ads

Selasa, 17 April 2012

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


Panglima Perang Cyber: Malam Ini Panglima <b>Di</b> Pondok <b>Rasah</b> <b>...</b>

Posted: 14 May 2011 03:29 AM PDT




SIMPOSIUM TAREQAT TASAWUF
TEMPAT: MADRASAH AS-SAIDIYYAH
SURAU KAMPUNG PONDOK RASAH
70300, RASAH, SEREMBAN
NEGERI SEMBILAN

TARIKH/MASA: Waktu Maghrib pada 14 Mei 2011/11 Jamadil Akhir 1432H/SABTU MALAM AHAD

PERBENTANGAN KERTAS KERJA OLEH:
Prinsip-prinsip Dalam Ilmu Tarekat
Oleh Dr. Jahid B. Sidek al-Khalidi
Khalifah Tarekat Naqsyabandiyah Khalidiyah
Ahli Majlis Jilsah Sufiyah Kerajaan Negeri Sembilan
Pengasas dan Pakar Pusat Rawatan Islam MANARAH
Mantan Pensyarah Universiti Malaya
Tarekat Mengikut Sunnah Rasulullah s.a.w
Oleh Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri
Mantan pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
AJK Fatwa Negeri Sembilan dan Negeri Terengganu
Penulis tamu di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
"MEMAHAMI TAREQAT TASAWUF SERTA MEMPERKASA PARA IKHWAN DAN MEMPERTEGUH INSTITUSI TAREQAT"
MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI JEMPUT HADIR
Nota : Ubat kepada perpecahan Melayu Islam ialah Zikrullah Dan Selawat Keatas Rasulullah !!!
Ayuh belajar tasauf dan carilah guru tasauf yang sah dan bersambung sanad mereka kepada Rasulullah saw...
Atau lapangkan diri menghadiri majlis mereka.... Jumpa di sana !!!

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


PeRCuTiaN LaST MiNuTe <b>Di TeLuK KeMaNG</b> - Wonderful <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2012 11:10 PM PDT



Entry ni penuh ngan gambar ye..:D
Alkisahnya tengah2 bulan 3 baru ni en.hubby dapat cuti 3 hari + 2 hari cuti hujung minggu..asalnya plan nak balik kampung, tapi entah camne tiba2 lak en.hubby ajak aku pi bercuti ke PD..so, book la hotel di Teluk Kemang. Memang ktorg tak pernah pi TK ni..;)
Sume hotel yang kami nak, fully booked..;(
Ntah nape la ramai lak orang bercuti time tu, padahal cuti sekolah dah habis..mungkin orang ada kursus kat situ kot. Takpe la dah takde rezeki ktorg nak menginap kat hotel2 best.
Mula2 tu dah rasa give up, sebab dah letih kol hotel2.
Selang sehari kemudian, try la kol satu resort ni, Klana Beach Resort. Baru lagi rupanya resort ni. Yang best, ianya macam Islamic view. At last, kami book je la sebab sudah amat letih dok kol2. Kami booking through booking.com. 
Booking tu kena taruk kad kredit sbg confirmation booking hotel tu.
Dalam pukul 10 lebih pagi hari Rabu (28 Mac 2012) kami bertolak dari KL. 
Sesat gak nak mencari Klana Beach Resort ni sebab kedudukan resort ni adalah ke dalam2..dahla signboard ni amat kecil..waduh2..kalo cari kat gps, memang takde la, ye la sebab ianya masih baru.
Makan tengahari dulu di Bangi Kopitiam, dah dekat area TK.
Dah selesai makan, tengok2 jam, ermmm lambat lagi nak check in ni..:(
so ke pantai la kita, yeayyy!!!
Bergambar la sepuas-puasnya

Dah lama duk menuggu, jemu lak duk bergambar, kedua2 suami isteri dah tak tentu arah dah
asik duk pikir katil dan bilik air je..hikhik


Kedai tak banyak yang bukak..biasa2 je..






 Dah nak dekat pukul 3 petang, kami terus check in hotel.
Tengok bangunan dia, baru lagi, banyak giler parking.

Masa ktorg sampai, sunyi giler ok. Kat parking pun just 5 buah keter je ada.
Keesokkan hari, parking dah mula penuh.

Masa booking aritu, bilik jenis ni je yang available, so terpaksa la amik..:(
Mujur katil ni boleh dirapatkan..hehe

Perut lapar balik. So after mandi dan solat di hotel, kami pi makan di restoren dekat dengan pantai teluk kemang.
Terkedu dengan papan tanda di kedai makan tu, terus snap..haha..mujur sedap char kuew teaw dia.
Pas makan, en.hubby nak mandi kolam, tapi aku segan lak, sebab kolam kat hotel ni asing untuk laki dan pompuan..takkan la aku nak mandi sorang2 kat sana..hukhuk..so aku tengok je la dia mandi;(



 Dah keboringan tengok en.hubby mandi, aku main2 snap gambar je la..

yeayyy malam tu kuar makan lagi..asik makan je ktorg ni..hehe


Tengahari hari kedua kami di sini, kami makan di Restoren Nasi Kukus Cowboy..best sangat!!!







View dari kolam hotel kami menginap

Malam tu kami makan di satu restoren berdekatan dengan Bangi Kopitiam. Salah satu menu kami order ketam masak masam manis..best gileerrrrr!!!
Teringat lagi sampai sekarang..
Bersiap mau turun breakfast
Dah nak balik baru teringat nak snap gambar di cafe..huhu

 en.hubby makan banyak..hehe


 Disertakan doa makan dan selepas makan di atas setiap meja. 
***ni je la gambar yang mampu ditepek di sini setelah ditapis2..hehe..***

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Tanah Kebun <b>Di</b> Terachi <b>Kuala Pilah</b> | Iklan Percuma untuk <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 08:56 PM PDT

You have to be logged in / register to post a classified ad.
Register

Description

Bookmark and Share

Keluasan 4 ekar
1 km dari jalan Besar
Ada jalan masuk ke kebun
Harga RM48k seekar nego sampai jadi
Direct owner
Malay reserve
Serius Buyer Only…
sms 010-3355361


Website :

URL: http://azsuperb.blogspot.com
Tags: , ,
Stats: 275 total views, 4 so far today

Images

There are no images

Iklan Banner JaguhInternet Network

Letak Banner di sini          

Sponsored Links

Item Location


www.JimatMinyak2u.com

Keuntungan EJEN sehingga 125%

Posted By:

Terachi Kuala Pilah

April 5, 2012 3:56 am

0103355361

287 days, 17 hours

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


Adam Adli 2 Mac 2012 <b>di Gemas</b>, N.Sembilan - PAKATAN RAKYAT <b>...</b>

Posted: 26 Feb 2012 06:37 AM PST


PROGRAM SISWA BANGKIT BERSAMA RAKYAT

Tarikh : 2 Mac 2012, Jumaat

Tempat: Markas PAS Felda Pasir Besar, Gemas, N.Sembilan

Bersama :

~ Sdr Adam Adli , PEMIMPIN Siswa UPSI

~ Sdr Shamsul Bakri , Naib Presiden ANAK

~ Dr Rosli Yaakob , Timbalan Pesuruhjaya PAS N.Sembilan

~ Hj Razakek Abd Rahim , Naib Yang Dipertua PAS Tampin

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved