ads

Ahad, 17 Julai 2011

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Sekadar Berkongsi: Pagi Hari Ke-3 <b>Di Teluk Kemang</b>

Posted: 23 Mar 2011 04:36 PM PDT

Hari nie merupakan hari ke-3 dan itu bermakna tinggal lagi sehari untuk berangkat meninggalkan Pantai Teluk Kemang nih. Nasib baik penceramah nie pandai kawal keadaan yang menyebabkan ramai yang tak mengantuk. Bukan dari segi teknik pandai melawak atau sering membuat aku gelak ketawa, tetapi kerana konsep penyampaiannya berbentuk komunikasi dua hala. Ada soal dan ada yang memberi respon. Bukan macam baca berita jer kat depan. Syok sendiri jer sedangkan orang kat belakang dok tersengguk2 mengantuk.

Argghhh.... yang nie aku lemah sket & tak berapa suka. Dia suka bergerak dan berjalan2 serta tak duduk satu tempat. Di mana tempat dia berhenti maka dia akan menghulurkan microphone untuk bertanyakan soalan. Jadi semua orang akan bersiap sedia termasuklah aku. Setakat hari nie, aku belum kena soal lagi. Selamat....tinggal lagi dua sessi dengan penceramah nie iaitu pagi ni.. Sebelah petang lak penceramah lain....harap2 ok la jugak. Cara penceramah pertama bagus kerana senang di fahami serta mudah untuk di ingati melalui konsep komunikasi dua hala nih. Cuma aku kurang sket bab2 bercakap depan ramai nie....darah gemuruh beb....

Oh yer....aku nak selit sket bab makan. Selalunya bila makan tempat sedap dan ada kelas nie, maka kalau boleh nak limpah pinggan di ambik nya. Kalau lah abis tak kisah sangat kan. Sudah lah makan melampau2, tak henggat kat orang belakang malah membazir pulak tuh. Kalau boleh, ambil la dan makan lah berpada2. Jangan tunjuk sangat sikap buruk tuh. Orang tak kutuk pun cakap datang dari kampung mana la budak nie, macam tak pernah makan kat hotel jer. Tapi dalam mata dan hati orang lain, bermacam2 tanggapan boleh di buat. Kan sedih tuh. Pikir pada kawan belakang yang mungkin tak dapat nak makan atau kawan2 kita yang tak cukup makan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


TraveLog | <b>Kuala Klawang</b>, Negeri Sembilan « iMAGES by ALIFF AFIQ

Posted: 23 May 2011 01:44 AM PDT

Kali ini bertempat di Kuala Klawang, Negeri Sembilan . Air terjun disini mempunyai lebih dari 7 tingkat . Dibawah saya selitkan sekali video yg telah di rakamkan oleh rakan saya,Uncle Amy. Mana tahu selepas ini kalau ada yg nak pergi berkelah atau bercuti disini kan? Sehingga berjumpa lagi, harap anda terhibur.

"Currently Listening To : Kill for a dream – Bead eye″

ALIFF AFIQ
Creative Photographer
KameraDansa
Tel | 017 3355735
Email | aliffafiq@gmail.com
Official Website | http://www.aliffafiq.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: 20 tahun rakyat <b>di Mantin</b>, N.Sembilan <b>...</b>

Posted: 08 Jun 2011 12:18 AM PDT

Dah 20 tahun dan mungkin dah 4 Pilihanraya Umum diadakan masalah tapak pelupusan berhampiran kawasan penduduk kampung di Kampung Gebok, Mantin, Negeri Sembilan tak selesai-selesai. Apakah para pengundi di Mantin perlu tunggu lagi 20 tahun lagi dan lagi 4 Pilihanraya Umum?

BAU BUSUK MENGANGGU KEHIDUPAN PENDUDUK KAMPUNG GEBOK

Penduduk Kampung Gebok, Mantin, Negeri Sembilan ingin membuat aduan kepada pihak tuan tentang masalah bau busuk yang telah lama menganggu penduduk kampung di kawasan saya.

Masalah ini timbul dari tempat pembuangan sampah yang terletak bersebelahan dengan kampung saya.Pelbagai aduan telah dihantar tetapi tiada sebarang tindakan yang dilakukan untuk mengatasi masalah ini.

Artikel penuh di http://pasns.blogspot.com/2011/04/bau-busuk-ganggu-penduduk-mantin.html

BILA HENDAK TUTUP TAPAK LUPUS SAMPAH?

Bukan cerita rekaan apabila sudah 20 tahun penduduk di kawasan Kampung Gebok Mantin terpaksa tinggal dalam keadaan persekitaran bau busuk membuatkan masing-masing mula tertekan.

Mereka mendakwa bau busuk yang datang tanpa kira waktu pagi atau malam berpunca kehadiran tapak pelupusan sampah di kawasan berhampiran.

Impian untuk tinggal dalam keadaan persekitaran bersih tanpa adanya sebarang gangguan tidak akan menjadi kenyataan apabila saban tahun pihak berwajib menabur janji menutup tapak pelupusan sampah terbabit, sedangkan ia tidak pernah berlaku.

Artikel penuh di http://pasns.blogspot.com/2010/01/dah-20-tahun-orang-mantin-berjiran-dgn.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Avillion Admiral Cove <b>Port Dickson</b>

Posted: 17 Jul 2011 06:18 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]17 July 11, reservation online for Avillion Admiral Cove Port Dickson from 18 to 20 July - 2 nights stay package ( superior room ). Screen captured from Samsung Galaxy Tab. Sending by DiGi 3G signal at Kopitiam Junction ...

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


husnul: KehiDUpan BaRu <b>di NIlai</b>,<b>Negeri SEmbilaN</b>

Posted: 01 Jul 2011 04:49 PM PDT

Bermula hari pendaftaran 18june 2011 di uiam Petalingjaya,Selangor,kehidupan telah berubah segalanya...
Aqu sekarang dah jaDi mahasiswa...huhu..masih x percaya yg aqu nie mahasiswa uiam..ngee~
Namun ku bersyukur kehadrat ilahi kerana aqu telah diberi peluang untuk melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi..Alhamdulillah ya Allah
Now!!!.I'm student of International Islamic University Malaysia dgn nama singkatan english nye (IIUM).
I'm very proud to be a student of IIUM!!Alhmdulillah syukur...
bermula dari uiam Pj aqu telah berubah menjadi kehidupan di alam U..huhu..best n seronok glerrr..rmai fwen baru dpt kat Pj..Akan tetapi aqu telah berpindah kat uiam nilai,n9 coz kat cnie la tmpt course bahasa aqu...
Insyaallah bulan 10 cam2 la aqu akan pindah balik ke Uiam Pj n last skali Insyaallah akan ke Gombak,Selangor..Jadual aqu pack glerrr stiap hari...tp i2 semua biasalah sbgai mahasiswa..lumrah khidupan ada ketika senang n'ada ketika susah..i'm believe myself..i'm believe,i can do it...Insyaallah..

Aqu stiap ari kena speaking arab n english..hoho..everyday n nowaday just use english n arab time study or in my class..besttttt..ustaz aqu pon dar! negara sudan...ngee~~berbelit2 lidah nie nak ckp arab stiap ari..
huhuhu...come on zimi..U can do it...do it for urself..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


EYKA: Gotong Royong <b>di Linggi</b>

Posted: 02 Apr 2011 08:03 AM PDT

Assalamualaikumm...

sabtu malam ahad tu boleh pulak mata tak mengantok...keluar lepaklepak jap,pastu balik rumah,lepak lagi depan umah...da masuk umah saya dengan fara still tak boleh tidur,so kemaskemas umah dulu baru baringbaring...dah baring pun mata tak boleh tutup gak...fara boleh online lagi sampai pukul 4,saya boleh gayut sampai pukul 4..dah pukul 4 lebih sikit baru masingmasing boleh tidur...henpon dah set dah pukul 6.30..tapi bila tiba mase alarm dah berbunyi apa lagi,masingmasing meraba cari henpon terus stop alarm and continue tidur ! what ? continue tidur??? YES ! kami continue tidur..dah pukul 7.10 leyha bangun kejutkan kiteorang,apa lagi berterabur masing2 pergi bilik air..mane yang tak masuk bilik air kena cuci muka and gosok gigi kat sinki..kawan kat bilik air dah keluar baru boleh mandi..sumpah kelang kabut masingmasing..haha...

http://www.emocutez.com

dah 7.30 pagi baru gerak pergi poli..kelangkabut masingmasing jalan..nasib baik ada kawan nak tunggu..and boyfrend dia cakap kat kitaorang suruh tunggu kat guard jek...nanti bus da kuar tahan bus poli and naek la...kitaorang dah lambat,berpecah dengan classmate yang lain..so gotong royong pun lainlain tempat la..kiteorang gotong royong dengan akak-akak kelas tamadun...tak apa lah bukan selalu jadi macam ni 

sampai jek linggi kitaorang dipecahkan dua group...group laki kena pergi tempat lain.kitaorang yang perempuan kena kemaskemas kat kampung barisan...ok la aktiviti ni..fun jugak la..pacik pacik kat kampung tu pun ramah,ustaz yang kitaorang sangka garang,ruparupa nya sporting la jugak..boleh gelakgelak dengan kitaorang...saya,fara,leyha,jet and fiza kena kemas kat lorong satu..dapat la kitaorang kemas and bersihbersih kan sikit kawasan lorong tu...siap kemas kat kampung tu,kitaorang semua satu bus kena pergi ke balai raya dekat linggi untuk majlis penutup..lepas majlis penutup ada makanmakan,tapi kitaorang tak makan,terus naik bus..penat..saya naik bus terus melelapkan mata...best la jugak...sampai poli lebih kurang kol 2 lebih...


time ni pun sempat berposing before kena kemaskemas... 

haaa..nampak tak saya rajin..saya memang rajin..weeee ~ ! 

ni leyha yang suka sangat berposing...use camera dia la..





yang pakai topi tu la ustaz din..ingat dia garang tau,sebenarnya ta garang pun..kelakar la gak..tapi ade mase dia serius lorx..

pas dah kemas,kiteorang kena pergi balai raya untuk majlis penutup :)

~END~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved