ads

Jumaat, 7 Oktober 2011

05 di seremban - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Batu vs Kayu: Pergaduhan <b>di Seremban</b> akibat dihasut, kata ahli PAS

Posted: 27 Sep 2011 06:39 PM PDT

Ahli PAS Abdul Hadi Abdul Aziz, 21, yang didakwa dibelasah oleh ahli kumpulan pendesak Melayu, PERKASA pada ceramah timbalan presiden parti itu, Mohamad Sabu pada Sabtu lalu, percaya tindakan berkenaan bertujuan menghasut mereka supaya bertindak ganas.

Guy injured during Mohd Sabu ceramah at SerembanAbdul Hadi, yang hidungnya berdarah selepas ditumbuk oleh penyerang yang belum dikenali itu percaya bahawa matlamat PERKASA adalah untuk menghuru-harakan majlis ceramah pada malam itu supaya ia akhirnya dibatalkan.

Tindakan itu bukan sahaja untuk membantutkan Mohamad - atau lebih popular dengan panggilan Mat Sabu - untuk menyampaikan ucapannya pada majlis perhimpunan Aidilfitri, tetapi juga untuk menakut-nakutkan ahli-ahli dan penyokong PAS.

"Saya percaya PERKASA cuba menghasut ahli-ahli PAS dengan harapan kami bertindakbalas dan akhirnya menjadikan keadaan lebih teruk.

"Kemudian mereka akan labelkan PAS sebagai parti yang ganas. Ini mungkin taktik mereka untuk memerangkap PAS," kata Abdul Hadi kepada Malaysiakini.

NONEAbdul Hadi, seorang graduan kolej baru-baru ini, merujuk kepada pergaduhan yang tercetus pada 24 September lalu di mana botol plastik air minuman dan batu-batu dilemparkan ke arah pentas ceramah PAS di Ampangan, Seremban.

Kekecohan

Pada kejadian itu, sejak awal majlis, penyokong PERKASA mula berhimpun di tepi jalan utama yang terletak kira-kira 60 meter dari pentas ceramah, sambil membawa sepanduk dan kain rentang seperti "Mat Sabu Pembohong", "Mat Sabu Perosak Bangsa" dan "Mat Sabu Hina Pejuang".

Kekecohan tercetus apabila hampir 100 ahli PERKASA dan bekas tentera cuba mengiringi beberapa wakil mereka untuk menyerahkan memorandum bantahan kepada Mat Sabu. Tindakan itu kerana mereka mendakwa tidak berpuas hati dengan ucapan pemimpin PAS itu mengenai Mat Indera, aktivis anti-kolonialis dan kejadian Bukit Kepong tahun 1950, sebelum ini.

perkasa protest in mat sabu seremban ceramah 250911 3Mengimbas kembali peristiwa petang itu, Abdul Hadi berkata beliau sedang menikmati minuman di sebuah gerai berhampiran apabila terdengar kekecohan di pintu masuk ke tempat ceramah.

"Saya bergegas ke tempat kejadian, di mana saya dapati tiga ahli PERKASA telah menyeberangi jalan dan menuju ke pentas ceramah. Saya nampak seorang lagi ahli PAS - Abdus Star Nor Mohd - dan beberapa ahli PAS yang lain cuba menghalang mereka.

"Kemudian, lebih ramai ahli PERKASA menyeberangi jalan dan mula menolak para hadirin dalam usaha cuba menuju ke pentas. Saya nampak Abdus Star ditolak, jadi saya ambil keputusan untuk menolongnya.

NONE"Pada ketika itu, seseorang menumbuk hidung saya, dan dalam sekelip mata hidung saya mula berdarah dan saya rasa pening. Seorang ahli PAS kemudian datang membantu saya dan membawa saya ke tadika Al Wildan, tempat ceramah diadakan," kata Abdul Hadi.

Beliau kemudiannya membuat laporan polis di balai polis Rahang pada malam yang sama.

Bertambah semangat

Abdul Hadi yang menjadi ahli PAS sejak empat tahun lalu, berkata episod itu tidak mematahkan semangatnya. Sebaliknya, ia telah menjadikan dirinya lebih bersemangat untuk melibatkan diri dengan perjuangan PAS.

Selain Abdul Hadi, seorang lagi ahli PAS juga didakwa cedera akibat lontaran batu yang terkena kepalanya pada kejadian itu. Walau bagaimanapun, ahli PAS yang hanya dikenali sebagai 'Shahib' itu enggan untuk ditemuramah atau membenarkan gambarnya dirakam.

Pada Sabtu lalu, polis berjaya meleraikan ketegangan selepas memujuk kedua-dua pihak supaya bertenang.

Fracas during Mohd Sabu ceramah at SerembanPesuruhjaya PAS Negeri Sembilan Mohd Taufek Abd Ghani dilaporkan sebagai berkata parti itu akan mengambil tindakan undang-undang berhubung kejadian itu.

Sementara itu, setiausaha PERKASA Negeri Sembilan, Alias Mohamad menafikan bahawa ahlinya cuba menghasut atau menyerang Abdul Hadi atau mana-mana ahli-ahli PAS yang lain.

Menentang Mat Sabu

"Saya tidak bersetuju terhadap penggunaan keganasan. Adalah tidak benar bahawa kami sengaja menimbulkan kemarahan mereka. Kami tidak ada sebab untuk menimbulkan apa-apa provokasi kerana kami tidak menentang PAS, tetapi hanya Mohamad Sabu," katanya kepada Malaysiakini.

"Namun apabila hadirin terlalu ramai dan mereka pula beremosi, pelbagai insiden boleh menjadi di luar kawalan," kata Alias.

Fracas during Mohd Sabu ceramah at SerembanBeliau sebelum ini mendakwa bahawa seorang ahli PERKASA juga antara mereka yang cedera pada kejadian itu apabila terkena simbahan 'air panas'.

Menurut Alias lagi, seorang daripada penganjur ceramah berkenaan telah membenarkan tiga perwakilan PERKASA untuk bertemu dengan Mat Sabu. Tetapi apabila tiga lagi ahli PERKASA yang lain ingin turut serta, mereka dihalang.

Akibatnya, kata Alias, tercetus ketegangan sehingga menimbulkan suasana huru-hara.- mkini

05 di teluk kemang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Sekitar aktiviti AMKN9 <b>di Teluk Kemang</b> « Angkatan Muda Keadilan <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 10:40 AM PDT

Follow

05 di rembau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di rembau - Google Blog Search


Politik Harian: Sambutan Mat Sabu <b>Di Rembau</b> Hambar! #marxsabu

Posted: 06 Oct 2011 07:58 AM PDT

Promosi bagai nak rak! Sambutan Hampeh!

Tapak ceramah Mat Sabu... hanya 1 kemah sahaja....
Inilah lautan bendera yang di katakan oleh Chegu Bard PKR
 menerusi laman twitternya....
Hanya berapa kerat sahaja bendera di gantung....
Gambar-gambar diatas sebelum ceramah bermula... dan telah berlaku pergaduhan sebentar tadi di percayai bermula dari kedangkalan puak PAS dan PKR yang datang dari luar Negeri Sembilan... Seperti yang dijangkan mereka akan buat kecoh dulu dan akan menunding jari kepada pihak yang lain.... 
Bagaimana pun keadaan terkawal...
Gambar sebelah malam selepas ini... 

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


JJCM Bersama Serina Redzuan <b>di</b>~Ayam Golek Dara,<b>Nilai</b>,<b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2011 06:47 AM PDT

 Golek kiri golek kanan 
Nak separuh boleh,seekor boleh.Nak semua?Meletup kang perut!
Hah meh sini nak cerita lokasi JJCM bersama Serina.Dia dan krew JJCM datang sini pada tahun lepas,hari yang sama diorang pergi Ice Room Nilai.Tempat ni memang femes nak2 lagi masa bulan Ramadan,terbayang-bayang Ayam Golek Dara tiap kali cari idea,nak berbuka beli apa.
Diorang datang pada 23/2/2010
Apa yang ada di sini hinggakan JJCM pun singgah?
Sudah tentulah Ayam Golek Dara yang sedap sekali.Terasa perapan bawang2,halia,serai,madu dan lain2 lagilah
Kuah cecah yang membangkitkan selera
Semua pelanggan cukup suka makan ayam dengan nasi lemak.
Suka sambal ikan bilis ni sedap,banyak bawang dan hish sukalah!
Di sini ada juga Sate Negeri,tapi hari ni kitorang nak layan ayam je nyummm....nyum.....
Taraaaa......inilah kedainya!
Terletak di tepi jalan Nilai-Seremban.Selalu penduduk di Nilai/Salak Tinggi nak pergi Seremban/Seremban 2,suka ikut jalan lama.Mesti akan lalu kedai ni.
Brother ni sibuk betul hari ni.Pelanggan datang tanpa henti.Ada juga yang tempah sedari awal untuk majlis kenduri sebanyak 25 ekor.Tu takpe lagi,kite baca kat satu board tempat catit 'booking',ada yang dari KL order 120 ekor untuk kenduri tahlil.
Ramai yang balik kerja terus singgah makan di sini.Meja hujung tu betul2 1 Malaysia,bos diorang cina,staff dia melayu dan india pun ada.Meja banyak,tempat makan luas,parking ada kat dalam tapi terhad.Ada yang suka parking kat luar kalau setakat nak 'take away'.
Ni beratur bagi yang nak 'take away'.Bagi yang nak makan kat sini,korang tunggu je nanti pekerja datang ambil order.

Ni peta di business card yang kite ambil.Kot sesat korang tanya jelah penduduk area sini.Tak pun telefon jelah no yang tertera di;
Klik untuk tumbesaran sihat
Kedai ini beroperasi dari pukul 5.30 petang sebaik sahaja ayam berjaya digolekkan dengan jayanya.Pada bulan Ramadan pula,ia dibuka seawal 4.30 petang.Apalagi jom support produk tempatan dan berbuka puasa dengan AYAM GOLEK DARA~Nilai.Jumpa lagi di lain entri.Assalammualaikum.......

05 di linggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


PASIRPEKANI: PROGRAM 2M <b>DI</b> SK PASIR <b>LINGGI</b>

Posted: 18 Sep 2011 05:36 AM PDT

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


<b>Kuala Pilah</b> Tamil school forced to beg for even dustbin denied by <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2011 02:01 AM PDT

Copy of New Scan-20111007164226-00001
And the pre existing Indian poor ex students have to go around begging for RM 1,500 to buy this dustbin.

Ever heard of this level of racism, facism and supremacy? The idea is to psychologically demolish the Indians.

(see Makkal Osai 7/10/11 at page 5)

New Scan-20111007164226-00001

<b>Kuala Pilah</b> Tamil school forced to beg for even dustbin denied by <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2011 02:00 AM PDT

Copy of New Scan-20111007164226-00001
And the pre existing Indian poor ex students have to go around begging for RM 1,500 to buy this dustbin.

Ever heard of this level of racism, facism and supremacy? The idea is to psychologically demolish the Indians.

(see Makkal Osai 7/10/11 at page 5)

New Scan-20111007164226-00001

05 di gemencheh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di gemencheh - Google Blog Search


Bajet 2012 Kementerian Pertahanan dijangka tiada kenaikan <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2011 06:13 PM PDT

Posted on September 27, 2011, Tuesday

IKHLAS: Dr Ahmad menyampaikan sumbangan duit raya kepada kanak-kanak Pusat Pemulihan Dalam Komuniti dan tadika sempena majlis perasmian Kompleks Mutiara Pernama di Kem Syed Sirajuddin di Gemas, semalam. Hadir sama ialah ialah (dari kanan) Panglima Tentera Darat Jen Datuk Zulkifli Zainal Abidin, Pengerusi Perbadanan Perwira Niaga Malaysia (Pernama) Jeneral Tan Sri Mohamed Hashim Mohd Ali dan Ketua Pengerusi Eksekutif Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) Tan Sri Lodin Wok Kamaruddin. — Gambar Bernama

GEMAS: Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, beliau tidak menjangkakan ada kenaikan peruntukan untuk Kementerian Pertahanan pada Bajet 2012 yang akan dibentangkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada 7 Okt.

Beliau berkata, ini kerana pendekatan kementeriannya ialah menggunakan peruntukan sedia ada dan membuat pendekatan secara kreatif melalui kerjasama pihak awam dan swasta secara perkongsian.

"Untuk projek pembangunan, kita bekerjasama dengan Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) melalui Perbadanan Perwira Harta. Jadi, ia tidak akan melebihi siling yang telah ditentukan untuk seluruh Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10).

"Harapan kami supaya peruntukan yang kami kemukakan pada Bajet 2012 tidak akan dipotong…insyaAllah," katanya selepas merasmikan Kompleks Mutiara Pernama Kem Syed Sirajuddin di sini semalam.

Turut hadir ialah Panglima Tentera Darat Jen Datuk Zulkifli Zainal Abidin, Panglima 3 Divisyen, Mej Jen Datuk Razali Ahmad dan Pengerusi Pernama Jen Tan Sri Mohamed Hashim Mohd Ali.

Ahmad Zahid berkata, beliau tidak mengharapkan ada penambahan peruntukan pada Bajet 2012 kerana kementeriannya faham dengan kekangan dan bebanan kerajaan.

"Kita berpuas hati dengan apa yang diberikan oleh Perdana Menteri selaku Menteri Kewangan dan kita amat berterima kasih jika ada hasrat untuk menambah peruntukan," katanya.

Ditanya mengenai pembelian aset baru Angkatan Tentera Malaysia (ATM), beliau berkata ia seperti yang telah dirancangkan.

"Umpamanya, semua pembelian yang dirancangkan dalam RMK-10 sebelum ini diteruskan, termasuk kapal pelbagai guna (MPV) generasi kedua untuk TLDM," katanya.

Kompleks Mutiara Pernama Kem Syed Sirajuddin berharga hampir RM10 juta didirikan di kawasan seluas 0.64 hektar, berdekatan dengan kawasan perumahan anggota tentera dan mula beroperasi pada 12 Sept tahun lepas.

Ia setinggi tiga tingkat dengan menyediakan 22 ruang perniagaan dan pasar raya Pernama, selain itu terdapat juga medan selera untuk enam gerai makanan.

Antara perkhidmatan yang disediakan di kompleks itu ialah perkhidmatan kedai keluarga, kedai gunting rambut, kedai jahit, kedai dandan rambut, kedai basikal, kedai telefon bimbit dan kedai emas.

Turut disediakan di kompleks tersebut ialah perkhidmatan kafe siber, pusat snuker dan biliard, taman permainan kanak-kanak, bilik karaoke dan sebuah gelanggang futsal.

Kompleks ini juga dilengkapi sebuah bank iaitu Affin Bank untuk urusan perbankan anggota tentera. — Bernama

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved