ads

Rabu, 12 Disember 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


ayampenyek: <b>Ampangan di</b> Malam Raya

Posted: 18 Aug 2012 06:58 PM PDT

Dipaparkan sedikit paparan gambar keadaan bazar Ampangan di malam raya. Bermula dari jam 12 pagi hingga 3 pagi untuk 19 Ogos 2012 . Ampangan destinasi pembelian yang sememangnya sinonim buat rakyat Negeri Sembilan untuk mereka yang berada sekitar Seremban. Keadaan sesak di hadapan Plaza Ampangan atau lebih tepat sekitar Flat UDA Ampangan adalah kebiasaan untuk setiap tahun.

p/s: sini memang ramai mcm jalan TAR.. baju RM20 jadi RM10.. kueh 10 hinggit 3.. :D


05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


bicara 2 puteri <b>di</b> bandar <b>tampin</b> - sokong pakatan rakyat

Posted: 09 Dec 2012 11:00 PM PST

[unable to retrieve full-text content]BICARA 2 PUTERI DI BANDAR TAMPIN. Posted by SOKONGPR at 3:00 ... UBAT KUAT LELAKI · AGENT CATUABA DI ALU-ALUKAN ... 33 minutes ago. Addin · Hanya Menangis Di PAU 2012, Perwakilan Ni Dapat Title Dato' ...

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


E-man <b>di Teluk Kemang</b>... |Today I Write...

Posted: 11 Dec 2012 08:03 PM PST

lama giler dah tak jln2 di tepi pantai...cewah lama lah sgtkan...huhu last pegi masa dok thistle dulu...lepas dari tu cuti2 byk dok kat tengah bandar....so bln lepas punye citerlah nie janji ngan eman nak pi mandi laut, sbb secara kebetulan ada urusan dekat springhill...sblm tu penah gak kesana, tp sbb kitaorg pegi dah petang tak sempat nak pegi PD sbb dah nak magrib masa tu....so mlm tu sblm tido bgtau eman nak pi jln mandi laut, esok bgn pagi dia ingat tu...jenuh nak paksa dia pki baju jln [baju cantik], sbb dia meraung2 nak pki jersi manU huhu...takperlah pkilah, layan kan jerlah...
tapi sblm tu kita melawat kawasan dulu yer...empayar telah diluaskan ke springhill plak...dekat ngan Lukut dekat ngan PD....best jugalah...lepas settle urusan terus lah kami ke PD....1st time eman turun kat teluk kemang punye laut nie...best gak bersih and byk kemudahan...time kitaorg pegilah...huhu mula2 ingat nak check-in kat TM resort tu, tp penuh lah plak...bkn nak bermalam ponx...just tuk lepak2 jer...


mula2 takutlah dia dengan laut and ombak serta pasir yg tenggelamkan kaki dia...tp last2 dia yg takmo naik...kenalah pujuk and bg upah mandi dekat pool TM tu...selamber jer kitaorg masuk, bilas eman dekat shower and letak dia dlm pool tu...hehe lepas tu bilas balik terus jln kuar... mydear ckp apa ada hal company dia.. :p bley plakkan...huhu

nasiblah kitaorg tak bwk baju...klu bwk baju tukar makin lamalah eman dok kat dalam air masin tu...huhu
tetiba rasa nak pi berkelah2 plak kat tepi pantai...dah lama tak buat kerja cam nie...dulu sblm ada eman kitaorg selalu gak piknik kat bagan lalang petang2...bkn mandi manda ponx, just bwk bekal, bentang tikar and dok tepi laut jerlah...tp seronok...skrg nie eman dah besar dah boleh kot start blk weekend getaway cam nie, mesti dia suka...cumanye kena cari tempat yg tak crowded jerlah... :)

05 di kuala klawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: PENGGREDAN PSS 2012 <b>DI</b> SK KUALA <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 09:10 PM PDT


TARIKH : 13 OGOS 2012
MASA : 10.30 PAGI - 12.00 TGH
PEGAWAI TERLIBAT :
1. EN. ROSLE BIN YAHAYA - PTP 1
2. PN SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR - JTK
3. PN ROSLINA BT NORLAMIN  - GURU GPM

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


Apartment untuk disewa <b>di Mantin</b> | Rumah Sewa

Posted: 19 Nov 2012 10:32 PM PST

Publish date: November 20, 2012 6:32 am
Contact Name: YAP TIN FOOK
Price: RM500
Region: Negeri Sembilan
Location: MANTIN
Phone: 0122372196
Tags:

Sri Cendana walk up apartment Bandar Universiti Teknologi Lagenda for Rent. Block 14. SC14-0101. GND Floor. 905sf. 3R3B. Unfurnished.
Grille, fans, & lights to the whole apartment.Gated and Guarded community. Currently vacant. Move-in condition, well-kept & cleanWalk distance to Academy Center Lagenda, Shop Lot, Restaurant, Mini Market and 7-11. 5 Mins drive to Mantin Town. 15 Mins to Lekas Expressway, Seremban, Semenyih and Bandar Baru Nilai. 20 Mins to Bangi, KLIA, Cyberjaya, Putrajaya and Kajang.Term 1 year. 2+1 rental deposit. RM200 utility deposit + RM200 tenancy agreement.Prefer China and Malaysian students or working expats. First Come First Serve.
Call MR YAP 012-2372196 arrange viewing.

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Nadi Irfan: KENANGAN BERSAMA ENCIK PARIS <b>DI REMBAU</b>

Posted: 11 Nov 2012 06:40 AM PST

====================Tautkan Kasih==================
Sempat berkunjung ke kediaman en. Paris di Rembau Negeri Sembilan bersama ust. Sheikh Salim, ust. Mohd. Rizuan dan ust. Mohd. Razif.
En. Paris merupakan mantan staf kedutaan semasa kami menuntut di bumi Maghribi dahulu. Beliau amat mengambil berat tentang kebajikan kami , sakit demam, makan dan minum semuanya disoal bagi memastikan suasana pembelajaran yang kondusif untuk belajar. Tambahan pula, kesemua kami berjauhan dengan keluarga tersayang.

 RUMAHNYA
Ini kali kedua saya berkunjung ke teratak beliau yang telah berusia hampir 144 tahun. Tarikh tercatat di pintu rumah dalam bentuk ukiran indah 1289H. Namun, kayunya masih kukuh, binaannya masih teguh. Kagum saya.
Sebenarnya saya ada sedikit pengalaman pahit bersama beliau.
Kisahnya bermula apabila saya bersama ust. Dr. Abd. Razak telah memasang niat untuk merantau di utara benua Afrika. Pengembaraan itu menerusi jalan darat yang akan merentasi bumi Algeria, Tunisia, Libya dan terus memasuki Mesir. Dari Mesir, kami akan terbang pulang ke Maghribi. Itu perancangan kami selama sebulan cuti musim panas.
Bagi memohon restu kebenaran pegawai kedutaaan untuk merantau, maka saya bersama sahabat saya ini bertemulah dengan en Paris bagi memaklumkan hasrat di hati, di samping memohon nasihat, barang sepatah dua sepanjang berada di perjalanan itu nanti.
Katanya ringkas, tapi padu dan tepat. Dengan mata memandang ke meja, tangan sibuk mengatur fail, suara antara kedengaran dan tidak, "Jaga paspot tu baik-baik, ia lebih penting dari wang saku yang kamu bawa".
Dipendekkan cerita, kamipun bertolaklah dengan kereta api tepat jam 1 pagi dari stesen Kereta api Kenitra menuju ke Telimsan, Algeria. Petang keesokannya kamipun sampai di sana. Keadaan tanahnya agak berbukit, memang memenatkan kami.
Dikhabarkan penduduk di sini, boleh tahan jelitanya dek siraman salji pada musim sejuk. Bermata biru dan berkulit putih kegebuan, katanya.
Kami diperkenalkan oleh seseorang untuk bermalam di masjid. Petugas masjid itu melayan kami dengan amat mesra. Ikatan ukhuwwah bersama beliaupun terjalin. Sambil menjamah makan malam, kami berbual-bual tentang masyarakat umat Islam di sini. Berkebetulan, pada masa itu, parti Islam baharu sahaja menang pilihan raya.
Beliau memberitahu kami dengan bersungguh-sungguh. Katanya, "Kami menggerakkan tenaga muda dan wanita untuk memberi laluan kepada jemaah Islam bertapak. Akhirnya kami berjaya".

Memang benar kata-katanya itu. Semasa kami bersolat fardhu di salah sebuah masjid di sini, saya perhatikan ahli jemaah masjid yang begitu ramai bersolat jemaah, semacam solat Jumaat ramainya.
  
Pengendali masjid pula, atau kita panggil AJK masjid, semuanya muda-muda dan bergerak pantas. Apa yang menarik perhatian saya, apabila khatibnya itu adalah seorang yang masih muda, dalam lingkungan 40-an. Kelihatan begitu bersemangat sekali. Suaranya amat bertenaga. Penampilannya begitu berani dan berkeyakinan. Patutlah mereka menang.
Nak dijadikan cerita, selesai solat jumaat, saya bersama sahabat saya tadi bersantai de tepi pantai sementara menunggu 'time' untuk bergerak ke Tunisia pada sebelah malamnya. Malang memang sukar berbau. Paspot kami dicuri orang semasa kami asyik bergaya mengambil gambar.
Sedihnya, Tuhan sahaja yang tahu. Apakan tidak, dahlah terpaksa berpatah balik ke Maghribi, dan saya dah agak, mesti en. Paris akan menyinga. Itu yang tak boleh tahan tu.
Dalam situasi ini, ke kiripun salah ke kanan juga salah. Berada setempat, tak bergerak-gerak lagilah salah.
Kamipun bergeraklah ke pejabat polis yang berdekatan bagi membuat laporan kehilangan. Dimintanya kami agar menunggu di tepian pantai, manalah tahu kalau-kalau pencuri tadi membaling paspot kami ke tong-tong sampah. Akhirnya kesemua tong sampah yang berada di persisiran pantai itu diperhatikan. Namun hampa.
Belah malamnya kami menaiki kereta api menuju ke Telimsan lagi sekali untuk kembali ke bumi Maghribi. Sesampainya di sempadan, alangkah hampanya hidup ini, kami tidak dibenarkan melintasi laluan imegresen lantaran tiada paspot.
Lama menunggu di situ. Pening dibuatnya. Macam-macam terfikir. Pegawai itu menyuruh kami kembali ke ibu kota untuk memperolehi paspot dari kedutaan United Kingdom, memandangkan kedutaan Malaysia tiada di Algeria.
Tiba-tiba ada seorang menyapa kami. Beliau mengajak kami menyelusup secara haram mengikuti laluan belakang. Ishh..gerun juga apabila disebut haram. Nanti berlaku apa-apa, lagi kacau dibuatnya.
Akhirnya pilihan kami berpatah balik ke ibu kota Algeria dengan tempoh perjalanan selama satu malam berkereta api. Udahlah badan penat, minda pula tertekan, hati risau tak dapat nak diulaskan lagi. Relakan ajelah apa yang berlaku demi mencari setitis nilai pengalaman yang amat berguna.
Di sana, kami diberi layanan baik. Disiapkan kami paspot 'bertitle' United Kingdom, merah hati warnanya. Wah...warga uklah konon. Namun apabila dilihat status, rupa-rupanya tercatat "commonwealth citizen". Oklah...
Maka pulanglah kami menuju ke Maghribi melalui Telimsan buat kali ketiganya.
Sebaik sahaja tiba di Maghribi, bergeraklah kami ke kedutaan Malaysia di Zanqah Hamzah, Agdal. Sudah pasti insan yang kena temui ialah en. Paris.
En. Parispun, en. Parislah. Apa boleh buat. Terpaksa bertemu dengannya.
Jangkaan kami tepat. Tanpa bermuqaddimah, ditembaknya kami satu persatu. Kami pasrah menadah telinga, meskipun hati dan perasaan, bukan sahaja terhiris, bahkan terbelah dua dek kesengsaraan dan bala yang menimpa.
Walau apapun, kami tetap berterima kasih atas keprihatinan en. Paris dan kesungguhan beliau mengambil berat tentang kami. Seolah-olah, kami ini bagaikan anak-anak beliau.
Kini, apabila bertemu beliau, kenangan lama mengimbau kembali. Seronok juga rasanya. Bukan semua pelajar luar negara melalui situasi ini.
Terima kasih yang tak terhingga buat en. Paris sekeluarga. Semoga sentiasa berada dalam kerahmatan Ilahi jua.

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Jumlah mangsa banjir <b>di Negeri Sembilan</b> meningkat, Johor <b>...</b>

Posted: 03 Dec 2012 03:14 PM PST

Posted on December 4, 2012, Tuesday

KUALA LUMPUR: Jumlah mangsa banjir di pusat pemindahan di Negeri Sembilan semalam meningkat berbanding malam kelmarin, dengan Johor kembali dilanda banjir.

Menurut laman portal banjir Majlis Keselamatan Negara (MKN), Negeri Sembilan merekodkan peningkatan jumlah mangsa iaitu 112 orang melibatkan 27 keluarga diikuti dengan Johor seramai 21 orang melibatkan enam keluarga.

Portal MKN turut melaporkan banjir di Negeri Sembilan melanda kawasan Felda Jelai 4, Gemas di daerah Tampin dengan kesemua mangsa ditempatkan di pusat pemindahan Sekolah Agama Rakyat FELDA Jelai 4, Gemas manakala di sekitar Segamat, Johor, semua mangsa ditempatkan di pusat pemindahan banjir di Balairaya Spang Loi dan Balairaya Kampung Awat.

Sementara itu, Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) meminta penduduk di beberapa kawasan rendah di Selangor, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Sarawak dan Kedah berjaga-jaga berikutan bacaan paras air di beberapa sungai utama melebihi paras amaran.

Ini berikutan paras air di Sungai Bernam di jambatan SKC, Hulu Selangor dan Sungai Selangor di Rantau Panjang, Kuala Selangor masing-masing mencatat 18.57 meter dan 7.17meter, Sungai Serting di Serting Ulu, Jempol (73.88m), Sungai Muar di Pekan Rompin, Gemas (34.47m), Sungai Rembau di Titian Bintangor, Rembau (6.45m).

Paras air di Sungai Muar di Buloh Kasap, Segamat pula mencatat bacaan 9m. manakala empangan Repas, Bentong dan Sungai Triang di Triang, Bera pula masing-masing mencatat bacaan 113.67m dan 33.94m.

Paras air di Sarawak Maritime, Sibu pula 2.78m manakala Sungai Chepir di Batu 5, Sik, Kedah pula 32.89m. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

05 di bahau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di bahau - Google Blog Search


Roti Telur Kentang <b>Di Ampangan</b>, Seremban

Posted: 29 Oct 2012 04:32 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]PINGBACK NEGARAKU.MY: Roti Telur Kentang Di Ampangan, Seremban. Kali ini nak cerita sikit pasal menu Roti Telur Kentang. Menu ni takat buat kat rumah pun boleh. Tapi kalau malas sangat, anda boleh lah singgah di Gerai Roti ...
 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved