ads

Selasa, 1 Mei 2012

05 di rasah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rasah - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: Ketua cabang PKR <b>Rasah</b> direman

Posted: 01 May 2012 05:42 AM PDT


Naib presiden PKR N Surendran berkata seorang ketua cabang parti itu di Negeri Sembilan ditahan polis dalam satu operasi tengah malam tadi, dipercayai berhubung perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April.

Surendran berkata, ketua cabang PKR Rasah, R Thangam itu ditahan di kediaman lelaki berkenaan di Seremban.

Katanya beliau bercakap dengan Thangam pada tengah malam dan diberitahu bahawa lelaki tersebut berada di dalam trak polis untuk dibawa ke balai polis Dang Wangi.

Surendran berkata, beliau percaya bahawa penahanan itu berkait dengan dakwaan bahawa Thangam mengalihkan penghadang yang dipasang polis di Dataran Merdeka ketika perhimpunan itu berlangsung.

Thangam ketika dihubungi Malaysiakini pada kira-kira jam 8 malam semalam berkata beliau telahpun mendengar khabar angin berhubung penahanan itu.

Majistret Azmil Muntapha Abas hari ini membenarkan permohonan polis untuk menahan reman Thangam bagi membantu siasatan selama tiga hari.

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Homestay Mama <b>Di Bahau</b> : Semua Homestay

Posted: 07 Apr 2012 09:40 AM PDT

KAMI MEMBANTU ANDA UNTUK MENDAPATKAN PENGINAPANYANG SELESA DAN BERPATUTAN UNTUK ANDA YANG INGINKE NEGERI SEMBILAN TERUTAMANYA DI
BAHAU/KUALA PILAH SERTA KAWASAN-KAWASANSEKITARNYA.

LOKASI :
1) 5 MINIT KE BANDAR BAHAU
2) 5 MINIT KE KTM BAHAU
3) 5 MINIT KE PERHENTIAN BAS BAHAU
4) 5 MINIT KE PUSAT PERINDUSTRIAN SERVIS KERETAMASAN
5) 20 MINIT KE FELDA SG KELAMAH
6) 15 MINIT KE FELDA SERTING
7) 15 MINIT KE BANDAR BARU SERTING
8) 30 MINIT KE FELDA JELAI
9) 40 MINIT KE AIR TERJUN ULU BENDUL
10) 35 MINIT KE SERI MENANTI
11) 20 MINIT KE ROMPIN
12) 25 MINIT KE HOSPITAL KUALA PILAH

KEMUDAHAN DI BANDAR BAHAU :
1) BANK ( CIMB/MAYBANK/HONGLEONGBANK/AMBANK/BSN/BANK
RAKYAT/PUBLIC BANK/RHB BANK/AGRO BANK )
2) PASARAYA ( KIARA SQUARE/ BILLION/ECONSAVE )
3) BANYAK KEDAI BUAH-BUAHAN BERDEKATAN AMBANK
4) NASI AYAM GEMAS BERHADAPAN DENGAN PASARAYAKIARA SQUARE
5) PELBAGAI JENIS STALL MAKANAN BERDEKATAN CIMBBANK
6) PELBAGAI KEDAI BARANGAN HANTARAN PERKAHWINAN /PERTUNANGAN
( NONA FLORIST-PEMBORONG DAN PERUNCITALAT-ALAT PERKAHWINAN )

KEMUDAHAN :
1) RUMAH TERES (3 BILIK + 2 BILIK AIR)
2) TV (ASTRO), PETI SEJUK, IRON, KETTLE, WASHINGMACHINE, DAPUR MEMASAK
3) KAWASAN YANG BERDEKATAN DENGAN PASARAYA &TEMPAT MAKAN PELBAGAI CITARASA ANDA YANGMENAWARKAN HARGA YANG BERPATUTAN

KADAR MENGINAP PERDAY
WEEKDAY : RM80
WEEKEND : RM100

UNTUK PERTANYAAN & TEMPAHAN :

019-2046808 / 012-6468120 – PN ROHANI
(MAMA )
- rohanihussain32@gmail.com -

Contact mama rohani

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Empat beradik <b>di</b> Jelebu tiada sijil lahir

Posted: 19 Apr 2012 01:31 AM PDT

19 April 2012

Kuala Klawang, N.Sembilan - Bimbangkan masa depan empat anak buahnya yang tidak mempunyai sijil kelahiran, seorang wanita di sini sanggup mengeluarkan wang simpanan­ sebanyak RM8,000 untuk membayar upah kepada pihak yang berjanji mahu membantunya.

Bagaimanapun, usaha itu hanya sia-sia apabila wanita berkenaan, Siti Khalijah Sani, 63, rupanya ditipu pihak berkenaan.

"Sebelum ini ada pihak datang ke rumah saya kononnya mahu membantu anak buah saya mendapatkan sijil kelahiran di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Namun, saya ditipu oleh mereka. Mereka meminta wang sebanyak RM8,000 dan saya memberikan wang simpanan saya kerana mengenangkan anak buah saya sukar duduki peperiksaan kerana tiada sijil lahir," katanya.

Masa depan empat beradik berusia 6 hingga 15 tahun itu kabur kerana tidak mempunyai sijil kelahiran sejak dilahirkan.

Lebih menyedihkan ibu kepada adik beradik malang, Masyati Idris, 35, menghilangkan diri sebaik saja bapa mereka meninggal dunia.

Siti Khalijah berkata, adiknya iaitu bapa kepada kanak-kanak berkenaan, Chik Sani, meninggal dunia selepas terlibat dalam kemalangan motosikal di persimpangan Kampung Sepri - Kuala Klawang pada 2007 ketika berusia 43 tahun.

"Selepas adik saya, Chik Sani meninggal dunia, lima bulan kemudian isterinya memberitahu saya bahawa dia mahu pulang menziarah keluarganya di Indonesia.

"Isterinya memang warganegara Indonesia dan saya mengizinkan kerana tidak mengesyaki apa-apa," katanya.

Bagaimanapun, katanya, sehingga kini setelah lima tahun, Masyati tidak lagi pulang ke rumah .

"Sejak Masyati menghilangkan diri, sayalah yang terpaksa memikul tugas menjaga empat beradik berkenaan," katanya kepada Sinar Harian di sini.

Siti Khalijah mengakui dia tidak berusaha untuk mengesan Masyati yang berasal dari Sumatera, Indonesia.

"Keempat-empat beradik ini dilahirkan di Hospital Jelebu tetapi tidak mempunyai sijil kelahiran kerana kedua ibu bapa mereka gagal menunjukkan sijil nikah.

"Ini kerana, tanpa sijil nikah, pendaftaran kelahiran keempat-empat kanak-kanak ini berkenaan tidak dapat dibuat," katanya.

Ketika ditanya, Siti Khalijah tidak pasti arwah adiknya berkahwin di mana tetapi percaya ia dilakukan dalam negara.

Hasil perkahwinan Masyati dan Chik Sani, mereka dikurniakan empat anak iaitu Dayang Diana, 15; Muhammad Faiz, 14, yang bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Undang Jelebu; Nor Azlinda, 12, bersekolah di Sekolah Kebangsaan (SK)

Seperi Tengah serta yang bongsu, Siti Nor Faizah, 6, bersekolah di Tadika Perpaduan Taman Naga Mas.

http://www.sinarharian.com.my/edisi/melaka-ns/empat-beradik-tiada-sijil-lahir-1.41237

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Bang Mat Sabu <b>di Jelebu</b> 3 Mei 2012

Posted: 05 Jan 2012 12:00 AM PST


Tarikh : 3 Mei 2012, Khamis
Tempat : Kg Jambatan Serong,Ulu Klawang, Jelebu, N.Sembilan
Sebarang pertanyaan hubungi Aniff 013-3102082
Anjuran : PAS Kawasan Jelebu

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


iezym belog&#39;s: Berlibur <b>di</b> Kuala <b>Linggi</b>

Posted: 16 Mar 2012 05:53 AM PDT

Percutian yang tak dirancang. Macam biasa tiba-tiba rasa stress, tiba-tiba nak jalan-jalan, tiba-tiba nak bbq, tiba-tiba nak terjun laut, tgk bintang...semua tiba-tiba. So, we decide to go to Kuala Linggi, kampung "Abang" Pinat..hehe
Apa lah yang ada kat sini.. hanya lah kampung dan bukan ala-ala pantai-pantai percutian yang boleh shopping gitu, ahaks! Anyway, tetap percutian yang happy dengan korang semua..
Gerak from Kuala Lumpur jam 7pm, dengan karenah anak-anak yang lawan bertekak dalam kereta bercampur gelak tawa mereka dan kegelapan jalan kampung akhirnya sampai di destinasi selepas 2 jam. Check in di KM Chalet pada lewat malam, tuan tanah pun tunggu dengan mengantuk sudah..hehe 
Aktiviti diteruskan dengan bbq & camping, di tepian pantai gitu. Sedih, malam tanpa bintang dan bulan. Bintang merajuk kerana bulan ke jepun katanya. ^_^ Sedar tak sedar jam 1 pagi. Pokok tempat kita bakar tu uols.....hurmm sumpah aku rasa sesuatu yang x best. Tapi entah kenapa port tu jugak aku pilih untuk pasang api. Ah, redah jer... Berkongsi cerita sehingga ke malam hari, satu persatu kenangan lama di bawa jadi isu. hehe.. Enjoy!
Mungkin untuk sesetengah orang, bercuti di sini is nothing. Sebab nya memang tak ada apa-apa yang korang nak lawati. Tapi, for those people..korang boleh buat macam-macam aktiviti sendiri if datang dengan group sekolah ke, famili ke, kawan-kawan ke..kalau sekadar nak datang lepak lari dari kesibukan kota pun ok jugak. 
Best moment in our life, when we spend time dengan orang-orang yang kita suka =)

Jalan kampung yang gelap gelita
Bilik Chalet Berkipas RM60 semalam (gomen tax 6%)
"Abang" Pinat berusaha keras dengan unggun api nye..hehe
Banana Boat - per head RM15, duduk dalam boat RM10
 Sorang-sorang berenang ke tepi setelah banana boat di terbalikkan...mana aku??
Anak dugong yang kelemasan diselamatkan hero kampung..kuikui
Ada orang x dapat naik..dapat bik gmbr pun jadi la..bik feel..kuikui
Batrisyia x puas main air

 Kami (@Skyymid, Strawberry, Peanut)


 Hujan yang lebat dan jammed yang teramat.. 

Destinasi Bajet hilangkan stress :- Tong-tong less than RM50 fuyooo..tapi apa mende merepek aku beli?? *blur*

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: MB Selangor <b>di Kuala Pilah</b> 10 Mac 2012

Posted: 03 Mar 2012 06:16 AM PST


CERAMAH PAKATAN RAKYAT

Tarikh : 10 Mac 2012, Sabtu

Masa : 9 mlm

Tempat : Pekan Seri Menanti, N.Sembilan

Penceramah :

~ YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor

~ YB Dato Ir Amiruddin Hamzah, EXCO Kedah

~ YB Dato Abd Halim Hussein, Speaker DUN Pulau Pinang

JAMUAN MAKAN MALAM DAN SUMBANGAN DANA PRU13 PILAH

Tarikh : 10 Mac 2012, Sabtu

Masa : 8 mlm

Tempat : Hotel Melang Inn, Kuala Pilah, N.Sembilan

Bersama :

~ YAB Tan Sri Khalid Ibrahim

~ YB Teresse Kok

~ YB Khalid Samad

Hubungi : Kamarul 012-6030042, Boy 013-6520582, Pak Mat 017-6469950

05 di lukut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di lukut - Google Blog Search


www.telokkemang.blogspot.com/: Anwar Ibrahim <b>di Lukut</b> - Ribuan <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2012 10:05 PM PDT

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved