ads

Isnin, 6 Jun 2011

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Probitas Et Fides: Nasi Arab Damsyik....Boleh Didapati <b>di Seremban</b>....

Posted: 01 Jun 2011 07:34 PM PDT

Assalamualaikum wbt para blogger semua. Semoga kalian semua senantiasa dirahmati Allah SWT. Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW.

Minggu ini, entah kenapa entri saya banyak pasal makan-makan je. Makan kendurilah, makan tapaulah dan hari ini pun pasal makan juga. Sebelum itu, saya hendak meminta maaf kepada kalian yang berpuasa sunat atau berpuasa ganti jika entri ini tidak sesuai untuk kalian.

Semalam petang kami ke ibu negeri ada sedikit urusan. Jarak tempat kami ini dengan ibu negeri lebih kurang sejam juga la perjalanan sehala. Selesai urusan, hendak terus pulang masih terasa awal. Kami pun ronda-ronda sekitar sini dan terjumpa satu restoran. Kami pun singgah la untuk menikmati hidangan di restoran ini. Restoran yang kami maksudkan adalah Restoran Nasi Arab Damsyik yang terletak di Jalan Paroi - Senawang di Seremban.

Jom kita layan sedikit pic yang sempat disnap..


Inilah tempat makan yang saya maksudkan itu. Restoran Nasi Arab Damsyik. Ia terletak di Taman Bougenvilla, Jalan Paroi - Senawang di Seremban. Warga Seremban jemputlah ke sini ( ini bukan iklan berbayar ya heheeheheh)


Inilah suasana di tempat makannya. Sila duduk bersila ya..Kalau nak makan di meja makan, ada di sediakan di luar. Jadi, tiada masalah bagi mereka yang tidak boleh bersila duduk...hehehehehhe


Ini pula adalah menunya.. Boleh pilih ikut keperluan kalian. Tapi nasi arab yang ini cuma ada ayam je..yang lain-lain seperti daging memang tiada la..


Ini adalah aksesori tambahan...Sedap dicicah dengan ayam yang akan dihidangkan nanti.


Inilah nasi arab pilihan saya..Nasi serta ayam dipotong 1/4.. Harganya RM 10 sahaja...


Ini minuman saya iaitu Teh Arab Herba.. Harganya RM 1.50 sahaja...

Sebenarnya, inilah pertama kali kami merasa Nasi Arab made ini Seremban ini.Saya sendiri tidak tahu hendak menyatakan ia sedap atau tidak cuma ia memang mengenyangkan kami sahaja.

Kepada rakan-rakan blogger sekalian, pernahkah kalian merasa Nasi Arab di tempat kalian ?? Jika pernah, bagaimanakah kalian boleh gambarkan rasa Nasi Arab ini ?? Layangkan minda para blogger untuk kita kongsi di kotak komen ini...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


TOK NAL: RM 2 JUTA ATASI BANJIR <b>DI TAMPIN</b>

Posted: 27 Apr 2011 02:49 AM PDT

Kerajaan telah meluluskan peruntukan sebanyak RM 2 juta bagi menjalankan kerja-kerja mendalamkan sungai , meluruskan serta memperbaiki sungai dan sistem pengairan dan saliran dalam usaha untuk mencegah dan mengurangkan kejadian banjir didaerah ini .

Peruntukan yang disalukan melalui ahli parlimen Tampin , Dato Shaziman Abu Mansor diharap bukan sahaja berupaya mengawal banjir yang semakin kerap berlaku , malahan  dapat mencegahnya dari terus berulang dan membawa banyak kerugian kepada orang ramai .

Antara kawasan yang menjadi tumpuan ialah sekitar kawasan Gemas , Sungai Kelamah , Sungai Dua , Keru , Tampin serta kawasan Gemencheh .

Perbincangan  berhubung projek tersebut telah diadakan di pejabat Dato Shaziman sendiri di Jabatan Kerja Raya KL dan antara yang dijemput hadir ialah Pegawai Daerah , Juretera JPS , Adun Gemas , Penghulu Khalid dan Tok Nal sendiri .

Terima kasih kepada Dato Shaziman khususnya kepada Encik Ujang yang telah memberikan layanan baik dan mesra kepada Tok Nal dan pegawai lain yang hadir .

Semoga projek yang menelan belanja RM 2 juta ini akan dapat mengatasi masalah banjir sekali gus mengurangkan beban mereka yang sering dilanda musibah itu .

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di mambau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mambau - Google Blog Search


Buku – buku Terkini dan Menarik <b>di</b> Perpustakaan Ibnu Sina SMK <b>...</b>

Posted: 19 May 2011 07:20 PM PDT

Posted: May 20, 2011 by Pusat Sumber Sekolah SMK Mambau in Uncategorized

Salam…salam sejahtera…salam 1 Malaysia..bertemu kembali di blog PSS SMK Mambau…terdapat pelbagai buku-buku menarik dan terkini yang boleh di pinjam oleh semua warga SMK Mambau! Di antaranya adalah buku yang paling laris di pasaran sekarang karya mantan Perdana Menteri Malaysia – Tun Dr. Mahathir Mohamad berjudul A Doctor in the House – A memoir of Tun Dr. Mahathir dan juga hasil karya Muhammad Alexander berjudul Armageddon 2012….dapatkan segera di perpustakaan!!

Selain daripada itu terdapat juga novel-novel terkini terbitan Prima, Alaf 21 dan Dewan Bahasa dan Pustaka…khas untuk semua warga SMK Mambau! – IMPROVE YOUR IMAGE..BE SEEN WITH A BOOK!

Be the first to like this post.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


TraveLog | <b>Kuala Klawang</b>, Negeri Sembilan « iMAGES by ALIFF AFIQ

Posted: 23 May 2011 01:44 AM PDT

Kali ini bertempat di Kuala Klawang, Negeri Sembilan . Air terjun disini mempunyai lebih dari 7 tingkat . Dibawah saya selitkan sekali video yg telah di rakamkan oleh rakan saya,Uncle Amy. Mana tahu selepas ini kalau ada yg nak pergi berkelah atau bercuti disini kan? Sehingga berjumpa lagi, harap anda terhibur.

"Currently Listening To : Kill for a dream – Bead eye″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Siapa yang janji nak bina UiTM <b>di Rembau</b> <b>...</b>

Posted: 05 Jun 2011 08:16 PM PDT

Masih ingat lagi Pilihanraya Umum 2008? Macam-macam janji manis ditaburkan pemimpin Umno di Negeri Sembilan. Antaranya ialah pembinaan Hospital Rembau, pembinaan Landasan Terbang Rembau, pembinaan UiTM Rembau. Sekarang dah tahun 2011, nak masuk 2012. Bayang pun tak nampak lagi. Tak apa , Melayu mudah lupa. Bagi komputer riba 1Malaysia, dah lupa semua janji sebelum ini.

Projek kereta laju KL - Gemas bermula
Kosmo 31 Jan 2008

SEREMBAN - Pembinaan landasan kereta api laju dari Kuala Lumpur ke Gemas yang kini sudah pun bermula dengan dijangka siap dalam masa empat tahun lagi.

Projek itu yang dijalankan oleh Indian Railways Company (IRC), dijangka menjadi pendorong kepada pembangunan pesat di Seremban, Rembau, Tampin, Gemencheh dan Gemas.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, projek itu juga akan membantu membangunkan Rembau sebagai destinasi pelancongan terkenal.

"Projek landasan itu kini sudah dimulakan di atas tanah milik kerajaan manakala proses pengambilan tanah milik individu sedang dilakukan," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di sini semalam.

Pada masa yang sama juga, Mohamad memaklumkan, syarikat yang sama turut diberi tugas oleh kerajaan bagi membina satu lagi laluan kereta api yang dikhaskan untuk komuter yang di- lanjutkan dari Seremban ke Sungai Gadut.

Selain itu katanya, kawasan rekreasi kolam air panas Pedas juga akan diperbesarkan dengan tambahan kemuda han seperti hotel bertaraf antarabangsa dan dewan persidangan.

BELIAU JUGA MENGUMUMKAN PEMBINAAN SEBUAH LAGI KAMPUS UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UITM) REMBAU selepas kampus di Kuala Pilah di mana ia dibuat secara inisiatif pembiayaan swasta (PFI).

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2008&dt=0131&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_15.htm

Artikel Mohamad Hasan menjanjikan Landasan Terbang Rembau pada tahun 2008 di http://rembau-hari-ini.blogspot.com/2011/05/melayu-mudah-lupa.html

Artikel Mohamad Hasan menjanjikan Hospital Rembau pada tahun 2008 di http://amkns.blogspot.com/2011/02/siapa-yang-menjanjikan-hospital-kepada.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Pokok: Himpunan 6 Bakal Belia <b>Di Jelebu</b>

Posted: 30 May 2011 05:15 AM PDT

Assalamualaikum.

Ceit. Hari tu kata taknak update blog sampai lepas bio paper 4. Sorry. Nak update jugak. Nak update cerita pasal anak-anak aku. Hoho. Anak-anak buah. 

Yang atas ni, baju pink tu anak buah sulung, Amirah dah darjah dua dah. Ini bermakna dah 8 tahun aku memegang title 'makcu'. Yang sebelah tu adik dia, Thaqif. Dah 5 tahun. Dua-dua banyak cakap. Termasuklah adik diorang, Danish (tiada dalam gambar). Oh ya, ni anak-anak kakak aku yang first.

Yang ni pulak, Thaqif tengah sedap betul tidur. Yang dua orang lagi tu, anak kakak aku yang third. Yang baby girl yang comel tu namanya Husna. Yang sebelah tu muka Jepun, abang dia, Nabil.

Cantiknya lah Husna. Husna ni baby pertama yang aku jumpa, yang tahu sebut "abah" dulu sebelum "mama". Bila aku ajar "mama", dia jawab "abah abah abah". Apataknya, kakak aku hari tu pergi kursus dua minggu, tinggallah Husna dengan abang ipar aku. Tup-tup kakak aku balik dari kursus, dah tahu sebut "abah". Geramnya makcu nak cubit muka dia!

Ini Firas. Dia tak berapa nak sihat. Tapi Firas ni tak sihat pun, dia still aktif ke hulu ke hilir. Hari tu jumpa, nampak dah kurus sikit. Ni mesti mak dia (kakak aku yang second) tak bagi makan cukup ni. Firas suka baby, tapi mak dia tak preggy lagi. Sabar je lah yer.

Hero-hero malaya.

Pasal holidays kat rumah. Haha. Seronok. Dan puas walaupun sekejap. And sedih pun ada. Lol. Kat rumah, dalam keadaan bising, dapat jugak lah curik masa nak study bio. Ada lagi topik tak habis, tapi aku simpan laa untuk esok after papers stats. Oyeah! Esok papers stats! And aku sedang update blog. Fuhh.

Sekian, nak pergi revise stats. Wassalam.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Orang dulu dulu: Selamat Pengantin Baru <b>di Serting</b>

Posted: 05 Jun 2011 10:45 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


My Rainbow...: Makan <b>di</b> NS : <b>Gemas</b>

Posted: 17 May 2011 08:31 PM PDT

Assalamualaikum...

Ok, meh kita bercerita pasal makanan lagi. Err..bukan nak buat apa pun..kalau tekak kita rasa sedap, maybe u all boleh la nak try, tapi kalau kita kata sebaliknya, pun u all boleh try gak. Eh...apa purpose? Ermm.. terpulang pada interpretasi individulah yer...

Ada one fine day, kita dan hubby pulang ke Kuantan dari Melaka ikut route yang lain. This time :

Alor Gajah--> Selandar ---> Btg Melaka ---> Gemencheh ---> Gemas ----> Buluh Kasap ----> Segamat -----> Kuantan : Masuk simpang ke Kuantan sebelum tiba di Bandar Segamat.

So, kami berhenti Maghrib dan makan di Gemas. Oleh kerana 1st time ikut route tu, maka tak tau apa lagi yg akan ditempuh dan berapa jauh lagi. Tak pasti ada tempat makan lagi ke tak, maka kami singgah di sini.

Antara deretan gerai, kami pilih yang ini sebab nampak konon macam happening sikit.


Kami order makanan2 ini :


Yang atas sekali tu nasi goreng apa..x tahu. Tp asalnya hubby order mee goreng mamak. Bila dtg pinggan, ada nasi goreng. Malas nak cerita bnyk. Telan jer la... Kita pula order char koay teow sbb bnyk signage dia promot. Maybe itu yg popular. Appetizer, kami order cendawan goreng tepung tu.

Ok...cendawan goreng tu jer yg betul2 boleh diterima. Yang lagi dua tu, setakat boleh dimakan jer la. Bukan tak bersyukur, tapi tak ada kepuasan atas duit yang dilaburkan. Nasi goreng mcm gaul dgn kicap, char koay teow banjir tapi cair bair...

Next time x dtg sini lagi kot....
Allahu'alam...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved