ads

Isnin, 4 Februari 2013

05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


KHOBAR ORANG NOGORI: PDK <b>Juasseh</b> lawat Teratak Za&#39;aba

Posted: 04 Feb 2013 04:41 PM PST

Sebahagian daripada 30 pelajar dan guru dari Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Juasseh yang melawat Teratak Za'aba, di Kuala Pilah, Negeri Sembilan baru baru ini. 

KUALA PILAH 4 Feb. - Seramai 30 pelajar dan guru dari Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) Juasseh diberikan pendedahan mengenai jasa dan sumbangan Pendeta Za'aba, di Teratak Za'aba, kelmarin.
Penolong Kurator Bahagian Pengurusan Muzium, Asrul Effendi Kamaruzzaman berkata, sumbangan Pendeta Za'aba amat besar kerana beliau seorang cendekiawan Melayu yang aktif dalam kegiatan penulisan termasuk penterjemahan.
Menurutnya, Teratak Za'aba terus menerima kunjungan pelancong dari pelbagai peringkat umur sama ada dari dalam mahupun luar negara.
"Teratak ini menyimpan pelbagai koleksi dan tulisan beliau yang menjadi tatapan umum berkaitan dengan penerbitan buku sekolah dan bacaan umum.

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


dapatkan durian,manggo & strawberry crepe <b>di seremban</b>

Posted: 12 Jan 2013 05:45 AM PST

Alhamdulilah, sebelum ni semua sibuk duk post di blog dan fb hasil produk masing2, terutamanya crepe kan??  la ni kurang sikit sbb semua dah muak dah merasa pelbagai jenis crepe dan resipi, ada yg guna tepung gandum, santan, ada yg guna 5 jenis tepung, ada yg guna 7 jenis tepung, ada yg  cream putih  ada yg cream kuning macam- macam hadooooo'

Apa pun pilihan tekak yg utama, pelanggan berhak membuat pilihan dimana, yg mana, pada siapa akan membeli produk ini'... yg tak tahan, bila ada yg dah beli banyak tempat ada plak komen yg tak sedap didengar, contoh mcm ni '' saya dah pernah beli kat sipolan ni kak, dah la jual mahal, kulit tebal, bila rasa akak punye banyak bezanya' lagi s0dapppppppp''....alamak dik' baik punye kipas' jgn la macam tu ye pelanggan semua' pastikan anda memahami perasaan peniaga yg lain' kerna mereka juga manusia'' pelanggan ni mcm2 perangai' dan lama saya berniaga' macam2 org sy jumpa' kadang kala tahap kesabaran teruji jugk, sy kena share dengan peniaga lain supaya mereka tak terkena' siapa yg berniaga pasti akan melalui pengalaman ini.

Sorang pelanggan pernah bersms dengan saya '' SMS nya berbunyi begini'' ingat tie' customer always right '' sy gelak sambil jawab sms nya''......mmg customer always right tp peniaga juga ada perasaan, juga manusia, jgn nk salahkan perniaga jika berlaku salah faham dlm urusniaga'...contoh'' dh di beritahu awal2'' semua tempahan boleh ambk selepas jam 5ptg'...mulanye customer semua kata ok'..tup2 dia boleh sms cakap nak ambk kul 1tgh alasan kawan nak balik jauh''' so apa cerrrrrrrrrrr ??? sape yg nak di salahkan??? peniaga @ customer???

Bukan tempahan dia sorang yg peniaga nak buat'..dah la last mint order nak awal plak, bleh plak ajar kita suh dulukan tempahan dia dr tempahan pelanggan yg awal'......maaf la ye mmg tak adil dlm bab ini'..sy kurang suka guna ayat customer always right'...boleh guna' tp dimasa2 tertentu sahaja, hanya org yg memahami maksudnya sahaja berhak menggunakannya' mcm2 kes pelanggan yg sy temui' baru2 ni yg dah order senang2 cancelkan order'........ call 10x tak berjawab'

DLM BIDANG PERNIAGAAN INI, KENA BERTOLAK ANSUR, JIKA NAK IKUT CARA ORG BUKAN ISLAM BERNIAGA ITU LAIN'...TIADA HALAL HARAMNYA...TP KITA BALIK PADA SIAPA DIRI KITA SEBENAR' APA AGAMA KITA? JADI USAHA YG TERBAIK UTK SEMUA UMAH ISLAM, SAMA2 MEMBANTU MENAIKKAN PRODUK MUSLIM HALAL 100%....INSYALLAH AKAN DIBERKATI ALLAH

Mulanya nak citer pasal CREPE ...dah melalut duk citer pasal customer sbb kegeraman melanda belum hilang lagi'...so sambung bab crepe ye...maaf pd semua pelanggan dan pembaca setia blog saya.... tidak semua bersikap begitu'

CREPE DURIAN, MANGGO & STRAWBERRY




BERMINAT????? SMS NAMA & BERAPA PEK NAK? PERISA APA NAK ---> 012 343 8896

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


kebersihan kedai makan <b>di</b> sekitar <b>Teluk Kemang</b> <b>...</b> - kisah kehidupan

Posted: 10 Jan 2013 08:36 AM PST

24/12/2012

Kebersihan  kedai makan di sekitar  Teluk Kemang, Pantai Peranginan Port Dicksons, N. Sembilan.

Hari pertama

Kami sekeluarga sebenarnya dalam perjalan menuju ke sebuah pusat peranginan di kaki bukit Rechardo, Tanjung Tuan, Port Dickson bagi tujuan bercuti hujung tahun.

Sebelum sampai resort itu kami  sekeluarga singgah untuk mengisi perut, makan tengahari di sekitar jam 1.30ptg, di satu kedai makan bersebelahan Petronas (bukan gerai yang baru dibina 5-6 tahun lepas), kedai  ini mempunyai berbagai jenis kaunter menjual makanan seperti nasi campur, berbagai jenis nasi ayam, berjenis minuman dan di waktu malam menjual masakan tom yam dan ikan bakar.

Di sebelah kedai makanan ini ada sebuah kedai menjual pakaian terbakai 'bundle' dan dipercayai kedai bundle terbesar di daerah ini. Manakala di hadapan kedai makanan ini, terdapat beberapa gerai seperti  gerai menjual goreng pisang dan juga nasi ayam.
Bagi anda yang sudah biasa dengan tempat ini sudah pasti boleh agak kedai makanan  manakah yang penulis maksudkan ini. Kalau tidak silap nama kedai ialah "Kedai Saujana" (jual nasi ayam, nasi lauk kampung, nasi gunting, sup)
Apa yang penulis ingin sentuh ialah tentang kebersihan tandas di kedai makan ini.
Penulis bertanya kepada tauke kedai (pemilik Melayu) di mana tandas, lalu diberitahu bahawa tandas telah lama rosak kecuali boleh digunakan untuk membuang air kecil sahaja.
Begitulah cetusan hati penulis bila mendapati mangkuk jamban jenis cangkung itu telah tersumbat dan mendapati najis berukuran sebesar lengan kanak kanak melingkar banyak dalam mangkuk jamban, berukuran sangat besar, mungkin dek kerana terendam dalam air yang tersumbat itu.

Amat memual dan meloyakan situasi seperti ini.

Ya Tuhan, kembang tengkuk dan tekak penulis.Hajat hendak buang air kecil terbantut  kerana melihat najis yang berkembangan itu.
Penulis segera kembali ke meja makan dengan hasrat untuk mengajak keluarga keluar dari kedai makan itu.
Apa yang penulis perhatikan di kedai makan itu ialah:
1. Cantik dan menarik di bahagian hadapan tapi sangat kotor tandas dan ruang menyediakan makanan dan air.
2. Sikap peniaga yang hanya penting keuntungan namun tidak berminat mencantikan bahagian belakang, tandas dan kebersihan.
3.   Tiada gred tahap kebersihan dari Majlis Daerah Port Dickson
4.  Kedai makanan yang sangat kotor ini masih  beroperasi.
5. Sikap tidak perihatin peniaga seperti ini, boleh mencalarkan imej pusat peranginan ini.

6.   Kedai seperti ini harus disita oleh pihak PBT.

25/12/2012-Hari kedua

Penulis, my wife dan ibu mertuaku keluar dari resort jam 9.30 pagi, berhajat untuk bersarapan pagi, membeli sarapan pagi untuk bebudak yang tinggal di resort dan membeli stok makanan untuk  2-3 hari semasa bercuti di resort ini.

Ada sedikit perubahan di sekitar PD, terutama banyak kedai makan seperti cendawan tumbuh lepas hujan.

Kami singgah di sebuah kedai makan 'Pak e'. Menu yang terdapat di sini ialah nasi lemak, kuih muih, mee/mehoon goreng, roti canai dan minuman panas. Dimaklumkan oleh pekedai itu, di sebelah malam terdapat jualan seperti satay, tom yam dan  menu ala carte.

Terdapat ramai pelanggan, menyebabkan nasi lemak habis dan dimasak untuk kali kedua, semua jenis mee dan kuih muih juga turut habis.

Penulis terpaksa menunggu nasi lemak masak. Sambil menyambil makan roti canai dan memesan minuman.

gambar?....penulis share link dari blogger lain. Klik sini

Keseluruhan, penulis boleh beri rating 3 star untuk kedai ini, termasuk tahap kebersihan.

Selepas itu penulis membeli barang keperluan di "Pasaraya Family Store".

Jam 11.30 kami bertolak pulang dan singgah di kedai menjual Nasi Kukus Ayam Panggang  "Cowboy Place".Kedai ini sepatutnya boleh improve lagi dengan atasi asap ayam panggang bertiup kearah pelanggan dalam kedai mahupun yang menunggu bungkus.

Rating 2.5 star. Harga seekor ayam panggang ialah RM16



malam 9.00pm

Penulis telah diminta oleh ahli keluarga untuk menyediakan masakan makan malam. Seperti sudah bersedia dengan permintaan kaum keluarga, penulis menerima permintaan tersebut.

Dengan dibantu oleh isteri dan anak anak, menu pilihan sudah tentu lah  kacang pool pak mad siap dan sedia untuk dimakan. Licin, dan penulis puas hati kerana menu tersebut menepati citarasa mereka.

Lepas makan, bebudak start buka cybercafe tiarap, lihat gambar, dok leka main online game counter strike.




Sementara tu, kat tv3 sedang bersiaran cerita 'hantu kak Limah balik rumah' Awie tengah nyanyi lagu 'cinta kristal versi HKLBR'.

26/12/2012-hari ketiga

9.00 pagi
Sarapan pagi homemade, jadi tiada masalah tentang kebersihan makanan. sehingga kini, tiada ahli keluarga yang dapat cirit birit mahuoun keracunan makanan.Anak anak dan anak anak buah ada yang sudah bersiap untuk sarapan dan ada juga yang masih enak dibuai mimpi, zzzzzz.....


10.00 pagi

Bebudak menunggu masa mendapat kebenaran turun ke kolam renang.

5.00ptg
Bergambar dalam kolam renang.

10.00mlm

Pemandangan waktu malam dari jendela di resort.

9.00 am hari ke empat

28/12/2012

bye bye resort.....



under water photos taken with "Olympus Tough", by idealpicture, Muhd Syazwan

My Life full of FUN: <b>Di</b> Pantai <b>Teluk Kemang</b>

Posted: 06 Jan 2013 06:59 PM PST

Ini weblog Syafiq Alif. Alif336 adalah Blog bagi memaparkan aktiviti mingguan saya. Belajar, bersekolah, berbasikal, bermain bola, tengok tv dan main game. Yang paling penting mengaji Quran. Apa yang penting??? kerjaaaaa samaaaaa. Oooooo kerja sekolah pun kena buat juga.

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Khairy Jamaluddin Dicalonkan <b>Di Jelebu</b>? - Cipan, Tapir & Tenuk <b>...</b>

Posted: 22 Dec 2012 04:53 AM PST

Bhai... Lu ingat kenaper Khairy Jamaluddin la nih terpaksa menonjolkan diri... Sebab dier tau kalu dier tak berbuat sesuatu... Dier akan terlepas peluang jadi calon PRU13... Maybe kali nih tempat dier bukan lagi di Rembau... Tapi di Jelebu... Pasai itu Rais Yatim sudah dapat blacklist dari Rosmah Mansor...

Lu ingat Najib Razak ader percaya ka kat Rais Yatim... Hahaha... Itu mamat mana ader tempat lagi... Orang kat Jelebu sudah marah sama dier..

Tue yang Khairy Jamaluddin dok kempen kat golongan mahasiswa.. Dier ingat golongan mahasiswa bodoh ker... Kalu ader golongan mahasiswa yang join BN tue mesti jenis looser... Jenis bangang... Jenis kalu buat assignment mesti plagiat atau cetak rompak... Copy, cut & paste.... Hahahaha....

So Khairy Jamaluddin... Berapa kerat la mahasiswa yang nak bersama BN... Cer bagi statistik skit... Hahaha

Pusat Pengajian Islam di Negeri Sembilan: Surau sekolah <b>di Jelebu</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2013 05:34 AM PST

Sumbangan diperlukan untuk Surau Sekolah Menengah Kebangsaan Undang Jelebu, Negeri Sembilan.
dan macam-macam lagi diperlukan
Kepada mereka yang ingin menambah amal ibadah sila hulurkan sumbangan ke akaun Maybank atas nama SURAU SMK UNDANG JELEBU, No Akaun 555069113333
Sumbangan barangan boleh disalurkan dengan menghubungi Ustaz Zool Hilmi 019-3997959 , Ustazah Sarijah 013-2097469
SMK Undang Jelebu, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan
Tel : 06-6136206 , Faks : 06-6136622

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Khairy Jamaluddin Dicalonkan <b>Di Jelebu</b>? - Cipan, Tapir & Tenuk <b>...</b>

Posted: 22 Dec 2012 04:53 AM PST

Bhai... Lu ingat kenaper Khairy Jamaluddin la nih terpaksa menonjolkan diri... Sebab dier tau kalu dier tak berbuat sesuatu... Dier akan terlepas peluang jadi calon PRU13... Maybe kali nih tempat dier bukan lagi di Rembau... Tapi di Jelebu... Pasai itu Rais Yatim sudah dapat blacklist dari Rosmah Mansor...

Lu ingat Najib Razak ader percaya ka kat Rais Yatim... Hahaha... Itu mamat mana ader tempat lagi... Orang kat Jelebu sudah marah sama dier..

Tue yang Khairy Jamaluddin dok kempen kat golongan mahasiswa.. Dier ingat golongan mahasiswa bodoh ker... Kalu ader golongan mahasiswa yang join BN tue mesti jenis looser... Jenis bangang... Jenis kalu buat assignment mesti plagiat atau cetak rompak... Copy, cut & paste.... Hahahaha....

So Khairy Jamaluddin... Berapa kerat la mahasiswa yang nak bersama BN... Cer bagi statistik skit... Hahaha

Pusat Pengajian Islam di Negeri Sembilan: Surau sekolah <b>di Jelebu</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2013 05:34 AM PST

Sumbangan diperlukan untuk Surau Sekolah Menengah Kebangsaan Undang Jelebu, Negeri Sembilan.
dan macam-macam lagi diperlukan
Kepada mereka yang ingin menambah amal ibadah sila hulurkan sumbangan ke akaun Maybank atas nama SURAU SMK UNDANG JELEBU, No Akaun 555069113333
Sumbangan barangan boleh disalurkan dengan menghubungi Ustaz Zool Hilmi 019-3997959 , Ustazah Sarijah 013-2097469
SMK Undang Jelebu, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan
Tel : 06-6136206 , Faks : 06-6136622

05 di port dickson - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


Kerajaan Nafi Anjur Pesta Seks <b>di Port Dickson</b>.

Posted: 26 Dec 2012 06:00 AM PST

alt

PUTRAJAYA, 26 Mei - Kementerian Pelancongan hari ini menafikan Tourism Malaysia terlibat dalam penganjuran pesta seks di Port Dickson, Sabtu lalu.

Dalam satu kenyataan, kementerian itu kesal dengan tindakan sebuah syarikat yang menganjurkan pesta tersebut Sabtu lepas dan memberi gambaran salah bahawa ia disokong Tourism Malaysia.

"Kementerian tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas syarikat tersebut.

"Kementerian serta Tourism Malaysia tidak pernah menyokong kegiatan berkenaan atau memberi kebenaran untuk penggunaan logo pada acara tersebut.

Kementerian juga tidak menyokong kegiatan yang berunsurkan gejala negatif walaupun ia berlandaskan pelancongan," katanya.

Kementerian Pelancongan memandang serius perkara itu dan akan melakukan satu siasatan menyeluruh bagi mengelak insiden sedemikian terus berleluasa, sekaligus memberi persepsi buruk terhadapnya dan Tourism Malaysia.

Sebelum ini, sebuah akhbar tabloid melaporkan polis berjaya menggagalkan penganjuran pesta yang dikenali sebagai 'Moon Soon Beach Party' di Port Dickson yang lengkap dengan pentas dan minuman keras.

Penganjur pesta dikatakan mengguna nama sebuah hotel terkemuka dan Tourism Malaysia untuk menjual tiket secara dalam talian pada harga RM165 seorang.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Walaubagaimanapun pesta seks yang dirancang sekumpulan remaja diberkas pihak polis, yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras.

Penganjuran Pesta Seks <b>di Port Dickson</b> Tumpas.

Posted: 23 Dec 2012 06:13 AM PST

alt

 

PORT DICKSON  23 Dis. - Penganjuran Pesta Seks yang dirancang sekumpulan remaja di sini gagal diteruskan setelah diberkas pihak polis malam tadi.

Pesta Moon Soon Beach Party yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras dijangka disambut 100 remaja dari ibu Negara.

Pihak penganjur yang menawarkan tiket kepada setiap pengunjung dengan harga RM165 seorang telah menggunakan nama tema Tourism Malaysia dan sebuah Hotel terkenal sebagai daya tarikan pesta berkenaan.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah, Superitendan Abd Wahab Harun dalam satu kenyataan yang turut disiarkan menerusi akhbar Sinar Harian esok menjelaskan, satu siasatan bakal dijalankan bagi mengenalpasti tujuan Pesta tersebut dianjurkan.

Antara siasatan yang bakal dijalankan termasuklah mendapatkan maklumat orang awam yang mengetahui akan aktiviti tersebut.
 

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Apakah Nasha layak bertanding <b>di Rembau</b>?

Posted: 03 Feb 2013 07:13 PM PST

Bagaimanapun, Nasharuddin langsung tidak menepati ciri-ciri kekuatan personalti yang ada pada Anwar, Nik Aziz dan Tengku Razaleigh.
REMBAU: Selepas bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa digugurkan daripada Majlis Syura dan pengumuman Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bahawa Nasharuddin juga digugurkan sebagai calon parlimen Bachok dalam Plihan Raya Umum ke-13 (PRU-13); timbul pula desas desus apakah beliau layak diturunkan di kerusi parlimen Rembau, Negeri Sembilan.
Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Nasharuddin sebenarnya merupakan anak jati Rembau.
FMT cuba mendapatkan pandangan suara akar umbi di Rembau berhubung cadangan ini.
Rozmal Malakan dari Rembau yang merupakan seorang aktivis yang memperjuangkan sistem Adat Perpatih berpendapat Nasharuddin harus bertanding di Rembau.
"Ini adalah kerana mengikut adat  di Rembau, nasab (keturunan) anak adalah mengikut ibunya, dan ibunya adalah orang Rembau, tak silap saya dari suku Sri Melenggang. Ini bermakna Nasharuddin adalah dari suku Sri Melenggang.
"Berbeza dengan ahli parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin (Barisan Nasional);  hanya ayahnya sahaja yang berasal dari Rembau. Oleh itu beliau tidak termasuk dalam mana-mana suku di Rembau, melainkan beliau telah menjalani upacara adat iaitu berkedim.
"Amatlah sesuai sekali jika Nasharudin diberi peluang untuk bertanding di parlimen Rembau atau kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota, kerana kampung beliau ialah di Air Melintang di dalam DUN Kota.
"Semoga dengan kehadiran Nasharudin di Rembau akan menyemarakkan lagi usaha mengimarahkan masjid-masjid yang semakin mati di daerah ini," kata Rozmal.
Apabila ditanya FMT apakah Nasharuddin harus bertanding atas tiket PAS atau Umno? Rozmal berkata itu terpulang kepada Nasharuddin sendiri.
Orang Rembau tidak kenal Nasharuddin

Abdul Hadi Abuyan seorang penyokong PAS dari Rembau pula tidak bersetuju jika PAS menawarkan Nasharuddin bertanding di parlimen Rembau mahu pun di mana-mana kerusi di Negeri Sembilan, sama ada kerusi Parlimen atau DUN.
"Beliau bukan popular pun di peringkat akar umbi. Malah orang Negeri Sembilan dan Rembau sendiri ramai yang tidak tahu yang Nasharuddin anak kelahiran Rembau, Negeri  Sembilan sebenarnya.
"Saya rasa beliau dapat peluang bertanding di Bachok dulu pun sebab status timbalan presiden dulu. Parti bagi kerusi selamat agaknya.
"Bagi saya cuma ada tiga individu sahaja yang mempunyai karisma dan mampu menang jika bertanding selain dari kerusi asal masing-masing. Mereka itu ialah Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim; Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz  dan Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah.
"Nasharuddin langsung tidak menepati ciri-ciri kekuatan personalti yang ada pada Anwar, Nik Aziz dan Tengku Razaleigh.
"Saya cadangkan elok sahaja Nasharuddin menjadi timbalan pengerusi JATI," ulas Abdul Hadi.
Nasharuddin bertanding tiket Umno di Rembau?

Azhar Mohamad dari Chembong pula mencadangkan Umno menawarkan Nasharuddin bertanding di kerusi parlimen Rembau atas tiket Umno jika parti itu benar-benar ingin membela nasib Nasharuddin yang kononnya dizalimi oleh PAS.
"Jangan sekadar cakap sahaja bahawa PAS menzalimi Nasharuddin lah, PAS sudah lari dari perjuangan asal lah, Nasharuddin pemimpin berprinsip lah.
"Sejak 2008, saya memang perasan Umno mempertahankan Nasharuddin habis-habisan terutama ketika bertanding jawatan timbalan presiden pada tahun 2009 dan 2011. Sejak Nasharuddin digugurkan dari Majlis Syura, sokongan pemimpin Umno kepada Nasharuddin semakin jelas dan kuat termasuk daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
"Oleh itu jika benar Najib ikhlas dan merasakan satu aset yang amat berharga kepada perjuangan Islam dan bangsa Melayu, mengapa Najih tidak melamar sahaja Nasharuddin dan menurunkan Nasharuddin di Rembau?  tanya Azhar.

GMC: Penyokong2 PAS tidak mau Nasa <b>di Rembau</b> PRU13??.kah <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2013 09:09 PM PST


Benarkah PAS rembau tolak Nasha bertanding dimana2 kerusi Negeri Sembilan? .....mengikut adat di Rembau, nasab (keturunan) anak adalah mengikut ibunya, dan ibunya adalah orang Rembau, tak silap saya dari suku Sri Melenggang. 

Ini bermakna Nasharuddin adalah dari suku Sri Melenggang. 

"Selepas bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa digugurkan daripada Majlis Syura dan pengumuman Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bahawa Nasharuddin juga digugurkan sebagai calon parlimen Bachok dalam Plihan Raya Umum ke-13 (PRU-13); timbul pula desas desus apakah beliau layak diturunkan di kerusi parlimen Rembau, Negeri Sembilan.". 


"Orang Rembau tidak kenal Nasharuddin Abdul Hadi Abuyan seorang penyokong PAS dari Rembau pula tidak bersetuju jika PAS menawarkan Nasharuddin bertanding di parlimen Rembau mahu pun di mana-mana kerusi di Negeri Sembilan, sama ada kerusi Parlimen atau DUN". 

 kah..kah..kah..kahh 

Read More

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Bahang Perubahan <b>Kuala Pilah</b> - pakatan rakyat n15 dun juasseh

Posted: 29 Jan 2013 09:25 AM PST

27/11/13... Jelajah merdeka pimpinan Pakatan Rakyat bersama pimpinan utama DSAI ke N.Sembilan.

Terlalu banyak rintangan dan tekanan dari pihak UMNO/BN Kuala Pilah untuk mengagalkan Program tersebut. Alhamdulillah dgn kerjasama dgn pihak Majlis Daerah Kuala Pilah dan anggota Polis program berjalan dgn lancar sekali Ucapan Terima Kasih pada yang terlibat menjayakan program tersebut.

Pentas membahaskan Ekonomi terbuka bermula di Pusat Komersil Melang. Untuk berlaku adil dan bersifat profesional..maka PR Kuala Pilah turut menjemput wakil kerajaan pusat Timbalan Menteri Luar Bandar & Wilayah (Parlimen KP)YB Dato' Hasan Malek dan wakil exco Kerajaan Negeri Sembilan (wakil rakyat DUN Senalking) Dato'Ismail Lasim untuk berkongsi pentas membahaskan ekonomi khususnya Kuala Pilah. Sedihnya... mereka tidak ada keberanian untuk hadir bersama2 rakyat, walau pun surat2 jemputan telah dihantar dengan penuh adab dan sopan.

DULU...YB Ismail lasim di waktu alam persekolahan (KGV) pernah memenangi trofi (Engku Aziz) dalam bahas Ekonomi...tapi kini cuma berkokok di reban sendiri. DAN YB Hassan Malek pernah menjadi ketua belia Malaysia hanya berani mengugut menakutkan rakyat di program2 sukan sekolah dan pentas2 PIBG. Sepatutntya pentas yg terbuka luas yg telah disediakan disahut dengan gagah untuk dinilai rakyat akan kejujuran disamping berhemah dlm mempertabatkan ekonomi.

Kehadiran DSAI sampai ke pekarangan Dataran Melang selepas Asar bersama bas Jelajah Merdeka. Pejuang rakyat telah disambut dengan penuh kegembiraan walau pun dlm cuaca yg panas terik. Kesempatan beramah mesra secara dekat dengan ucapan motivasi memprkukuhkan jentera gerak kerja,lebih meyakinkan bahawa besar kemungkinan Kuala Pilah bakal di tawan PR.

Selepas solat magrib di Masjid Taman Anggerik. Rombongan "Jelajah Merdeka" dijamu makan malam bersama rakyat Kg Temeris. Satu lagi kubu kuat Umno BN di tembusi. Semakin tersa kebangkitan rakyat telah hampir di setiap pelusuk NS ini. Pentas utama di Felda Pasir Besar talah menyaksikan ribuan pendokong2 kebangkitan rakyat menunggu dan mendengar dengan tekun amanat pimpinan seiring dengan sambutan "Maulidul Rasul".

Penghayatan Rasulullah dalam memperjuangkan menyebarkan dakwah keadilan Islam, telah memberi impak yg cukup besar bagi rakyat untuk terus meneruskan misi ini. Setiap perjuangan dan pengorbanan itu adalah ujian Allah yg sudah mestinya ada nikmat di akhirnya. " Insyaallah"

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved