ads

Sabtu, 16 Mac 2013

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


AUNTY AINI&#39;S GARDEN CAFE, <b>Nilai</b>, <b>Negeri Sembilan</b>...

Posted: 22 Feb 2013 08:02 AM PST

Agak lama juga plan nak pergi makan di Aunty Aini's Garden Cafe dan baru malam ini hajat terlaksana. As usual hari Jumaat lepas kerja kami akan balik ke Seremban...on the way balik rumah kami singgah di sini...terus dinner....alamat Aunty Aini's :
                                         Batu 16, Jalan Sepang. 
                                         Kampung Chelet. 71800 Nilai.
                                          06-7991276
Restoran terletak di selekoh jalan besar...jalan nak ke KLIA....kawasan kampung.... kalau bawak kereta tu jangan laju sangat takut terlepas....anyway...memang ada signbord besar di tepi jalan....parking pun kat tepi jalan...kalau di kalangan pekerja KLIA memang agak famous restoran ni....untuk pengetahuan Aunty Aini's Garden Cafe pernah masuk dalam rancangan TV Gordon Ramsay and Anthony Bourdain...channel AFC....Aunty Aini ni juga ibu kepada pelakon popular.....siapa pelakon tu??? hmmmmm....cari la sendiri yer....sensitif nak cerita....>:<
Pintu Gerbang menyambut pelanggan....

Dinding pagar depan yang cantik.....
Lepas masuk dari pintu gerbang terus jumpa pondok ni...(betul ke aku panggil pondok???)

Kami sampai dah nak senja....dalam restoran ni penuh dengan pepohon pokok bungaan yang cantik-cantik tapi AWAS.....banyak nyamuk......Encik Hubby asyik bebel sampai dalam kereta dok garu kena gigit nyamuk....hehehehe....
Meja sebelah kami duduk...meja-meja lain tak boleh nak ambik gambar sebab dah ada pelanggan....tak berani aku nak snap...huhuhuhu....kat sini juga ada pondok tempat makan bersila....surau dan toilet juga ada....so tak ada masalah nak solat ....
Dah sampai kena cek menu la kan.....tak sempat jugak nak ambik gambar kat dalam menu ni....yang ambik order ni macam tak sesabar nak ambik pesanan....lepas order jer cepat-cepat dia ambik menu ni....muka pun serius jer.....tak kuasa plak aku nak mintak.....
pada awalnya Encik Hubby nak makan western...tapi disebabkan aku nak mencuba masakan tradisional yang paling special di sini so Encik Hubby pun ikut apa yang aku order...let seeeee......
Gulai Lemak Ayam Kampung...RM10.50....boleh tahan la....biasanya kalau kat Negeri Sembilan masak gulai ayam kampung, ayam tu akan disalai/panggang terlebih dahulu.....tapi Gulai Ayam Kampung ni tak disalai....kalau disalai mesti lagi ummphhhhh......

Asam Pedas Daging Tetel...RM10.50....ada daun pudina di atasnya.....aku terbaca dalam beberapa blog yang mengatakan daging tetel ni memang marvellous...tapi sayangnya aku tak jumpa di mana marvellousnyer tu.....anyway selera tak sama kan....mungkin tak kena dengan selera kami suami isteri.....


Sambal Sotong Petai...RM11.50.....amat mengecewakan kerana sotong yang dihidangkan sudah lembik...tak segar langsung.....:(

 Kerabu Pucuk Paku....RM7.50....boleh laaa.....ada kerang didalamnya....panjang betul pucuk paku ni kan...sampai terkeluar dari pinggan....hehehehe...
 Ayam Kampung Goreng.....RM10.50.....tak ada yang special.....biasa sahaja....tak rasa bahan-bahan perapannya.....maybe perap kurang lama kot...
 Sambal Belacan dan ulaman....RM1.50....ni yang membangkitkan selera....sambal belacannya sedappppp
 Jemput makan semua.....kalau datang waku lapar kena la order nasi tambah awal-awal yer sebab nasi yang diberi amat la sedikit....RM1.50 sepinggan.....
Macam mana aku boleh lupa nak ambik gambar air yer....kami berdua order teh o ais limau....RM4 segelas....tapi frankly speaking memang tak sesuai sangat dengan harga RM4 tu...nothing special....teh yang amat cair.....limaupun kurang rasa.....
Overall aku agak kecewa dengan dinner malam ini... .apa yang aku bayangkan tak sama dengan apa yang aku rasa....dari menu yang aku pilih malam ni semuanya just so-so sajer....dari segi restoran decorations memang cantik!!..mungkin kerana aku anak jati Negeri Sembilan so aku rasa tak ada yang specialnya dan agak cerewet.....maybe bagi sesaper yang teringin sangat nak mencuba masakan tradisional Negeri Sembilan boleh la cuba....anyway Nilai and Seremban tak la jauh sangat.....so ada banyak lagi restoran yang menghidangkan masakan tradisional Negeri Sembilan especially Restoran Nelayan di Rahang.....:))

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved