ads

Selasa, 25 September 2012

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


<b>Juasseh</b> Cafe: BERMAAF MAAFAN <b>DI</b> HARI RAYA

Posted: 06 Sep 2012 05:45 PM PDT


Didalam artikel dimana satu 'Ustaz' tu tulis ada menyebut, lebih kurang 'amalan bermaaf maafan di hari raya tidak berapa sesuai kerana setiap kali kita mamohon maaf maka akan terbayang la akan kesalahan kita di masa lalu, di takuti akan membawa kesedihan dan rintihan hingga mengalirkan air mata, dengan itu ia akan merosakan kan Hari Raya itu yang sepatutnya disambut dengan riang gembira'.

   Memang betul la apa yang 'Ustaz' tu cakap, pasal kita nak bermaaf maafan pulak, hari lain tak boleh maaf ke, orang suruh ber 'Gumbira', bersuka ria, 'enjoy', happy hour, tiba tiba kena buat 'confession' pulak. Ye lah, kalau kita nak mohon maaf dengan satu orang, kita kena buat pengakuan akan kesalahan kita, baru la orang tu boleh maafkan, kalau dia nak maafkan la, kalau di tak maaf kan macam na, hah! melalak la jawab nya, dosa kena bawak ke akhirat.

   Aku tak ambik 'pot' sangat bende ni, alah bukan susah sangat, bukan kerja berat sangat nak mintak maaf, "mintak maaf zahir batin dan selamat hari raya" apa susah. Lepas sembahyang  raya, anak bini aku pun mula bersalaman ngan aku, selain mintak maaf, mintak duit raya sekali, 'no hal' setel satu babak. Lepas tu aku 'lead' mintak maaf dengan mak aku, siap 'ang pow' sekali, lepas tu abang ipar ngan kakak, abang dan seterus nya anak sedara dan lain lain, habis cerita, semua riang gembira.

   Lewat petang Hari Raya kedua aku sudah ada kat rumah mertua aku, tiba tiba semua sudah sedia dengan pakaian raya yang ber 'thema', bermakna acara rutin Hari Raya keluarga ni akan bermula, ini adat budaya kat sini, aku kena ikut. Aku anak beranak tak ikut 'thema', pakaian raya aku dan anak aku tak sempat basuh, pakai je la apa yang ada.

   Setelah bergambar sakan, ber'posing' kesana sini, kami pun membuat bulatan untuk upacara tahunan, ritual yang memang 'original' dari keluarga ini, bukan dari ikutan mana 'mahzab' atau fahaman. Upacara ini adalah upacara ber 'maaf maafan' antara satu sama lain bermula dari yang paling senior atau yang paling 'dominan' didalam rumah itu kepada yang paling junior. Dalam ritual ini kami akan bersalam salaman dan berpeluk pelukan, memohon ampun dan maaf dari seorang keseorang.

   Dalam rintihan dan pelukan kemesraan itu akan terpancul lah bibit perasaan yang begitu membuai  yang sukar digambar kan dengan kata dan nosta, sentuhan berbisa yang meruntun kan emosi menjatuh luruhkan jiwa yang tadinya kental  bak tiang seri, tiba tiba menjadi sayu dan pilu bak hening malam tiada penghuni dianjung sepi. Satu detik yang begitu menyentuh tanpa dipaksa dan terpaksa membawa melayang keawang awangan meneroka jauh alam hayalan. Satu perasaan yang begitu mendalam jauh kelubuk hati yang hampir mati terus terjun kelaut dalam menyelam perasaan.

   Acara ini begitu beremosi  'it's take you deep' hingga mampu mengalir dan menitiskan air mata jatuh  kebumi  tanpa kita merasa terseksa atau merasa diri kita dalam dilema penderitaan jiwa, tidak! tidak sama sekali . Dengan tidak semena dan tak disedari air mata aku pun turut mengalir lesu, aku cuba menahan dan mengalih pandangan, tiada apa yang mampu membataskan perasaan selain air mata terus berlinangan namun ku tahan jua.  Aku tahan tak nak nampak  'over'.

   Sebenarnya bukan air mata kesedihan yang membasahi lantai sepi, tetapi ini adalah air mata kegembiraan, kegembiraan yang tak mampu digambar dengan kata bicara hanya air mata sebagai ganti curahan jiwa. Curahan perasaan yang penuh ke seni an menjadi abstrak lukisan alam, lakaran keindahan jiwa yang bertahun gersang disiram sinar yang gemerlapan. Kegembiraan apabila kita masih lagi bersama, masih lagi satu keluarga, masih lagi mampu bergurau senda bersama, masih lagi meneruskan kehidupan ini bersama sebagai satu ikatan saudara. Suka duka dalam kehidupan ini kita masih lagi harungi bersama, tiada sangsi atau iri hanya hati yang suci murni meniti hari, berbudi dan bakti demi kelangsungan hari menanti pagi sebelum dijemput sepi dalam menuju abadi.

   Ini lah dia keindahan hari lebaran, bukan pesta hiburan atau acara makan makan yang semestinya akan mengembira kan kita atau berpeleseran di kelab kelab malam yang mampu memberi kan kepuasan, tetapi keakraban hubungan kekeluarga an itu yang menjadikan kita kita ceria sepanjang masa. Tali silaturahim yang berpanjangan antara kita saudara se Islam, itu lah yang menjadi benteng kedukaan yang mampu bersinar walau dalam kehidupan yang penuh kesengsaraan. Itu lah kegembiraan yang sebenar benarnya yang kita cari, kegembiraan yang memang ada disekeliling kita tanpa perlu kemana mana.

Sekian, ikhlas dari 'Juasseh Cafe'.

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2012 07:28 PM PDT

Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota dan DUN Rantau masih menantikan bangunan Hospital Rembau. PM pun dah 2 kali melawat di DUN Sikamat dan 1 kali berbuka puasa di DUN Paroi.
CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT
               
Taraf dan Jenis Syarikat : T1 Bumiputra PKK Kelas A Kepala II Sub Kepala 2a
Maklumat Ringkas Tender CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT, SEREMBAN (IBS SEPENUHNYA)(E-TENDERING)YANG MERANGKUMI:
7)Blok TNB (Double Chamber)
8)Garaj Van Dan Bas-4 Bay
9)Garaj Ambulan-3 Bay,1unit Store/Bilik Pemandu
Tarikh dan Waktu Lawatan : 09:30AM, 13 December 2011
Projek RMK 9 sedang dalam pembinaan pada tahun 2008 ini adalah 3 projek Klinik Kesihatan KK3 Lukut, KK2 Senawang dan KK2 Seremban 2, Projek bawah 5 juta Kuarters KK serting Hilir Kuarters 1D KK Gemas, tambahan Bangunan KKIA KK Seremban dan N/T Pergigian Jalan Za'aba serta SCN HTJ.  Manakala 2 projek telah ditender oleh JKR masih belum masuk tapak Pejabat JKNNS dan Kolej Kejururawatan Kuala Pilah.  1 projek sambungan daripada RMK8 iaitu Pusat Harian dan Haemodialysis, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah melewati jadual lebih satu tahun sehingga Kontraktor Utama telah ditamatkan perkhidmatannya. 

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


REMBAU HARI INI: Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> DUN Paroi

Posted: 06 Aug 2012 07:29 PM PDT

Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota dan DUN Rantau masih menantikan bangunan Hospital Rembau. PM pun dah 2 kali melawat di DUN Sikamat dan 1 kali berbuka puasa di DUN Paroi.
CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT
               
Taraf dan Jenis Syarikat : T1 Bumiputra PKK Kelas A Kepala II Sub Kepala 2a
Maklumat Ringkas Tender CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT, SEREMBAN (IBS SEPENUHNYA)(E-TENDERING)YANG MERANGKUMI:
7)Blok TNB (Double Chamber)
8)Garaj Van Dan Bas-4 Bay
9)Garaj Ambulan-3 Bay,1unit Store/Bilik Pemandu
Tarikh dan Waktu Lawatan : 09:30AM, 13 December 2011
Projek RMK 9 sedang dalam pembinaan pada tahun 2008 ini adalah 3 projek Klinik Kesihatan KK3 Lukut, KK2 Senawang dan KK2 Seremban 2, Projek bawah 5 juta Kuarters KK serting Hilir Kuarters 1D KK Gemas, tambahan Bangunan KKIA KK Seremban dan N/T Pergigian Jalan Za'aba serta SCN HTJ.  Manakala 2 projek telah ditender oleh JKR masih belum masuk tapak Pejabat JKNNS dan Kolej Kejururawatan Kuala Pilah.  1 projek sambungan daripada RMK8 iaitu Pusat Harian dan Haemodialysis, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah melewati jadual lebih satu tahun sehingga Kontraktor Utama telah ditamatkan perkhidmatannya. 

Klinik Kesihatan 3, <b>Sikamat</b> bakal beroperasi Julai 2014 | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2012 04:50 AM PDT

SIKAMAT, 25 Sept. –Majlis Pelancaran Pembinaan Projek Klinik Kesihatan 3, Sikamat, Seremban telah disempurnakan oleh Dato' Seri Utama Haji Mohamad bin Haji Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan di tapak projek Jalan Tunku Khurshiah hari ini.

Beliau yang tiba di tapak projek tersebut, disambut oleh Dato' Dr. Zailan binti Dato' Haji Adnan, Pengarah Kesihatan Negeri Sembilan.

Klinik Kesihatan 3 (KK3), Sikamat dijangka siap pada 30 Julai 2014. Agensi pelaksana adalah Jabatan Kerja Raya (JKR) Negeri Sembilan telah melantik Nekajati Sdn. Bhd sebagai kontraktor pembinaan. Kos pembinaan yang diluluskan ialah sebanyak RM 17, 555, 221.90

Dalam ucapan Menteri Besar, beliau menegaskan bahawa agenda memastikan kesihatan penduduk sentiasa dalam keadaan baik  dan diberikan keutamaan. Tiga agenda utama yang beliau tekankan dalam pelan pembangunan Negeri Sembilan  iaitu agenda pelajaran, agenda kesihatan dan agenda pengangkutan.

"Sebanyak RM 50,000.00 telah diperuntukan untuk menaiktaraf Klinik Desa Rhu supaya dapat menampung kesihatan penduduk setempat sebelum KK3 ini siap sepenuhnya. Pembinaan KK3 ini berkeupayaan menerima pesakit luar  300 orang pesakit sehari berbanding Klinik Desa Rhu yang hanya dapat menampung pesakit seramai 150 orang sahaja sehari. Ini adalah bukti bahawa agenda kesihatan rakyat menjadi antara agenda  utama di Negeri Sembilan," ujar beliau.

Jelas beliau, sasaran kita adalah untuk menjadikan Negeri Sembilan sebagai ' Metropolis of Kuala Lumpur' menjelang tahun 2020. Maka dengan itu, kesemua agenda ini perlu diberi nafas, pembangunan mesti dijalankan dengan mendapatkan pelaburan daripada pelabur-pelabur asing.

"Negeri Sembilan telah merekodkan pertumbuhan ekonomi yang baik dengan mencapai 5.9 peratus peningkatan. Dengan keupayaan akademik yang tinggi, kesihatan yang baik dan jaringan pengangkutan yang baik, Negeri Sembilan akan dapat menarik minat lebih banyak pelabur-pelabur asing yang akan menjadikan negeri ini terus maju," tambah beliau lagi.

Hadir sama, Dato' Razak bin Mansor, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri, Dato'  Haji Mat Ali bin Hasan, Setiausaha Kerajaan Negeri, dan Dato' Mohamad Razi bin Haji Kail, EXCO Kerajaan Negeri merangkap ADUN Kawasan Juasseh.

Oleh : Teja

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Hotel <b>Di Bahau</b>, Negeri Sembilan | Tales of life

Posted: 26 Jun 2012 09:04 PM PDT

Nak share.. Bebaru ni, takdelah baru sangat. Adik no.3 da selamat di ijabkabulkan Bulan March hari tu di Bahau, Negeri Sembilan. Rumah Perempuan di Felda Serting Hilir, N9. March? Did I say March? Ya hampunn, bulan mac punya cerita baru nak masukkan kat entry?
Maafkan mak, nakk.. Mak busyy. Kalah boss busynyer. Boss pun tak sebizi daku. Wahah. Yelaa, da boss kejenyer menyuruh je,kan. Kulilaa buat semua. Now da free. Bolehlaa bertenet. Tak free pun, ada je keje. Ada 4 folder masih pending. Tak tau biler nak buat. Nak tulis blog ada masa plak.
Eh.. where was I? Back to cerita hotel di Bahau.
Susahnya nak cari hotel nak memuatkan 20 keluarga manusia. Yang setiap keluarga mempunya anak-anak dan cucu-cucu. Untuk pergi menikahkan adikku yang ke-3 ni. Nak cari hotel selesa pun susah.
And.. Bulan December lepas. Makku booking hampir 20 biliks. Pergh. Letak plural S supaya nampak banyak kat biliksss tu. Ahaks.
Tak amek plak gamba bilik, sebab teruja. Wah, lawa and selesanya Hotel ni. What do you expect? Kat kawasan yang agak kecil macam ni, masih boleh untuk selesa macam ni. Best.
Kalau nak booking, ini nombornya. Mana taukan ada urusan kat sana. Atau nak cuti-cuti Malaysia melawat pokok kelapa sawit ke. Nak tunjuk kat anak.. Nihlaa pokok kelapa sawit. Hehehe. Rates pun berpatutan. 


Kiara Inn, Bahau, Negeri Sembilan
Add: Lot 121-B, Pusat Perniagaan Kiara, Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
Tel: 06-4548333

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


STAR HOCKEY TEAM: PERAK GAH <b>DI SEREMBAN</b>

Posted: 23 Sep 2012 10:07 PM PDT


PERAK mendominasi Kejohanan Sukan Sekolah-Sekolah Premier Peringkat Kebangsaan 2012 bagi acara ragbi lelaki dan hoki perempuan, apabila menjuarai kedua-dua acara itu pada kejohanan berlangsung di Seremban, Negeri Sembilan, baru-baru ini.

Kedua-dua wakil mereka, Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR) bagi acara ragbi dan Sekolah Menengah Raja Perempuan (SMRP) Ipoh bagi acara hoki, mempamerkan kehebatan untuk melakar kemenangan pada aksi final untuk pulang dengan trofi kejuaraan.

Acara ragbi berlangsung di padang Sekolah Menengah King George V (SMKGV) Seremban manakala hoki di Stadium Hoki Seremban 2.



STAR menewaskan Sekolah Menengah Sains Sultan Abd Halim (SAH) Alor Setar, Kedah manakala tempat ketiga SMKGV, yang menewaskan SMK Yahya Petra 1 (SYP) Kota Bharu Kelantan.

Sementara, SMRP menewaskan SMK Puteri Seremban untuk menduduki naib johan manakala di tempat ketiga dan keempat, masing-masing SYP dan SMK St George Pulau Pinang.
Keseluruhan setiap acara membabitkan saingan tujuh pasukan termasuk Maktab Tentera Diraja Sungai Besi, Sekolah Menengah La Salle Sabah, Maktab Sultan Abu Bakar Johor Bahru bagi acara ragbi manakala SMK Convent Bukit Nenas, Maktab Sabah dan SMK Sultan Ibrahim Johor Bahru, bagi acara hoki.



Hadiah disampaikan Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran dan Pengajian Tinggi Negeri Sembilan, Datuk Shamsulkahar Mohd Deli di Klana Resort Seremban dan hadir sama Timbalan Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Sembilan, Khalsom Khalid.

Shamsulkahar berkata, sekolah premier menunjukkan prestasi membanggakan bukan saja berjaya melahirkan ramai pelajar cemerlang malah ahli sukan berbakat besar dan berprestasi tinggi.
Menurutnya, sekolah premier menjadi penanda aras kepada sekolah-sekolah yang sedang dibangunkan di kawasan bandar besar dan mereka sudah membuktikan dalam melahirkan ramai atlet muda berbakat besar.

"Melalui tradisi kecemerlangan itu, sekolah premier menjadi lambang kebanggaan negara yang berjaya melahirkan pelajar cemerlang dalam akademik dan sukan. Saya berharap sekolah harian biasa dapat mencontohi sekolah ini," katanya.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI BLOG KELAB HOKI STAR.KAMI MENGALU-ALUKAN SEBARANG KOMEN ANDA

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


<b>TELUK KEMANG</b>, 20 JULAI 2012 – MUFTI Negeri Sembilan, Datuk <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2012 05:02 PM PDT

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


TAMAN DESARIA 71800 <b>NILAI NEGERI SEMBILAN</b> - SEMAKIN <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 07:16 AM PDT


05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Berada <b>di Port Dickson</b> Golf & Country Club - Sop Nama Saya | SOP <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2012 03:25 AM PDT

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Sop dari semalam berada di Port Dickson Golf & Country Club atas urusan kerja. Sop sampai di Port Dickson Golf & Country Club jam 1.30 petang.

Dari Kuala Lumpur ke Port Dickson tidak jauh pun, kan? Nasib baik masa bertolak tidak hujan seperti sebelah petang sehingga banjir teruk! Sebelah malam baru Sop tahu yang Serdang dan Kuala Lumpur banjir.

Sop pertama kali berada di Port Dickson Golf & Country Club, Negeri Sembilan ini. Semasa lihat peta dari Google Maps sudah boleh agak ia berada di area mana. Tidak sudah untuk mencarinya. Review mengenai hotel ini akan dibuat dalam entry lain.

Kepada rakan yang tinggal di Port Dickson, bolehlah keluar minum teh tarik malam ini selepas Sop selesai tugasan. Esok sudah hendak balik ke Kuala Lumpur. 3 hari sahaja Sop berada di sini.

Semalam tidak sempat hendak membuat review blog kerana jadual aktiviti agak penuh. Tidak kesempatan pula hendak mengolah ayat kerana kepenatan :) Biasa Sop buat review ditengah malam kerana ketika itu, idea lebih banyak. Hehehe

Sekarang menulis pun menggunakan handphone sebab malas hendak mengadap laptop.


Description: Berada di Port Dickson Golf & Country Club, Rating: 5, Reviewer: Sop Nama Saya, ItemReviewed: Berada di Port Dickson Golf & Country Club

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


HOT : AISHAH AKAN BERTANDING <b>DI REMBAU</b> MENENTANG KJ...

Posted: 24 Sep 2012 07:27 PM PDT


Selebriti tanahair, Wan Aisyah Wan Ariffin atau Aishah berkata beliau akan meneliti, mengkaji serta solat istiqarah terlebih dahulu sekira kepimpinan PAS menawarkan secara rasmi untuk dirinya bertanding atas tiket PAS pada pilihanraya umum akan datang. 
Menurutnya, setakat ini memang ada suara menggajak untuk dirinya bertanding tetapi terpaksa menolak dengan alasan belum bersedia kerana banyak lagi perkara yang perlu dipelajari daripada kepimpinan PAS terutamanya dari kepimpinan Dewan Muslimat tentang dunia politik. (Terpaksa tolak sebab tak bersedia lagi ke atau tak dapat dapat tawaran rasmi lagi dari PAS...biasala nak                                                                                      
"Saya tidak melakukan tindakan terburu-buru untuk memberikan jawapan selagi ilmu belum penuh dalam bidang politik.  
"Masih banyak saya kena belajar sebab berpolitik bukan mudah sepertimana yang disangkakan.

"Justeru itu, jika ada tawaran secara rasmi pun saya tetap akan mengkaji, meneliti dan solat istiqarah kerana bimbang tanggungjawabnya amat berat, " terangnya ketika menjawab persoalan peserta dan peminatnya dalam program Hi-Tea bersama Aisyah di Padang Awam, Taman Alma Jaya, Bukit Mertajam semalam.

Aishah, bekas pelajar Sains Politik dari Universiti Auckland, New Zealand disebut-sebut akan bertanding atas tiket PAS di sebuah kawasan Parlimen di Negeri Sembilan.
Bagaimanapun, sehingga kini tidak ada sebarang kata putus dari pihaknya atau PAS walaupun beliau mempunyai peluang besar di sana.
Menurut Aishah, tekadnya hanya satu  ketika mengisi borang keahlian PAS, iaitu untuk menjadi jentera PAS untuk memastikan PAS melangkah ke Putrajaya.
Sebagai golongan artis jelasnya, kemasukan ke dalam PAS sekadar menjadi daya tarikan supaya masyarakat yang selama ini merupakan peminatnya turut serta ke program yang PAS anjurkan.
"Bila mereka (peminat) datang bertemu di majlis anjuran PAS sekaligus memberi 'point' pada PAS itu sendiri. 
"Tambahan lagi bila saya ceritakan pengalaman pahit yang pernah dilalui setelah aduan kepada Menteri yang terlibat dengan Hal Ehwal Wanita tidak diendahkan pasti ada yang simpati dan mengangap Barisan Nasional  (BN) bukan tempatnya bergantung harap sebab orang yang ada nama pun tidak diberikan perhatian apatah lagi masyarakat biasa," ceritanya pada ratusan hadirin. - HARAMKAH
**Patutla si Aishah beriya-iya tolong PAS memburukkan kerajaan dalam ceramahnya..Teringin nak jadi calon rupanya...Yang bestnya Aishah kata dia tak sedia lagi nak bertanding tapi tempat dan peluang kemenangan dia dah tahu...hebat kan... 
Lagi satu..Aishsh sendiri dah mengaku yang PAS hanya peralatkan artis untuk meraih sokongan dari peminatnya...tak lebih dari itu.."kemasukan ke dalam PAS sekadar menjadi daya tarikan supaya masyarakat yang selama ini merupakan peminatnya"..
***Elok la tu..lepas ni tajuk lagu JANJI MANISMU bolehla ditukarkan pada JANJI MANISKU...hahaha...baru kena dengan perjuangan PR...

MPP Online: Ostazah Aishah akan bertanding <b>di</b> P131 <b>Rembau</b>??

Posted: 24 Sep 2012 05:00 PM PDT

Aishah didalam satu kenyataan kepada lidah rasmi Pas, mengaku terima ajakan untuk bertanding atas tiket Pas di satu kawasan Parlimen di Negeri Sembilan pada PRU13 nanti..

Tapi.., Aishah kata dia akan kaji dulu tawaran untuk jadi calon Pas walaupun ada dakwaan bahawa Aishah ada peluang besar untuk menang di kawasan tu..

Korang agak, Parlimen manakah di Negeri Sembilan yang dimaksudkan oleh puak-puak Pas tu semua? Dan siapakah lawan bagi Aishah?

Gua dimaklumkan oleh sumber dalaman Pas di sana, Aishah mungkin akan diletakkan sebagai calon di kawasan Parlimen P131 Rembau..

Dan korang tahu tak sapa yang jadi Ahli Parlimen Rembau sekarang ni? Sapa lagi beb kalau bukan Haji Khairy Jamaluddin.., menantu babah yang fofuler tuu..

Walaupun kerusi tu adalah milik PKR sebelum ni, tapi gua difahamkan ada perjanjian sulit yang dibuat antara Pas dan PKR..

So pada pandangan gua, kalau senario ni jadi kenyataan, Khairy memang tak ada can untuk menang kalau dia bertanding di Rembau tu beb..

Korang kena ingat..., Aishah tu kan 'PAKAR' Janji Manismu..., mana menantu babah tu boleh lawan Janji Manis yang bakal ditaburkan oleh Aishah..

Kalau Khairy janji nak buat Hospital di Rembau.., Aishah akan JANJI untuk bagi rawatan percuma kepada semua pengundi disitu..

Kalau Khairy janji nak buat jalan.., Aishah akan JANJI untuk bagi kereta murah lah pulak...

Biasalahh.., Janji Manismu lah katakann.. Mana Khairy boleh lawannn.. Hahahahaha...

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


40 Ahli Umno <b>Serting</b> Llir <b>Di</b> Jempol Sertai PAS ~ IdaMan

Posted: 19 Jun 2012 05:03 AM PDT

JEMPOL: Umno Cawangan Kampung Serting Ilir di Jempol, semakin tempang apabila seramai 40 ahli Umno cawangan tersebut mengucapkan "selamat tinggal" kepada Umno di dalam satu majlis ceramah khas yang diadakan di Batu 36 1/2, Kampung Serting Ilir, berhampiran Jalan Bahau.
Di dalam majlis yang diketuai Faizal Wahab itu, seramai 40 bekas ahli Umno itu menyerahkan borang keahlian PAS kepada Yang Dipertua PAS Kawasan Jempol, Abdul Rahman Ramli.
Justeru, sebuah cawangan PAS di Kampung Serting Ilir ditubuhkan dan diketuai oleh Faizal sendiri.
"Malam ini adalah malam bersejarah buat PAS Jempol apabila buat kali pertama kita berjaya memecahkan kubu kuat Umno 40 ahli Umno Serting Ilir sertai PASdi Kampung Serting Ilir yang mempunyai lebih 1,500 pengundi berdaftar.
"Malah inilah kali pertama sebuah ceramah anjuran PAS atau Pakatan Rakyat diadakan. Saya yakin ini petanda bahawa pengaruh Umno di Jempol akan ditamatkan oleh Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti," kata Abdul Rahman di hadapan lebih 300 hadirin.
Turut hadir dan menyampaikan ceramah ialah Bekas Pesuruhjaya PAS Negeri, Ustaz Azraie Omar; Ketua Penerangan, Ustaz Norazman Mohamad, Ketua Pemuda PAS Jempol, Ustaz Mohd Fairuz Mohd Isa dan Naib Yang Dipertua PAS Jempol, Abd Rahman Ramli.

http://pas.org.my

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Jelajah Ds Anwar <b>di Negeri Sembilan</b> : Putrajaya semakin hampir <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 09:45 AM PDT

DS ANWAR IBRAHIM di Masjid Jamek P.D

Esok Siri Jelajah Mara Ke Melaka.Merdeaka Rakyat …

LOKASI 3.30 – 4.30 ptg Rumah Terbuka Eidul Fitri PKR Jasin Kampong  Kelubi, Jasin.

5.00 – 6.00 ptg Rumah Terbuka Eidul Fitri PKR Melaka Jln Cempaka Off Taman Peringat Jaya, Melaka
8.00 – 8.45 mlm Rumah Terbuka PKR Tangga Batu
Tanjong Minyak, Tangga Batu, Melaka 9.00–12.00 mlm Ceramah Perdana Batu 25, Kg Ramuan China Kechil, Lubok Cina, Melaka
9.00– 2.00 mlm Ceramah Perdana – Merdeka Rakyat Food Court Pearl Park, Pekan Pulau Sebang, Alor Gajah, Melaka.

p/s : Jangan tinggalkan doa kerana doa menjadi sumber ketenangan dan jalan kepada kemenangan. InsyaAllah.

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


CERITO N9: Kereta api tergelincir <b>di Gemas</b>

Posted: 09 Aug 2012 11:51 PM PDT

GEMAS – Cemas. Kira-kira 20 penumpang berhadapan dengan detik mendebarkan apabila kereta api yang dinaiki mereka dari Singapura ke Kuala Lipis, Pahang tergelincir di Kampung Londah, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 2.25 petang itu,
dua gerabak penumpang dan masing-masing sebuah lokomotif serta gerabak membawa generator tergelincir ke kiri landasan.

Pengurus Pemasaran Unit Perniagaan Strategik Perkhidmatan Antarabandar KTMB, Mohd Noordin Kimi berkata, kesemua penumpang selamat dan dipindahkan menggunakan lima teksi ke Stesen Keretapi Bahau bagi meneruskan perjalanan ke Kuala Lipis.

"Sementara itu, Ekspres Timuran yang bertolak dari Tumpat, Kelantan akan singgah di stesen keretapi Bahau selama beberapa jam bagi menunggu landasan berkenaan siap diperbaiki malam ini (semalam).

"Buat masa ini seramai 100 kakitangan KTMB dari pelbagai kepakaran bergabung tenaga bagi memperbaiki landasan bermula dari 3.30 petang tadi (semalam) dan khidmat tren dari KTMB Gemas akan digunakan bagi mengalihkan gerabak yang tergelincir," katanya ketika di lokasi berkenaan, di sini, semalam.

Hadir sama meninjau lokasi, Pengurus Besar KTMB Antarabandar, Mohd Zain Mat Toha.

Sebelum ini, pada 2006, sebanyak 382 penumpang dari Singapura juga terkandas di Kampung Londah berikutan jambatan keretapi berhampiran sekolah kampung londah runtuh disebabkan banjir besar.

Bagaimanapun, dalam kejadian berkenaan, tiada penumpang cedera.

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved