ads

Jumaat, 2 September 2011

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: PAS <b>Jempol</b> agih sumbangan raya bersama <b>...</b>

Posted: 21 Aug 2011 11:15 PM PDT

PAS Kawasan Jempol, Negeri Sembilan telah mengagihkan sumbangan Hari Raya bersama ADUN Bahau. Gambar program sumbangan tersebut pada blog ADUN Bahau di http://teokokseong.blogspot.com/2011/08/mengagih-sumbangan-hari-raya-bersama.html


05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Ruang Sembunyi: Cikgu oh Cikgu <b>di Mantin</b>

Posted: 14 Jun 2011 08:32 PM PDT

Aku bersyukur takde kawan2 macam puan saudari ni. Sian aku tengok kawan-kawan puan saudari yang dapat dosa kering kerana terlibat dengan umpatan dan fitnah puan saudari kepada keluarga kami.

Sebelum saudari nak nasihat orang, apa kata puan saudari nasihat dulu kawan-kawan saudari tu dulu. Sebab susah nanti kawan-kawan saudari nak minta maaf dengan orang tua aku nanti. :)

Aku memang takkan bagi puan saudari dan kawan-kawan saudari dekat dengan rumah aku. Sebab aku dah benci sangat dengan puan saudari. Andai kata ada kemaafan oleh orang tua aku, tapi susah untuk aku lupakan apa yang  puan saudari telah lakukan sebab fitnah dan umpatan lemparkan kepada orang tuaku terlalu KURANG AJAR dan tidak bertamadun. Yang bestnya, puan saudari adalah seorang guru.

Puan saudari, aku tak minta banyak. Aku minta puan saudari padam semua umpatan dan fitnah yang puan saudari dok kecoh satu dunia dalam blog dan FB puan saudari.

Puan saudari bernasib baik, sebab aku tak langsung memberitahu identiti puan saudari sebaliknya puan saudari terang-terangan menghebohkan satu dunia siapa yang puan saudari maksudkan.

Puan saudari, siapa yang mulut murai sekrang ni? sebab tu aku kata puan saudari ni mulut longkang/tempayan. Punya hati yang sangat busuk dan hitam.

Mungkin atas sebab itu puan saudari lupa segala jasa/budi/pengorbanan yang telah kedua orang tua aku buat untuk saudari. Tiada satu ungka\pan TERIMA KASIH langsung dari mulut puan saudari. Tiada langsung.

Sewaktu puan bercerita kepada kawan-kawan saudari, ada puan saudari ceritakan segala pengorbanan
orang tua aku tak? ada tak puan saudari? Takde kan. Sebab tu kawan-kawan puan saudari yang sangat-sangat kesian tu aku rasa tak patut memberikan pendapat jika tidak tahu apa yang berlaku sebenarnya. Baik puan saudari berterus terang dengan kawan-kawan saudari.

Orang tua aku tak ungkit langsung.AKU yang ungkit. Sebab aku yang nampak semua yang emak dan bapa aku dah buat pada saudari. Tapi puan saudari tak sedar dan tak hargai langsung sebab hati puan saudari yang hitam tu telah tertutup rapat dengan segala kebaikan orang lain. Kesian kan?

Takpelah. Ini entry aku yang terakhir ditujukan kepada puan saudari yang kini bertugas sebagai seorang guru di mana ye.. MANTIN ke NILAI? aku pun malas nak ambil tau. Cuma aku kesian dengan kawan-kawan puan saudari. Macam mana mereka nak minta maaf dengan mak bapa aku bila mereka tahu hal yang sebenar? Aku cakap awal-awal, aku tak bagi puan saudari dan kawan-kawan puan saudari jejak lagi ke kawasan rumah aku sebab aku akan terbayang kesedihan dan kesayuan muka emakku bila puan saudari terus-menerus mengumpat dan memfitnah emak dan bapaku.

Aku harap puan saudari sudah-sudahlah mengganggu kami sekeluarga. Jangan sampai balasan dari ALLAH datang. Sebelum saudari menyuruh orang lain solat taubat nasuhah apa kata saudari dulu yang buat dan menggantikan semua solat-solat yang puan saudari telah tinggalkan (kalau adalah kan....)

Aku sangat-sangat kesian dengan puan saudari.

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


PERJUANGAN ADALAH PERLAKSANAAN KATA-KATA: Kem <b>Paroi</b> <b>...</b>

Posted: 08 Aug 2011 08:59 PM PDT

Demikianlah tajuk dalam artikel yang ditulis oleh seorang Brigadier Jeneral bersara bertajuk PAROI CAMP - WAS THE ARMY HOODWINKED? Dalam artikel tersebut beliau berkata pada tahun 80an kerajaan N.Sembilan mahu membina stadium di Paroi atas dasar iaitu tentera adalah merupakan 'setinggan secara teknikal'. Beliau kesal Kem Majidee di Johor yang bersejarah kerana tempat tertubuhnya Pasukan Komando Malaysia tidak dikekalkan sebagai warisan sejarah.

Sebaliknya Kem Majidee telah dijual kepada pemaju. Kata beliau pengusiran tentera dari kem-kem seluruh Malaysia ini adalah jelas atas kepentingan peribadi bukan kepentingan rakyat.

Artikel penuh Brigadier Jeneral bersara tersebut di http://mindnoevil.blogspot.com/2011/08/paroi-camp-was-army-hoodwinked.html

Artikel : Sejarah Kem Paroi Seremban, ramai tak tahu, jangan terkejut di http://waghih.blogspot.com/2011/02/sejarah-kem-paroi-seremban-ramai-tak.html

Artikel berkaitan Kem Paroi bertajuk : Apa sudah jadi dengan Kem Paroi , N.Sembilan ? http://pasns.blogspot.com/2009/10/apa-sudah-jadi-dengan-kem-paroi_03.html

Penjualan kem-kem tentera di Malaysia di http://pasns.blogspot.com/2010/05/jangan-jual-kem-tentera-rakyat-mesti.html

Aapa sudah jadi pula dengan janji Bandar Tentera Darat di Port Dickson yang dijanjikan ketika pilihanraya Bagan Pinang ?

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


JJCM Bersama Serina Redzuan <b>di</b>~Ayam Golek Dara,<b>Nilai</b>,<b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2011 06:47 AM PDT

 Golek kiri golek kanan 
Nak separuh boleh,seekor boleh.Nak semua?Meletup kang perut!
Hah meh sini nak cerita lokasi JJCM bersama Serina.Dia dan krew JJCM datang sini pada tahun lepas,hari yang sama diorang pergi Ice Room Nilai.Tempat ni memang femes nak2 lagi masa bulan Ramadan,terbayang-bayang Ayam Golek Dara tiap kali cari idea,nak berbuka beli apa.
Diorang datang pada 23/2/2010
Apa yang ada di sini hinggakan JJCM pun singgah?
Sudah tentulah Ayam Golek Dara yang sedap sekali.Terasa perapan bawang2,halia,serai,madu dan lain2 lagilah
Kuah cecah yang membangkitkan selera
Semua pelanggan cukup suka makan ayam dengan nasi lemak.
Suka sambal ikan bilis ni sedap,banyak bawang dan hish sukalah!
Di sini ada juga Sate Negeri,tapi hari ni kitorang nak layan ayam je nyummm....nyum.....
Taraaaa......inilah kedainya!
Terletak di tepi jalan Nilai-Seremban.Selalu penduduk di Nilai/Salak Tinggi nak pergi Seremban/Seremban 2,suka ikut jalan lama.Mesti akan lalu kedai ni.
Brother ni sibuk betul hari ni.Pelanggan datang tanpa henti.Ada juga yang tempah sedari awal untuk majlis kenduri sebanyak 25 ekor.Tu takpe lagi,kite baca kat satu board tempat catit 'booking',ada yang dari KL order 120 ekor untuk kenduri tahlil.
Ramai yang balik kerja terus singgah makan di sini.Meja hujung tu betul2 1 Malaysia,bos diorang cina,staff dia melayu dan india pun ada.Meja banyak,tempat makan luas,parking ada kat dalam tapi terhad.Ada yang suka parking kat luar kalau setakat nak 'take away'.
Ni beratur bagi yang nak 'take away'.Bagi yang nak makan kat sini,korang tunggu je nanti pekerja datang ambil order.

Ni peta di business card yang kite ambil.Kot sesat korang tanya jelah penduduk area sini.Tak pun telefon jelah no yang tertera di;
Klik untuk tumbesaran sihat
Kedai ini beroperasi dari pukul 5.30 petang sebaik sahaja ayam berjaya digolekkan dengan jayanya.Pada bulan Ramadan pula,ia dibuka seawal 4.30 petang.Apalagi jom support produk tempatan dan berbuka puasa dengan AYAM GOLEK DARA~Nilai.Jumpa lagi di lain entri.Assalammualaikum.......
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved