ads

Sabtu, 18 Jun 2011

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


PAKATAN RAKYAT N15 DUN <b>JUASSEH</b>: Tahniah......Sdr Adly Zahari..

Posted: 13 Jun 2011 08:14 AM PDT

Sdr Adly Zahari antara Pesuruhjaya negeri yang termuda yang pernah dilantik oleh PAS. Berlatar belakang bidang kejuruteraan, sdr. Adly Zahari sebelum ini adalah YDP PAS Alor Gajah dan Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Melaka.

"PR Jemapoh/Juasseh mengucapkan tahniah kepada semua AJK dan Pesuruhjaya PAS negeri yang baru di lantik pada Mesyuarat pertama Jawatan Kuasa Kerja PAS Pusat yang di pengerusikan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang hari ini. Sebagai warga PR Jemapoh juga mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Sdr. Adly Zahari sebagai Pesuruhjaya PAS Melaka yang baru menggantikan Ustaz Ghani.

Sdr Adly Zahari sememangnya rapat dengan dengan kami dan kerap memberi ceramah di "Dataran Rakyat Islah Jemapoh" Dan secara kebetulan pejabat perniagaan beliau di Simpang Pelangai/Beting adalah terlalu hampir dengan pejabat kami.

Tidak keterlaluan jikalau dikatakan Sdr. Adly Zahari adalah di antara calon yang layak memegang jawatan Ketua Menteri Melaka yang baru sekiranya Pakatan Rakyat memenangi PRU 13 nanti di Melaka. Dengan kredibilitinya memimpin PAS Melaka dan sifat karismatiknya, ia tidaklah mustahil...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Probitas Et Fides: Nasi Arab Damsyik....Boleh Didapati <b>di Seremban</b>....

Posted: 01 Jun 2011 07:34 PM PDT

Assalamualaikum wbt para blogger semua. Semoga kalian semua senantiasa dirahmati Allah SWT. Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW.

Minggu ini, entah kenapa entri saya banyak pasal makan-makan je. Makan kendurilah, makan tapaulah dan hari ini pun pasal makan juga. Sebelum itu, saya hendak meminta maaf kepada kalian yang berpuasa sunat atau berpuasa ganti jika entri ini tidak sesuai untuk kalian.

Semalam petang kami ke ibu negeri ada sedikit urusan. Jarak tempat kami ini dengan ibu negeri lebih kurang sejam juga la perjalanan sehala. Selesai urusan, hendak terus pulang masih terasa awal. Kami pun ronda-ronda sekitar sini dan terjumpa satu restoran. Kami pun singgah la untuk menikmati hidangan di restoran ini. Restoran yang kami maksudkan adalah Restoran Nasi Arab Damsyik yang terletak di Jalan Paroi - Senawang di Seremban.

Jom kita layan sedikit pic yang sempat disnap..


Inilah tempat makan yang saya maksudkan itu. Restoran Nasi Arab Damsyik. Ia terletak di Taman Bougenvilla, Jalan Paroi - Senawang di Seremban. Warga Seremban jemputlah ke sini ( ini bukan iklan berbayar ya heheeheheh)


Inilah suasana di tempat makannya. Sila duduk bersila ya..Kalau nak makan di meja makan, ada di sediakan di luar. Jadi, tiada masalah bagi mereka yang tidak boleh bersila duduk...hehehehehhe


Ini pula adalah menunya.. Boleh pilih ikut keperluan kalian. Tapi nasi arab yang ini cuma ada ayam je..yang lain-lain seperti daging memang tiada la..


Ini adalah aksesori tambahan...Sedap dicicah dengan ayam yang akan dihidangkan nanti.


Inilah nasi arab pilihan saya..Nasi serta ayam dipotong 1/4.. Harganya RM 10 sahaja...


Ini minuman saya iaitu Teh Arab Herba.. Harganya RM 1.50 sahaja...

Sebenarnya, inilah pertama kali kami merasa Nasi Arab made ini Seremban ini.Saya sendiri tidak tahu hendak menyatakan ia sedap atau tidak cuma ia memang mengenyangkan kami sahaja.

Kepada rakan-rakan blogger sekalian, pernahkah kalian merasa Nasi Arab di tempat kalian ?? Jika pernah, bagaimanakah kalian boleh gambarkan rasa Nasi Arab ini ?? Layangkan minda para blogger untuk kita kongsi di kotak komen ini...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Masalah jalanraya <b>di</b> daerah <b>Jempol</b>

Posted: 13 Jun 2011 07:41 PM PDT

Aduan Rakyat Online, June 13th, 2011

Assalamualaikum,salam satu malaysia..

Saya mewakili seluruh pengguna jalanraya di Daerah Jempol hendak menyatakan rasa tidak puas hati dengan keadaan jalanraya di daerah kami.Terutamanya jalan dari kawasan MAHSAN ke Bandar Seri Jempol yang tidak rata membahayakan keselamatan pengguna-pengguna jalanraya yang menggunakan jalan ini untuk pergi ke Temerloh,Muadzam dan ke Bahau.

Tambahan lagi pihak yang memperbaiki jalan ini hanya menampal sahaja lubang-lubang di jalan itu dengan bahan yang tidak berkualiti dan mudah pecah serta ini boleh menyumbang kemalangan jiwa pada ketika hujan lebat. Untuk pengetahuan Aduan Rakyat saya terpaksa menukar suspensi kereta saya sebanyak 4 kali sepanjang 2 tahun dibeli.

Ini disebabkan keadaan jalan yang tak ubah macam litar perlumbaan rally membuat saya tidak selesa untuk pergi bekerja dari Bandar Seri jempol ke Bahau setiap hari. Adakah jalan ini hanya diperbaiki tiap kali pilihanraya berlangsung? Mana perhatian ADUN tentang keselamatan rakyat yang menggunakan jalan ini/ Saya harap pihak Aduan Rakyat dapat mengambil perhatian berkenaan masalah ini agar tidak lagi berlaku kemalangan jiwa yang meragut nyawa orang-orang tersayang.

sekian terima kasih,

Yang Prihatin

By: SHAFRIZAL
http://www.aduanrakyat.com.my/masalah-jalanraya-di-daerah-jempol

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Lebih banyak tukun tiruan <b>di Port Dickson</b> | .:: A A N S ::.

Posted: 05 Jun 2011 10:35 PM PDT

TELUK KEMANG 5 Jun - Jabatan Perikanan negeri akan membina lebih banyak tukun tiruan tidak jauh dari kawasan projek pembangunan maritim, di Port Dickson sebagai langkah membantu meningkatkan hasil nelayan.

Pengarahnya, Wan Muhammad Aznan Abdullah berkata, dakwaan punca rezeki kira-kira 70 nelayan dari Persatuan Nelayan Kawasan (PNK) Port Dickson kini merosot akibat cadangan pembangunan itu, akan disiasat.

"Mungkin rezeki mereka sedikit terjejas, tetapi berdasarkan jumlah tangkapan keseluruhannya di perairan berkenaan ia masih mencatatkan peningkatan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini baru-baru ini.

Beliau berkata, pihaknya akan berbincang dengan persatuan itu untuk mendengar rintihan mereka sebelum membuat sebarang kenyataan mengenainya.

"Jabatan akan membuat kajian kawasan baru menangkap ikan secara menyeluruh sebelum menempatkan beberapa tukun tiruan untuk pembiakan ikan," ujarnya.

Baru-baru ini, hampir 70 ahli PNK Port Dickson membuat bantahan secara aman ke atas projek berkenaan yang didakwa mereka menyekat punca rezeki, selain pagar dan zink yang mula dibina di sekitar kawasan pangkalan nelayan bandar Port Dickson, dekat sini.

Seorang nelayan, Kassim Kitan, 54, memberitahu, mereka tidak menolak pembangunan di situ, tetapi mahu pangkalan baharu yang dibina kelak mempunyai kemudahan yang lengkap.

"Saya telah menjadi nelayan sejak 35 tahun lalu dan kehidupan banyak bergantung pada hasil ikan. Saya berharap perkara ini mendapat perhatian kerajaan," ujarnya.

Dalam pada itu, Pengerusi Persatuan Nelayan negeri, Abu Bakar Dawam berkata, beliau bersama ahli jawatankuasa bersedia menemui semua pihak terlibat dengan projek tersebut untuk menyelesaikan kemelut ini.

"Biarpun kami nelayan, bukan bermakna kami boleh ditindas sebegini. Saya berharap pertemuan rasmi bersama pemaju serta campur tangan kerajaan, isu ini dapat diselesaikan segera," ujarnya.

Sumber: Utusan

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Laloque d&#39;Loqlaq...: Berkelah <b>Di Port Dickson</b>

Posted: 01 May 2011 08:42 PM PDT

Lama tak gi mandi laut. Sejak kami dinasihatkan utk tidak membawa Annisa bermalam di laut masa Nisa umur 4 bulan dulu sehingga dia berumur 4 tahun. Pantang katanya! Ada sekeluarga bunian amat2 berkenan untuk menjadikan Nisa anak angkat diorg.


Mlm td tiba2 dapat idea utk berkelah di Port Dickson. Terus gi Giant beli bahan utk masak nasik lemak sebagai bekal. Lagipun bukan nak gi bermalam pun kan. Gi berkelah sambil bersarapan pagi gitu.

Kul 6 pagi bini aku dah bangun masak nasik lemak. Nasik lemak beliau terbaekkk wok... Sedap hingga jilat tupperware!!

Kul 7.30 pagi dah gerak. Skang ni kitorg tengah bermandi manda. Tapi sempat update lg.. Haha


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Konsert Wali Band Live In Malaysia (<b>Nilai</b>, <b>Negeri Sembilan</b>) 2011 <b>...</b>

Posted: 08 Jun 2011 09:58 PM PDT

» Konsert Wali Band Live In Malaysia (Nilai, Negeri Sembilan) 2011 | Tempahan , Harga Tiket Konsert

buat peminat wali band di malaysia...

tahu tak yang band yang popular dengan lagu baik baik sayang akan mengadakan konsert di malaysia tidak lama lagi..?? bila..??? julai 2011.. ya.. bulan depan..

konsert yang diadakan di malaysia ini akan dilangsungkan di Bandar Nilai, Negeri sembilan.. so yang berdekatan dengan nilai tu, boleh la datang..

tiket..?? boleh didapati di tingkat 7, Bangunan Yayasan Seremban (017-2580656), Fashar Event & Entertainment (06-6017383 atau 06-6015891).

macam mana dengan harga tiket pulak..??

harga tiket tak mahal.. RM50, RM100 dan RM300 manakala untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun akan mendapat diskaun 50 peratus daripada harga asal.

so tunggu apa lagi... nanti jangan cakap.. "alamak... kenapa aku boleh tak tahu nie.. "

jumpa disana k... ^ ^

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


! !DuniaLandax(dot)com! !: journey/life <b>di serting</b>@kak miza&kak <b>...</b>

Posted: 23 May 2010 07:11 AM PDT

sebenarnya aku masih x sangka yg aku dgn selambe badaknye,akan tidor di rumah family si kechix..dah la muke abg die,kalo first time jumpe,mmg ko bajet violance giler2..huhuhu..muke cruel abis,tp,bile da kenal..gua buat "dang " jer...huhuhuhu...

first day

gerak dari KL area pukol 1 lebey,ke 2 la~and kitowang singgah senawang,coz perot masing2 dah ber "jamming"kat dalam..huhu..antar la si ALIA kat senawang,then meneruskan perjalanan melalui bukit putus,dan bahau.....pastu,dalam pukol 5 lebey g2,kitowang sampai...aku pon berlepak2..dan bermain boyanbuaian bersama kechix kat depa uma..pastu,menggoreng segala jenis rempah2 yg ada,setelah di suroh oleh along..hehhehe..then,malam,packing2 bende2 "berkat" tok diberikan pada tetamu...siap semua,aku tdo sensowang kat bilik tengah..dengan pantasnya mataku terpejam,mungkin ngantok giler kot..huhuhu

second day

bangon seawal pagi,mandi,dan melepak di hadapan uma...agak kebosanan tiba2..pnjm kete k.miza..jenjalan pusing jempol..ape jer ader..huhuh..then,kemas2 uma,dan melepaking..

third day

mula bz dengan persiapan2 yang sepatutnya..mula berjaya menyesuaikan diri pada kehidupan FELDA..yelah,aku mmg x pernah ddok kat felda,dan x pernah juga melepak2 kat felda..dan aku rasa FELDA RAJA ALIAS mmg boleh dikatakan kemudahan cukop,bukanlah nak mintak shopping mall sangat kan,setakat nak lepak sebulan dua,mmg bole sangat la...kalo setakat kemudahan sukan,7e,kedai2 berkaitan..mmg senang cari..hospital pon dekat,buat2 tibe2 ader yg kene kencing manis berlubang,ha,x de la susah nak cari hosp kan??oppps..ter "off"topic jap..huhuk...hari ketiga,aku men"drive" kete along...huhu..pg ke bahau,mencari barangan pengantin/hantaran...menempah bunga,dan membeli kerepek..petang,aku hanya mengabiskan dengan tido..mmg bukan aktiviti yang sihat,dan korang jgn nak ikot aku tdoo petang k??

fourth day

hari "merewang"atau hari terakhir sebelum majlis berlangsung..pada hari ini,aku melepak bersama abg si kechix@shali..lepak2 tgok ank2 buah die memancing,susun meja kat balai,siapkan bilik pengantin,siapkan apa2 yg perlu..masa ni,aku dah mmg berjaya 100% dalam penyesuaian diri..petang,shali ajak aku merayap satu kampung,mase ni, dier bercerita pengalaman2 masa2 kechix,life kechix masa dloo2..dan macam2..pusing2 dari block a-z,block 1-11,semua aku tuju..dier tunjukan sekolah2 mereka,dan mcm2 yg dier tunjukan pada aku...besh gler!bali,aku terus mandi,dan dalam bilik mandi 2 telefon ku berdering..rupanya si emyshahcina yg call..kecoh betol mamat sowang ni..huhuhu...aku memberi tahu arah,dan die pon tibe,bersama acid...mengambil bilik,lalu mandi,kemudianya,mereka ku ajak ke medan selera untok mengisi "tank" perut ku...balik,membongkang...

fifth day(wedding day)

aku bangon agak lewat,disebabkan ngantok gler babas..huhu..pastu aku tggu turn mandi,kowang tau,aku tggu,dekat sejam,2 kali berak,die x kuar ag..kuar2,makcik 2 mandi,x tau le ape yg dibuatnya dalam 2..huhuhu...pas mandi,aku tolong pasang bunge manggar,dan tgok acid shoot2 pic2 pengantin..style gak la...dan aku menjadi pengapit kepada pengantin k.elis &abg wan...huhuhu..dah settle sume,aku pon makan,minom,dan rest2...dapat mkn lauk pengantin!mmg besh wo!!huhuhuhu..ptg tu aku balik ke melaka bersama2 emyshahcine dan acid...sebelum balik,kitowang wat outdoor shoot bersama pengantin..kami memilih sebuah taman reakreasi di kawasan jempol ni..sesudah itu,kami berpatah balik ke rumah pengantin,mengambil kad kahwin,dan berkat untuk dibawa pulang..tamat sudah penetapan aku di FELDA RAJA ALIAS 3!

p/s:

  • salute gler ngan penduduk sini.gumah lawa2 gaban!siot!gaji dier mesti cam soleh a/l bahren 2..uhuhuhu
  • kalo aku kawen ngan kechix,besh gler!abg sport rim,opps salah,sportting abesh!!
  • makanan orang nogori,mmg KAW!pedas menyengat!!huhuhu,bak kate along pon,"baru ko tau penangan owang nogori."hahhaha

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Journey Of Life: Holiday <b>Di Negeri Sembilan</b>

Posted: 12 Jun 2011 05:39 AM PDT

Salam and hye you all..i'm back..yeah memang penat but enjoy..ingat tak entry lepas mengenai kejutan my birthday..yup..ayah decide bawa kami bercuti..suprise for my birthday as well as my sister lulus final exam..thanks ayah..sudah lama tak jejak kaki kat negeri ni..almost 7 years kot..sekarang dah lain..first day stay kat seremban at Klana Resort..serius best and sangat-sangat selesa..jom layan gambar :)

view dari bilik..I tak mandi kolam pun


resort kami menginap


another landscape..

next day ke Port Dickson..I tak mandi laut..but before balik shopping time..mesti..


my sister and I


cenderamata cap ayam..hihi


kat pantai PD


hehe...kipas colourfull

on the way pulang..singgah muzium tentera..

gedik tak?...hehe


another pic...scary tak?

The END..I enjoy suprise holiday..thanks ayah..


tata...

Love :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Anwar Ibrahim <b>di Kuala Pilah</b> 8 Mei 2011

Posted: 04 May 2011 02:40 AM PDT

MENGOMBAK KEMENANGAN KUALA PILAH
Tarikh : 8 Mei 2011 (AHAD)
Jam 9 malam
di Kg. Seri Pilah, Senaling, Kuala Pilah, N.Sembilan

Bersama : Dato' Seri Anwar Ibrahim
Turut serta : Azmin Ali, Saifuddin Nasution, Zuraida Kamaruddin, Dato Kamarul Baharin Abas, Zulkefly Omar, Anthony Loke dan Zaharuddin Othman

Anjuran Parti keADILan Cabang Kuala Pilah

Semua dijemput hadir

Sumber http://jemapohku.blogspot.com/2011/05/mengombak-kemenangan-kuala-pilah.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Ceramah Umum Pakatan Rakyat <b>di Ampangan</b>, Seremban 19 Jun ini <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2011 02:15 AM PDT

Rakyat di Negeri Sembilan diundang untuk hadir beramai-ramai ke program Ceramah Umum Pakatan Rakyat di Markas KEADILAN Seremban, Taman Bukit Setia, Ampangan pada hari Ahad, 19 Jun ini.

Program yang dijadualkan bermula jam 9.00 malam menampilkan pimpinan dari ketiga-tiga parti Pakatan Rakyatt, antaranya Setiausaha Agung KEADILAN yang merupakan Ahli Parlimen Machang, Saifuddin Nasution.

Turut diundang ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paroi yang merupakan Yang Dipertua Pas Kawasan Rembau, Mohamad Taufek Abd Ghani dan ADUN Sekinchan, Selangor, Ng Suee Lim.

Sebarang pertanyaan berkaitan program boleh diajukan kepada sekretariat di talian 013-2181279 (Malek) atau 019-6411164 (Hairul Anuar)

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=15393

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved