ads

Selasa, 1 Mei 2012

05 di linggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


iezym belog&#39;s: Berlibur <b>di</b> Kuala <b>Linggi</b>

Posted: 16 Mar 2012 05:53 AM PDT

Percutian yang tak dirancang. Macam biasa tiba-tiba rasa stress, tiba-tiba nak jalan-jalan, tiba-tiba nak bbq, tiba-tiba nak terjun laut, tgk bintang...semua tiba-tiba. So, we decide to go to Kuala Linggi, kampung "Abang" Pinat..hehe
Apa lah yang ada kat sini.. hanya lah kampung dan bukan ala-ala pantai-pantai percutian yang boleh shopping gitu, ahaks! Anyway, tetap percutian yang happy dengan korang semua..
Gerak from Kuala Lumpur jam 7pm, dengan karenah anak-anak yang lawan bertekak dalam kereta bercampur gelak tawa mereka dan kegelapan jalan kampung akhirnya sampai di destinasi selepas 2 jam. Check in di KM Chalet pada lewat malam, tuan tanah pun tunggu dengan mengantuk sudah..hehe 
Aktiviti diteruskan dengan bbq & camping, di tepian pantai gitu. Sedih, malam tanpa bintang dan bulan. Bintang merajuk kerana bulan ke jepun katanya. ^_^ Sedar tak sedar jam 1 pagi. Pokok tempat kita bakar tu uols.....hurmm sumpah aku rasa sesuatu yang x best. Tapi entah kenapa port tu jugak aku pilih untuk pasang api. Ah, redah jer... Berkongsi cerita sehingga ke malam hari, satu persatu kenangan lama di bawa jadi isu. hehe.. Enjoy!
Mungkin untuk sesetengah orang, bercuti di sini is nothing. Sebab nya memang tak ada apa-apa yang korang nak lawati. Tapi, for those people..korang boleh buat macam-macam aktiviti sendiri if datang dengan group sekolah ke, famili ke, kawan-kawan ke..kalau sekadar nak datang lepak lari dari kesibukan kota pun ok jugak. 
Best moment in our life, when we spend time dengan orang-orang yang kita suka =)

Jalan kampung yang gelap gelita
Bilik Chalet Berkipas RM60 semalam (gomen tax 6%)
"Abang" Pinat berusaha keras dengan unggun api nye..hehe
Banana Boat - per head RM15, duduk dalam boat RM10
 Sorang-sorang berenang ke tepi setelah banana boat di terbalikkan...mana aku??
Anak dugong yang kelemasan diselamatkan hero kampung..kuikui
Ada orang x dapat naik..dapat bik gmbr pun jadi la..bik feel..kuikui
Batrisyia x puas main air

 Kami (@Skyymid, Strawberry, Peanut)


 Hujan yang lebat dan jammed yang teramat.. 

Destinasi Bajet hilangkan stress :- Tong-tong less than RM50 fuyooo..tapi apa mende merepek aku beli?? *blur*

0 ulasan:

Catat Komen

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved