ads

Khamis, 7 Julai 2011

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


jalan2 <b>di tampin</b>!

Posted: 07 Jul 2011 06:06 AM PDT

hye sume ummi nak becerite

bce tau! :D

semalam 6 .july .2011

kami se'geng' g uma sahabat kami kat tampin 

uma saudari syahirah

lamo xjmpe walaupon stdy same U.

celebrate brthday saudari syuhada dan saudari dya :D

best2! lame xtogther2 kumpul.

cume sorg je la xde 

sbb skg die stdy.die je amik dipl then die jau

so xpat join.

kami g dgn 3 kerete.

aku ngan syuhada satu kete

trex n dya satu kete

atiq satu kete.

happy day!! senyum sokmo :D

happy brthday zowie n dya
smge dirahmati ,dimurahkan rezeki

u alls my sahabat forever. love u alls!!

so sweet pakai gambaq same :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


KuaLam SaLam PerkeNalaN ~: ~ Picnic <b>Di Port DicksoN</b>

Posted: 06 Jul 2011 10:37 PM PDT

Last Saturday aku, Sis Re3n, Akak Mulan & her Husband Bro Izzul pergi picnic kat Port Dickson.

Bende ni sebenarnye Akak Mulan yang rancang sebab nak celebrate Sis Re3n dapat kejer.

So, akupun dijemput skali untuk join same same. Hehh~

So, pagi tu memang aku agak sayur gler arr.

Sebab malam tadi aku nengok muvie, sampai rumah dah around 0030.

Pastu tito plak around 0300.

Bangun pagi tu dah 0635.

Pastu takleh dah nak tito.

Memang dah jadi turin aku tetiap pagi macam ni.

Hehe~

Owh! Pagi ni mama masakkan kami semua nasi lemak sebab Akak Mulan yang nak makan.

So, sempatlah buat nasi lemak yang agak banyak jugaklah.

Then, kami tunggulah Akak Mulan datang dengan husband beliau.

Around 1030 camtu sampai rumah.

Wak masuk sume barang dalam keter, terus kami gerak menuju kejayaan.

Around 1230 kami sampai kat Tanjung Biru a.k.a. Blue Lagoon.

Kat sini kami makan tengahari lu, nasi lemak yang ermm ermmmm sedap! Hehh~

Perkenalkan yang kiri skali tu adelah Akak Mulan ye!

Sis Re3n & Me En. Sepet

Abang Izzul tukang amik pic ni. Hehe~

Abang Izzul ni memang suke amik pic. So, jangan risaulah ye.

Memang banyak pic abang amik

Lepas makan pe sume, kami tukar pakaian dulu cause nak gi berendam jap.

 Ni Abang Izzul

Husband pada Akak Mulan

Owh! berendam macam dalam je.

Padahal paras pinggang tak silap aku. Hehh~

Lepas berendam dalam sejam macam tu kamipun naik arr ke darat sebab nak gi kat Tanjung Tuan plak.

Tempat tumpuan orang ramai, water sportspun banyak kat sane.

 Owh! Before that kite aksi sekejap!

Haa!

Tolonglah ye sume sume!

Jangan jadi over-confident sangat macam auntie ni okie!

Dahlah "bukan kurus", pastu duk berenang macam dalam cter BayWatch tu.

Pastu lepas berenang pe sume, terus gi kat banana boat duk terbongkang macam tu.

Aku nengok "erghh!" ape kes minah ni?
Hahaha~

Tolong jangan jadi macam ni ye!

Lepas tu kami kemas kemas barang gi arr kat Tanjung Tuan.

Kat sini lagi arr..

Erghhh~

Kami berendam dekat 2jam straight.

Sebab nak tunggu air pasang.

Pastu Akak Mulan & Abang Izzul nak naik game yang ade.

Taknak Banana Boat.

Sebab macam biasa jer.

*plus aku dah penah naik dulu. so, dah rase dah game die macam mane

Nak try something new.

Nengok nengok ahaa!

Jumpe!

Name die "AirHead Turbo Blast".

Serius super cool!!!!

Harge sorang RM25.

Tapi, min untuk naik 2 orang.

Disebabkan kami 4 orang so, kami naik yang double arr.

Leh main langgar langgar.

Serius best gler!

1 more!

Turbo Blast ni tak kan jatuhkan korang okie.

Memang balance!

So, kalau korang tak reti berenang takpe jangan risau.

Harge RM25 sorang tapi die bawak memang jauh gler.

Yang bestnyer Akak Mulan duk jerit "laju lagi, laju lagi".

Errrr.. Itu ape yang brother tukang bawak yang bagitau.

Aku tak dengar, aku just jerit keseronokkan jer.

Hahaha~

Owh! One more!

Pasti bontot korang kebal okie!!

Memang lepas korang naik tuh korang tak rase kebas pe pun, just aku rase mesti ade sembelit skit skit.

Ngahaha~

Yang pasti AWESOME GILA!

AWESOME GILA bile die wat 360 degree.

Paling thrill abis aarrrrrr...

 Ni lah rupe die.

Memang coooool abislah game nih!

Should try!!

Ni yang double tuh.

Main langgar langgar lagi.

Agak agak dalam 1700 kamipun dah tak larat dah nak berendam pe sume.

Kami pun naik arr gi mandi & tukar baju.

Dalam 1800 kami gi kat Jeti plak.

Ingat nak nengok sunset.

Tapi, awalkan, so, ape yang ade jerlah kami nengok.

Hehe~

 Titi @ kawasan ni aku tak tau senornyer name ape


Oppss!

Ni suppose aku je yang amik pic.

Skali Akak Mulan datang kot blakang

Then aku pun terpandanglah Akak Mulan.

Erghh!

Pastu die marah aku "asal pandang macam tu?"
Hahaha~

Spontan arr!

Pasangan Bahagia

Hehh~

Pastu kami gi Mc'D dekat Equin Park.

Lepas tu baru arr kami balik umah.

~ Jaa ~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


Kamal Journal : Giant Kini Dibuka <b>Di Lukut</b>.

Posted: 27 Dec 2010 11:19 PM PST

Number of View :476
giant-lukut-01

Assalamualaikum. Wah….setelah sekian lama akhirnya "Giant" kini dibuka di Lukut Port Dickson. Kalau dari rumah den lebih kurang 5 minit aje kalau naik kereta. Selalunya kalau nak beli barang-barang dapur kena pergi Giant Senawang atau Tesco Seremban 2. Sekarang tak susah dah. Den suka beli barang kat Gianr nie bukannya ape,pilihannya banyak. Semua barang-barang basahnya pun segar segar-segar. Diiklankan dengan nama Giant Superstore Lukut ini akan dibuka secara rasminya pada 30 Disember.

Dengan adanya Giant ini secara tidak langsung membuka peluang perkerjaan kepada warga Lukut khususnya. Dengar cerita ramai gak orang yang interview bulan lepas. Chiken Rice Shop pun dengarnya adakan dibuka dalam Ginat nie. Meriahlah Lukut sekarang.

Did you like this? Share it:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved