ads

Selasa, 26 Julai 2011

05 di port dickson - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di port dickson - Google Blog Search


<b>Port Dickson</b> International Triathlon – 2011 – Stupe Tri <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2011 01:15 AM PDT

Stupe Tri reviews the Port Dickson International Triathlon on Sunday, July 24, 2011

The Swim:

One simple loop. Beach – marina – circle marina – beach.

The Bike:

Rolling hills. Little traffic. Slight incline on the way out and fast 20km back. 1 Aid station at the end of the U-Turn (20km)

The Run:

Changes yearly. No fixed loop. Usually in and out via the same route. Since 2004, there were 3 variation to the running route. Aid station has improved tremendously with water station every 1km. However, only water supplied. ice depending on organiser. 2011 has ice.

Transition:

Orderly. This year see alphabetical signages on both end of the transition lines. Each T area has a simple basket for you to keep your tri-life belonging. Well numbered. You are on your own in Transition. Security is good.

Race Organisation:

PDIT is a "must go" due to the resort city of Port Dickson. it's central and easily accessed from anywhere in malaysia, singapore and thailand. briefing are often hilarious with the organiser being serious (with technical explanation) but throwing in jokes.

Verdict:

Must do. The company is good.

About Me:

Stupe Tri. Triathlete Wannabe. Raced since 2004. PDIT was my first Olympic Distance Triathlon. PB still stands at 2:30 in 2004.

Male 30-39

Yearly Pilgramage to the spot where my Tri-virginity was broken

http://opstupe.blogspot.com

Follow me on twitter: @tristupe

You can read more about Port Dickson International Triathlon on our Port Dickson International Triathlon page or sign up for Port Dickson International Triathlon here

The BeyondTransition Triathlon Reviews are all written by age group triathletes who've been out there on the course and want to share their experience so that you can have a better race and learn from their experience. If you have a few minutes to spare take the time to fill in a race review yourself and help tell others about the triathlons you've loved and hated.

You can review a triathlon HERE!!!!!!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Eagle Ranch Resort <b>Port Dickson</b> | 2D1N Team Bonding Packages from <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2011 03:42 AM PDT

Posted on | July 26, 2011

Eagle Ranch Resort Port Dickson | 2D1N Team Bonding Packages from RM155p.pax

Best Team Building Resort In Malaysia.

2D1N Bandwagon room (Twin Sharing)

1 Buffet Breakfast | Lunch | Dinner

Free 2 Recreational or Team Bonding Activities

Travel Agent Eagle Ranch Resort

Eagle Ranch Resort, Port Dickson, Team Bonding Packages

- Eagle Ranch Resort, Port Dickson, Team Bonding Packages


You might also like

. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

KuaLam SaLam PerkeNalaN ~: ~ Picnic <b>Di Port DicksoN</b>

Posted: 06 Jul 2011 10:37 PM PDT

Last Saturday aku, Sis Re3n, Akak Mulan & her Husband Bro Izzul pergi picnic kat Port Dickson.
Bende ni sebenarnye Akak Mulan yang rancang sebab nak celebrate Sis Re3n dapat kejer.
So, akupun dijemput skali untuk join same same. Hehh~
So, pagi tu memang aku agak sayur gler arr.
Sebab malam tadi aku nengok muvie, sampai rumah dah around 0030.
Pastu tito plak around 0300.
Pastu takleh dah nak tito.
Memang dah jadi turin aku tetiap pagi macam ni.
Owh! Pagi ni mama masakkan kami semua nasi lemak sebab Akak Mulan yang nak makan.
So, sempatlah buat nasi lemak yang agak banyak jugaklah.
Then, kami tunggulah Akak Mulan datang dengan husband beliau.
Around 1030 camtu sampai rumah.
Wak masuk sume barang dalam keter, terus kami gerak menuju kejayaan.
Around 1230 kami sampai kat Tanjung Biru a.k.a. Blue Lagoon.
Kat sini kami makan tengahari lu, nasi lemak yang ermm ermmmm sedap! Hehh~
Perkenalkan yang kiri skali tu adelah Akak Mulan ye!
Abang Izzul tukang amik pic ni. Hehe~
Abang Izzul ni memang suke amik pic. So, jangan risaulah ye.
Memang banyak pic abang amik
Lepas makan pe sume, kami tukar pakaian dulu cause nak gi berendam jap.
Owh! berendam macam dalam je.
Padahal paras pinggang tak silap aku. Hehh~
Lepas berendam dalam sejam macam tu kamipun naik arr ke darat sebab nak gi kat Tanjung Tuan plak.
Tempat tumpuan orang ramai, water sportspun banyak kat sane.
 Owh! Before that kite aksi sekejap!
Jangan jadi over-confident sangat macam auntie ni okie!
Dahlah "bukan kurus", pastu duk berenang macam dalam cter BayWatch tu.
Pastu lepas berenang pe sume, terus gi kat banana boat duk terbongkang macam tu.
Aku nengok "erghh!" ape kes minah ni?
Hahaha~
Tolong jangan jadi macam ni ye!
Lepas tu kami kemas kemas barang gi arr kat Tanjung Tuan.
Kami berendam dekat 2jam straight.
Sebab nak tunggu air pasang.
Pastu Akak Mulan & Abang Izzul nak naik game yang ade.
*plus aku dah penah naik dulu. so, dah rase dah game die macam mane
Name die "AirHead Turbo Blast".
Tapi, min untuk naik 2 orang.
Disebabkan kami 4 orang so, kami naik yang double arr.
Leh main langgar langgar.
Turbo Blast ni tak kan jatuhkan korang okie.
So, kalau korang tak reti berenang takpe jangan risau.
Harge RM25 sorang tapi die bawak memang jauh gler.
Yang bestnyer Akak Mulan duk jerit "laju lagi, laju lagi".
Errrr.. Itu ape yang brother tukang bawak yang bagitau.
Aku tak dengar, aku just jerit keseronokkan jer.
Pasti bontot korang kebal okie!!
Memang lepas korang naik tuh korang tak rase kebas pe pun, just aku rase mesti ade sembelit skit skit.
AWESOME GILA bile die wat 360 degree.
Paling thrill abis aarrrrrr...
Memang coooool abislah game nih!
Main langgar langgar lagi.
Agak agak dalam 1700 kamipun dah tak larat dah nak berendam pe sume.
Kami pun naik arr gi mandi & tukar baju.
Dalam 1800 kami gi kat Jeti plak.
Tapi, awalkan, so, ape yang ade jerlah kami nengok.
 Titi @ kawasan ni aku tak tau senornyer name ape


Ni suppose aku je yang amik pic.
Skali Akak Mulan datang kot blakang
Then aku pun terpandanglah Akak Mulan.
Pastu die marah aku "asal pandang macam tu?"
Hahaha~
Pastu kami gi Mc'D dekat Equin Park.
Lepas tu baru arr kami balik umah.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved