ads

Isnin, 20 Februari 2012

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


Gangguan bekalan air <b>di</b> Tampin, Rembau, Jempol, <b>Sikamat</b> |

Posted: 12 Feb 2012 06:14 PM PST

[unable to retrieve full-text content]SEREMBAN: Beberapa kawasan di Tampin , Rembau, Jempol dan Sikamat akan mengalami gangguan bekalan air esok berikutan kerja-kerja pencucian dan penyelenggaraan kolam serta pengalihan paip.

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Mee Kari <b>Rasah</b> – Best wooo! : Me and my world

Posted: 19 Feb 2012 04:01 PM PST

1. Mee Kari ialah salah satu makanan favourite aku yang aku pasti tak akan lepaskan peluang kalau ada masa. Dan ada banyak jenis mee kari yang kita boleh jumpa kat Malaysia ni. Ada yang kuah dia pekat macam masak kari ayam pastu letak mee, ada yang rasa ala-ala chinese-food, ada yang campur dengan ayam goreng, dan pelbagai lagi.

2. Di Seremban, Mee Kari favourite aku terletak di Jalan Rasah, kalau dari Pusat Bandar Seremban, jalan menghala ke Hospital Besar Seremban (Hospital Tuanku Jaafar). Dia pun terletak tak jauh dari stesen keretapi Seremban. Tapi jalan menghala ke situ agak mengkonfiuskan sikit. Tempat tu menghala ke kuarters KTM lama.

3. Mee Kari ni juga dikenali dengan nama Mee Kari Awe (sebutan Kelantan untuk Awang) sebab tokey dia dan pekerja-pekerja dia orang Kelantan.

4. Apa yang istimewa? Well, pada pendapat akulah… Mee kari kat sini kuah dia tak pekat. Kuat dia tak berlemak sangat dan rasa dia pun tak rasa kari sangat. Very light but powerful. Then kalau siapa-siapa yang suka letak cili jeruk, boleh gak.

5. Kalau aku datang sini, aku pasti akan order Mihun kari, sebab aku tak suka sangat makan mee kuning…

6. Selain dari mee kari, tempat ni pun ada jual nasi lemak, dan kuih muih.

7. Warung ni tak cantik, infact, dari segi kebersihan dia memang agak fail laaaa…

8. Setiap hari, kalau dia bukak, memang penuh, tak kiralah hari biasa ke, hujung minggu ke, memang penuh dengan umat!

9. So, kalau nak pegi situ, aku nasihatkan datanglah dalam pukul 8 pagi. Selepas jam 11 pagi, biasanya dah khatam!

10. Amacam? Terliur? :-)

@asrialbaker

you may also like:

Tags: ,

Category: food

Lelaki Miliki Dadah Dipenjara, Sebat

Posted: 20 Feb 2012 01:46 AM PST

RASAH – Seorang lelaki dihukum penjara  12 tahun dan sebatan 10 kali oleh Mahkamah  Tinggi Seremban hari ini kerana memiliki 100 tiub  yang mengandungi dadah campuran jenis heroin  dan morfin seberat 21.6 gram di Tampin dekat  sini pada awal tahun lalu.

Mohd. Ezri @ Mahfar Mahfod, 30, dijatuhi  hukuman tersebut selepas membuat pengakuan  bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan  oleh jurubahasa di hadapan Hakim Datuk Zulkifli  Bakar.

Mengikut pertuduhan, Mohd. Ezri didakwa  memiliki 100 tiub yang mengandungi campuran  dadah jenis heroin seberat 20.2 gram dan  Monoacetylmorphines seberat 1.4 gram di  belakang deretan kedai di Taman Belian, Tampin  dekat sini kira-kira pukul 12.10 tengah malam, 6  Januari tahun lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah  Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut  Seksyen 39A(2) akta sama yang  memperuntukkan hukuman penjara seumur hidup  atau penjara minimum lima tahun dan sebatan  sehingga 10 kali.

Terdahulu, peguam, Mohd. Aimi Zaini yang  mewakili lelaki itu memohon hukuman ringan  dikenakan ke atas tertuduh kerana anak guamnya  sudah insaf dan mengaku bersalah atas tuduhan  tersebut.

Timbalan Pendakwa Raya, Wan Shaharuddin Wan  Ladin yang mengendalikan pendakwaan pula  memohon hukuman setimpal bagi memberi  pengajaran kepada tertuduh dan masyarakat.

Mahkamah memerintahkan hukuman penjara  berkuat kuasa dari tarikh lelaki itu ditangkap.

Menurut fakta kes, Mohd. Ezri ditahan oleh  sepasukan anggota polis ketika berada di dalam  sebuah kereta jenis Perodua Myvi di belakang  deretan kedai terbabit.

Hasil pemeriksaan polis menjumpai 100 tiub yang  mengandungi dadah jenis heroin dan morfin yang  diletakkan di dalam satu beg galas di kaki  tertuduh.

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Kerani <b>di Bahau</b> - Direktori Jawatan Kosong Kerajaan, Persendirian <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2011 03:50 PM PDT

Kami merupakan syarikat yang terletak di Bahau, Negeri Sembilan memerlukan kerani am ( lekaki / perempuam )yang boleh mula bertugas dengan hujung Jun ini.

Kelayakan yang diperlukan:
- SPM/Sijil sahaja
- Mahir menggunakan komputer
- Rajin dan boleh berkomunikasi dengan baik

Waktu kerja
-8.00am-5.00pm

Tempat Kerja
-1st Floor, No.24, Jalan Meranti 36, Taman Meranti, 72100, Bahau, Negeri Sembilan.

JIKA BERMINAT SILA MENGHUBUNGI ATAU SMS Mr. Lai (016-9333637 / 012-3232368)
Email : lyunfat@yahoo.com.hk

05 di mambau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mambau - Google Blog Search


Tender hospital terpaksa dibuka menjelang PRU 13

Posted: 20 Feb 2012 07:14 AM PST


Namun masa berlalu, tapak batu asas tersebut tinggal sepi. Namun bagi Pakatan Rakyat Rembau tidak pernah henti menuntut janji PRU yang banyak tak tertunai termasuklah janji pembinaan hospital ini. Walaupun belum menang namun tanggungjawab kami tidak pernah abaikan dari pembelaan kebajikan hinggalah mendesak dan menyedarkan rakyat mengenai penyelewengan BN setempat. Dari Mac 2008 dan kini sudah menjelang Mac 2012 tiba-tiba diumumkan bahawa tender projek pembinaan hospitak tersebut "akan" dibuka.
Malah kawasan yang dulunya bersemak ditinggal sepi telah dipagar zink dan diletakkan papan tanda berbunyi "Cadangan Tapak Projek Membina dan Menyiapkan Hospital Rembau Daerah Rembau". Agak lucu dengan gimik papan tanda bertulis besar itu, adakah orang Rembau tidak tahu mengenai tapak itu dicadangkan untuk bina hospital. Majoriti orang Rembau tahu cuma menanti bila janji itu hendak ditunaikan ?
1. Kenapa setelah lebih empat tahun upacara Perletakan Batu Asas ini disempurnakan pada 7 Mac 2008 baru tender akan dibuka pada bulan April 2012?
2. Jika pada tahun 2008 kos pembinaan Hospital Rembau ini ialah RM 100 juta, berapa ratus juta pula kosnya pada tahun 2012 ini? Siapa yang akan bertanggungjawab dengan peningkatan kos tersebut?
3. Apakah tanah seluas 20 ekar milik PKNS yang akan didirikan Hospital Rembau ini masih milik PKNS, milik individu atau milik kerajaan pusat? Jika bukan lagi milik PKNS, berapakah kos jualah tanah tersebut dan hasil yang diperolehi oleh kerajaan negeri?
4. Selepas proses tender selesai, bilakah proses pembinaan Hospital Rembau ini akan bermula dan bilakah dijangka akan siap ?
Kepada semua orang Rembau yakinlah ini berlaku kerana panik pilihanraya umum akan menjelang tiba. Mereka telah mengukur mood sokongan rakyat, hasilnya mereka panik dengan tahap kesedaran. Pengundi Rembau masih mempersoalkan janji-janji PRU yang tidak tertunai. Janji akan dibina IPTA di Rembau akhirnya tinggal janji apabila UITM telah dimulakan pembinaannya di Mambau. Kenapa di Mambau bukan di Rembau? Jawapanya di DUN Mambau dan Parlimen Rasah BN tewas maka untuk memujuk sokongan maka UITM dibina di situ maka di Rembau BN yakin menang maka rakyat akan terus ditipu dengan janji kosong pilihanraya.
Seperti janji Hospital apabila ditanya kepada orang-orang lama Rembau rupanya PRU sebelum 2008 juga sudah kedengaran janji itu.
Akhinya adakah orang Rembau akan terus dinyanyikan janji kosong PRU ke 13 ?

http://wartablogger.blogspot.com/2012/02/tender-hospital-terpaksa-dibuka.html

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Ceramah PRU13 24 Jan 2012 <b>di Jelebu</b> - PAKATAN RAKYAT <b>...</b>

Posted: 19 Jan 2012 06:48 PM PST

CERAMAH UMUM
Tarikh : 24 Januari 2012, Selasa
Masa : 9 mlm
Tempat : Kg Simpang Durian, Jelebu, N.Sembilan (dari K.Pilah menghala ke Karak, sempadan dengan Simpang Pelangai, Bentong, Pahang)
Penceramah : Chegu Bard, Aiman Athirah, Wfauzdin NS dan pimpinan PAS N9

Semua dijemput hadir

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Homestay <b>Di Nilai Negeri Sembilan</b> : Semua Homestay

Posted: 29 Jan 2012 07:40 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Homestay Di Nilai Negeri Sembilan. Posted by admin on Jan - 30 - 2012 - 0 Comment. Penginapan yang selesa (rumah semiD) untukpercutian,hari konvokesyen, hari keluarga,kursus,perkahwinan,reunion dan sebagainya. Kemudahan: 1.

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Tanah untuk Stesyen Minyak <b>di</b> Taman <b>Lukut</b> Makmur, Port Dickson

Posted: 17 Feb 2012 02:08 AM PST








Keluasan Tanah: 2 ekar
Keadaan Tanah: Telah diratakan & infra
Jenis Tanah: Pegagangan Bebas
Kesesuaian Tanah: Tapak Stesyen Minyak
Tanah telah di Gezetkan & di Gerankan sebagai Tanah Stesyen Minyak
Lokasi: Ditepi Jalan Utama Lukut ke Sepang
Bersebelahan: Taman Lukut Makmur
Berhadapan: Kawasan kedai-kedai di Lukut
Jarak ke Port Dickson: 2km sahaja
Hanya 5km dari Pantai Port Dickson
Dalam 1km ke JPJ Port Dickson

Lokasi Tanah:-
- Berada di simpang Jalan masuk ke Taman Lukut Makmur
- Di tepi jalan Utama Lukut ke Sepang

Harga Tawaran terkini: RM 1,900,000
Sebarang Tawaran Harga dirunding

Tanah ini adalah kepunyaan Pemaju asal.
Syarikat kami adalah Exclusive Agent untuk pemilik Tanah ini.

Sila Lampirkan permohonan Tawaran kepada:-

IEC Properties E(3)1240
264C, Tingkat 3,
Jalan Bandar 12,
Metro Melawati, 53100
Kuala Lumpur

Pej: 03-41465184
Fax: 03-41475184
Hp: 010-3056823 @ 012-2140156
E-mail: putra.iec.properties@gmail.com

U.p: En Putra

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


asam garam kehidupan: Mari kita berkelah ....

Posted: 17 Feb 2012 05:10 PM PST

Salam mesra - selamat pagi - selamat sejahtera semua rakan taulan di seluruh pelusok dunia....fuyooooo - ramainya sahabat - yo la...sahabat @ rakan maya....terima kasih kepada sesiapa jua yang sudi bersahabat dengan saya - cikgu yang dah tuo...!

Mintak maaf le berbanyak2....blog AGK ni dah naik berkulat....nampaknya saya perlu mencatat jugak setiap hari ni...tapi apakan daya - masa amat mencemburui diri ini - banyak komitmen tugas2 rasmi perlu diselesaikan - sebab ini adalah sumber periuk nasi saya - harap rakan di luar alam maya ni sama seperti saya juga....kalau sambil2 dengan BB tu lain lah kan - kadang2 masa tunggu nombor nak bayar bil ( ada lagi ke yang beratur2 ni??? termasuk lah saya jugak - saya masih guna cara konvensional - tak reti nak on line -on line ni....kang haru jadinya )


okey la pagi ni saya bertungkus lumus mengukus nasi lemak ! wowww nasi lemak kukus kawan...sebab nak berkelah dengan anak di Serting - hari ni berkelah ramai2 sebab Farahin & mohd dah nak balik ke Ausie & NZ...selamat makan ye...nak gi Serting dah...
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved