ads

Ahad, 3 Februari 2013

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


Bahang Perubahan Kuala Pilah - pakatan rakyat n15 dun <b>juasseh</b>

Posted: 29 Jan 2013 09:25 AM PST

27/11/13... Jelajah merdeka pimpinan Pakatan Rakyat bersama pimpinan utama DSAI ke N.Sembilan.

Terlalu banyak rintangan dan tekanan dari pihak UMNO/BN Kuala Pilah untuk mengagalkan Program tersebut. Alhamdulillah dgn kerjasama dgn pihak Majlis Daerah Kuala Pilah dan anggota Polis program berjalan dgn lancar sekali Ucapan Terima Kasih pada yang terlibat menjayakan program tersebut.

Pentas membahaskan Ekonomi terbuka bermula di Pusat Komersil Melang. Untuk berlaku adil dan bersifat profesional..maka PR Kuala Pilah turut menjemput wakil kerajaan pusat Timbalan Menteri Luar Bandar & Wilayah (Parlimen KP)YB Dato' Hasan Malek dan wakil exco Kerajaan Negeri Sembilan (wakil rakyat DUN Senalking) Dato'Ismail Lasim untuk berkongsi pentas membahaskan ekonomi khususnya Kuala Pilah. Sedihnya... mereka tidak ada keberanian untuk hadir bersama2 rakyat, walau pun surat2 jemputan telah dihantar dengan penuh adab dan sopan.

DULU...YB Ismail lasim di waktu alam persekolahan (KGV) pernah memenangi trofi (Engku Aziz) dalam bahas Ekonomi...tapi kini cuma berkokok di reban sendiri. DAN YB Hassan Malek pernah menjadi ketua belia Malaysia hanya berani mengugut menakutkan rakyat di program2 sukan sekolah dan pentas2 PIBG. Sepatutntya pentas yg terbuka luas yg telah disediakan disahut dengan gagah untuk dinilai rakyat akan kejujuran disamping berhemah dlm mempertabatkan ekonomi.

Kehadiran DSAI sampai ke pekarangan Dataran Melang selepas Asar bersama bas Jelajah Merdeka. Pejuang rakyat telah disambut dengan penuh kegembiraan walau pun dlm cuaca yg panas terik. Kesempatan beramah mesra secara dekat dengan ucapan motivasi memprkukuhkan jentera gerak kerja,lebih meyakinkan bahawa besar kemungkinan Kuala Pilah bakal di tawan PR.

Selepas solat magrib di Masjid Taman Anggerik. Rombongan "Jelajah Merdeka" dijamu makan malam bersama rakyat Kg Temeris. Satu lagi kubu kuat Umno BN di tembusi. Semakin tersa kebangkitan rakyat telah hampir di setiap pelusuk NS ini. Pentas utama di Felda Pasir Besar talah menyaksikan ribuan pendokong2 kebangkitan rakyat menunggu dan mendengar dengan tekun amanat pimpinan seiring dengan sambutan "Maulidul Rasul".

Penghayatan Rasulullah dalam memperjuangkan menyebarkan dakwah keadilan Islam, telah memberi impak yg cukup besar bagi rakyat untuk terus meneruskan misi ini. Setiap perjuangan dan pengorbanan itu adalah ujian Allah yg sudah mestinya ada nikmat di akhirnya. " Insyaallah"

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


open your eyes: Rumah/bilik untuk disewa <b>di Seremban</b>

Posted: 25 Jan 2013 09:59 PM PST


Permandangan laman dari dalam rumah. Tempat parking muat untuk dua buah kereta.
Toilet untuk bilik tengah. Dua bilik tengah bersambung dengan toilet. Tak perlu keluar bilik untuk pergi bilik air. 
Bilik master. Boleh tengok permandangan dari luar rumah dari dalam bilik. Dalam bilik ada toilet. Pintu yang kat sebelah kanan tu pintu toilet. Toiletnyer sama je dengan gambar yang kat atas tadi.
Ruang tamu. Luas/besar. Boleh buat main badminton. Tapi lepas letak sofa, tv nanti maybe cuma boleh buat main dam je kot. Haha.
Dapur yang luas. Nanti tuan rumah akan pasang kitchen cabinet.
Ini bilik belakang. Ada tingkap. Bilik ni tak kecil. Dia sama besar dengan bilik tengah. Cuma kena keluar bilik untuk pergi toilet.
 Rumah masih kosong tanpa perabot lagi. Tapi nanti tuan rumah akan masukkan semua perabot bila ada penyewa nak masuk.
1.Kawasan perumahan yang aman. Rumah yang selesa, lengkap dengan:
Sofa
TV
Katil + tilam
Dapur
Mesin basuh
Peti ais
Parking untuk 2 kereta
Laman yang luas
Bilik tengah bersambung dengan toilet (tak perlu keluar bilik untuk ke bilik air)
2. Berdekatan dengan
Seremban 2 (5-7 min)
Jusco Seremban 2 (7-10 min)
Tesco Seremban 2 (15 min)
Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (15-18 min)
Pekan Seremban (18-20 min)
3. Perempuan melayu
Pembersih
Peramah
Bekerja tetap
Bertudung + tidak sosial
4. RM 150 sebulan (tidak termasuk bil air + elektrik)
5. Kemasukan Februari 2013. Rumah masih kosong. Tuan rumah akan masukkan perabot bila ada yang mahu menyewa.
6. Untuk sesiapa yang bekerja di Hospital Tuanku Ja'afar, Seremban & tiada kenderaan, boleh kongsi naik kereta dengan penyewa sekarang.
Hubungi Umi: 013-3012885 (call/SMS)

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


Sekolah Kebangsaan <b>Kuala Klawang</b> – <b>Di</b> ambang Hari Sukan SK <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2012 07:10 PM PDT

Selaras dengan 1 Murid 1 Sukan, SK Kuala Klawang akan mengadakan Hari Sukan, bermula pada 3 Oktober ini. Semua pelajar dan guru diharap dapat memberikan yang terbaik untuk rumah sukan masing masing.

Semangat kesukanan ini amatlah diterapkan kepada murid murid di sekolah ini. Semangat ini diharap dapat melahirkan lebih banyak lagi atlit atlit untuk negara Malaysia yang tercinta.

Majulah sukan untuk SK Kuala Klawang.

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


trunatersipu2.blogspot.com: makan angin <b>di Port Dickson</b> (PD)

Posted: 23 Jan 2013 06:41 AM PST

lmer da x mkn angin ngan member2 kls...last pun sem 2 dlu...sem lepas dah plan tp x jd sbb ramai yg nk balik awal...so, sem ni la bermakan angin kembali walaupun x jauh...hanya di Port Dickson..okay la..yg g 9 org guna dua kereta...walaupun x banyak aktiviti tp tetap enjoy...aktiviti hanya BBQ dan mndi kolam...haha...tp ak sorang jer mndi pantai sebab nk elokkan kaki aku yg x brape nak ok lg ni...dpt g satu mlm jer sbb masing-masing mahu pulang ke kampung halaman tercinta.,..nk upload gmbar tp semua kat kamera kwn2..so, bleh tgk kat muka buku jela...apa yg best lg aku dapat kek dari someone masa nak otw balik Shah Alam =P
ni la kek batik 2...sedap sgt!! thanks yg sudi bg =D

Jalan-jalan <b>di</b> Teluk Kemang dan <b>Port Dickson</b> - JumieSamsudin.Com

Posted: 25 Jan 2013 04:00 PM PST

Hello u olls,

Tempoh hari sebelum we olls pulang ke Tangkak,  Johor akak dan En.  Khafi singgah di Port Dickson.  Rancang nak datang dua hari awal,  boleh mandi mandi laut dan makan seafood apa bagai.  Tapi kisahnya akak demam tak berbau.  OHHHH tak pasal-pasal a night before bertolak ke PD akak demam panas teruk.  So kami terpaksa tangguhkan satu hari perjalanan kami.

Tiba di Port Diskson,  kami terus ke rumah adik lelaki En.  Khafi dan isterinya yang terletak di Lukud.  Adik En.  Khafi kerja sebagai polis bantuan kat ladang kelapa sawit Sime Darby.  Sooooooooooooooo amatlah dekat u olls.

Ini adalah beberapa keping gambar yang akak ambil ketika berjalan-jalanrinda di PD.  Insya Allah,  lepas ni ada rezeki we olls nak datang lagi.  Ada banyak tempat-tempat menarik kat PD and buat macam-macam aktiviti lain.  Boleh baca kat sini  :  Tempat-Tempat Menarik di Port Dickson.   Sebab kali ni,  akak demam........

Tapi...tengoklah gambar-gambar akak...WALAUPUN!!

Pantai menuju ke Jeti Pulau Cahaya.

Jeti ke Pulau Cahaya dari tepi.
Insyallah,  akak akan datang lagi!

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Jalan, Order dan Makan - Rempit Kehidupan

Posted: 24 Jan 2012 03:30 PM PST

Assalamualaikum ...
Baru-baru nie, aku pergi jalan ke Nilai, Negeri Sembilan. Lepas waktu kerja. Ingat nak cari kain pasang. Masuk tahun baru nie, belum lagi buat baju kerja baru. Baju kurung pesak dan baju kurung pahang. Nak pakai kebaya memang tak selesa dah rasanya. Walaupun dulu, inilah baju tradisional kegemaran aku. Susah nak cari tailor yang buat baju kebaya selesa dipakai. Lagipun badan pun dah naik, so tunggu turun 5-10kg dulu kot ... baru pakai kebaya balik. ha ha ha!
Jalan punya jalan, kain pasang entah ke mana, last-last pergi menambahkan berat badan. Makanlah ... apa lagikan? Seharian aku tak makan. Dahlah sekarang nie, aku jarang makan nasi. So, perut memang cepat lapar. Nak hilang lapaq kadang aku beli kurma je makan dalam kereta. Makan kurma cepat sikit kenyang!

Jenuh pusing Bandar Baru Nilai cari kedai makan. Kedai makan banyak, tapi Si Bulat MB aku nie memang banyak songeh sikit kalau bab kedai makan. Dia memang cerewet bab pilih kedai makan kadang-kadang. Aku plak selalu je blur nak pilih kedai makan mana. Tambah-tambah kalau yang tak pernah pergi and area situ banyak pula pilihan. Bertambah blur aku rasa.

And hari itu, dah puas pusing BBN last sekali singgah dekat RESTORAN TOMYAM BBN, Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan. Kami tengok ramai je orang singgah. Asal ramai je, pasti ingat sedapkan? Sebelah Restoran BBN ada satu lagi restoran, tapi tengok cam takde orang.


Menu pilihan hari tu adalah ayam goreng kunyit! Ayam goreng nie sedap .... isi lembut. Takdalah keras kejung. Rasa garam kunyit memang sekatalah. Eh! macam juri masterchep plak.


Nasi goreng petai nie aku punya. Rupa macam nasi goreng kicap plak. Biasa-biasa sahaja pada tekak aku.


Menu pilihan yang wajib aku rasa bagi si MB. Nasi goreng USA! 2 thumbs up. Soooodap. Paling sedap rasa daging merah dia tu. Lembut! Tak payahlah nak tarik sampai herot gigi.

Sup ekor! Rasa agak kurang .... so, aku tak rekemen kot makan sup di sini. Atau tak selesa pada tekak aku? Tak cukup masam. Dah macam rasa herba skit. Atau aku yang tak suka herba. Si MB cakap sup nie sedap ... okeh itu tekak dia. Aku tak berkongsi tekak dengan Si MB. Tekak hak masing-masing.

#sekian, cerita J.O.M kali ini, tata .... tq singgah sini.

Makluman : Untuk edisi Jalan, Order dan Makan (J.O.M) ... segala rasa, kesedapan dan ketidaksedapan adalah bergantung kepada deria rasa lidah dan tekak saya. Jadi setiap penilaian berkenaan adalah apa yang saya rasai dan nikmati sahaja. Jika anda pergi mencuba dan merasai sebaliknya, ingin saya tegaskan kita tidak mempunyai lidah dan tekak yang sama. Harap Maklum!
CK : Sekarang nie, makan pun dah berpada-pada. Asyik pantang itu ini .... pantang nampak...he he he. Yang pasti aku dah kurang makan malam. Balik rumah untuk rehat, kerja yg wajib, blogging dan tiduuuuuur!

! SANGAT SETIA!: Segmen : Saya Blogger <b>Negeri Sembilan</b>

Posted: 16 Jan 2013 05:26 AM PST



alahai. da lame rasenya tak taip kemerapuan untuk blog ni. then tadi scroll news feed, terjumpa lha segmen ni dari account fb penganjur. so nya, saje lha join. HEHE. nak join jugak ? bole klik banner di atas :)

orait. sebelum cerita pasal makanan, tempat yang istimewa and bla bla bla yang ade kat negeri pilihan, fya senanya ngah confius nak pilih negeri mane. sebab banyak sangat negerinya. HAHA.

okay lha. takpe. setelah bergelut dengan masalah untuk memilih, at last, fya pilih NEGERI SEMBILAN ! seperti bendera yang di atas lha kann. anyone same like me ? lives NILAI ! bole keluar jenjalan. i love that ! HEHE.

cakap about makanan, sorry to say. fya tak tahu ape yang orang nogori suka. actually, fya baru je stay sini dalam setahun lebih. kiranya macam setahun jagung jugak lha gitu. baru nak belajar :)

cumanya, fya pilih Negeri Sembilan as negeri fya sebab fya sekarang sedang menuntut di salah sebuah U di Nilai, Negeri Sembilan :) dulu, ade dua U kat Nilai. sekarang, da tinggal satu. kalau cari, memang akan jumpa punya lhaaa. HEHE.

fya harap, dengan menerjunkan blog dalam segmen ni, dapat juga lha sambil mengeratkan ukhwah ea ! HEHE. nak berkawan, takde masalah. kalau nak lelebih tu yang bikin masalah. HAHA. bole tegur kat twitter ke tau. [ https://twitter.com/fyapelangi ] *ammboi. kak jemah promote link lha plopp :P

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


MENARIK! PANORAMA DEEPAVALI <b>DI</b> #<b>negerisembilan</b>! - MHS

Posted: 13 Nov 2012 05:59 PM PST

Rasah, 13 Nov – Sambutan Deepavali Peringkat Negeri Sembilan 2012 akan di sambut di Padang Majlis Perbandaran Seremban (MPS) pada 20 November 2012.
Majlis berlangsung sebelah petang dan warga Negeri Sembilan di jemput hadir terutamanya kepada penduduk berhampiran Seremban. Manakala yang berada di luar kawasan Seremban pula  di alu-alukan kehadiran.
Kenyataan dikeluarkan Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan ketika sidang media ringkas di Rumah Terbuka Sambutan Hari Deepavali Dato' T. Rajagopalu, Pengerusi MIC Negeri Sembilan.
Beliau yang telah memulakan kunjungan dan melawat sahabat-sahabat berbangsa India sejak pagi amat sukacita kerana perayaan tahun ini di sambut dengan meriah.
Tetamu yang hadir ujarnya, bukan sahaja di kalangan berbangsa India, tetapi melibatkan semua kaum di negara ini.
             Katanya kepada pemberita, "inilah cantiknya Malaysia kerana masing-masing menyambut secara
             bersama tidak mengira perayaan."
Tambah beliau, "suasana dan keadaan ini jarang didapati di negara lain, tetapi di negara ini segala perayaan di sambut bersama, dan masyarakat luar negara beranggapan ini sesuatu yang unik."
"Semoga dengan keunikan ini, ia dapat dikekalkan selamanya bagi membina sebuah negara yang benar-benar merdeka dan menjaga perpaduan di antara satu sama lain."
"Juga, semoga generasi akan datang merasai dan menjiwai dengan apa yang sedang diusahakan pemimpin hari ini untuk mereka di masa hadapan." Ujar beliau.-DIPETIK dari N9Kini.com

Saksikan Panorama sambutan Deepavali yang disambut di Negeri Sembilan !
















05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Virgin Coconut Oil <b>di KUALA PILAH</b> | si lurus bendul

Posted: 12 Sep 2012 08:18 AM PDT

Assalamualaikum semua. ok. dah berzaman tak ber-blog. kali ni aku update sempena aku dah pindah pusat operasi penjualan VCO-Catalyst Softgel. (walaupon aku dah lama pindah. baru nak update) HAHA... tapi tu semua tak penting. yang penting adalah sekarang penjualan beroperasi di
ketiga tiga tempat ni aku boleh delivery secara percuma dan ada diskaun yang akan diberikan kalau pembelian melebihi dari 3 kotak VCO Softgel ni.
tempat tempat yang lain, boleh juga nak order, tapi aku akan hantar melalui post dan anda semua akan dikenakan cas post laju la. tapi jangan bimbang sebab untuk bulan september ini aku promosikan cas post hanyalah RM2 sahaja. 

ok. kalau berminat boleh carik aku kat facebook
https://www.facebook.com/nadzirahishak1901a

tau lebih mudah boleh call aku terus 
013-7045915 - nazirah

sekali lagi, VCO SOFTGEL HANYA RM39.90 SAHAJA

TERIMA KASIH SEMUA.

-nazishak, 2012-



05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


Empat SMA Jakarta kampanyekan <b>Gemas</b> - Antaranews.com

Posted: 09 Jan 2013 05:11 AM PST

Jakarta (ANTARA News) - Empat Sekolah Menengah Atas di Jakarta mengkampanyekan gerakan mengelola sampah (Gemas) dan semangat pelestarian lingkungan melalui majalah dinding (mading).

"Konsep majalah dinding kami adalah gerakan recycle atau pendaur-ulangan sampah agar sampah tidak terbuang sia-sia," kata Chika Ervika siswi kelas X SMA Santo Bellarminus Jakarta, Rabu.

Chika dan tiga rekannya menampilkan artikel-artikel tentang bank sampah yang dikutip dari media massa di majalah dinding dengan bahan kertas daur ulang dan karton bekas.

"Proses pembuatannya lebih dari seminggu," kata Chika yang juga berencana mempromosikan gerakan mengelola sampah melalui blog.

Kampanye mading serupa juga dilakukan Ameliorasi Sulendra Putri dari SMA Negeri 12 Jakarta.

Amel menggunakan barang daur ulang seperti kertas, sedotan plastik, pelepah daun pisang, dan koran bekas di mading mereka yang berukuran 2 meter x 1,8 meter itu.

"Tulisan tentang pengumpulan botol plastik bekas sudah kami lakukan sejak Oktober lalu. Botol plastik itu kami jual untuk mendapat dana kegiatan pentas seni," kata Amelia.

Di SMA Regina Pacis Jakarta, Clairine Irawan dan rekannya menyusun majalah dinding Gemas bertema "Miredo" yang berarti sampah bukan barang akhir tapi barang awal bagi kehidupan.

"Kami juga melakukan kegiatan prolingkungan seperti membersihkan sekolah, menanam pohon pucuk merah, membuat biopori, dan membawa bibit tanaman ke sekolah," kata Clairine tentang hasil liputan Mading mereka.

Selama lebih dari sepekan, Clairine dan rekannya memanfaatkan botol plastik, karton, kardus bekas, dan ranting-ranting pohon untuk menyusun majalah dinding berukuran 2,5 x 1,7 meter.

Perwakilan OSIS SMA Budhaya II Santo Agustinus Jakarta turut mengkampanyekan Gemas melalui majalah dinding berukuran 2 x 1 meter di koridor sekolah mereka.

Di mading berbahan gelas plastik bekas, ranting pohon, dan bahkan sisa rautan pensil, perwakilan OSIS SMA Budhaya II mempromosikan gerakan pendaurulangan sampah dengan meminimalisir penggunaan bahan styrofoam.

(I026)

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved