ads

Rabu, 20 Jun 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di ampangan - Google Blog Search


PRU13N9: <b>AMPANGAN</b> BERUBAH WAJAH - Janji MB dilaksanakan.

Posted: 04 Jun 2012 10:18 AM PDT

Ampangan mula berubah  wajah dan bertambah ceria apabila kerajaan BN melunaskan janji Menteri Besar Negeri Sembilan Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan apabila kita sendiri yang  akan menjadi saksi apabila melalui kawasan-kawasan di Ampangan.
Pasar Ampangan adalah merupakan salah satu dari tempat yang telah berubah wajah dan ianya kelihatan begitu ceria dan bersih apabila kerja kerja mengecat bangunan itu  telah disempurnakan oleh kerajaan BN .
Pasti penduduk dan orang awam amat selesa dengan perubahan itu.. Bangunan turut dicat dengan warna yang kelihatan begitu sesuai dengan pasar berkenaan. Jalan pula diturap dan parking lot kereta juga teratur dan tersusun..
Terima Kasih kepada DSU Haji Mohamad Hasan kerana telah kotakan janji kepada rakyat..
Korang masih tak percaya?? boleh tengok gambar kat bawah ini :




05 di juasseh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di juasseh - Google Blog Search


Lotfi&#39;s Site ~ Laman Lotfi - Along Kemalangan (Dikemaskini 20/7/08)

Posted: 11 Jul 2008 12:34 AM PDT

Along Kemalangan

Kakak kepada isteri saya Murni, Cikgu Rosmala Mustafa (Along), terlibat dalam suatu kemalangan jalanraya di Juasseh, Kuala Pilah, pada tengah hari Sabtu 28 Jun 2008. Mendapat berita tersebut keluarga kami sekereta terus berkejar ke Kuala Pilah petang itu juga.

Along dalam perjalanan pulang ke Seremban setelah membawa pelajar-pelajar sekolah beliau (Sekolah Pendita Zaaba di Paroi) dan Sekolah Teknik Pahang yang melawat sekolahnya ke sana paginya dalam satu rombongan dua kereta dan satu bas, apabila sebuah kereta Viva memasuki laluannya dan bertembung dengan kereta Kia Sephianya dari depan.

Lantaran daripada kemalangan tersebut Along mengalami patah sebelas tulang rusuknya, pecah tempurung lututnya, patah tulang pehanya dan tulang tangannya, serta retak tulang tengkuknya. Beliau telah dipindahkan dari Hospital Kuala Pilah ke Hospital Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, petang itu juga, dan dimasukkan ke dalam High Dependency Ward tengah malamnya lantaran beliau memerlukan bantuan pernafasan kerana tulang rusuk yang patah. AlhamduliLlah setakat ini beliau sedar dan tiada tanda-tanda mengalami kecederaan dalaman.

Alhamdulilah penumpang lain-lain kereta beliau (seorang guru dan 3 orang pelajar) cedera ringan sahaja, kecuali seorang pelajar yang terhumban ke depan dan patah kaki. Pemandu kereta Viva, seorang guru wanita muda yang dalam perjalanan dari Seremban (setelah mengajar) ke Pasoh, pula tenat dan koma, setelah terkepit dan terpaksa dikeluarkan oleh bomba, dan telah dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk perhatian selanjutnya malam itu juga.

Malam ini (Isnin malam Selasa) Along menjalani suatu pembedahan bagi merawat tulang kakinya (femur) yang patah. Kita doakan agar beliau selamat dan sembuh segera. Murni masih tinggal di Seremban untuk membantu setakat mana boleh di sana.

Kemaskini pagi Selasa 1 Julai: Along telah selamat dioperasi malam tadi dan kini berada di Unit Rawatan Rapi (ICU).

Kemaskini pagi Jumaat 4 Julai: Foto-foto kereta Kia Sephia Along dan kereta Viva yang melanggarnya, yang diambil oleh Aidi Bahar (adik Murni) di bengkel di Kuala Pilah, dimuatnaikkan di bawah.

Kemaskini petang Isnin 7 Julai: Hujung minggu lepas saya sempat menziarahi Along di ICU Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, setelah selesai bengkel projek penyelidikan saya di IOI Putrajaya. Murni memanjangkan cuti kecemasannya hingga hari Rabu untuk menyelesaikan urusan dokumentasi pengambilan pembantu rumah dari Indonesia bagi membantu Along kelak setelah beliau keluar hospital, insya ALlah.

Juga saya mendapat tahu bahawa guru muda yang berlanggar dengan Along tempohari tidak dapat diselamatkan dan telah meninggal dunia malam kemalangan itu juga dalam perjalanan dari Seremban ke Hospital Kuala Lumpur. Khabarnya beliau ialah seorang guru J-QAF dan cuma berusia 23 tahun sahaja. Semoga ALlah mengampunkan dosa-dosanya dan mencucuri rahmah-Nya ke atas beliau. Inna liLlahi wa inna ilayhi raaji'uun.

Kemaskini petang Khamis 10 Julai: Murni telah kembali ke JB setelah berada di Seremban sejak hari kemalangan. Menurut beliau semalam (Rabu 9 Julai) Along telah dioperasi bagi memasang saluran penafasan melalui trachea (tenggorok) untuk memudahkannya bernafas dan bagi mengelakkan pergerakan tengkoknya semasa penggantian tiub penafasan. Kakinya juga telah dioperasi bagi memasang besi bagi mensejajarkan kembali tulang pehanya yang patah.

Kemaskini petang Jumaat 18 Julai:
Hari Isnin lepas ialah hari Ulangtahun Kelahiran Along yang ke-47. Kami sempat menziarah beliau pada hujungminggu sebelumnya untuk memberikan semangat kepada beliau.

Kemaskini hari Ahad malam Isnin 20 Julai: Saya sempat singgah menziarahi Along semasa dalam perjalanan pulang selepas menghadiri mesyuarat di Cyberjaya pada petang Jumaat 18 Julai. Semasa saya di sana, Mak Ngah emak saudara Murni yang di Kelantan tiba bersama suaminya. Beliau menangis melihat keadan Along. Pada pagi Sabtu Murni pula pergi ke Seremban bersama Kakcik untuk bersama Along, dan kembali malam ini tadi. Petang tadi Timbalan Yang Dipertua Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Bhd (Angkasa), Dr Mohd Ali Baharum, datang melawat Along. Along ialah ahli Jawatankuasa Perhubungan Angkasa Negeri Sembilan.

Foto-foto berkaitan boleh dilihat di: http://lotfialfikri.multiply.com/photos/album/111/

Kami ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua yang mengucapkan takziah dan tak putus-putus melawat Along di ICU Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, yang antaranya dipaparkan di alamat: http://lotfialfikri.multiply.com/photos/album/116/

Baca juga nukilan anak saya 'Asim (Abang Yang) yang menziarahi Along, di blognya: http://flimsy89.blogspot.com/2008/07/sayu.html

05 di kuala pilah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di kuala pilah - Google Blog Search


+LiFe+LoVe+LaUgH+: :memenuhi undangan kawan <b>di Kuala Pilah</b>:

Posted: 04 Jun 2012 11:52 PM PDT

assalamualaikum +________+
hari sabtu baru-baru nie aku pegi kuala pilah
mengahdiri majlis perkahwinan kawan aku zura

ikut plan asal nak pegi awal...tapi tetiba pulak bapak aku
ader appointment dengan tok kadi..so gerak sana lambat sikit ler

gerak lambat sikit jeeee tapi kami stuck dalam jem 3 jam kot
 dahle stuck dalam jem tetiba pulak 
tayar pancittt lastnya kul 1.30 ptg sampai
 

masa nie mak aku tengah mengambil makanan
mirza kat sebelah tue duk kira ape ntahhhh  haaa tudiaaaa mak dengan bapak aku   panas-panas dijamu pulak dengan aiskrim memang terbaikkkk lah  pestime mirza makan aiskrim....
nak makan tapi jap jap tanya aku "ape nie mama?"  zura dengan inchik suaminya  pelamin yang cantikkkkkkk  wajib kot bergambar dengan pengantin cenginii  apesal aku dengan suami zura jerp yang tengok kamera  haaaaa ini ok tapi mirza pulak masam mencuka


ituelah jelah gambar yang ader....
biler perut dah kenyang.....tekak pon dah basah
bergambar dengan pengantin pon sudah maka kami bergerak balik
ke sepang sebab ader lagi satu kenduri di sungai pelek 
ginilah gayanya kalau cuti sekolah
 memenuhkan perut dengan nasi kenduri jee

05 di serting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

05 di serting - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Maktab Rendah Sains Mara <b>Serting</b> Terkini 2012

Posted: 11 May 2012 12:53 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan: 13 Mei 2012

Maktab Rendah Sains MARA atau MRSM merupakan sejenis sekolah berasrama penuh yang dibina oleh Majlis Amanah Rakyat (MARA) hampir di setiap negeri di Malaysia. Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) telah ditubuhkan di bawah Akta Majlis Amanah Rakyat Bil. 20 Tahun 1966 sebagai satu usaha untuk mencapai matlamat MARA dalam bidang latihan dan pendidikan. Mara merupakan badan berkanun mempunyai sistem kewangan yang tersendiri bagi membantu menjayakan pendidikan dan pembangunan usahawan di kalangan Bumiputera.

MRSM Serting kini mempelawa calon yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan secara sambilan seperti berikut:

1. Guru Kima (DC41)

2. Guru Kaunseling (DC41)

Permohonan melalui http://www.jobsmalaysia.gov.my

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • Kosong Maktab Rendah Sains MARA 2012

di negeri sembilan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sembilan - Google Blog Search


Pentadbiran seimbang dilaksanakan <b>di Negeri Sembilan</b> | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 11:09 AM PDT

PAROI, 12 Jun- Anjuran bersama JKKK Kampung Baru Paroi Dan Parti Gerakan Rakyat Malaysia (PGRM) Bahagian Rembau telah mengadakan majlis makan malam bersama rakyat 1 Malaysia berlangsung di Dewan Wawasan SJK (C) Kampung Baru Paroi, malam tadi.

Majlis ini telah disempurnakan oleh Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB. Dato' Seri Utama Haji Mohamad Bin Haji Hassan.

Hadir sama, Ahli Parlimen Rembau, Tuan Haji Khairy Jamaluddin Bin Abu Bakar.

Dalam ucapan Menteri Besar, beliau amat berbangga dapat menghadiri majlis seperti ini kerana ia dapat  memupuk  generasi Malaysia.

Malahan, pentadbiran seimbang yang dilaksanakan di Negeri Sembilan sama sekali tidak menganaktirikan kawasan-kawasan yang ditakluk oleh pihak pembangkang.

Beliu turut menyeru agar semua ketua parti komponen Barisan Nasional berganding bahu dan bekerjasama untuk menyelesaikan masalah rakyat.

"Mari kita sama-sama pastikan bahawa negara dibawah kepimpinan Perdana Menteri, Dato' Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak ini akan terus ditadbir oleh kerajaan Barisan Nasional," kata beliau.

Dalam majlis tersebut, beliau telah menyampaikan sumbangan sebanyak RM40,000 kepada JKKK Kampung Baru Paroi.

Selain itu, beliau turut menyampaikan sumbangan kepada Orang Kurang Upaya (OKU).

Oleh : Siti / Foto : Ainaa

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved