ads

Ahad, 16 September 2012

05 di seremban - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


My Life & Love: Flashback Shopping Raya <b>Di Seremban</b>

Posted: 26 Aug 2012 08:00 PM PDT

Boleh flashback ke? Muehehehehehe!

Raya dah habisssss jom simpan semua baju raya dalam plastic. Mintak-mintak tahun depan muat nak pakai balik.  Eh raya dah habis ke? Eh raya sebulan lah. Arghh banyakla ko sebulan rabak dah poket muehehehehehe!

Terkenangla pulak di saat jaman poket tebal. Jaman poket tebal tu time before raya la. Eh bukan poket aii yang tebal, poket Enchek Husband aii la. Poket aii nowadays memang dah tak pernah tebal.  Penuh dengan duit syiling. TING TING TING. TROLOLOLOLOL.
Disebabkan raya tahun ni kami beraya di Seremban so shopping kat Serembanlah. Sakan la jugak jenjalan town Seremban. Lama dah tak meronda di sini. Masih macam dulu, tetap sama.
Memula pergi Terminal One perghh meriah dengan lagu dan koleksi baju untuk berhari raya. Masa ni mood raya memang dah berkobar-kobar dalam sanubari.
Di saat beberapa hari lagi nak raya papanyo masih tak jumpa baju melayu raya yang menepati tema dan ciri-ciri yang dikehendaki. Alaaa bukan takde, berlambak tapi papanyo yang cerewet. Satu Terminal One carik, takde yang menepati criteria ok fine kami ke KM Plaza pulak. Alaa sebelah menyebelah je nasib baik cuaca pun baik. Kat sini lagi berlambak macam-macam baju hadoooo dari tingkat bawah sampai lah ke tingkat atas sekali kami pergi nahhh sorang usung sorang anak tapi masih tak dapat menusuk kalbu mencuri hati papanyo.

Lyan benda ni dulu sementara tunggu papa cari baju raya. YEay!!


Okfine takpe jom pergi tempat lain pulak.
Nak dijadikan cerita al-kisah baju raya ku memang dah lama siap ditempah tapi tetiba ternampak pulak baju yang sangat cantik tergantung menepati tema pulak tu. Arghh cair! Puas la buat muka kesian nasib dapat yeay! Alhamdulillah.
Cantik tak baju yang saya maksudkan tu. Tik Tik kata anakku Zara. Atekkkkk kata NAyli pulak.
CANTIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKNYAAAAA! Kata mamanyo. Itu sudah mesti.
So baju ni lah yang mamanyo pakai masa 1st Syawal ;) Sebab itulah kaler baju raya masa 1st and 2nd Syawal macam sama tapi tak serupa sebab mana lah pulak nak tau tetiba dapat durian runtuh dari papa pulak. HewHewHEw.
Conclussion yang dicari baju papanyo tapi baju raya mamanyo pulak yang dapat. Itulah namanya rejeki jangan ditolak musuh jangan dicari tapi kalau orang dah start cari pasal dengan ko kasi belasah sampai mati je! Lelagik orang yang tak paham bahasa muehehehehee!
Sebab mission tak complete kami bergerak ke The Store pulak. Takde apa pun sangat kat sini. Boring.
Alhamdulillah papanyo menunaikan tanggungjawab rukun Islam yang ke empatnya.
Korang percaya tak yang terbaik sememangnya susah giller nak dicari. Haaaaaa mission kami failed sebab tak dapat ape yang dicari. Sambung esok pulak so sambung kat next entry lah. Hihihi. Plan nak ke Jusco 2 pulak.
Yahooo! MEngada kan? Tata titi tutu.
Sekian.Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

0 ulasan:

Catat Komen

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved