ads

Khamis, 27 Jun 2013

05 di gemas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemas - Google Blog Search


Atia Adina: Kisah Sambut Birthday Ikhwan <b>Di</b> Marrybrown <b>Bahau</b>

Posted: 06 Jun 2013 01:04 AM PDT

ahad malam sebelum kami balik ke klang, kami singgah dulu marrybrown bahau untuk sambut harijadi adik ikhwan yang ke 3 tahun ....
wah ... seronok sakan lah kami sepupu sepapat dapat main2 dalam ni ...

main sampaikan tak ingat nak makan ...

fuyooo .... aksi spiderman adik adam

turun lah cepat abang afiq ...


happy birthday to you adik ikhwan ...

keluarga adik ikhwan .... saya menyelit

ok atuk ne ngan atuk tan plak nak bergambar ngan cucu-cucu


masa kami ngah makan-makan ... tiba-tiba datang marrybrown mascot nih ... yeah saya suka ... apalagi ... nak salam nak salam

ambil peluang bergambar dengan mascot

adik adam muka cuak ... cam takut jer ....

owh ini aiman .... dia takut sanga-sangat ngan mascot tu ... nampak jer terus menangis
ayah dia datang selamat kan dia .... tu dia dah berhenti menangis

ini sorang lagi penakut ... abang afiq .... dia nampak jer maskot terus nyorok bawa kerusi ... gambar kurang jelas

satu lagi gambar abang afiq bawah kerusi ... masa ni dia dah start nangis bila semua orang dah tau tempat persembunyian dia

atuk tan selamatkan abang afiq .... abang afiq terus keluar dari marry brown ... pas tu tak masuk-masuk
adik ikhwan pun takut gak ... tapi dia nampak cool jer ...
ucu saya ... sibuk melayan awek ... sms tak sudah2 ...

05 di jempol - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jempol - Google Blog Search


Penyanyi Aishah Bakal Bertanding PRU13 <b>Di</b> Parlimen <b>Jempol</b> |

Posted: 04 Apr 2013 04:42 AM PDT


Setiap kali tiba pilihanraya umum, saat yang dinanti-nanti sudah tentu ialah ketika penamaan calon diumumkan. Terbaru, PAS telah mengumumkan penyanyi yang popular dengan lagu Janji Manismu iaitu Aishah sebagai calon mereka di Parlimen Jempol, Negeri Sembilan.
aishah calon pru13Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah Wan Ariffin merupakan calon pertama pro pembangkang daripada golongan artis yang bakal bertanding di dalam PRU13. Pengumuman ini dibuat Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu dalam satu ceramah yang turut dihadiri penyanyi itu, di Markas Pas di Taman Melewar. Kata Aishah kepada portal berita Antara Pos:-

Berderau darah saya. Tetapi ini keputusan Pas Pusat. Walaupun ikut kata hati saya, tunggulah sepenggal dua lagi (untuk bertanding)

aishah calon pru13Adakah kita akan menyaksikan lebih banyak golongan artis yang akan dinamakan sebagai calon di dalam PRU13 kali ini? Abang Nara ada kemungkinan perkara tersebut berlaku. Sama-sama kita nantikan. Info asal Utusan Malaysia.

P.S: Tips pilihanraya

Baca Yang Ini Pulak:-


Aishah sudah sedia lawan Isa <b>di Jempol</b> – Perak Today

Posted: 18 Apr 2013 09:37 AM PDT

Penyanyi yang popular dengan lagu Janji Manismu itu, beliau memilih untuk bersama dalam dunia politik dan bersedia mengharungi apa jua keadaan.

"Kenapa saya nak undur diri, tiada sebab untuk saya tarik diri sedangkan saya baru sahaja diumumkan sebagai calon Pas di kawasan Parlimen tersebut.

"Saya sedia dari segi mental dan fizikal, malah sanggup mengharungi cabaran mendatang bagi memastikan Barisan Nasional (BN) tumpas pada PRU ini, sekali gus beri kemenangan kepada Pakatan Rakyat (PR)," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada majlis ceramah santai Pakatan Rakyat di Hotel Citykingdom, Taman AST, malam kelmarin.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai calon BN, Tan Sri Mohd Isa Samad yang akan menentangnya pada PRU ini, Wan Aishah berpendapat bahawa perkara tersebut tidak memeranjatkannya.

Katanya, pencalonan semula Mohd Isa di Jempol adalah sesuatu yang telah diramalkan pihaknya sejak dari awal dahulu.

"Saya hanya boleh cakap kita lihat sahaja, sama ada pengundi mahukan orang yang baru atau orang lama sebagai wakil rakyat mereka.

"Apa yang penting, saya akan lakukan yang terbaik dalam memastikan Parlimen Jempol jatuh ke tangan Pas," katanya.

- SINAR HARIAN

05 di tampin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di tampin - Google Blog Search


Jangan sebar berita palsu mengenai kematian tahanan <b>di Tampin</b> <b>...</b>

Posted: 02 Jun 2013 03:34 PM PDT

Posted on June 3, 2013, Monday

SEREMBAN: Polis meminta semua pihak agar tidak membuat sebarang spekulasi atau menyebarkan berita palsu mengenai kematian seorang tahanan di lokap Balai Polis Tampin, dekat sini lewat petang kelmarin.

Ketua Polis Negeri Datuk Osman Salleh berkata, kejadian itu masih dalam siasatan dan menafikan ia ada kaitan dengan unsur jenayah sama ada mangsa dipukul atau didera.

"Dalam Twitter contohnya kita dapati banyak spekulasi dibuat mengenai kematian tahanan tersebut dan menuduh kejadian itu adalah angkara polis. Ini sebenarnya tidak adil kepada polis.

"Ini adalah 'straight forward case' di mana pihak Hospital Tampin sendiri yang membuat pemeriksaan terhadap mayat mangsa mendapati tidak ada kesan kecederaan seperti luka atau lebam pada badan mangsa," katanya dalam sidang media di sini semalam.

Kelmarin, P.V Karuna Nithi, 42, yang ditahan sejak Selasa lalu selepas memukul isterinya ditemui tidak sedarkan diri oleh anggota polis bertugas di lokap berkenaan bagaimanapun masih bernafas sekitar jam 6.30 petang.

Polis kemudiannya bertindak memanggil ambulans dari Hospital Tampin, tetapi pasukan paramedik yang tiba mengesahkan kematiannya pada jam 7 petang.

Osman berkata, pihak polis sudah meneliti rakaman kamera litar tertutup di lokap berkenaan dan mendapati tiada sebarang kekerasan berlaku ke atas mangsa sepanjang penahanannya.

Katanya, seorang koroner dari Mahkamah Seremban juga telah datang melihat mayat mangsa semasa di lokap dan mengesahkan tiada kesan luka, lebam atau kecederaan padan badan mangsa.

"Hasil bedah siasat oleh pihak Hospital Tuanku Ja'afar Seremban juga mendapati tiada kecederaan fizikal pada badan mangsa, bagaimanapun punca sebenar mangsa meninggal dunia belum dapat dikenal pasti," katanya.

Katanya, Jumaat lalu mangsa yang tidak bekerja telah didakwa di Mahkamah Majistret Tampin dan mengaku bersalah di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan atas tuduhan memukul isterinya.

Mahkamah kemudiannya membenarkan tertuduh diikat jamin RM4,000 sementara menunggu hukuman ke atasnya dijatuhkan pada 1 Julai depan.

"Keluarga tertuduh yang kekurangan wang merayu untuk membayar ikat jamin tersebut pada esok (Isnin) dan polis telah menempatkan mangsa di lokap tersebut bagi memudahkan proses jaminan itu," katanya. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

Kematian tahanan <b>di</b> lokap polis <b>Tampin</b> masih disiasat ABN News <b>...</b>

Posted: 04 Jun 2013 05:59 AM PDT

SEREMBAN – Siasatan kes kematian seorang tahanan, P.V Karuna Nithi, 42, di lokap Balai Polis Tampin baru-baru ini hampir siap, Cuma menunggu laporan pathologist bagi menentukan punca kematiannya.

Menyatakan demikian hari ini Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Osman Salleh berkata: "Mengikut pakar patologi daripada Hospital Tuanku Ja'afar Seremban, laporan itu hanya akan boleh siap dalam masa dua atau tiga minggu".

Bercakap pada sidang media di sini, Osman berharap jangan ada sebarang spekulasi negatif terhadap siasatan itu yang telah diambil-alih oleh Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Negeri Sembilan.

"Jadi, berlaku adillah kepada polis, biar kita kemaskinikan dahulu siasatan kita dan saya harap jangan membuat sebarang kesimpulan kerana kesimpulan itu mungkin tidak tepat dan cerita sebenarnya mungkin tidak diketahui.

"Saya sudah tegaskan di peringkat awal lagi bahawa kita tidak akan melindungi mana-mana pihak jika ada bukti yang mencukupi yang menjurus ke arah kes jenayah," katanya.

Beliau berkata, daripada mula masuk lokap pada 28 Mei sehingga tahanan disahkan mati pada Sabtu lepas, semua perbuatan dirakamkan oleh kamera litar tertutup dalam lokap berkenaan dan setakat ini kita tidak nampak perkara luar biasa berlaku ke atas simati.

Pada Sabtu lepas (1 Jun), Nithi, yang ditahan sejak 28 Mei selepas memukul isterinya ditemui tidak sedarkan diri oleh anggota polis bertugas di lokap berkenaan bagaimanapun masih bernafas sekitar 6.30 petang.

Polis kemudiannya bertindak memanggil ambulans dari Hospital Tampin, tetapi pasukan paramedik yang tiba mengesahkan kematiannya pada pukul 7 petang.  – Bernama

05 di mantin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di mantin - Google Blog Search


-DINE WITH LOVE-: Catering order: <b>Di Mantin</b>

Posted: 03 Jan 2013 06:06 PM PST

Order by: En Amir Afiq bin Abdullah
Thanks for order En Amir Afiq :)

05 di jelebu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di jelebu - Google Blog Search


Cerita Dia: Disebabkan <b>Jelebu</b> bagaikan berada <b>di</b> Genting <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2013 03:14 AM PDT

Jerebu ! Akibat daripada jerebu saya rasa macam berada dekat Genting Highlands jew , Syokk. Banyak la punyaa syokk kann? Tahu tak jerebu aka 'Genting Highlands' tuu menyebabkan penyakit?Haha. Semoga dijauhkan penyakit dari keluargaku, Amin ^_^ Bila saya da habes belaja. Ayah cakap, kalau nak sambung belaja lepas ni tukar coz lain . Daripada dulu lagi suruh sangat saya tukar coz laen. Die cakap Akaun susah. Masalahnya saya nak amek coz apa? Dahnya sekarang da takde mood nak belaja. Uwaa. Saya rasa nak kerja tapi terasa takod sangat. Haha. What happens with me? Hadoiiii -_-

Masa hari terakhir jumpa En R kann, die ade nyanyi lagu Disaat Aku Mencintaimu- Dadali Mengapa kau pergi,Mengapa kau pergi,Di saat aku mulai mencintaimu,Berharap engkau jadi kekasih hatiku,Malah kau pergi jauh dari hidupku.. Serius, Sebak gilaa dia nyanyi lagu ni. Lepas die nyanyi lagu tuu. Dia carik saya . Dia tak nampak saya kan. dia panggil la saya kan, Manja, Manja? Mana Manja ni? Shafiqa Nadya !! *tengok sesuka dia je kan terbalikkan nama saya? Haha :P Semalam adek angkat tidur rumah saya sampai la lusa kot. Soo kalau saya call dengan En R mesti kena kacau la kan, Hahaha. Disebabkan sekarang Musim Jelebu. Saya asyik cakap je kat En R jangan nak kuar malam je. Maklomlaa die tuu suka sangat kua malamII kan. Siang kerja kan. Malam tuu dia kate tak kuar. cuba untuk bertahan knonnye ! Haha. Die cakap macam tuu MEMANG saya tak percaya langsung. Tapi cuba fikir positif. Yela, mulaII mesej je dengan die, LastII die diam. Saya fikir positif la Dah tidur kot die ni, nanti aku nak tido call die la*kiteorang memang akan call tak kire waktu, HAHA* Oke, tengok perbualan kami. ni semalam saya call die ;
Saya ; Ada orang cakap kat kita. Kononnya semalam taknak kuar. Ada hati nak tipuu orang konon! Haha
Dia ; *gelak* Sorii la, semalam sampai kul 9.30 saya memang taklee tahan la. HarapII la nadya tak tahu saya kuar ni. .
Saya ; *CepatII saya cakap* Akhirnya saya tahu kann? Hahahaha
Dia ; A,ah . Akhirnya Nadya tahu. Dia call kita.
Saya ; Hah ! Tuuulaaa, ada haty nak rahsiaII dengan kite. akhirnya kantoi jugak! *selalunya Die kalau nak kuar memang akan bagitahu saya. Tuulaa namanya nak sorokII kan! Akhirnya jatuh ke tanah jugak :P*

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Nilai</b> (<b>Negeri Sembilan</b>) Januari 2013 Terkini 2013

Posted: 07 Jan 2013 06:49 AM PST

Tarikh Tutup: 06-02-2013 – Jawatan Kosong Sena Diecasting Industries (SDI) Januari 2013 Terkini

Kami adalah syarikat pembuatan yang berurusan dalam produk aluminium diecast tekanan tinggi khusus dalam industri automotif dan proses kawalan. Selaras dengan pendekatan pro-aktif perniagaan kami, kami berusaha Malaysia komited, dinamik dan berorientasikan hasil untuk menyertai pasukan kami dalam kapasiti berikut:

Senior Officer Human Resource & Administration – Nilai (Negeri Sembilan)

Requirements Jawatan Kosong Sena Diecasting Industries (SDI) Januari Terkini 2013 :

  • Candidate must possess at least a Diploma or Degree Human Resource Management or equivalent.
  • Work station will be at Nilai
  • At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
  • Good knowledge in recruitment of foreign workers
  • Full-Time positions available.
  • Excellent computer knowledge

Shift Supervisor – Nilai (Negeri Sembilan)

Requirements:

  • Candidate must possess min SPM or Certificate in any related field
  • Min 3 years experience in Manufacuring Enviroment preferby Die Casting , Secondary Process , machine , Equipment & Tools.
  • Must be computer literate in Microsoft Office application.
  • Full-Time positions available.
  • Posses good writen and verbal communication skill in English & Bahasa Malaysia.

Finance Executive – Nilai (Negeri Sembilan)

Requirements:

  • Candidate must possess at least LCCI higher/ part qualified in degree level accounting.
  • Convsesant in English and MalayEnglish
  • Required skill(s): Computer Skills – Spreadsheet, Word Processing, Accounting Software.
  • Required language(s): Bahasa Malaysia, English
  • Full-Time pos available.
  • At least 3 year(s) of working experience in the related field is required for this position

Senior Technician / Technician – Nilai (Negeri Sembilan)

Requirements:

  • Candidate must possess minimumCertificate or Diploma in Engineering (Civil), /Engineering (Electrical/Electronic), Engineering (Industrial), /Engineering (Mechanical),/ Engineering (Metal Fabrication/Tool & Die/Welding) or equivalent.
  • Applicants must be willing to work in NILAI
  • Knowledge in CMM program is an advantage.
  • At least 3 year(s) of working experience in Manufacturing enviroment

Calon-calon yang berminat adalah dipelawa untuk mengemukakan komprehensif resume menyatakan penuh butir-butir peribadi dan kerjaya, gaji dijangka, nombor telefon dan gambar photo berukuran passport yang terkini (nr) terbaru kepada alamat di bawah:

Human Rersource Department
Lot 131 , Jalan Permata 2
Arab Malaysian Industrial Estate
71800 Nilai
Negeri Sembilan Darul Khusus
Fax.no: +606-7971415

Tags : jawatan kosong welder 2013kerja kosong di nilai 2013jawatan kosong di nilai negeri sembilan 2013kerja kosong di nilai negeri sembilan 2013kerja kosong welder 2013kerja kosong welder di negeri sembilanjawatan kosong di nilai 2013jawatan kosong nilai negeri sembilan 2013jawatan kosong nilai 2013kerja kosong nilaikerja kosong di negeri sembilanKerja kosong di nilai negeri sembilanjawatan kosong nilaijawatan kosong welder 2013 nilaikerja kosong welding 2013kerja kosong di nilaijawatan kosong di arab malaysia nilaijawatan kosong di nilai negeri sembilanjawatan kosong nilai negeri sembilankerja kosong nilai 3jawatan kosong dekat nilaijawatan kosong site supervisor negeri sembilankerja kosong nilai negeri sembilannegeri sembilan candidates for 2013info terkini jawatan kosong 2013 negeri sembilan

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


Cerita Kami...: Bacaan udara tidak sihat di kesan <b>di Linggi</b>

Posted: 16 Jun 2013 06:11 PM PDT

Waduh2..... apa sudah jadi dengan kampungku? Indeks pencemaran udara (IPU) di Linggi melebihi 100, yang di anggap tidak sihat.
Hope ahli keluarga yang berada di Linggi berada di dalam keadaan sihat hendaknya.... kena kurangkan aktiviti di luar rumah ya!!!

PETALING JAYA: Keadaan jerebu semakin teruk di Semenanjung Malaysia dengan enam kawasan mempunyai indeks pencemaran udara (IPU) melebihi 100, yang dianggap tidak sihat.
Pihak berkuasa kesihatan telah mengeluarkan satu nasihat umum untuk orang ramai, terutamanya mereka yang mempunyai masalah pernafasan supaya mengelakkan aktiviti luar.
Pada pukul 11 ​​pagi Ahad, Jabatan Alam Sekitar mengesan bacaan kualiti udara yang tidak sihat bagi Pelabuhan Klang (104), Melaka (129), Linggi (117), Sungai Udang (120), Muar (125) dan Kijal (101) dengan kawasan lain di Semenanjung menunjukkan tahap yang baik dan sederhana.
Pihak berkuasa kesihatan sedang memantau keadaan dan akan mengeluarkan lagi nasihat awam dari masa ke semasa.

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved