ads

Khamis, 31 Mei 2012

05 di teluk kemang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Family Holiday : Jln2 <b>Di Teluk Kemang</b> - THE SWEET ESCAPE OF <b>...</b>

Posted: 30 May 2012 05:30 PM PDT

Last day at Port Dickson on Sunday. Kitorang nak check out anytime. No time frame.

Pagi2 tu spt biasa pg balun swimming dulu sebelum bergerak balik. Mmg swimming kaw2 punya sampai kecut satu badan. Ahaksss :) Dah swimming haruslah lapar kan. Pagi tu just having a simple breakfast. Sempat lagi dorang prepare lunch sebelum kitorang semua bergerak balik. Dan sempat jugak tidur sejam dua. Ater takde time frame kan.

Siap berkemas semua, after Zohor kita bergerak balik. Tinggal kenangan kami di apartment tuh. Tapi sebelum meneruskan perjalanan ke Klang, tak sah klu tak singgah Teluk Kemang. Dr apartment nak ke Teluk Kemang tu 5 minit jer. So jalan2 lah cuci mata. Kot lah ada sape2 nak beli buah tangan.

Actually takde ape pun yg menarik kat Teluk Kemang tuh. Balik2 jual benda yg sama jer. Makanan jgn ckp lah. Byk, tapi semua hampeh belaka. Beli keropok lekor kemain keras mcm batu. Lepas tu rasa tepung jer. Lyn jeluak kan balik. Nak meniaga agak2 ler. Jual mknn takde kualiti langsung. Tau nak untung jer.

Sapa2 nak naik kuda, kereta kuda, kereta kecik ker ape2 lah. Semua ada. Tapi ada sesuatu yg baru di situ. Sebelum ni pergi tak ada.

P1100674 Tu dia. Extreme drift cycle nama dia. Basikal baring kata org melayu. hehehe. RM5 tuk 10 minutes. Berbaloi lah tuk sapa2 yg nak naik. Lepas gian kan. hehehhe

Ni semua anak2 buah Lyn. Budak2 ni yg conquer main menatang ni. Masa tu serious takde org main. Bila time anak2 buah Lyn naik, kemain plak ramai org. Sampai ada yg menunggu. Pembuka rezeki betullah. hehehe

page11 Puteri pun naik jugak uolsss. Reti lak dia. Tapi yg buat kitorang gelak, dia break guna kaki. Padahal break kat tgn. Kata dia break tu ketat, susah nak tekan. Budak kecik 6 thn kot. Mane lah kuat nak tekan kan.

Budak2 ni bercerita, mmg syok naik basikal baring ni. Tapi bila dah stop, ketar2 lutut. Hahaha. Ape taknya, kayuh smbil baring uolssss.

P1100683 Sebahagian dari my family. Yg lain2 kemana ntah perginya mencari barang. We just spent almost 1 1/2 hours at Teluk Kemang. Pukul 4pm kita dah bergerak balik. Isi minyak siap2 then terus pecut.

Tak de nak pecutnya. Hujan lebat bila exit Seremban/Kuala Lumour. Serious tak nampak jalan. Dgn accident lagi. Haruslah jem. Tak berhenti mane2 R&R pun. Sampai rumah lebih kurang 6.15pm. Alhamdulillah.

We had fun together especially with my beloved family. Tinggalkan kenangan yg terindah di Port Dickson.

Selepas ni InsyaAllah, kami ke Pantai Timur plak :)

0 ulasan:

Catat Komen

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved