ads

Sabtu, 16 Mac 2013

05 di teluk kemang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Birthday Ammar Iskandar @ <b>Teluk Kemang</b> PD. - Laman utama

Posted: 17 Jan 2013 12:00 AM PST


Pejam celik- pejam celik, ammar iskandar  dah masuk 3 tahun pada 13 jan lepas..sekejap je masa berlalu ...
Kali ni plan sambut birthday kat teluk kemang Port Dickson .. kebetulan staf senior tempat kerja ada kupon apartment kat sini ...satu apartment ada dua bilik smua lengkap... ingat nak ambik 2 apartment  ajak family abang adam n abang akmal join sekali tapi masing2 ada komitmen ... 
Jadi kitaorang sambut berlima ..tq check cik and Tok Chik join sambut birthday ammar kali ni...
 Sampai je terus nak terjun kolam...jadi bagi kat check cik jaga ammar kat kolam...ammar main sampai kecut tangan..mulut pun dah biru...puas pujuk baru naik..
Sebelah malam acara potong kek, tq tok chik bagi hadiah topi boboiboy kat ammar...hihihi
kali ni ammar minta kek kereta rory, pinggan pun kereta rory....masuk 3 thn nie salah satu tabiat ammar suka sangat susun bantal tinggi2 sebelum tidur..kalau tak ckup satu bantal...kecoh di buat nyaa...hihihi masa nie ammar dah baru lepas puting..masa blk kg ari tu umi cakap puting kena kencing kat tikus...terus xnak isap....kihkih
Selamat hari lahir my hero ammar iskandar..semoga ammar membesar dengan sihat , menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat..amiiinnn....


Lepas potong kek..keluar pusing-pusing di dataran teluk kemang sambil singgah makan di area berdekatan...  masa tunggu pesanan terjumpa dengan house mate masa study dlu...sdr anuar ibrahim yang asal dari terengganu...rupanya skr dh keje kat PD..borak-borak sampai malam..





Lepas chek out ingaat nak terus balik..tapi ammar minta nak mandi lagi...singgah skli lagi kat pantai teluk kemang ... mandi pantai plak....lepas mandi pantai pergi bergambar di muzium tentera tengok kapal terbang....hihii

Balik umah birthday boy deman

Qasey Honey: FOTO MINGGU INI : <b>TELUK KEMANG</b>

Posted: 22 Feb 2013 07:13 PM PST


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Jom layan gambar pula...hari ni tiada resepi yang QH nak kongsikan...sesekali ape kata kita rehatkan minda dengan melayan gambar saje...cuti akhir tahun lepas sebelum balik ke Johor...QH singgah sebentar ke Teluk Kemang yang terletak di Port Dickson, Negeri Sembilan...tak mandi manda pon...cuma saje cuci mata dengan keindahan alam semulajadi di tepi pantai pula...kalau dah time cuti sekolah Teluk Kemang ni dah sah2 la ramai yang berkunjung...memang jem nak ke sana...parking pon memanjang full...bertawaf jugak la kat situ untuk dapatkan parking...hihihi




Mungkin ade di antara kawan2 di luar sana yang belum berkesempatan lagikan nak ke Teluk Kemang ni...jadi QH kongsikan sebahagian gambar ape yang menarik yang ade di situ...macam2 ade...hehehe



Selain cuci2 mata tu...sambil tu QH nak belajar photography la konon2nya...sebab ramai yang bertanya macam mane QH mengambil gambar dan tekniknya...sebelum nak kongsikan dengan kawan2 yang lain...baik la QH penuhkan ilmu didada ni dulu...InsyaAllah bile dah rasa cukup ilmunya tu QH akan kongsikan di blog pula suatu hari nanti...



Tapi dah alang2 ni...QH ceritakan sedikit la teknik yang QH gunakan untuk gambar kali ni...gambar2 yang ade ni kesemuanya QH menggunakan sistem Auto+ dari kamera model Sony a55...tak silap QH model Sony ni ke atas yang ade sistem Auto+ tu...sistem ni senang untuk kita yang baru2 nak belajar mengenai photographer ni...semuanya telah diaturkan dan dikontrol jadi tak perlu untuk mengadjust ISO...cuma perlu fokus pada tempat yang nak diambil...hasilnye bergantung pada cuaca dan cahaya pada ketika itu...untuk gambar ni jugak QH menggunakan lens standard sahaje iaitu 18-55mm... 























Ok sampai di sini dulu yer kita bersiaran...jumpa lagi nanti di lain episod...nanti QH akan BW pula ye ke blog kawan2...selamat berhujung minggu....kbai

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved