ads

Rabu, 20 Februari 2013

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


Rumah Sewa <b>di Sikamat</b> Seremban | Portal Rumah Sewa . Com <b>...</b>

Posted: 26 Dec 2012 07:30 AM PST

Rumah baru (pangsapuri)…10 minit ke bandar seremban, lebuhraya LEKAS
Hampir lengkap…kabinet dapur, dapur gas, peti ais dua pintu, grill, sofa, meja makan, setiap bilik ada kipas dan extra soket, ruang tamu dan ruang makan pun ada kipas syiling, katil double, 2 tilam queen dan 1 single.
3 bilik dan 2 bilik air, ada ampaian
ada lif, pengawal keselamatan, parkir kereta, taman permainan.
Keutamaan pada perempuan muslim yang bujang.

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


Pembunuhan Paling Kejam 4 Beranak <b>Di Tampin</b> Gemencheh <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2013 08:10 PM PST

Pembunuhan Paling Kejam 4 Beranak Di Tampin Gemencheh - Gambar Ngeri | TAMPIN: Empat beranak ditemui mati dalam keadaan ngeri termasuk seorang tanpa kepala dipercayai dibunuh di dua rumah berasingan yang terletak berdekatan di Kampung Batang Rokan, Gemencheh dekat sini, semalam.
Mangsa dikenali Atan Daud, 90, yang juga bekas imam masjid kampung berkenaan serta isterinya, Sofiah Keatas, 80, menantu pasangan warga emas itu, Ismail Awang, 76, dan anak Ismail, Siti Khadijah Ismail, 22.
Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Osman Salleh, berkata empat beranak itu dipercayai dibunuh kira-kira jam 10 pagi, tetapi kejadian berkenaan hanya disedari selepas seorang lagi anak Ismail, Siti Mariam, 18, pulang dari sekolah pada jam 3.30 petang.
Katanya, terdapat kesan tetakan dan tikaman pada semua mangsa dengan pisau tercacak pada dada Siti Khadijah, manakala Atan putus tangan kiri, Sofiah putus tangan kanan dan Ismail pula putus kepala.
"Polis menolak motif samun dan sedang menyiasat semua kemungkinan, termasuk perselisihan faham. Kes ini disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan," katanya dalam sidang akhbar di Balai Polis Gemencheh dekat sini, malam tadi.
Osman berkata, polis turut menemui sebilah pisau dan parang yang dipercayai digunakan dalam pembunuhan itu.
Sehubungan itu, katanya, polis sedang mencari cucu bekas imam itu, Rashidi Ismail, 34, bagi membantu siasatan.
Katanya, Rashidi menunggang motosikal Suzuki biru dengan nombor pendaftaran BAY 2805 dan meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenainya supaya menghubungi mana-mana balai polis dengan segera.
Mayat semua mangsa dibawa ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (HTJS) untuk dibedah siasat.
Sementara itu, seorang penduduk kampung yang enggan dikenali memberitahu dia antara terawal tiba di tempat kejadian selepas dimaklumkan Siti Mariam.
Katanya, Ismail sepatutnya mengambil Siti Mariam di sekolah, tetapi sehingga kira-kira jam 2 petang, Allahyarham tidak tiba seperti biasa.
"Siti Mariam kemudian menelefon bapanya dan kakaknya, Siti Khadijah, tetapi kedua-dua panggilan itu tidak dijawab.

"Dia kemudian pulang sendiri dengan menaiki bas dan apabila tiba di rumah, Siti Mariam mendapati kakaknya sudah tidak bernyawa dengan pisau tercacak di dada," katanya.
Berikutan itu, Siti Mariam meluru ke rumah datuknya yang terletak hanya kira-kira 20 meter dari rumahnya, tetapi terkejut apabila menemui pasangan warga emas itu turut mati bergelimpangan.
"Pembunuhan Ismail pula disedari selepas penduduk menemui mayat tanpa kepala di rumah pasangan warga emas itu," katanya.
Tinjauan Berita Harian mendapati kedua-dua rumah berkenaan terletak dalam satu kawasan berpagar dengan jarak kira-kira 20 meter.
Kedua-dua rumah itu juga terletak dalam kebun getah dan terpencil dari rumah lain dengan rumah terdekat kira-kira dua kilometer.
5 Jan – Rasidi Ismail, 34, membunuh adik perempuan, bapa, datuk dan neneknya di kediaman keluarganya di Kampung Batang Rokan, Gemencheh, Negeri Sembilan.
  • Mayat Atan Daud, 90, dan isterinya Sutiah Katas, 80, Ismail Awang, 76, dan Siti Khadijah Ismail, 22, ditemui sama ada dipenggal, ditikam atau anggota mereka putus dalam serangan ganas menggunakan parang.
  • Rasidi memenggal kepala Ismail sebelum menanamnya di tanah perkuburan Islam Seksyen 21, Shah Alam.
7 Sept – Rasidi dibebaskan daripada pertuduhan membunuh empat anggota keluarganya setelah didapati tidak waras semasa melakukan perbuatan itu.

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


<b>Teluk Kemang</b>, Port Dickson - Part 2 (Melukis <b>di</b> Pasir) | Silampuneon

Posted: 13 Feb 2013 03:46 AM PST

 Assalamualaikum !
Sampai sudah kita di entri port dikson part 2 haha... kenapa ya saya buat part by part... kesian sangat kat korang nanti kena scrol lama lama sebab gambar banyak sangat ! XD
Kali ni kita tengok pulak apemenda lagi gambar lawak sebagai kenangan kat Port Dickson haritu..haha..


Taik manusia di tepi pantai Port Dickson ?
Apekes dengan taik manusia ni ? Hahaha...masa bentang tikar dan susun susun barang tu...kami pun jalan jalan kat depan pantai tu... tetiba nampak taik orang kat area kami lepak tu...
Yang qilah dengan norika buat lawak antaranegeri..
A :Woi norika, hang pi kambus taik tu wehh !!
B : Qilah, hang amik pinggan plastik ni pi tutup taik tu dulu kang aku kambus dengan pasir..
C : Weh korang ni rajin gila nak selesaikan masalah taik tu...kita pindah je la weh !! Siap nak tutup pakai pinggan kertas laa nak kambus pakai pasir laa...pindah je laa weh.. buat lawak laa korang ni...


Ohya..bila pandang ciptaan Allah yang maha hebat ni kita dapat pahala kan ? So pandanglah langit..pandanglah laut..pandanglah pantai...ucapkan Subhanallah Allahuakhbar :) hati pun senang :P
menikmati pemandangan ! arghh takde orange jus laaaaaaaaaaa !!
amaran : sila pakai sunblock !!!!
sebenarnya saya nak ambil gambar ramai ramai dan pemandangan yang cantik.. hayyaa...tapi bright sangat.. tak berapa nampak birunya langit dan cantik nya pantai tu...
 me dan aqilah norizan...dia ni suka sangat panggil saya nama penuh...
woi nurul aina...meh sini..
suka buat lawak berterabur...memang lawak dia ni hoi...
saya pun snap snap gambar sebelum balik mesti kena tulis I WAS HERE>...hahaha...
ecececeh minah lebah ni..dah la pakai baju cam lebah hahaha...bajet menyegat la tu hahaha :P
 ni aqilah norizan la ni...masalah betul dia ni.. orang suruh amik gambar betul betul nampak tulisan kat pasir.. dia amik gambar mesti berterabur je...hahaha
 tension saya dengan aqilah norizan ni hahaha...
ahaaa cantik kan laut....? Subhanallah...Maha kuasa dan Maha bijaknya Allah swt denagn ciptaannya...
mentang mentang sekarang musin raya cina.. minah ni balun banyak limau...
sikit sikit makan limau..
tak paham den ! kalau saya makan limau banyak nanti sakit perut...woaaa
ok jumpa lagi di entri seterusnya yaaa !! part 3 pulak !!

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Teluk Kemang, <b>Port Dickson</b> - Part 2 (Melukis <b>di</b> Pasir) | Silampuneon

Posted: 13 Feb 2013 03:46 AM PST

 Assalamualaikum !
Sampai sudah kita di entri port dikson part 2 haha... kenapa ya saya buat part by part... kesian sangat kat korang nanti kena scrol lama lama sebab gambar banyak sangat ! XD
Kali ni kita tengok pulak apemenda lagi gambar lawak sebagai kenangan kat Port Dickson haritu..haha..


Taik manusia di tepi pantai Port Dickson ?
Apekes dengan taik manusia ni ? Hahaha...masa bentang tikar dan susun susun barang tu...kami pun jalan jalan kat depan pantai tu... tetiba nampak taik orang kat area kami lepak tu...
Yang qilah dengan norika buat lawak antaranegeri..
A :Woi norika, hang pi kambus taik tu wehh !!
B : Qilah, hang amik pinggan plastik ni pi tutup taik tu dulu kang aku kambus dengan pasir..
C : Weh korang ni rajin gila nak selesaikan masalah taik tu...kita pindah je la weh !! Siap nak tutup pakai pinggan kertas laa nak kambus pakai pasir laa...pindah je laa weh.. buat lawak laa korang ni...


Ohya..bila pandang ciptaan Allah yang maha hebat ni kita dapat pahala kan ? So pandanglah langit..pandanglah laut..pandanglah pantai...ucapkan Subhanallah Allahuakhbar :) hati pun senang :P
menikmati pemandangan ! arghh takde orange jus laaaaaaaaaaa !!
amaran : sila pakai sunblock !!!!
sebenarnya saya nak ambil gambar ramai ramai dan pemandangan yang cantik.. hayyaa...tapi bright sangat.. tak berapa nampak birunya langit dan cantik nya pantai tu...
 me dan aqilah norizan...dia ni suka sangat panggil saya nama penuh...
woi nurul aina...meh sini..
suka buat lawak berterabur...memang lawak dia ni hoi...
saya pun snap snap gambar sebelum balik mesti kena tulis I WAS HERE>...hahaha...
ecececeh minah lebah ni..dah la pakai baju cam lebah hahaha...bajet menyegat la tu hahaha :P
 ni aqilah norizan la ni...masalah betul dia ni.. orang suruh amik gambar betul betul nampak tulisan kat pasir.. dia amik gambar mesti berterabur je...hahaha
 tension saya dengan aqilah norizan ni hahaha...
ahaaa cantik kan laut....? Subhanallah...Maha kuasa dan Maha bijaknya Allah swt denagn ciptaannya...
mentang mentang sekarang musin raya cina.. minah ni balun banyak limau...
sikit sikit makan limau..
tak paham den ! kalau saya makan limau banyak nanti sakit perut...woaaa
ok jumpa lagi di entri seterusnya yaaa !! part 3 pulak !!

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Ibnu Hasyim: Banjir Besar Landa <b>Lukut</b>. Kesal Kepada Pemaju?

Posted: 25 Nov 2012 05:30 AM PST


PORT DICKSON: "Sudah puluhan tahun tinggal di kampung ini, inilah kali pertama banjir berlaku dan paling teruk apabila air menenggelamkan rumah," kata Cheok Ah Kaw, 71, seorang daripada 47 keluarga mangsa banjir di Kampung Batu Tujuh, Lukut, di sini, semalam.

Hujan lebat berterusan sejak jam 2 pagi menyebabkan 200 keluarga dari beberapa kampung dan kawasan perumahan di Lukut serta sekitarnya termasuk Kampung Sri Parit, Taman Jaya Lukut, Taman Indah Jaya, Taman Wawasan dan Taman Sri Lukut ditenggelami air antara dua hingga tiga meter.

Tinjauan (myMeto) bersama menaiki bot Bomba dan Penyelamat Telok Kemang mendapati Kampung Batu Tujuh, Jalan Seremban dan kawasan rumah kongsi pekerja warga Indonesia ditenggelami air hampir keseluruhan rumah. Menurut Cheok, dia sekeluarga tujuh beranak resah apabila hujan lebat menyebabkan air mula naik dengan cepat dan segera menyelamatkan diri ke kawasan tinggi sementara menunggu bantuan tiba.

"Saya sekeluarga termasuk menantu dan cucu cemas apabila air naik mendadak dan nekad pergi ke kawasan rumah jiran yang terletak di atas bukit.
"Disebabkan bimbang berlaku perkara tidak diingini, kami tidak dapat menyelamatkan harta benda lain," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Katanya, masalah sistem perparitan di kampung itu terlalu kecil selain sampah-sarap menyebabkan air tersekat dan melimpah keluar.
"Saya kesal dengan sikap pemaju yang tidak mengendahkan aduan kami sebelum ini mengenai masalah sistem perparitan yang sempit ini," katanya. Seorang lagi mangsa, Ng Ching Hong, 50, berkata, sikap pemaju perumahan amat dikesali kerana aduan sudah dibuat oleh penduduk kampung berkenaan laluan air ke longkang yang terlalu kecil.

"Kami harap bantuan segera sampai kerana kemusnahan yang kami alami amat teruk. Rumah, pakaian dan kereta habis musnah dimasuki air dan tidak dapat diselamatkan. Kami tak tau macam mana lagi nak meneruskan hidup," katanya. (Disunting dari myMtetro)

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


teen life is awesome: UKKM <b>di</b> MRSM <b>serting</b>

Posted: 01 Dec 2012 10:28 AM PST


Assalamualaikum... how's life?

    kali ni aku nak share pasal UKKM... hari tu(28/11.2012) aku ade jawab UKKM kat MRSM Serting ......

"UKKM tu menatang ape?"

 "UKKM tu ujian kecenderungan kemasukan ke MRSM..."

"ouh.. baru tau..."

                     

soalan dia mcm soalan PMR gak la.. tapi...., seriously aku cakap, soalan math dia... pergh susah membunuh..  tapi science senang... yang lagi satu paper korang kena jawab ujian keperibadian.. masa jawab tu korang kena perasan baik lah... haha... tapi aku x jawab guna paper.., aku jawab guna komputer... da canggih da.. MRSM lain pon same kot...

     masa aku masuk makmal komputer uh, aku pelik gak.., asal meja dye rapat.. kalo cam tu senang lah nak meniru.. hmmm... rupa2nya guna komputer.. punya cuak la aku bila dengar kena jawab guna komputer.. bukan sebab aku x tau guan.. tipu la kalo aku kata aku x reti nak guna kan..

    haha.. actually, aku x biase guna jawab exam guna komputer.. actually x pernah langsung.. tu lah 1st time aku jawab exam guna komputer.. tapi bagus gak, x payah susa2 lenguhkan tangan hitamkan kertas OMR.. hihi...

ni maklumat penting.... LOKASI MRSM SERTING...

     kepada sesiapa yang nak masuk pergi MRSM Serting uh.. awal2 aku cakap..., namanya MRSM Serting tapi kat Jempol.. kalo camtu baik tukar nama jer.. MRSM Jempol.. xde la aku susa nak cari... sesat punya pasal.., 15 minit b4 start exam baru aku sampai... giler kan..? tukar baju pon berlari-lari.. ntah aku sempat tutup zip kain ke x... haha.... rasenye sempat.... hehe...

    dah la aku nak cepat.., tetiba lori kat depan tu bawak tehegeh-hegeh pulak... memang menguji kesabaran aku betol... ish..! sabar je la... tapi ade sorang budak laki ni.. pukol 2:50 p.m baru sampai.. maybe same kes dengan aku... sesat.. gara2 alamat x betol...nasib baik budak tu still dapat peluang jawab exam..  dalam GPS pon xde MRSM Serting... balai polis serting ade la..

    sejak ari tu..., baru aku tau.. serting ade banyak name... bandar baru serting and banyak lagi.. sorry.., aku bukan orang serting..., so x dapat nak senaraikan nama2 dia..

budak2 yang pergi jawab kat MRSM serting tu....mcm2 ragam aku tgk.. ade yang skema...(budak tu mesti pandai giler), ade yang terlebih peramah.., bajet hot pon ade.. tapi cool la.. aku xde masalah pon dgn diorang.. lagipun aku bukanya bercakap sangat dgn diorang.. just bercakap dengan budak sebelah aku jer.. tu un sbb aku x nak rehat sorang2.. hihi

tapi cafe kat situ x bukak pon.. lagipon aku x lapar pon.. sebenarnya aku x suka duduk sorang2 and termenung... hah kan da kena tegur.. ish... haha..


  ni lagi best..., aku ingat aku sorang jer jawab exam kat mrsm serting..., rupa2nya kawan aku pon ade jawab kat situ gak.. tapi dia ari isnin.. aku ari rabu.. huhu

    By the way...., aku x harap pon  dapat MRSM.. kalo dapat.., alhamdulillah... bersyukur sangat2..sbp pon aku mintak gak... teknik pon aku mintak...kalo dapat alhamdulillah... x pon skolah kat sekolah harian biase jer..

     ok la.. sampai sini jer aku nak share... rasanya aku da cakap sume benda pasal serting ni..

see you next time...

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved