saya bergegas pergi ke rumah ketua kampung bagi memaklumkan hal ini. Jika diikutkan, kali terakhir kami melihat arwah pada Sabtu lepas," katanya ketika ditemui Sinar Harian di lokasi kejadian, dekat sini, semalam.

Seorang lagi penduduk, Noriedah Babah, 45, berkata, pada Jumaat lalu, dia ada datang ke rumah arwah untuk menyerahkan kad jemputan menerima bantuan sempena Program Karisma Peringkat Negeri Sembilan di Balairaya Bongek.

"Pada masa itu, arwah berbual seperti biasa dan tidak pula nampak tanda-tanda tidak sihat," katanya.

Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Sungai Layang, M Shaker Idris berkata, dia menerima panggilan daripada isterinya, Chempaka Lapanda, 51, yang memaklumkan kejadian itu.

"Saya terus menghubungi pihak polis dan bergegas pulang ke Rumah Rakyat Sungai Layang. Arwah tinggal di rumah berkenaan kira-kira enam tahun lalu," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Mizan Md Dom ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan dan menyatakan kes berkenaan diklasifikasikan sebagai mati mengejut.
"Berdasarkan keadaan mayat, kita jangkakan mangsa meninggal kira-kira dua hari lalu. Mayat mangsa dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) di Seremban bagi bedah siasat," katanya. [SUMBER]

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di serting</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2013 03:08 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Cerita Kami...: Majlis kenduri kahwin Akhmal <b>di Serting</b>

Posted: 24 Jun 2013 08:12 PM PDT

Sabtu lepas telah berlansungnya majlis kenduri Akhmal di Serting. End of June dulu kat belah perempuan di Sepang. Ceritanya Di Sini

Kali ni kat belah lelaki pula. Kami adik beradik hanya dapat sampai pada hari langsung. Hari Sabtu lah ya... Kira pagilah jugak sampai. Dengarnya ada yang bertolak dari KL selepas subuh...... Aku kalau tidak pun pagi juga sampai tapi disebabkan sesat barat makanya dalam pukul 11 baru sampai. Kira pagilah jugak kan???? Lagi pun masa aku sampai tu, tetamu jemputan abang aku tak ramai lagi yang sampai..... kira selamatlah..... kalau tidak mampus kena kutuk.......
Aku kalau ke rumah abang aku ni kalau tak sesat tak sah. Setiap kali kerumahnya mesti sesat barat. Tanah rancanganlah katakan, banyak sangat simpangnya........ konfius sekejap.......
Rasa bersalah tu ada jugalah, sebab sepatutnya kat rumah adik beradik kena awallah sampai, tapi disebabkan bekerja so hari langsunglah sampainya. Lagipun nak berewang, orang-orang Felda dah ramai. Kami sampai-sampai pun hanya duduk lepak-lepak ajer........

ahli keluarga Linggi sedang bergossip
pengantin..... pelamin kat luar rumah......
pengantin kat meja santapan
jiran tetangga yang datang menolong
mereka-mereka yang menyediakan juadah kenduri......
blogger Yati yang sedang menikmati juadah pengantin...... Lepas ajer pengantin dan ahli keluarga belah perempuan bangun maka meja santapan ni diserbu oleh ahli keluarga belah Linggi pula.......
adik aku yang kat Pandan tu dengan husbandnya......
meriah sungguh....... Pak Cik ngan Mak Su pun joint sekali........
Kami semuanya bertolak balik kerumah masing-masing petang tu jugak, setelah menolong mengemas serba sedikit (buat syarat ajer)........ hahaha.... terukkan....... Sempat lagi tu membungkus makanan..... penuh bonet kereta masing-masing......

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di ampangan</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Aug 2013 11:06 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Cetusan Mukara: Bedah Siasat PRU-13: <b>Ampangan</b>-kemenangan <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2013 03:13 AM PDT

Jika di atas kertas, Keadilan mampu mempertahankan kemenangan di Dun Ampangan pada PRU-13 lalu. Ia merupakan sebuah kerusi majoriti Melayu dalam bandar selepas Sikamat di Negeri Sembilan.
Namun begitu, keputusan PRU-13 lalu telah menyaksikan 'kejutan' dengan BN berjaya merampas kembali Ampangan dengan kemenangan tipis dalam sejarah Pilihanraya Umum kawasan tersebut. PRU 2008 lalu turut mencatat sejarah buat Ampangan yang menjadi DUN yang mencatat majoriti kemenangan terkecil daripada keseluruhan 36 Dun semuanya. Rekod itu sekali lagi tercatat kali ini dalam PRU-13 dengan majoriti kemenangan hanya 89 undi sahaja!
Apakah benar PR melalui Keadilan tewas di Ampangan?
Andainya diukur dengan undi awam, sahih bahawa Keadilan telah menang di sini dengan majoriti kecil sebanyak 16 undi! Akan tetapi hakikat keseluruhan, calon Keadilan telah 'dikalahkan' oleh undi pos yang memihak sebanyak 62 peratus kepada calon BN.
Peranan undi ini benar-benar membantu lebih daripada 60 peratus kemenangan BN di kebanyakan dun dalam Negeri Sembilan. Itu belum lagi dicampur dengan undi awal iaitu undi-undi daripada polis, tentera, bomba dan lain-lain pasukan.
Jumlah undi pos yang dinyatakan dalam senarai pemilih Dun Ampangan (dibekalkan oleh SPR) adalah tujuh (7) orang sahaja. Namun begitu, permohonan undi pos itu masih boleh dibuat sehingga sehari sebelum hari penggundian undi tersebut! 
Ada dua keadaan yang berlaku di sini, iaitu; tiada makluman tambahan undi pos bagi Dun Ampangan dan kegagalan jentera bagi pihak PR memastikan dan mendapatkan maklumat terkini pertambahan undi pos. Itu dikira sebagai kelemahan teknikal.
Hakikatnya berdasarkan simulasi, kajiselidik dan jangkaan kalah-menang di Ampangan, BN mengetahui bahawa peluang untuk mendapatkan kembali Ampangan sukar dan sengit. Ini dipengaruhi oleh faktor demografi Ampangan yang terletak dalam kawasan bandar, kepelbagaian etnik pemilih yang besar dan berada dalam lingkungan pengaruh kuat PR iaitu Parlimen Seremban.
Tanpa bantuan undi pos ini, harapan merampas Ampangan itu gagal dilaksanakan. Namun ia berlaku sebaliknya. Taktikal ini telah digunakan tanpa disedari oleh jentera PR khususnya Keadilan akibat kelemahan teknikal proses berkaitan undi pos ini. Ruang yang terabai inilah yang telah menjadi titik tolak kepada kejayaan taktikal licik BN ini. Sebenarnya, jentera BN di Ampangan pun tidak menjangkakan 'kemenangan' calon mereka tetapi pihak strategis BN telah merealisasikan taktikal itu.
Keputusan Undi Pos bagi Dun Ampangan PRU-13 lalu adalah seperti berikut;

Jumlah Pemilih: 204
Undi Diterima:  PKR-21  BN-146
Undi Ditolak: 18

_________________________________________________
Keputusan bagi Dun Ampangan PRU-13 (tanpa undi pos) adalah seperti berikut;

Jumlah Pemilih: 14,321
Undi Diterima: PKR-7080  BN-7064
Undi Ditolak: 169

Faktor calon memainkan peranan penting di Ampangan. Harus diakui bahawa Umno bijak memilih calon untuk menang (walaupun tiada ketokohan politik) namun calon itu mempunyai sentuhan dengan masyarakat kerana ketokohan keagamaan yang dimiliki oleh Haji Abu Ubaidah. Beliau merupakan cucu kepada tokoh ulama tersohor Negeri Sembilan. Malah sentuhan itu dirasai dan diketahui oleh kebanyakan generasi tua Ampangan. Mungkin tidak semua generasi muda mengenali beliau.

Keadaan itu telah memberi saingan sengit kepada kredibiliti calon Keadilan iaitu Dato' Kamarul Baharin Abbas yang merupakan Ahli Parlimen Telok Kemang dan Pengerusi Keadilan Negeri Sembilan. Malah Kamarul Baharin juga mempunyai sejarah silam keluarga beliau yang pernah menetap di Ampangan sejak tahun 1950 lagi. Bapa beliau, Cikgu Abbas merupakan guru besar Sekolah Melayu Ampangan sejak tahun 1938 lagi sebelum berpindah seketika ke Perak dan kemudiannya kembali menetap di Ampangan.

Pertembungan kredibiliti politik dan keagamaan menjadi taruhan sengit untuk merebut undi Melayu khususnya. Umno mengetahui hanya elemen keagamaan iaitu menampilkan calon berlatar belakangkan pendidikan sufi, anak jati Ampangan dan dikenali kebanyakan warga tempatan untuk menang dan menyedari bahawa tidak akan menang besar. Cukup mencapai kemenangan secara marginal!

Peringkat awalnya, jentera BN di dun ini seperti 'memboikot' dan sepanjang minggu pertama sebelum minggu terakhir berkempen, tidak kelihatan bilik-bilik gerakan BN dihuni oleh jentera. Begitu juga dengan pihak Keadilan setelah pengumuman calon Ampangan, beberapa bilik gerakan ditutup kerana calon yang diheboh-hebohkan iaitu Rafie Malek tidak terpilih sebagai calon.

Pihak Keadilan mengambil masa dua-tiga hari untuk menggerakkan semua bilik gerakan di semua daerah mengundi. Jentera BN dilihat aktif pada dua hari terakhir minggu berkempen.
Tindakan boikot samada di pihak BN dan Keadilan sememangnya berlaku di Ampangan. Ketua Umno Bahagian Seremban, Dato Ishak Ismail disebut-sebut bakal bertanding di sini jika tidak diberi laluan di Sikamat. Begitu juga di pihak Keadilan, telah diheboh dan digemburkan bahawa Rafie Malek sebagai calon.

Usaha boikot dari segi jentera di pihak Keadilan amat jelas apabila pihak Cabang Seremban mengalihkan tumpuan seluruh jentera Ampangan ke Sikamat. Namun ada yang tidak bagus berlaku (bukan dari pihak Cabang) apabila tersebarnya risalah-risalah yang memburuk-burukkan calon Keadilan-Kamarul Baharin Abbas di daerah-daerah mengundi majoriti Melayu iaitu di Gedong Lalang, Kampong Jiboi dan Ampangan. 

Kepastian yang tidak boleh dinafikan bahawa risalah-risalah negatif itu bukan datang daripada pihak lawan dan ia bukan psywar BN. Akan tetapi ia adalah jelas datang daripada pihak-pihak yang kecewa yang menentang Kamarul Baharin sebagai calon di Ampangan.

Jika dilihat daripada keputusan pilihanraya, berlaku kemerosotan undi di tiga daerah mengundi tersebut. Ia telah berjaya mempengaruhi sentimen tempatan. Malah kedengaran maklumat-maklumat lisan yang disampai oleh beberapa sumber menyatakan pihak-pihak yang mensabotaj ini sangat gembira dan berpuas hati dengan kekalahan Keadilan di Ampangan!

MB Negeri Sembilan telah menunaikan janji beliau untuk melantik Haji Abu sekiranya menang menjadi Exco kerajaan negeri. Semoga peranan dan tanggungjawab kepada warga Ampangan dapat dilaksanakan dengan jujur amanah. Manakala bagi pihak Keadilan, penyusunan semula strategi dan taktikal wajar diperkemaskan sekiranya berhasrat merampas Ampangan pada PRU-14.
Pengetahuan dan kearifan hal-hal teknikal pilihanraya juga wajar diperturunkan kepada jentera supaya kesilapan sama tidak berulang. Harus peka dan sedar!

Secara khusus, Keadilan NS dan Pusat wajar mengambil tindakan kepada individu-individu atau angota-anggota parti yang secara terang-terangan melakukan dan menjalan kegiatan memboikot serta menggagalkan kemenangan parti di Ampangan. Tindakan tegas wajar dijalankan sebagai isyarat jelas bahawa kepimpinan Keadilan Pusat serius untuk 'membersihkan' organisasi daripada gejala-gejala politik tidak sihat ini!

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved