ads

Selasa, 8 Mei 2012

05 di sikamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di sikamat - Google Blog Search


Ceramah Mohd Sabu 11 Apr 2012 <b>di Sikamat</b>, Seremban

Posted: 07 Apr 2012 11:27 PM PDT


CERAMAH PERDANA

Jelajah Demi Rakyat

Bersama – Tn Hj Mohamad Sabu, CheguBard, YB Taufek Abd Ghani, YB Ravi, YB Anthony Loke, YB Aminudin, Dr Rafaie Abd Malek & Tunku Harmy Tunku Hanan

Tarikh : 11 Apr 2012, Rabu

Masa : 8.45 mlm

Tempat : PASTI Al-Falah, No.18 Jln 8, Tmn Desa Rhu (depan Pdg Desa Rhu), Sikamat, Seremban

05 di senawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di senawang - Google Blog Search


Ceramah Mohd Sabu 11 Apr 2012 <b>di Sikamat</b>, Seremban

Posted: 07 Apr 2012 11:27 PM PDT


CERAMAH PERDANA

Jelajah Demi Rakyat

Bersama – Tn Hj Mohamad Sabu, CheguBard, YB Taufek Abd Ghani, YB Ravi, YB Anthony Loke, YB Aminudin, Dr Rafaie Abd Malek & Tunku Harmy Tunku Hanan

Tarikh : 11 Apr 2012, Rabu

Masa : 8.45 mlm

Tempat : PASTI Al-Falah, No.18 Jln 8, Tmn Desa Rhu (depan Pdg Desa Rhu), Sikamat, Seremban

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


tanah <b>di tampin</b>,negeri sembilan utk dijual - CariGold Forum

Posted: 21 Mar 2012 10:18 PM PDT

Forum Jump

05 di paroi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di paroi - Google Blog Search


REMBAU HARI INI: Ust Riduan Mohd Nor 21 April 2012 <b>di Paroi</b>

Posted: 16 Apr 2012 10:58 PM PDT

CERAMAH MOBILASI BERSIH 3.0
Tarikh : 21 April 2012, Sabtu
Masa : 9 mlm
Tempat : Kg Tok Dagang, Paroi, Seremban
Penceramah :
- Ustaz Riduan Mohd Nor , Ketua Penerangan Pemuda PAS Pusat
- Mohd Sany Hamzan , Pengarah Pilihanraya Pemuda PAS Pusat
- Nazree Yunus , Ketua AMK N.Sembilan
- Rozmal Malakan , Timbalan Yang Dipertua PAS Rembau
Hubungi Hassan 019-2171942

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


ADAT PERPATIH <b>DI REMBAU</b> DAN NANING: ADA APA-APA <b>...</b>

Posted: 24 Apr 2012 08:25 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kata seorang Datuk Lembaga di Rembau, "Inilah masalahnya. Saya sekarang tak tahu versi yang mana yang boleh kita terima. Kuala Pilah, Naning atau Rembau. Dan siapa tahu tidak lama lagi akan muncul pula Terombo ...

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Tranungkite Online v11 - Bang Mat Sabu <b>di Jelebu</b> 3 Mei 2012

Posted: 01 May 2012 11:46 AM PDT

Berita-berita daripada akhbar tempatan hari ini untuk paparan anda melalui TKO Online. [Baca boleh, percaya kena fikir dulu!]
* Dibuka pada paparan windows yang sama
penyu: hebat sungguh politik parti..timbol rasa takut pulak...
08-05-2012 7:25:am
penyu: tetiba jer rahim tu ckp nik aziz bapak kapir..kahkah...hadoi ii benggong larr..
08-05-2012 7:24:am
pedas: TURKEY: Turkey ready to ask NATO for military intervention in Syria: Erdogan
08-05-2012 6:29:am
ohdarling: gua jangka isu kafirkan nik aziz,adalah penutup segala kemelut isu isu panas sejak dua minggu yg lalu...kemenangan untuk PR
08-05-2012 4:22:am
aylin: tinggal lagi separuh dari tahun yang dikatakan tahun yang penuh huru-hara.pray for the best.expect and plan for the worst.
08-05-2012 3:18:am
ohdarling: senarai isu terkini>>bersih,anwar provoksi,azmin seks,azmin derhaka,fatwa bersih,terbaru..nik aziz digelar bapak kafir...tunggu esok pula
08-05-2012 12:58:am
ohdarling: senarai isu terkini
08-05-2012 12:57:am
OrangSik: Sertailah dgn menyumbang untuk mjls tilawah AQ & Zikir Tahlil (RM 5.00 seorang si mati), layari [URL]
07-05-2012 8:42:pm
PUTIQ: Welcome miss penin, kena gas ke?...haih memacam,teruna penin blom ada, tapi teruna sepi dah ada....
07-05-2012 3:02:am
khaizmi: Salam... Lama gak tak online kat cini...
06-05-2012 6:37:pm
yutuba: jual agama paling untong
06-05-2012 9:39:am
ohdarling: lepas bersih.peserta ganas,anwar ganas,azmin sex,mak azmin,hari ni fatwa,tunggu esok pulok..kekeke
06-05-2012 7:39:am
penyu: Ngundilah bila2 pun..x kesah..janji projek masyukkk...
06-05-2012 5:51:am
penyu: Duk gaduh hal masjid..kita sampai jam imam sudah nk abis baca khutbah wat apo..sekepeng dop guna...
06-05-2012 5:41:am
Shout Box ©

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


iezym belog&#39;s: Berlibur <b>di</b> Kuala <b>Linggi</b>

Posted: 16 Mar 2012 05:53 AM PDT

Percutian yang tak dirancang. Macam biasa tiba-tiba rasa stress, tiba-tiba nak jalan-jalan, tiba-tiba nak bbq, tiba-tiba nak terjun laut, tgk bintang...semua tiba-tiba. So, we decide to go to Kuala Linggi, kampung "Abang" Pinat..hehe
Apa lah yang ada kat sini.. hanya lah kampung dan bukan ala-ala pantai-pantai percutian yang boleh shopping gitu, ahaks! Anyway, tetap percutian yang happy dengan korang semua..
Gerak from Kuala Lumpur jam 7pm, dengan karenah anak-anak yang lawan bertekak dalam kereta bercampur gelak tawa mereka dan kegelapan jalan kampung akhirnya sampai di destinasi selepas 2 jam. Check in di KM Chalet pada lewat malam, tuan tanah pun tunggu dengan mengantuk sudah..hehe 
Aktiviti diteruskan dengan bbq & camping, di tepian pantai gitu. Sedih, malam tanpa bintang dan bulan. Bintang merajuk kerana bulan ke jepun katanya. ^_^ Sedar tak sedar jam 1 pagi. Pokok tempat kita bakar tu uols.....hurmm sumpah aku rasa sesuatu yang x best. Tapi entah kenapa port tu jugak aku pilih untuk pasang api. Ah, redah jer... Berkongsi cerita sehingga ke malam hari, satu persatu kenangan lama di bawa jadi isu. hehe.. Enjoy!
Mungkin untuk sesetengah orang, bercuti di sini is nothing. Sebab nya memang tak ada apa-apa yang korang nak lawati. Tapi, for those people..korang boleh buat macam-macam aktiviti sendiri if datang dengan group sekolah ke, famili ke, kawan-kawan ke..kalau sekadar nak datang lepak lari dari kesibukan kota pun ok jugak. 
Best moment in our life, when we spend time dengan orang-orang yang kita suka =)

Jalan kampung yang gelap gelita
Bilik Chalet Berkipas RM60 semalam (gomen tax 6%)
"Abang" Pinat berusaha keras dengan unggun api nye..hehe
Banana Boat - per head RM15, duduk dalam boat RM10
 Sorang-sorang berenang ke tepi setelah banana boat di terbalikkan...mana aku??
Anak dugong yang kelemasan diselamatkan hero kampung..kuikui
Ada orang x dapat naik..dapat bik gmbr pun jadi la..bik feel..kuikui
Batrisyia x puas main air

 Kami (@Skyymid, Strawberry, Peanut)


 Hujan yang lebat dan jammed yang teramat.. 

Destinasi Bajet hilangkan stress :- Tong-tong less than RM50 fuyooo..tapi apa mende merepek aku beli?? *blur*

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


:.My Home Soil:.: PENEROKA DARI <b>SERTING DI</b> GUNA-GUNA <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 06:29 PM PDT

Haihh, ape lagilah yang wakil rakyat Pakatan Pembangkang cuba nak buat ni??! Kesian aku tengok pakcik-makcik, uncle-auntie yang tak bersalah ni datang dari Serting pepagi buta semata-mata nak buat demo aman depan Wisma Negeri. Ni semua angkara wakil rakyat pakatan pembangkang yang menguna-gunakan mereka ibarat mereka semua mcm budak2 kecik...

Yang lg lawak, ader pulak tukang bagi-bagikan banner-banner kecik dgn kad manila utk dorg pegang... (Teringat aku time sekolah dlu, cikgu seni selalu suh bwk manila card).. Deiii, nampak sgt dorg ni kena paksa buat mcmtu, kalau makcik pakcik, uncle auntie ni datang secara ikhlas,dorg akan bawak banner sendirilah, bukannya DIBEKALKAN...sebijik btui cam budak kecik, mak bekalkan makanan gi sekolah..Dalam kes ni pulak YB Guna and the Gang bekalkan mereka dengan menu "Banner dan kad manila siap pakej berdiri bawah panas terik) Memang terhebat YB GUNA, GUNA kan dorg ni untuk kepentingan sendiri dan Pakatan Pembangkang...

Udah-udahlah tu, bentilah buat keje tak berfaedah ni..Makcik pakcik, uncle auntie tak menoreh ari tu, bole ke Pakatan Pembangkang bayar pendapatan dorg utk ari tu? elok-elok lepas menoreh pakcik-makcik bole buat solat Sunat Dhuha mohon rezeki, Pakatan Pembangkang plak pi kacau rezeki dorg!!..elok-elok uncle auntie tu bole layan channel Zee 108 tgk hindustan, YB Pakatan Pembangkang dok rembat masa peneroka-peneroka tak bersalah ni datang Seremban!! Sebab ape? Sebab wakil rakyat Pakatan Pembangkang dah habis modal..dah tak tau nak pusing dok mana lg dah..Last-last depa gunakan wakil peneroka yang dikatakan hadir seramai 150 orang (cit, 80 orang pun tak sampai) ni demi kepentingan diri mereka sendiri....

Buat anak-anak pakcik makcik, uncle auntie yang di gunakan untuk buat demo ari tu, pak & mak kalian tak bersalah..tapi yang bersalah TU DIAAAA..PIHAK PAKATAN PEMBANGKANG...nasihatkanlah pak & mak hang pa supaya tak termakan LAGI dengan pujuk rayu Pakatan Pembangkang lepaih ni untuk buat demo....

Pesanan ikhlas, kalau nak datang hantar memorandum kat Tok Mat tu bole, tapi tak perlulah datang smpai dua bas..cukup sekadar 2-3 orang ja dan tak perlu melibatkan parti-parti politik...demo bukan sahaja menyusahkan diri sendiri, tp turut menyusahkan orang lain..cth pengguna jalan raya, orang ramai yang ingin berurusan dengan kerajaan (tempat demo bertempat di bangunan kerajaan dan pagar besar di pos pengawal di tutup) dan juga polis yang lagi banyak kerja lain depa bole buat selain kena jaga demo aman....LU PKIRLAH SENDIRI....(tagline Nabil RL naaa...)

P/s : Kalau depa dok buat gitu kat mak bapak aku, siap lah aku hambat sesekoq biaq tetomoih dalam keleboq...

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Teluk Pelanduk, <b>Negeri Sembilan</b>. | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

©2012 Muktasyaf Ibrahim AnNamir™ (my facebook)
Not to be used or reproduced without written permission.
____________________________________________________________________
THUMB this up? OR View Large?
____________________________________________________________________
Al-Baqarah (2:257):
"Allah Pelindung (yang mengawal dan menolong) orang-orang yang beriman. Ia mengeluarkan mereka dari kegelapan (kufur) kepada cahaya (iman). Dan orang-orang yang kafir, penolong-penolong mereka ialah Taghut yang mengeluarkan mereka dari cahaya (iman) kepada kegelapan (kufur). Mereka itulah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya."

Moga ada hidayah Allah untuk makhluknya yang mahu berfikir...

About The Shot | Panorama Teluk Pelanduk, N9:
Kawasannya biasa tetapi nampak indah bila mula kelihatan di lensa kamera. Terima kasih pada Enche Adykashah yang meracunkan ambe melalui foto beliau di lokasi ini. Ini pun terjumpa secara kebetulan ;)

Location, Date & Time:
Teluk Pelanduk, Negeri Sembilan | 30 April 2012 | 12:07pm (+8GMT)

Nikon D300s + Tamron 17-50mm + ND400 + Lee Filter GND .9s + CPL:
- Auto WB, ISO100, f/32, 15 seconds at 17mm.
- Panorama from 3 horizontal photos.

Me:
Thanks for your kind visit and support =)
All comments, criticism and tips for improvements are welcome.

---------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
• Feel free to view my BEST INTERESTING SHOTS according to Flickr: Search here:
---------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
- Search for ISLAM
- Search for MALAYSIA
- Search for 350D
- Search for 500D
- Search for KITLENS
- Search for MASJID
- Search for MOSQUE
- Search for HDR
- Search for Handheld
- and search for Annamir ;p
---------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


Anak Muda Kampung Nak Senang: Ceramah Umum <b>di GEMAS</b> 17 <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2012 02:31 AM PDT

CERAMAH UMUM
Tarikh : 17 Mac 2012, Sabtu
Masa : 9 malam
Tempat : No 125 ,Felda Sungai Kelamah ,Gemas ,Negeri Sembilan.

Penceramah:
YB Abdullah Sani (Ahli Parliman Kuala Langat)
YB Hj Taufek Abd Ghani (ADUN Paroi/ P'Jaya PAS NS)
YB Dato' Kamarul Bahrin (Ahli Parlimen Teluk Kemang)
YB S. Veerapan (ADUN Repah)

Turut hadir :
1. Zakaria Khalim ( YDP PAS Tampin)
2. Hj Baharudin Siri (Ketua PKR Cabang Tampin)
3. Hj Razakek Abd Rahim (Naib YDP PAS Tampin)
4. Dato' Syawal Salim (AJK PKR Tampin)

Anjuran Pakatan Rakyat MTD DUN Gemas

Adam Adli 2 Mac 2012 <b>di Gemas</b>, N.Sembilan - Anak Muda <b>...</b>

Posted: 26 Feb 2012 06:36 AM PST


PROGRAM SISWA BANGKIT BERSAMA RAKYAT

Tarikh : 2 Mac 2012, Jumaat

Tempat: Markas PAS Felda Pasir Besar, Gemas, N.Sembilan

Bersama :

~ Sdr Adam Adli , PEMIMPIN Siswa UPSI

~ Sdr Shamsul Bakri , Naib Presiden ANAK

~ Dr Rosli Yaakob , Timbalan Pesuruhjaya PAS N.Sembilan

~ Hj Razakek Abd Rahim , Naib Yang Dipertua PAS Tampin

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved