ads

Selasa, 5 Julai 2011

05 di lenggeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lenggeng - Google Blog Search


Anak Muda Kampung Nak Senang: Temui Bob Lokman <b>di Lenggeng</b> 10 Mei 2011

Posted: 05 Apr 2011 12:00 AM PDT

CERAMAH PERDANA

Tarikh : 7 Julai 2011 , KHAMIS
Masa : 9 mlm
Tempat : PASTI Al Mustaqim, Taman Pinggiran Senawang, N.Sembilan
Penceramah :
YB Hj Taufek , Pesuruhjaya PAS N.Sembilan
Ustaz Khairil Anuar Wafa , Ketua Pemuda PAS N.Sembilan
Dr Rosli Yaakop , Timbalan Pesuruhjaya PAS N.Sembilan
Bob Lokman

CERAMAH UMUM

Tarikh : 10 JULAI 2011, AHAD
Masa : 8 mlm
Tempat : Pejabat ADUN Sikamat, Tmn Sikamat Jaya, Seremban
Penceramah :
YB Khalid Samad, YB Elizabeth Wong, YB Loke Siew Fook, YB Aminuddin dan Sdr Rafizi Ramli (Pengarah Strategi PKR)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


Kilang <b>di Tampin</b> Melaka mencari pekerja lelaki dan… « Manakedai&#39;s Blog

Posted: 04 Jul 2011 10:05 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kilang di Tampin Melaka mencari pekerja lelaki dan… Kilang di Tampin Melaka mencari pekerja lelaki dan wanita segera! info http://ping.fm/XjP0S · Like. Be the first to like this post. ...

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Pantai <b>Teluk Kemang</b> @ Port Dickson | Penyubiru&#39;s Blog

Posted: 16 May 2011 01:22 AM PDT

Hujung minggu yang lepas aku & famili berada di Port Dickson. Wife aku ada kursus di situ, so aku & anak-anak pun tumpang sekali la. Bukan apa, wife aku tak bleh tidur tanpa anak-anak di sisi. hehe.. :tongue:

Aku malas nak taip panjang-panjang, korang layan je la gambar-gambar di bawah ni.

Pantai Teluk Kemang PD

Ni gambar kat Pantai Teluk Kemang Port Dickson. Jangan tak tau kat PD ni ada free wifi – 1NS. Tapi aku try aksess wifi 1NS tu, status connected tapi tak boleh masuk internet. hmm.. Saje lah nak test kan. Tapi sejak banyak kes akaun facebook kena hack antaranya fanpage hotfm & akaun facebook fafau, aku jadi berhati-hati guna free wifi ni. Aku lebih prefer guna broadband jer.

Pantai Teluk Kemang PD

Suasana di tepi Pantai Teluk Kemang pada waktu petang. Ramai giler orang (bukan ramai orang gila tau) bermandi-manda kat pantai ni. Aku paling tertarik dan teringin nak cuba main jet ski & banana bot tu. Tapi tu la, anak-anak aku nak letak mana kan. Mesti diorang nak ikut sekali punyer.

Pantai Teluk Kemang PD

Malas nak basahkan baju, tengok orang lain basah pun jadilah.

Pantai Teluk Kemang PD

Batrisyia dah tak tahan, akhirnya terjun jugak main pasir.

Pantai Teluk Kemang PD

Dah puas tengok pantai, pergi kat dataran pula. Ada perkhidmatan sewa kereta untuk kanak-kanak. RM5 – 5 minit. Syoklah budak-budak tu.

Pandangan panorama guna Galaxy Tab. Klik gambar tuk tumbesaran mata yang sihat.

Pantai Teluk Kemang PD

Pantai Teluk Kemang PD

Nak tunjuk jugak selipar facebook. Satu pasang RM10. Mark Zuckerberg pun takde selipar ni tau. haha.

Pantai Teluk Kemang PD

Puas main kereta, main belon pulak. Tengok tu Qariena sampai juling mata dibuatnya.

Pantai Teluk Kemang PD

Tak lama lepas tu, tiba-tiba keluar basikal jenis baring plak. Aku ingatkan ada berbudak bawak basikal tu dari rumah.

Pantai Teluk Kemang PD

Rupa-rupanya ada booth baru bukak sewa basikal baring yang diberi nama extreme driftcycle.

Pantai Teluk Kemang PD

Menarik jugak kan. Rare ni. Aku tak pernah nampak lagi kat mana-mana ni. RM5 tuk 15 minit. Aku teringin nak cuba tapi biasalah anak aku si Qariena tu mesti nak naik sama. Kalau si Batrisyia tu takpe, dia boleh kayuh sendiri.

Pantai Teluk Kemang PD

Pagi besoknya (ahad) main pantai kat depan Hotel Seri Malaysia. Aku tak tau apa nama khas pantai ni.

Pantai Teluk Kemang PD

Pantai Teluk Kemang PD

Tak dapat lepak lama-lama sebab lepas tu hujan. So, terpaksalah melepak dalam bilik hotel.

Pantai Teluk Kemang PD

gambar panorama. klik tuk tumbesaran yang sihat.

Hadiah hari guru

Ini gambar pagi tadi, 16 Mei 2011. Batrisyia sedang menunjukkan hadiah-hadiah untuk diagihkan kepada guru kelasnya. Bukan kasut atau pakaian Padini tau, beg tu tuk mengelirukan pihak lawan jer. haha.

Last but no least, Selamat Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia. Jasamu di kenang.

Related Posts with ThumbnailsDilihat sebanyak : 720Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Ceramah Perdana 16 Jun 2011 <b>di Port Dickson</b> - PAKATAN RAKYAT <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2011 07:27 PM PDT

CERAMAH PERDANA
16 Jun 2011 /Khamis
9.00 malam
Kg Jawa, Bukit Pelandok, Chuah Port Dickson.
Penceramah utama:
YB Dato' Johari Abdul, YB Suhaimi Shafie, YB Ng Sue Lim & YB Dato' Kamarul Baharin Abbas.

Sumber : http://pkrn9.blogspot.com/2011/06/ceramah-perdana-hari-ini.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Driver cum Technician job - EVER PROLINE FIRE PROTECTION SDN.BHD

Posted: 19 Jun 2011 09:09 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]... call 03-91734396 (Mr.Ramlal 019-2754714) for an immediate interview. EVER PROLINE FIRE PROTECTION SDN.BHD (652710-U) PT 10064, 2nd Floor, Putra Point, Jalan BBN 1/3L, Bandar Baru Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan. ...

TAMAN DESARIA <b>NILAI</b> 71800 <b>NEGERI SEMBILAN</b> - SEMAKIN HARI SEMAKIN <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2011 10:09 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]DI MAKASSAR INDONESIA. MAKASSAR KOTA SEPEDA (BASIKAL) SEMPENA EVEN SETIAP TAHUN 'BIKE TO WORK' BACA SINI. DI TAMAN DESARIA NILAI NEGERI SEMBILAN. KEMPEN JOM BERBASIKAL MULAI DINGIN SEBAB KETUA SDR PIAN SUDAHPUN MENJUAL ...

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


PIDATO Bicara Rakyat 18 Jun 2011 <b>di Rembau</b> - Syarak Mengata , Adat <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2011 01:53 AM PDT

CERAMAH PERDANA

Bersama :

YB Hj Taufek, Pesuruhjaya PAS N.Sembilan

Adly Zahari, Pesuruhjaya PAS Melaka

Chegubard, Pengerusi SAMM

Ustaz Shamsul Firdaus Al-Hafiz, bekas Imam Masjid Saidina Omar AlKhattab, Bukit Damansara

Tarikh : 18 Jun 2011 , SABTU

Masa : 9 mlm

Tempat : Kg Astana Raja, Rembau, N.Sembilan

Semua dijemput hadir

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


JALAN PENARIKAN – Laluan Sejarah <b>di</b> Jempol « <b>SERTING</b> – <b>Di</b> Sini <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2011 01:39 PM PDT

Jalan Penarikan,  yang juga dikenali sebagai  Londar Siam,  adalah sebatang jalan darat tertua diketahui di Semenanjung Malaysia,  dan merupakan jalan alternatif kepada jalan laut,  iaitu melalui Temasik  (Singapura)  di selatan Semenanjung Malaysia,  yang agak jauh dan berbahaya pada musim tengkujuh.

Jalan ini menghubungkan dua batang sungai iaitu Sungai Serting di sebelah utara yang mengalir masuk ke Sungai Bera yang pula mengalir ke Sungai Pahang dan Sungai Jempol di selatan yang mengalir masuk ke Sungai Muar.   Kedua-dua sungai ini terletak di daerah Jempol,  Negeri Sembilan.  Jarak terdekat di antara kedua-dua sungai ini adalah kira-kira 0.6 km.

Di sinilah letaknya Jalan Penarikan.

Kita telah menyentuh sedikit mengenai jalan bersejarah ini kira-kira dua minggu yang lalu.    Kita akan paparkan sejarah laluan tua di daerah Jempol ini dengan lebih terperinci lagi,  dalam masa terdekat.   Kami sedang membuat kajian,  penyelidikan dan rujukan yang relevan dengan pihak-pihak yang lebih arif dan mengetahui mengenainya,   antaranya ialah Persatuan Sejarah Malaysia,  Cawangan Negeri Sembilan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved